Alternatieve Kristallnachtherdenking vergat bijna de Jodenvervolging

Screenshot_12

(Door: Chris Aalberts)

Op goede smaak zijn de tegenstanders van Israël niet te betrappen

Zondagmiddag 15.00 uur bij de Amsterdamse Stopera. Naast het monument voor Joods verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog staat een groen tentje. Er staan ook wat klapstoelen opgesteld, er is een geluidsinstallatie en Anja Meulenbelt is er ook. Het is tijd voor de Kristallnachtherdenking. De echte herdenking is maandagavond hier vlakbij in de Portugese synagoge, maar vanmiddag is er een tweede herdenking.

Deze alternatieve herdenking heeft geen goed imago: hij wordt georganiseerd door het platform tegen Racisme en Uitsluiting. Volgens het Centraal Joods Overleg is het een regelrechte anti-Israël bijeenkomst. De herdenking staat zeker de laatste jaren ter discussie, maar dit jaar is het extra erg door de komst van het Israëlisch Parlementslid Haneen Zoabi, die mogelijk in eigen land vervolgd wordt. Ze is sympathisant van Hamas, een organisatie die we zonder schroom antisemitisch kunnen noemen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Holocaust, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Racisme, Rotzakken, socialisme, Terrorisme, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Alternatieve Kristallnachtherdenking vergat bijna de Jodenvervolging

 1. Marc zegt:

  Het moet toch mogelijk zijn om tot een gerechtelijke uitspraak te komen wie wel en wie niet de echter Kristallnachtherdenking mag houden.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Een mooie/goede titel voor een verder trieste zaak.
  Wat die Haneen Zoabi bij de NL-se herdenking doet loopt parallel met wat zij in Israël openlijk kan uitten.
  Ze pleit daar eigenlijk voor de ontmanteling van het Joodse Israel.
  Hoe zou het een Joodse inwoner van een Arabisch land vergaan als hij/zij dergelijke uitspraken zou doen.?
  Hier in Noord Israël, waarschijnlijk Nazareth, waar voornamenlijk arabische Israëliërs wonen.

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  De fascisten van nu zijn de anti-fascisten.

  Like

 4. Jan zegt:

  Kristallnachtherdenking, maar dan wel zonder Joden. In Zweden, waar anders.

  Veranstalter einer Manifestation im Gedenken an die Reichspogromnacht haben es in Umeå und Uppsala nicht nur versäumt, jüdische Organisationen einzuladen. Sie erklärten auch, dass für deren Sicherheit nicht gesorgt werden könne.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2108&artikel=6298014

  Like

 5. fleckie zegt:

  NW.Isr.Weekblad 23.10.2015……Controverse rond Kristallnachtherdenking…………………’Ook de Kristallnachtherdenking 2015 lijkt niet te kunnen verlopen zonder een rel .Aanleiding is wederom de schaduwherdenking ,die op 8 november zal worden gehouden. …………..Esther Voet…………….
  Het is elk jaar weer raak.De herdenking van de KRISTALLNACHT op 9 november 1938 waarmee de officiele start van de Jodenvervolging in nazi-Duitsland wordt herdacht.,kan ook dit jaar niet rustig verlopen.Op 9 november organiseert het Centraal Joods Overleg een bijeenkomst in de EsnogaQuest en bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam,waar de burgemeester van Rotterdam,Ahmoud Aboutaleb zal spreken. De dag daarvoor vindt er een plechtigheid plaats bij het monument voor het Joodse Verzet.,onder de rook van het Amsterdamse stadhuis,in aanwezigheid van het Arabische Knessetlid HANEEN ZOABI……………..Zoabi staat bekend om haar zeer kritische houding ten opzichte van Israel.Zij zal praten over de ‘discriminatie in Israel van de Palestijnen’ zo is te lezen op website http://www.grenzeloos.org.De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Platform Stop Racisme en Uitsluiting en wordt onder meer ondersteund door Een Ander Joods Geluid, Nederland bekent Kleur en het Palestina Komitee. Dit zijn organisaties die kunnen worden gerekend tot de BDS-beweging,( Boycot,Divestment and Sanctions) die Israel internationaal op politiek en cultureel niveau willen isoleren. ………………………
  GEKAAPT………………Al sinds 2010 staan deze alternatieve herdenkingen in het teken van het leveren van kritiek op Israel en worden er vergelijkeningen gemaakt tussen de situatie van het Palestijnse volk nu en het Joodse volk toen.Ook worden paralellen getrokken met de houding ten opzichte van allochtonen in Nederland anno nu met de situatie van de Joden in 1938. Dat tot ongenoegen van veel Joodse groeperingen en organisaties,die wat er nu in onze samenleving speelt niet in verhouding vinden staan met de gebeurtenissen van toen. …………..Oorspronkelijk wilde het CJO,organisator van de officiele herdenking,eens in de vijf jaar een herdenking houden. Daarop speelden de protestorganisaties handig in. Zij besloten elk jaar een herdenking te houden. Zo werd de Kristallnachtherdenking volgens Joodse organisaties ‘gekaapt’ om daar anti-Israel bijeenkomsten van te maken. Dat deed het CJo beslissen om toch weer jaarlijks een waardige bijeenkomst in de EsnogaQuest te houden,met als gevolg dat er nu twee herdenkingen zijn met een totaal verschillend karakter. ………………..SCRIBA PKN……………….De alternatieve Kristallnachtherdenking heeft sindsdien in het teken gestaan van allerlei rellen. Bijvoorbeeld vorig jaar,toen op het nippertje kon worden voorkomen dat de scriba van de Protestantse Kerken Nederland,dr.Arjan Plaisier, naast Fatma Elatik en SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen op deze alternatieve bijeenkomst zou spreken.Ook dit jaar kon een controverse niet uitblijven.Deze keer is de eer aan HANEEN ZOABI,die diverse studies volgde aan Israelische universiteiten,onder meer deelnam aan de GAZA FLOTILLA en in de Knesset Israel voortdurend bekritiseert als staat voor het Joodse volk. Critici menen in de uitnodiging van Zoabi te zien dat de organisatie van deze bijeenkomst niet zozeer gelijkheid van burgers hier in Nederland voorstaat,wat de boodschap van een Kristallnachtherdenking zou moeten zijn,maar er eerder een anti-Israel agenda op na houdt.Zeker omdat met de huidige vluchtelingencrisis en de gebeurtenissen in Syrie,waar minderheden worden verjaagd en vermoord,wel andere gasten denkbaar zouden zijn geweest……………De officiele Kristallnachtherdenking,met burgemeester Aboutaleb,georganiseerd door het CJO!vindt plaats in de EsnogaQuest en de Hollandsche Schouwburg op 9 november vanaf 20.00uur.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s