Publieke Omroep VARA beschuldigt vrijwilligers AZC van ‘racisme door de strot van asielzoekers duwen’

Screenshot_7

(Door: Bert Brussen)

Gemeente Weert laat asielzoekers kennismaken met een kinderfeesttraditie uit de Nederlandse cultuur

Vrijwilligers van het asielzoekerscentrum in Weert willen voor de asielzoekers dit jaar een sinterklaasavond inclusief Zwarte Piet organiseren. Volgens de vrijwilligers zijn Sinterklaas en Zwarte Piet een ‘oer-Hollandse traditie’ en is het goed als asielzoekers daarmee kennismaken, zo meldt 1Limburg.

Ook het COA is enthousiast over Sinterklaas en Zwarte Piet in het AZC. “We zijn al bezig met de organisatie. Wanneer Sint op bezoek komt, is nog niet bekend”, zo laat COA-programmabegeleider Rick Vechel aan 1Limburg weten.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", publieke omroep, Socialisten, VARA, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Publieke Omroep VARA beschuldigt vrijwilligers AZC van ‘racisme door de strot van asielzoekers duwen’

 1. Boycotten die Vara,zoals ik al vele jaren doe:van hen krijg je alleen een vieze smaak in je mond,maagzuur en hoge bloeddruk!

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Snap echt niet waar de VARA zich mee bemoeid

  Like

  • Nikolaos zegt:

   Bij de VARA werken mensen die, ja, die begrijpen de wereld, in tegenstelling tot ons hier. Dus zijn zij het als hun morele plicht om ons bij te scholen en zo nodig te dwingen het juiste te doen.

   Tenminste, zo zien zij dat natuurlijk 😛

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Wat een gezeur, Sint heeft het probleem al opgelost…………….

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  “waarom leden van een publieke omroep zouden willen meebetalen aan dit soort online rancuneuze hatelijkheden.”
  Niet alleen de leden betalen, ook de niet leden, u en ik, worden door de regering, middels tax-poet gedwongen hieraan mee te betalen.

  Like

 5. tjonge zegt:

  asielzoekers rekenen alleen op een levenslange sinterklaas.
  .
  die zwarte piet, die hoeft men niet…….

  Like

 6. Cathja zegt:

  Wat is er mis mee als je de nieuwkomers zo snel mogelijk vertrouwd maakt met de samenleving waar zij nu (voor een bepaalde tijd) deel van uitmaken? In verschillende nieuwsberichten heb ik gelezen dat ‘men’ er voorstander van is om kinderen van asielzoekers zo snel mogelijk op school toe te laten, maar ook dat de volwassenen snel moeten integreren.
  Wat is er dan erg aan als je een kinderfeestje gebruikt om juist deze kinderen te laten zien hoe wij hier onze feestjes vieren?

  Echt weer VARA. Een omroep om van te kotsen! Ik kijk en luister en nooit meer naar.
  Ik heb in de voorbije jaren een aardig portie VARA-gif binnen gekregen, maar bij mij is de maat nu vol.

  Like

 7. fleckie zegt:

