Ook hen lukt het niet – vluchtelingenparadijs Zweden capituleert

Screenshot_3

Minister-president Stefan Löfven: einde van de socialistische Zweedse multiculturele droom . . .!?

(Door: Peter Orzechowski – Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse minister-president Stefan Löfven heeft van Brussel een herverdeling geëist van de “vluchtelingen” die in Zweden zijn aangekomen. De tijd dat Zweden de zwaarste last in de crisis zou kunnen dragen, zou voorbij zijn. “We bevinden ons nu in een extreem gespannen situatie”, verklaarde de minister-president woensdag in een E-mail aan het persbureau AFP. Waarom capituleert opeens het land dat geldt als Mekka voor vluchtelingen?

Zweden verwacht dit jaar tot 190.000 “vluchtelingen”. Omgerekend naar het bevolkingsaantal zou dit overeenkomen met 1,6 miljoen “migranten” voor Duitsland. En daarmee heeft Zweden de grens van zijn capaciteit bereikt. 58% van de Zweedse sociale uitkeringen gaat naar “migranten”. Volgens jaar moet het Scandinavische land 6,3 miljard euro voor de verwerking van de migrantenstroom opbrengen. Dat meldt nu de Zweedse immigratieautoriteit.

Van 2017 tot 2019 houdt de autoriteit zelfs rekening met jaarlijkse kosten van 7,4 miljard euro. Ter vergelijking: toegepast op Duitse omstandigheden en een 6,4 maal grotere economische prestatie zou dit in Duitsland overeenkomen met een bedrag van bijna 48 miljard euro – per jaar.

De begroting voor het jaar 2015 is al geëxplodeerd door de “migranten”. Nu moeten alle ministeries bezuinigingsvoorstellen indienen, bericht de krant “Svenska Dagbladet” uit Stockholm.

Net zoals in Duitsland heeft de dynamiek van de steeds meer aanzwellende immigratie iedere planning en voorbereiding in de war gestuurd. In haar nood heeft de roodgroene minderheidsregering van minister-president Stefan Löfven samen met delen van de oppositie nu een 21-puntenplan besloten: o.a. dienen de gemeentes meer geld te krijgen.

Ook het asielrecht wordt veranderd: asielzoekers dienen alleen nog maar verblijfsvergunningen voor een periode van 3 jaar te krijgen, de familiehereniging dient beperkt te worden. In werkelijkheid is de tot nu toe bijzonder royale regeling van de familiehereniging voor veel “migranten” de beslissende reden om naar Zweden te komen.

Deze maatregelen veranderen niets aan de actuele noodsituatie: tot het eind van het jaar ontbreken in Zweden 45.000 slaapplaatsen voor “migranten”. Tienduizenden zullen de Zweedse winter vermoedelijk in verwarmde tenten moeten doorbrengen.

De stemming is omgeslagen

Uit wanhoop over de actuele migranten-tsunami ontstaan in Zweden fundamentele twijfels over de juistheid van de huidige immigratiepolitiek. Uit de jongste peilingen blijkt dat 59% van de Zweden een striktere asielpolitiek wil.

Al jarenlang neemt nauwelijks een ander land, afgemeten aan het bevolkingsaantal, zoveel “vluchtelingen” en “asielzoekers” op als Zweden: verleden jaar kwamen er 110.000 “migranten”, drie jaar geleden waren dit er 103.000. In 1980 maakten immigranten uit de niet-westerse wereld slechts 1% van de bevolking uit. Nu is 16% van de bevolking immigrant, vooral uit het Midden-Oosten en Afrika.

Het probleem en vermoedelijk de reden van het misnoegen in de bevolking: de integratie van de niet-Europese immigranten is grotendeels mislukt. Slechts 58% van hen werkt – tegenover 84% van de autochtone Zweden. Maar ook die immigranten die het lukt een baan te bemachtigen, blijben achter: gemiddeld verdien zij 40% minder dan een autochtone Zweed. 40% van de niet-Europeanen in Zweden geldt als arm, tegenover 105 van de autochtone Zweden.

Dat is niet gunstig voor de vrede in het land. Dat toont een blik op de Zweedse gevangenissen: 26% van alle gevangenen zijn buitenlanders en “migranten” – en 50% van alle gevangenen die wegens zware misdaden tot meer dan vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld werden, aldus het Britse blad “The Economist”.De meerderheid van de personen die beschuldigd worden van moord, verkrachting en roof zijn immigranten van de eerste of de tweede generatie, bericht de Canadese krant “The Globe and Mail”.

