Arie Slob (ChristenUnie): verstand op nul

Screenshot_37

(Door: Wim van Schaik)

Onverwacht, althans voor buitenstaanders, neemt CU-leider Arie Slob (53) per 1 december afscheid van de Haagse politiek. Volgens eigen zeggen heeft hij er enorm veel zin in om ‘wat meer de luwte in te gaan’. Die luwte houdt in dat hij per 1 januari 2016 aan het werk gaat als directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) en van de Stichting IJsselacademie. Twee banen maar liefst.

Slob laat zich er graag op voorstaan dat hij zijn geloof een stem heeft gegeven door bij akkoorden op te komen voor kwetsbare mensen, binnen en (vooral) buiten ons land, voor gezinnen en voor de schepping. Het hart laten spreken, heet dat in zijn jargon. Dat hebben we geweten! Verstand op nul en follow your heart: een generaal pardon hier, ruim asielbeleid daar (maar zelf geen ‘vluchteling’ in huis willen) en niet te vergeten windmolens, heel veel windmolens.

Slob mag in zijn nieuwe banen weer met gemeenschapsgeld aan de slag. Het Historisch Centrum Overijssel (HCO) is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het is een openbaar lichaam op grond van de wet gemeenschappelijke regelingen waarin de minister van OC&W en de gemeente Zwolle partners zijn. De IJsselacademie is een onderzoeksinstituut en kenniscentrum voor taal, geschiedenis en traditie in Overijssel. Stichting IJsselacademie wordt gefinancierd door de provincie Overijssel, door gemeenten, door de opbrengst van producties en incidentele subsidies.

Hoewel ik helemaal geen fan ben van Arie Slob, integendeel, gun ik hem toch deze carrière switch. Sluit mooi aan bij zijn interesse en studie (geschiedenis) en hij kan in deze banen zijn ervaring kwijt. Bovendien, dicht bij huis. Wat dan weer wel jammer is, is het feit dat Slob het de gewoonste zaak van de wereld vindt om nog een maandje wachtgeld mee te pikken. ‘Wel ga ik al snel in mijn nieuwe functie aan de slag. Ik wil niet van wachtgeld leven. Goed, één maandje. Dat mag geloof ik wel, hè?’

Hoezo, ik ga snel aan de slag? Hoezo, geen wachtgeld? Hij neemt toch zelf die beslissing om te stoppen in de Tweede Kamer? En wat mij betreft Arie, nee dat mag niet, dat wachtgeld. Zo werkt het in het echte leven ook niet. Had nu eens in die Kamer voor één keer je verstand gebruikt en was gewoon tot 1 januari Kamerlid gebleven.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ChristenUnie, Hypocrisie, linkse gereformeerden. Bookmark de permalink .

34 reacties op Arie Slob (ChristenUnie): verstand op nul

 1. tjonge zegt:

  slob denkt; gauw uit de politiek voor dat ze komen met hooivorken, pek en de guillotine…

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Nu maar hopen dat het bij de ChristenUnie niet meer in het Slob zit. Maar ik vrees het ergste ! Mijn overleden vader zei het al tegen mij; Fijne regen en fijne mensen, daar moet je het niet van hebben. Die verneuken je waar je bij staat !

  Like

  • jungleelephant zegt:

   een waarheid als een koe!

   Like

  • koddebeier zegt:

   Waar hij helaas gelijk in had, van die fijne gelovige moet je het hebben, ze zijn alleen op zondag in de kerk christen !!

   Like

   • Bas zegt:

    Alleen op zondag christen zijn was Slob niet. Hij was het hele jaar zo !
    Zijn erfenis is dankbare vluchtelingen, en een dankbare Nederlandse bevolking..

    Beste Arie, veel succes in je museum. Je hebt de Nederlandse Historie nu al een grote dienst bewezen. . Van harte knul !

    Like

 3. jungleelephant zegt:

  Iets van een zinkend schip….?

  Like

 4. Ik kan me het opstappen van deze zeer (s)linkse Arie Slob wel voorstellen. Nu hij begint in te zien dat de multikul en migratie een fatale politiek is voor Nederland, neemt hij schielijk de benen. Wat een verschrikkelijke lafbek zeg !