  De VARA mag best eens ‘een oogje wagen’ aan de tegenovergestelde situatie ,zoals bijvoorbeeld dhr.Fr.Slangen , KBO-voorzitter, in november 2015, ‘een boekje opendoet’ over het tegenovergestelde…………………..’..Hoe de BELOFTE een BEDREIGING werd’. ………………………..
  Al meer dan 65.000 ontslagen in de zorg en het einde is nog niet in zicht. Het zijn vooral vrouwen van 50-plus,die vaak na jaren van trouwe dienst thuis zijn komen te zitten. Degenen die nog wel werkzaam zijn,hebben soms genoegen moeten nemen met een lagere beloning,een flexcontract en/ of een zwaardere werkbelasting. Normaliter heeft elk nadeel ook een voordeel,maar deze bezuinigingen in de zorg leveren alleen maar verliezers op. Zo moeten ouderen langer thuis blijven wonen,maar zijn ze in toenemende mate op zichzelf aangewezen. Van hun vertrouwde thuiszorgmedewerkers hebben ze afscheid moeten nemen,wisselende krachten komen ervoor in de plaats of er komt geen enkele professional meer over de vloer, omdat ze het maar zelfstandig of met hun mantelzorgers moeten zien te rooien. Ook deze mantelzorgers zijn vaak vrouwen van 50- plus die in een onmogelijke klem komen te zitten: zorg voor eigen huishouden,zorg voor ouder( s) zorg voor ( klein) kinderen en zorg voor de eigen baan of het zoeken daarnaar. ……………De participatiesamenleving werd ons voorgehouden als een belofte,maar het begrip blijkt steeds meer te verworden tot een bedreiging. Hoe is het toch mogelijk dat het ene ministerie er prat op gaat dat het de zorgkosten weet te beteugelen,terwijl het andere de hoge werkloosheidscijfers en -uitkeringen moet zien uit te leggen? Wat brengt het onze samenleving dat een groeiende groep mensen onvrijwillig werkloos aan de kant zit,terwijl ze door de overheid opgejaagd worden om op zoek te gaan naar banen die in rap tempo wegbezuinigd worden door een andere overheid?Hoe moet een groeiende groep ouderen langer thuis blijven wonen,terwijl de ondersteuning die hen daarbij zou kunnen helpen wegvalt? Hoe kunnen we meer naar elkaar( omblijven) kijken,terwijl we onze vrijwilligers en mantelzorgers structureel aan het overbelasten zijn?……………Ons land heeft DRINGEND BEHOEFTE aan een lange termijn VIE,aan integraal beleid,aan herstel van het wederzijds vertrouwen tussen burgers en politiek. In Den Haag zie ik het nog niet zo gauw gebeuren, maar in Brabant moeten we dat toch gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen? Samen met onze provinciale en gemeentelijke overheden,ons bedrijfsleven en ons maatschappelijk middenveld?…..Ik ben er van overtuigd dat we dat hier kunnen, dat we van de bedreiging opnieuw een belofte kunnen maken,maar dan moeten we het heft wel in eigen hand willen nemen. ………..Daarover ging ons congres..KBO-Brabant zorgt!.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Da’s nou gelijke behandeling stomme rooie habbezakkers wij krijgen van alles door de strot geramd en jullie knuffel’vluchtelingen’ nu ook zij het in aanzienlijk beperktere mate dan wij dus helemaal eerlijk is ’t nog niet. Doe daar ’s iets aan rooie sukkels eerlijke verdeling is tenslotte jullie stiel, hop vooruit aan de slag!

  Like

 9. ildiko zegt:

  Zie ginds komt een vluchtboot uit ’t Oosten weer aan.
  Hij brengt ons veel moslims en ook de Koran.
  Hoe huppelt het schaapje het dek op en neer,
  Hoe waaien de boerka’s al heen en al weer.

  I.S. staat te lachen en roept ons reeds toe:
  ” Uw landje wordt het mijne, E.U. laat het toe,”
  O lieve regering, maak uw volk toch vlug blij,
  stuur ze weer huiswaarts, en houdt Nederland vrij !!!

  ——————————————————————————–

  Like

 10. anna zegt:

  de Sint zal wel groot gevaar lopen als er een kruis op zijn mijter staat …. zijn dit een aantal exemplaren van de 72 te verdienen maagden ?????

  Like

 11. Jack zegt:

  Ik maak me ook zorgen over sinterklaas zijn veiligheid.

  Like

 12. Tempelier zegt:

  beschuldigd van ‘racisme’ en wordt dit ‘racisme’ volgens de VARA bij de asielzoekers ‘door de strot geduwd’.
  Wat kletsen die nou , de Vara bij uitstek laat ons Nederlanders dagelijks weten dat we racistisch zijn in opdracht van de EU, VN en dus wie duwt nou racisme door wie zijn strot.
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/vn-nederland-doet-te-weinig-tegen-racisme~a4131059/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s