Dat de vrede in het land verstoord is, bleek ook eind juni in de stad Malmö in het zuidwesten van Zweden. Toen kwam het al tot bomaanslagen en onlusten in het overwegend door buitenlanders bewoonde stadsdeel Rosengård. “The Economist” berichtte dat de situatie van de “migranten” daar uiterst gespannen zou zijn: 80% van de inwoners zouden immigranten zijn die uit Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa komen. De werkloosheid zou 62% bedragen. Brandende auto´s, straatgevechten met de politie: in andere Zweedse steden gist het sinds de verscherping van de vluchtelingencrisis eveneens.

Rest als conclusie: Aan geld en welkomstcultuur hebben de Zweden het zeer zeker niet laten ontbreken. Integendeel, zij hebben hun welvaartsstaat voor alle “vluchtelingen”,  “asielzoekers” en “migranten” volledig opengesteld. En desondanks staan ze nu voor een honderdduizend maal mislukte integratie. Wat in de Canadese “The Globe and Mail” tot een tot nadenken stemmende vraag leidt: “Al tientallen jaren lang heeft Zweden ´vluchtelingen´ op een bijzonder royale wijze verwelkomd. Als het daar niet functioneert, waar dan wel?”

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Peter Orzechowski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ook hen lukt het niet – vluchtelingenparadijs Zweden capituleert

 1. 4sjun zegt:

  Geld geven zonder grenzen te stellen en te handhaven. Rechtvaardigheid naar de lokale bevolking die de binnengehaalde problemen en cumulerende meerkosten krijgt doorgeschoven ontbreekt. Er is niet of nauwelijks sprake van wederkerigheid. Dat loopt een keer fout. Niet enkel in Zweden. De wal van de lege portefeuille keert de schepen vol geluks- en geldeisers. Eerst maar eens toe naar een publiek gemaakt onderscheid tussen vluchteling en geldzoeker. Dat scheelt al veel onnodige kosten.

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Zie hier de gevolgen van een leerproces veroorzaakt door de pragmatische ervaringen van de zintuigen.

  Maar een intellectueel denkproces om dit pragmatisch leerproces te voorkomen was voor de Zweden en is voor de rest van Europa blijkbaar te moeilijk.

  Maak u dus maar op voor een pragmatisch leerproces met alle gevolgen van dien .

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Elke keer weer blijkt dat de bevolking van een land allang weet hoe dit gaat aflopen terwijl de regering dan verbaasd is en ineens niet weet wat te doen en in de problemen komt, maar als er een referendum word aangevraagd zeggen ze dat zoiets eigenlijk niet kan omdat de problematiek te ingewikkeld is voor de bevolking om erover te kunnen oordelen. Wie is hier nu gek?

  Like

  • Nikolaos zegt:

   Mijn vader zei laatst dat het wel moeilijk moet zijn voor regenten en hun ambtenaren om mensen te weigeren. Ja, daar zit wel wat in maar daar heb je nou referenda voor. Als je het niet in je eentje kunt of durft, dan vraag je het de bevolking en beslissen we dit met z’n allen.

   Like

 4. Luchtpint zegt:

  Mensen die verblind zijn door ideologie hebben in hun fanatisme een soort ingebakken naïviteit schuil gaan. Ze denken dat ze weten wat voor hen in het verschiet ligt, ze menen in de toekomst te kunnen kijken, en in hun naïeve zelfoverschatting kunnen ze eigenlijk de gevolgen op lange termijn van hun handelingen niet overzien. Ze zien het grotere plaatje niet meer. Ook de nazi’s waren op hun manier fanatiek naïef: ook zij meenden dat ze op hun manier idealisten waren. Alleen het Herrenvolk zal en mag over de wereld heersen, zo dachten zijn. De mensen kregen in de bioscoop propaganda voorgeschoteld over hoe de communisten eruit zagen, bijvoorbeeld, en niet zelden werden daarbij de smoelwerken van “Mongools” ogende Russische krijgsgevangenen getoond, om de mensen te laten zien hoe minderwaardig en genetisch gedegenereerd die wel waren. Een ras dat tot niets in staat zou zijn.