  Like

 5. Driek zegt:

  Ik word gans misselijk van lieden als Arie Slob. Wel ja, toe maar, een maandje wachtgeld, waarvoor eigenlijk? Een normaal werkende burger kan dat toch ook niet zomaar? En dan ‘wat meer de luwte in gaan’. Moe van het harde werken? Lazerstraal toch op man! U heeft nog nooit een slag werk verricht. Mensen als Arie Slob hebben Nederland verkwanselend.

  De IJsselacademie is een onderzoeksinstituut en kenniscentrum voor taal, geschiedenis en traditie in Overijssel.

  Ach, laat ik maar ophouden. Ik moet de avond nog door.

  Like

 6. Drs.P. zegt:

  @Wim van Schaik,
  Helaas snap ik niet beste Wim wat je nu met dit verhaal wilt bereiken of waar je naar toe wilt gaan??? Deze hele gristenunie partij heeft hun ziel en zaligheid verkocht aan dit rampen cabal cabinet.
  En meneer stopt en heeft ineens nog maar liefst 2 vetbetaalde banen als dank voor zijn steun?? Arie en zijn linkse gristenen CU-ers naaien de eigen bevolking waar we bij staan.
  Vooral niet met Wilders meestemmen in de 2e slaapkamer want dan zou je weleens stemmen kunnen verliezen van de fijn gristelijke achterban. Het is net zo’n vlees noch visch meeloperspartij als het CDA. Dus niet opkomen voor eigen autochtone bevolking.
  Ik wens Arie met volle overtuiging een jaar of 5 WW en Bijstand met een inkomen van 1000-1600 netto/maand, dan zal hij wel anders lullen de zakkenvuller!!!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Drs.P. 18.20. uur, Ik ben het eens met uw reactie.

   Like

  • wim zegt:

   Kom op P! Kijk eens naar die titel. Politici die beweren hun hart te laten spreken, doen dit om zich te profileren als moreel superieur. Alleen daarom verdienen ze al ons wantrouwen. Dat heb ik in het stukje willen aangeven door te laten zien dat ‘je hart laten spreken’ dus niet hoeft te betekenen dat je ze ondertussen niet heel calculerend voortijdig je mandaat terug geeft (en passant je leden buiten spel zetten door ze niet een nieuwe lijsttrekker te laten kiezen) om een lucratieve baan niet te laten lopen en dat je niet nog even betaald een maandje vakantie meepakt…
   Het mag duidelijk zijn, dat ik deze persoon, altijd in om Wilders de maat te nemen, niet bepaald bejubel in dit stukje. Toch?

   Like

 7. rieni zegt:

  hoe onbeschaamd christelijk kun je zijn,niks geen wachtgeld je stapt zelf op .
  en gaat weer lekker van belastinggeld een baantje invullen,wat totaal overbodig is en niks toevoegd aan de maatschappij.
  wat zijn het toch een stelletje boeven die politici,je krijgt er steeds meer een aversie tegen en dan durven ze ook nog de hardwerkenden te kappittelen en te korten op pensioen en uitkeringen.
  hij moest zich schamen en nooit meer zich in het openbaar durven te vertonen

  Like

 8. Ach, de mentaliteit, die de oerchristelijke Arie hier tentoonspreidt….die kom je sinds mensenheugenis in de meest uiteenlopende vormen van literatuur al tegen, nietwaar? Ik kan zó twee totaal verschillende voorbeelden geven:
  Als eerste de dubbele autobiografie “Gert en Hermien, het ware verhaal, waarin het veelbesproken toenmalige artiesten-echtpaar wrokkig verhaalde over hun ‘uitbuiting’ in zwaar-christelijke kring tijdens hun ‘gelovige’ periode en als tweede de scène in Thomas Mann’s “Buddenbrooks” waarin Consul Buddenbrook, matig zakenman, maar supervroom, meer dominee dan koopman, zijn nieuwe schoonzoon, vlak voor de huwelijksreis instrueert: “Eh….Grünlich…..De nieuwe kant ligt bovenop in de koffer. Die zou ik vóór Hamburg maar een beetje onder mijn jas houden, dunkt U ook niet? Die accijnzen…..Die moet men zo veel mogelijk ontduiken…..” (Ach, tóch wel?)
  Een christen is ook maar een mens……
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Driek zegt:

   Ja, Theresa, die fijn christelijke Thomas Buddenbrook die zijn mooie charmante dochter Antony uit winstbejag uitleverde aan die walgelijke Grünlich. Ik vind nog steeds dat zij had moeten trouwen met die ‘jonge Morten Schwarzkopf’ waar zij meteen verliefd op was.

   “Dat is een zuiver natuurproduct en dan weet men wat men binnenkrijgt”.
   Weet je nog? Ik ga het weer eens herlezen.

   Like

   • Doe dat, Driek, want misschien worden je bij herlezing nog wel een paar dingen duidelijk:
    Onder meer, dat je met Tony uiteindelijk geen medelijden hoefde te hebben: Mooi was ze misschien wel, maar óók arrogant, infantiel,plomp van inslag en daardoor soms ronduit ongemanierd! Dat van dat “zuivere natuurproduct” (honing) haalde ze als gespreksstof te pas en te onpas aan, gevolgd door uitgebreide verhandelingen over de toestand van haar “maag” en als je het mij vraagt, was de kans groot geweest, dat het met Morten, gesteld, dat ze die wèl had mogen trouwen, toch óók misgelopen was. Want: Goed, hij werd later dan wel een geslaagd arts met een flinke praktijk, maar zeker de eerste jaren hadden ze waarschijnlijk zuinig aan moeten doen en mijn kop eraf als de jongedame zich dáárin had kunnen schíkken; dat vond ze éven leuk, tijdens een vakantie of zo, maar permanent……Daarvoor hing ze immers veel te veel aan het ‘grootse’ en het ‘voorname,’ wat ze nota bene nog hardop uitsprak óók! Vergeet niet, dat ze, na zich neergelegd te hebben bij een huwelijk met Grünlich, zich toch ook weer snel tevreden voelde, omdat ze dacht, een “voornaam” leven tegemoet te gaan. Het was, kortom, voor wie het karakter goed doorgrondt, een dom, infantiel en ongemanierd mens, dat zich ten onrechte verbeeldde, een prinses te zijn en ik vermoed, dat het zeker voor de jonge Schwarzkopf uiteindelijk een geluk geweest is, dat hij haar n i e t gekregen heeft.
    Haar broer Thomas -want Thomas was haar broer, tussen haakjes, haar vader was JOHANN Buddenbrook jr.-hield van haar, maar nam haar niet serieus, totaal niet!
    Die kreeg trouwens ook zijn trekken thuis, nadat hij het bloemenverkoopstertje Anna op zo ’n huichelachtige wijze had laten zitten, want nadat hij zijn nieuwe huis had betrokken, schuin tegenover de bloemenwinkel, mocht hij voor de rest van zijn leven aanschouwen, hoe Anna, die, gelukkig voor haar, met de zoon van haar bazin had kunnen trouwen, moeder werd van een hele schare gezonde kinderen, terwijl hijzelf en zijn rijke vrouw Gerda met veel pijn en moeite niet verder kwamen dan één ziekelijke, zwakke, onmaatschappelijke en vermoedelijk ook nog homosexuele zoon, Johann III (Hanno) ook al was die wèl artistiek/muzikaal begaafd. -Maar dat werd in die haute bourgeoisie-kringen nu eenmaal niet van belang geacht.
    Ach, als je goed leest is “Buddenbrooks” een i r o n i s c h e roman en bekijkt Thomas Mann alle personages even ironisch en meedogenloos. Met sommigen van hen spot hij zelfs openlijk! En dat geldt zeker voor “Antonia.”
    Je ziet het: Ik ken dat boek praktisch van buiten.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Theresa
    Weet je dat Thomas Mann de inspiratie voor de romanfiguur Bendix Gruenlich uit de ”Camera Obscura” van Nicolaas Beets en diens romanfiguur, de liederlijke poseur en fortuinjager Pieter van der Hooghen, vandaan heeft gehaald?
    Lees het hoofdstuk ”De familie Kegge” nog maar eens na.

