Geef mij Geert maar!

Screenshot_15

(Door: Wim van Schaik)

Hoe is het zover gekomen dat we Nederland hebben laten slopen? Ooit was er een tijd dat het overdragen van nationale bevoegdheden niet in ons hoofd opkwam. Belangen in het buitenland die regelden we gewoon zelf. Nu zijn we aan handen en voeten gebonden door EU-verdragen. Kees van der Staaij (SGP) wil daar wat aan doen en komt met een wet die het moeilijker moet maken om macht aan Brussel af te staan. Maar is dat genoeg?

Too late
In onze Grondwet (art. 91) staat dat de Staten-Generaal internationale verdragen met een gewone meerderheid kan aannemen: in beide Kamers de helft plus één. Eigenlijk raar, want veel landen hebben een hogere drempel. Begin september kreeg Van der Staaij steun in de Tweede Kamer voor een Grondwetswijziging om te komen tot het invoeren van een gekwalificeerde (tweederde) meerderheid voor EU-verdragen die macht weghalen uit Den Haag. Maar er is nog een lange weg van jaren te gaan…  Tegen de tijd dat de noodzakelijke grondwetswijziging erdoor is, is het spreekwoordelijke kalf verdronken en Nederland ontmanteld. Wellicht dat Van der Staaij er daarom de handen voor op elkaar kreeg. Dit voorstel is dan ook, hoe sympathiek het mag ogen, too late.

Too little
Volgens Van der  Staaij slaat hij drie vliegen in één klap: Erkenning van de realiteit van de Europese rechtsorde. Recht doen aan de constitutionele spelregels. Versterken van de positie van het Nederlandse parlement. De SGP was nooit een fan van de EU, maar dit klinkt toch echt alsof ze daar thans niet alleen de Europese (trouwens, moet dat niet EU zijn?) rechtsorde erkennen, maar ook alle EU-kritiek ingeslikt hebben. En versterking van een parlement dat functioneert als nepparlement is niet iets waar we op zitten te wachten. Gaat ook niets oplossen. Dit SGP-initiatief is niet alleen too late, het is ook too little.

Geef mij Geert maar
Geert Wilders komt in een artikel in de Volkskrant met een heel ander voorstel. Een voorstel dat politici dwingt het belang van het volk dat zij vertegenwoordigen voorop te stellen: het organiseren van bindende referenda. Eenmaal verkozen volksvertegenwoordigers kunnen vier jaar lang zo ongeveer doen wat zij willen, wat ze ook vaak doen. Volksvertegenwoordigers kunnen ook het volk negeren, en ook dat doen ze maar al te vaak. Directe democratie zou dat veranderen en de Nederlandse kiezer kans geven diverse keren per jaar via bindende referenda mee te beslissen over alle kwesties die zij belangrijk vinden.

Geweldloze revolutie
Met dit voorstel pleit Wilders voor niet minder dan een geweldloze, democratische en politieke revolutie: Nederlanders moeten rechtstreeks over hun eigen toekomst kunnen beslissen. Hij verwijst daarbij naar Zwitserland, waar burgers vier keer per jaar naar de stembus gaan om deel te nemen aan tientallen bindende referenda, op gemeentelijk, kantonnaal en nationaal vlak. Dus niet af en toe. En ook niet slechts raadgevend, zodat de uitslag weggeredeneerd kan worden.

Wilders: ‘De huidige machthebbers hebben Nederland aan de rand van de afgrond gebracht. Het regime in Den Haag is wereldvreemd en spreekt niet langer namens het volk. Ze zijn geschokt over wat ze zelf hebben veroorzaakt. Daarom moet ons politiek bestel op de schop. Want als de asielcrisis één ding leert, is het wel dit: Het volk weet véél beter wat goed is voor Nederland dan de regenten in Den Haag.’

En Wilders weet het beter dan Kees van der Staaij.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Geert Wilders, landverraad, Overheid, politici, PVV, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Geef mij Geert maar!

 1. Prachtig verwoord,ben het er helemaal mee eens!

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Geert Wilders is nog de enige waar je op kan en moet stemmen. Zelfs de Christelijk partij heeft deelname uitgesloten nou oprotten dan maar, want die leven dus ook niet volgens de bijbelse leer.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Wanneer de bevolking in Europa werkelijk de waarheid
  die achter het rooie linkse scherm geheim gehouden word,
  in kentenis daarvan zouden zijn, zaten we nu al midden in
  burgeroorlog ! De wereklijke toestand is veel verheerender
  als iedereen zich voorsteld !
  GARANDEERD !