  Het moet een enorme shock to the system en de fanatieke idiotie van de nazi’s zijn geweest toen ze uit Rusland moesten terugtrekken en toen hun land werd platgegooid en hun vrouwen massaal werden verkracht: het Herrenvolk bleek opeens tot niets meer in staat, de schellen vielen van de ogen, de droom van de nazi’s was voorbij. Een volk op de knieën dat zich in alle opzichten superieur waande door een niet aflatende stroom propaganda.

  En hetzelfde gebeurt in omgekeerde zin nu ook in Zweden: al het mogelijke hebben de door en door linkse instituten in dat land met hun monopolie op moreel relativistisch gezwam en gemoraliseer geprobeerd om de mensen te doen geloven dat die edele wilde van Rousseau te beklagen en dood te knuffelen moest zijn op allerlei manieren, met uiteindelijk hetzelfde resultaat als hierboven. En de mensen hebben het ook echt te lang geloofd omdat ze niets anders te horen kregen, of maar mondjesmaat, en ook nu is de zinsbegoocheling op het einde aan het komen.

  Je kan mensen dus niet blijven voorliegen tegen beter weten in. Op de duur zal realisme uit noodzaak overheersen op de chronische idiotie !

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Dat krijg je als er steeds op linkse betweters gestemd wordt.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Zweden, eerst alles binnenhalen en nu janken…
  Na het tribunaal mogen Balkenende en Rutte naast elkaar hangen.

  Like

 7. Cathja zegt:

  De royale asielpolitiek heeft het land aan het randje van de (financiële) afgrond gebracht. Er werd niet geluisterd naar bezwaren van mensen die al in een vroeg stadium aangaven dat het de verkeerde kant op ging met hun land, maar nu het werkelijkheid is geworden en het water hen tot aan de lippen staat, moeten de immigranten die zij niet kunnen plaatsen maar ‘verdeeld’ worden over verschillende Europese landen.
  Alsof Europa al niet genoeg asieleisers te verwerken heeft!

  Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten. Dit geldt ook voor de Zweden. Niet willen luisteren naar goede raad, mensen die bezorgd waren de mond snoeren, het eigen volk op de tweede plaats zetten, en nu?

  Zoek het maar uit Zweden. Wij hebben genoeg aan onze eigen problemen met de immigranten.

  Like

  • Vederso zegt:

   Ik ben geneigd om ook zo te reageren. Er is echter een maar aan. Met de elite hoef je geen medelijden te hebben, maar… hoe stelt men zich op naar de gewone Zweden toe, de ouderen en de zieken? Dan wordt het een ander verhaal.

   Like

 8. Republikein zegt:

  Niet boeiend.
  Vond het verhaal van Dijksma veel leuker, en ook nog bij de keuning, heb genoten.

  Like

 9. Vederso zegt:

  Berlingske (krant) zegt: Als Zweden dit nu een tijdje eerder had bedacht dan waren ze niet zo dicht bij de rand van de afgrond geraakt.

  Like

 10. Marc zegt:

  Het zal niet lang duren voordat de Zweedse staat niet meer functioneert. Dan is het aan individuele groepen Zweden om orde op zaken te stellen. Dat dit tegen reacties vanuit islamitische hoek kan rekenen is evident: de ‘Zweedse’ burgeroorlog.

  Like

 11. Jan zegt:

  Als mensensmokkelaar is het dus ook lucratief om een Zweedse politicus om te kopen, de krimigranten en er naar toe te sluizen. Vervolgens dump je het volk weer in andermans land. Iets voor Soros.

  Like

 12. rien zegt:

  de asielzoekersstroom zal niet alleen in zweden,maar in geheel westeuropa tot dit soort toestanden leidden.
  het is niet mogelijk om een dergelijke massale toestroom van ongeletterde en onsocialaal opgevoedde volkeren te voorzien van de nodige voorzieningen om een normaal leven te leidden.
  ten eerste kunnen zij helemaal niet omgaan met onze westerse normen en waarden,temeer nog omdat dit door hun geloof verboden word.
  ten tweede is het voor deze mensen een dillema om enerzijds blij te zijn met de geboden gastvrijheid en anderzijds hun verwachtingen bij te stellen ,nu blijkt dat het geld hier niet op straat ligt.
  onze politici zijn niks kwalijk te nemen,zij zijn al jaren de binding met de gewone maatschappij verloren en kunnen zich niet voorstellen dat er mensen zijn die anders denken over hun beslissingen.
  mijn oproep is filter de echte vluchtelingen direct bij aankomst op europeesch grondgebied eruit,doe je dit niet wees dan voorbereid op een failliet europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s