Referenda, over hoe D66 zich onsterfelijk belachelijk maakt

Screenshot_7

(Door: H. Numan)

Of hoe ze een prima idee gratis weggaf aan de PVV. We krijgen binnenkort het eerste  referendum. In Zwitserland kennen ze sinds jaar en dag het wetgevend referendum. Alles kan worden voorgelegd aan het volk. Maakt niet uit wat. Je wilt de dienstplicht afschaffen? Grondwet veranderen? Prima! Organiseer een referendum. Als je genoeg mensen achter je krijgt, doen we het.  De Zwitsers, die zijn echt niet gek. Wij krijgen geen wetgevend, maar adviserend referendum. En zelfs dat slappe aftreksel geeft links nachtmerries.

Links, D66 was van origine de welgestelde linkervleugel van de VVD, liep in de jaren 60 en 70 helemaal warm voor woonkuilen, schrootjeswanden, geitenwollen sokken en het wetgevend referendum. Want dat was het toppunt van democratie! Klopt helemaal, en daarom liet de rest van links het dan ook snel links liggen. Ze hadden andere zaken om zich druk over te maken: de hongerige nikkertjes in Afrika, het verheffen van volk, de revolutie voorbereiden en zure regen. Tja, je kan tenslotte niet alles te gelijk doen, hè? Want links, dat weten we nu absoluut zeker, wil helemaal geen democratie. Ze willen een volksdemocratie. Alleen D66 hield dapper stand. Hun familie kroonjuwelen waren het wetgevend referendum en de gekozen burgemeester.

D66 veranderde van een protestpartij in een gevestigde partij, en dat vierden ze door het gekozen burgemeesterschap op te geven. Deed geen centje pijn. Niemand die het merkte. Natuurlijk, er zijn altijd van die vervelende azijnpissers die er opmerkingen over maken. Maar die stemmen toch niet op D66, dus die tellen niet mee.

Nu is er dan eindelijk een adviserend referendum. Iets wat D66 helemaal niet wil… en dat duidelijk laat blijken. Het komende referendum over het EU-associatieverdrag wordt niet ondersteund door D66, en ze doet zo hard mogelijk haar best om het tegen te werken. Met de rest van haar multiculturele vriendjes. Waarom?

De reden is verdomd simpel. Een referendum is een lotje uit de loterij voor conservatieve mensen. De hoofdprijs, om precies te zijn. Als jongeman hoorde ik een hoop mensen oreren over de voordelen van een referendum. Zo kon het Gebroken Geweertje van het leger afkomen: we vragen gewoon een referendum, en hoppa! De dienstplicht wordt afgeschaft. Of we organiseren een indringende campagne met veel hongerige zwartjes vergeven van de vliegen, en dan direct een referendum voor meer ontwikkelingshulp. Wedden dat het lukt?

En dan nu waarom ze dat nooit durfden te doen. Zelfs niet met een slap volkomen vrijblijvend adviserend referendum. Omdat verreweg de meeste mensen conservatief zijn. Ook als je progressief bent. Dat klinkt tegenstrijdig, maar zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Je kan extreem groen en progressief zijn in je politieke opvattingen, en toch lekker willen scheuren in je hobby Mercedes 200D roetbak. Of voorzitter van de dierenpartij zijn en je laten vol blaffen door een jager. In het stemhokje zijn we allemaal (vooralsnog) anoniem, en dat weet links donders goed. Weggehoond worden via een referendum, dat is wel het allerlaatste waar onze volksdemocraten op zitten te wachten.

Natuurlijk winnen ze referenda over de afschaffing van de dienstplicht of meer ontwikkelingshulp. Die twee worden direct gevolgd door referenda over de herinvoering van de doodstraf, veel strengere wetgeving en strakke regels hoe slappe D66-rechters verplicht met die veel strengere wetgeving moeten omgaan. En zo kan ik er nog wel een paar bedenken… Niet een paar. Een hele hoop!