  Like

 4. N.E. Derlander zegt:

  Van der Staaij heeft Rutte II steeds maar weer door laten gaan. Deze actie van de SGP zie ik dan ook als de dertig zilverlingen (SGP welbekend) en niet als 3 vliegen in 1 klap.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Schrijver bovenstaandes, nationale bevoegdheden werden in 1940 ook overgedragen aan de vijand. Ook toen gebeurde dat met liefde. Ook toen werd de vijand behaagd door een groot aantal regeringsleiders. Om de politie en ambtenaren niet te vergeten. Ze deden maar al te graag hun best om hun land te verraden in de hoop er voordeel mee te kunnen behalen.
  Net als nu worden mensen zoals u en anderen die hier bij Bron hun zegje doen ook toen maar al te graag aan de vijand overgedragen.
  Het enige lichtpuntje wat ik zie is dat we niet lang hoeven te wachten op een kentering in het maatschappelijk leven. De boel escaleert met de dag.
  Enkele flinke aanslagen vanuit islamitische hoek, hier of elders in Europa hoeven we niet lang op te wachten.
  Dat een leider die zijn volk en vaderland lief heeft meer dan 76 zetels gaat krijgen moge duidelijk zijn. In zeer korte tijd zal de maatschappelijke situatie dan ook drastisch gaan veranderen. Uiteraard ten goede. Al zal de remigratie niet zonder slag of stoot verlopen.
  Ik hoop echter dat iedereen die dit mogelijk maakten, van hoog tot laag, dus ook de gewone gutmensch uit de wijk die voor de multicultuur waren nooit vergeten worden. Ook zij zijn schuldig.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Eens met het artikel. Voor mij ook geen SGP meer!

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  De “fijne” van der Staaij stemt al jaren tegen alles wat ook maar naar enige vrijheid riekt, dus tegen ieder voorstel van Wilders maar stemt wel mee met de cabalpartijen zoals Verdomde Vlektyphus Debielen, Demonen666 en Partij van de Afgrond.
  Deze van der Staaij is zo bang voor zijn “fijne gristelijke” achterban om met Wilders geassocieerd te worden, dat hij van schrik met de cabal heult! Dus niets te weinig en te laat, het is gewoon een soort van gristelijk linkse politiek bedrijven en verder niets.
  Totaal niet bezig met het echte landsbelang, zoals grenzen dicht voor de orcs booslim hordes die Europa binnenvallen!!!

  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Het begint te stinken in de 2e kamer. Het angstzweet van alle politieke partijen behalve de PVV. Wilders heeft gelijk. Alleen dat toegeven daar zijn ze allemaal te hooghartig voor. Ook de SGP. De enige partij die voor Christenen en Joden opkomt is de PVV. De rest werkt samen met Satan en de moslims.

  Like

 9. Marianne den Teuling zegt:

  Ik sta hier helemaal achter

  Like

 10. Thoth zegt:

  Wilders: ‘De huidige machthebbers hebben Nederland aan de rand van de afgrond gebracht. Het regime in Den Haag is wereldvreemd en spreekt niet langer namens het volk. Ze zijn geschokt over wat ze zelf hebben veroorzaakt. Daarom moet ons politiek bestel op de schop.’

  Volledig mee eens!

  Like

 11. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 12. Wijnand Stam zegt:

  Met het artikel voor wat het Wilders betreft; helemaal mee eens. Referenda zijn de enige
  instrumenten om Nederland uit het slop te halen. Ik zou bijna willen zeggen, – ik weet echter
  dat het nog niet mogelijk is – kan GeenStijl het komende referendum geen ommezwaai geven,
  naar ” NEDERLAND LIEFST EERGISTEREN UIT DE EU DAN MORGEN”
  Zijn we gemakshalve ook van de discussie “Oekraïne” af.
  Als we dan toch grote schoonmaak houden, de plucheklevers in zowel eerste als tweede kamer
  eruit gooien en vervangen door mensen met een adequate opleiding en persoonlijkheid.
  Geen mensen die maar wat aanrommelen in de gemeente-politiek en op landelijk niveau ( tweede-
  en eerste kamer) maar wat aan lopen te rotzooien. Voor ministers in het kabinet zou ik de lat
  qua opleiding nog veel hoger willen leggen. Voor de duidelijkheid niet iemand die kunstge-
  schiedenis heeft gestudeerd minister van Volksgezondheid maken maar wel iemand die
  een medische achtergrond heeft. Zo gaat het in ieder geval wel in Duitsland. Alleen Merkel
  is een dissonant.

  Like

 13. Florent zegt:

  ik vrees dat als Nederland zo gaat handelen dat de Europese unie Nederland gaat binnenvallen. en dat Brussel mogelijk Nederland zelfs terug gaat annexeren; als een provincie van Europa.

  Like

 14. ieznogoedh zegt:

  De verkiezingscampagnes zijn begonnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s