    Like

   • @Taljaard: Nou, wat betreft het tijdvlak klopt dat alvast aardig, maar ik dacht eigenlijk, ergens gelezen te hebben dat “Buddenbrooks op de familieleden en dier aanhang van thomas Mann-zèlf gebaseerd waren.
    Evenwel, het is bij literatuur vaak zo, dat personages inderdaad vaak omtstaan uit meer dan één karakter.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 9. Elke politicus heeft slechts 1 doel: VVV (zelf) Verrijken en Volk Verlakken! C’est ca!

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Die nieuwe baantjes van Arie Slobkous zullen hem geen wind(molen)eieren leggen!

  Like

 11. Jean zegt:

  Hoe kan die nu het verstand op nul zetten? Die heeft geen verstand, die heeft geen geweten, die heeft geen hersens want het is een aliën.

  Like

 12. ieznogoedh zegt:

  Lekker een maandje vakantie op kosten van de belastingbetaler.
  Een parasiet, net zoals de rest van dat Haagse tuig.

  Like

 13. Elena zegt:

  Mijn moeder en grootmoeder zeiden altijd : “hoed je voor de fijne”.
  Nu na 70 jaar begrijp ik eindelijk wat zij bedoelden.
  -zucht-

  Like

 14. boorzalf zegt:

  Arie gaat gewoon met vervroegd pensioen, en de rest kan door werken tot en met 67 jaar. En leeft verder van het gemeenschapsgeld. Gewoon een verkapte uitkeringstrekker.

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Hij heeft wel een slecht moment gekozen om weg te gaan / om te vluchten. Juist nu politie een onderzoek doet naar lekkende / incontinente fractievoorzitters………..
  Dankzij de CU breekt Rutte II ons land af, weer een reden om alle geloofspartijen op te heffen. We zijn een seculier land. Op papier dan. Laten we seculier worden.

  Like

 16. D. G. Neree zegt:

  Ik denk dat hij een shitstorm verwacht de komende tijd.

  Like

 17. Ik lees dat Slob de pleiterik neemt omdat ze een lekkage zoeken?

  Like

 18. Hendrik M. zegt:

  Een zich christen noemende die de valse profeet aanbiddende antichrist importeert; een zotheid die helaas bestaat..

  Like

 19. H. Numan zegt:

  De ratten verlaten het zinkende schip… Dhr. Slob was, uiteraard, een zeer nette politicus. Iets anders verwacht ik eigenlijk niet van een fanatieke bidlip. Even zo vrolijk is hij een van de meer fanatieke promotors van een multiculturele samenleving.

  Like

 20. Jan zegt:

  Gert-Jan Segers volgt Arie Slob op als fractievoorzitter ChristenUnie

  http://www.parlement.com/id/vj0dhmk176e3/g_j_m_gert_jan_segers

  Eerder werkte hij onder andere bij de EO en was hij zendingswerker in Egypte. Segers is kenner van de islamitische wereld.

  politicologie, Rijksuniversiteit Leiden, van 1988 tot 1994
  Arabische taal, International Language Institute Caïro, van 2000 tot 2003

  http://www.parlement.com/id/vj0dhmk176e3/g_j_m_gert_jan_segers

  Like

 21. Driek zegt:

  Theresa zegt: Ach, als je goed leest is “Buddenbrooks” een i r o n i s c h e roman en bekijkt Thomas Mann alle personages even ironisch en meedogenloos. Met sommigen van hen spot hij zelfs openlijk! En dat geldt zeker voor “Antonia.”

  Ja, lieve Theresa, maar ik ben een romanticus, natuurlijk is die lieve Antony een verwend arrogant nest. Ja, Thomas is haar broer, ik haal de namen steeds door elkaar. Desalniettemin lees ik het boek anders dan jij. Gelukkig maar. Ik ga het nu voor de vier keer lezen. Ik blijf het mooi vinden. Net als “De Toverberg”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s