Wat denkt u? Wat zou de uitslag zijn van die drie referenda? Moeten we Maurice de Hond dat laten pollen? Of kunnen we ons de moeite van het stemmen besparen, want de uitslag is in alle drie de gevallen minstens 65%? Dus liet links, donders goed wetende dat ze enkel een volksdemocratie a la Noord Korea nastreven, dat referendum voor wat het was. En D66 eigenlijk ook. Gelijk eunuchen praten ze er graag over, maar het echt doen? Niet direct.

Dat gaat ze nu flink opbreken, want de meeuwen hebben het idee uit de vuilniszak getrokken en gaan er mee aan de haal. Zeer tegen de zin van het establishment. Maar wat kan het doen? Officieel helemaal niks, onofficieel zo hard mogelijk tegenwerken. Jeroen de Kreek’s zeer bescheiden poginkje mislukte, wat men waarschijnlijk wel verwachtte. Nooit geschoten is altijd mis, niet waar?

Nu maken verschillende gemeentes al bekend dat ze een super lage opkomst verwachten, en daarom minder stemlocaties beschikbaar gaan stellen. Op basis van wat?  Op basis van “Dat willen wij niet, en wat wij willen is wat het volk wil. Of het wil of niet!” Niet op basis van onderzoek, want dan zouden ze vrijwel zeker veel meer stemlokalen moeten openen. Of ze komen met het flinterdunne smoesje dat ze geen geld beschikbaar hebben. Ze hebben wel geld om hordes asieligzoekers zo riant mogelijk op te vangen, meer dan genoeg geld om elkaar gouden handdrukken te geven, maar geld voor een stemlokaal? Dat moeten we met z’n allen niet willen!

Tot overmaat van ramp maakt Geert Wilders bekend dat hij een adviserend referendum lang niet ver genoeg vindt gaan. Hij is voorstander van een wetgevend referendum. De meest gehate man in het nep parlement gaat aan de haal met het laatste kroonjuweel van D66. Een kroonjuweel waar D66 zeer bewust niets anders mee deed dan het in de etalage zetten. Ik kan hier de verontwaardiging horen: De gotspe! Da’s jatten van een ander! Zie je wel dat die PVV alleen maar uit domme tokkies bestaat?

Kortom, weer een klap voor het nep-parlement en onze nep-vertegenwoordigers. Links heeft zich in een hoek geschilderd waar ze zonder enorm gezichtsverlies niet meer uit kunnen. Elke partij noemt zich democratisch en dus kunnen ze niets anders doen dan lachen als een boer die kiespijn heeft. Ondertussen trekken ze alle registers open om dat slappe aftreksel van een echt referendum de nek om te draaien. Mensen, het is een adviserend referendum. De regering hoeft zich er helemaal niets van aan te trekken. Vrijwel zeker doet ze dat ook niet, dus waarom al die heisa?

Lijkt me ook niet zo moeilijk: dan kan Mark z’n toekomstige carrière in Brussel vaarwel zeggen. En Pechtold? Geen flauw idee wat hij gaat doen, misschien mag hij bij de Wiener Sängerknaben sopraan zingen. Ik denk dat er nogal wat stemmers zijn die in de anonimiteit van het stemhokje anders dan verwacht (door onze volksvertegenwoordigers) gaan stemmen. Na het CDA, de PvdA en de VVD is D66 aan de beurt om geknipt en geschoren te worden. Ze heeft zichzelf ontmand door zelf haar beide kroonjuwelen af te snijden. Het is slechts een kwestie van tijd voor de kiezer ontdekt dat Pechtold zelf denkt dat hij over een machtige bas beschikt, maar in werkelijkheid voor de rest van z’n leven castraat zingt.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit kabinet opgevolgd wordt door het kabinet Wilders 1. Daarvoor is links nog steeds veel te machtig. Veertig jaar socialisme zonder remmingen worden niet na één verkiezing afgeschaft. In 1973 haalde de PvdA 53 zetels, haar grootste zege ooit. Maar ze bleef toen wel buiten de regering. Dus verheug u niet te vroeg, ook niet als de PVV deze of volgende week boven de 40 zetels gepeild wordt. Want dat gaat ze op zeker doen. In ieder geval is het weer een flinke deuk voor de 66 sopraantjes van Pechtold.

En da’s toch ook goed nieuws?

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", D66, democratie, Hypocrisie, Linkse Kerk, meningsdictatuur, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Referenda, over hoe D66 zich onsterfelijk belachelijk maakt

 1. Bob Fleumer zegt:

  Hulde voor dit artikel!!!

  Like

 2. Joop Wolters zegt:

  Ja dat is zeker goed nieuws en nu de vuilnisbak in met deze landverraders pur sang. Want ons land verraden t.b.v. mooie baantjes bij de EU zijn nu hun kostbare kroonjuwelen, die ze wel door ons willen laten betalen, dat wel…..

  Like

 3. Wauso zegt:

  Ik heb hier Heer Dion Graus persoonlijk een mail over gezonden in mijn rubriek:
  http://fenixx.org/2015/10/27/daar-moet-een-piemel-in/

  Zijn antwoord zal ik U niet onthouden:
  Als het aan ons ligt gaat ‘dit geen gewoon goed worden’ om uw woorden te gebruiken waarde heer Wauso. Wij willen gekozen burgemeesters, onze grenzen dicht en zware grensbewaking. We verliezen ons land, onze (vaak) eeuwenoude cultuur en tradities elke dag een beetje meer…

  Dank voor uw bericht en een gezegende dag gewenst,

  Dion Graus

  Lid Tweede Kamer der

  Staten-Generaal

  Like

 4. Cor Ozinga zegt:

  Wilders verdient veel steun voor een wetgevend referendum. Als de resterende partijen er niets in zien, is dat een groot tekort aan democratisch denken. We kunnen zien dat het gebruik van het referendum de Zwitsers geen windeieren gelegd hebben.

  Like

 5. JanKorneeldeWitt zegt:

  Geweldig artikel! Bravo! Ik heb op de grond liggen rollen van het lachen, mijn weekend kan niet meer stuk, heerlijk. Hahahah ik zie het voor mij de groene linksombekkende krullebol lekker scheurend door zijn prefab-wijk en de besmuikte altijd hitsige bomenhugger tuinbroek meid die zich keihard laat doen door zo’n rauwe rechtse jager….ik kreeg er spontaan een Hans Teeuwen moment van! Chapeau!

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  De linxe kerk blijft volhouden dat de Nederlandert te dom is om zich uit mogen spreken in een referendum. Als dat zo zou zijn, waarom mogen we dan wel stemmen?
  Was het niet manneke P. die verklaarde het verdrag met de Oekraïne niet gelezen te hebben, wel voor te stemmen en zijn hele fractie voor lieten stemmen? Nee, da’s bijdehand.
  Hadden wij ons 10 jaar geleden mogen uitspreken over Griekenland, hadden we nu geld over gehad. Ik vrees dat de regering crimineel is of ontiegelijk dom. Wie het weet mag het zeggen.
  Anyway van de duizenden deskundigen, politici en broodschrijvers, die ons verzekerden dat de euro ons voorspoed zou brengen, had er dus geen één gelijk.
  Ik vertrouw dus meer op het verstand van mijn buren dan op het verstand van de elite op het Binnenhof.

  Like

 7. Mieke zegt:

  Er moeten veel meer mensen wakker worden
  Alles wat daar zit is corrupt
  Ik kies en heb gekozen voor een leefbaar land voor mijzelf en mijn medemensen
  Nu worden we in de rug gestoken door dat zooitje dat moet stoppen
  Als ik iets fout doe in de maatschappij krijg ik daar ook mijn straf voor
  Waarom kan dat niet bij hun ze maken ons kapot en wij zouden daar niks tegen kunnen doen???????

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Helemaal voor het wetgevend referendum!

  Like

 9. Martin zegt:

  80% van de NL der staat achter de koning met zijn familie. Een referenda is prima maar laat de Oranjers daar buiten .dat moet de pvv wel duidelijk aangeven, als ze in leven willen blijven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s