Cartoons, geweld en een blunder van formaat

Screenshot_43

(Door: Peter van Dijken voor “OpinieZ.com”)

Asher schreef er al over in zijn Ochtendhumeur: dit weekend werd Nederland geconfronteerd met een sterk staaltje zelfcensuur en beperking van de vrijheid van meningsuiting. Een uitermate kwalijke zaak.

Het voorval speelde tijdens de demonstratie van Pegida in Utrecht. Nu mag je van alles en nog wat vinden van Pegida, je mag hen steunen of vervloeken, dat doet er niet toe. Het gaat erom dat een grondrecht in Nederland werd aangetast en Pegida hiervan het slachtoffer was.

Lees verder>>>
OpinieZ.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, Censuur, Counterjihad, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Cartoons, geweld en een blunder van formaat

 1. Als je het mij vraagt, mogen er best nog een paar cartoonblunders komen, als ze dan óók maar als zodanig erkend worden: Doet ónze zaak alleen maar goed!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  En ja, wat doen we er aan ? We protesteren al jarenlang tegen deze wantoestanden, en tegelijkertijd gaan we van jaar tot jaar steeds verder bergafwaarts. En de instroom van gelukszoekers, Muzelmannen en Jihadisten word alsmaar groter en groter. De MSM media en de regering melden ons dat er tot nog toe, middels grondige controle, geen enkele Jihadist ons land binnengekomen is. Al dat liegen en manipuleren door de overheden en de pers, al degenen die wegkijken van deze onderhavige problemen en telkens weer – links – hun stem geven bij iedere verkiezingen. Een normaal mens zou er niet goed van worden. En ik herhaal,
  een normaal mens. Maar hoe velen zijn er dat nog in Nederland ? Er word zoveel gemani-
  puleerd, de waarheid zoveel geweld aangedaan, dat verkiezingsuitslagen, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook gemanipuleerd worden ten gunste van E.U. gezinde politieke partijen !

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Helaas zijn er nog twee “intelligente” en stomme idioten zoals Tom Dorsey Pier Carlo Padoan actief die vrolijk en verblind toeteren dat de immigratie van vluchtelingen toch ZO goed zouden zijn voor Nederland en Europa! Ik ga haast wensen dat er cartoons en spotprenten worden gemaakt waarin deze “heren” door woedende EU-hatende Europeanen achterna worden gezeten richting Timboektoe, zij met eieren, tomaten en rot fruit worden bekogeld, dat de profeet Mohammed een roze tutu draagt met aan zijn voeten een hond en een varken als huisdier, dat moslimextremisten na hun dood (bijv. door zelfmoordaanslagen) niet bij Allah worden toegelaten en hij hen in plaats daarvan als een voetballer richting de hel schopt, dat de EU-elite gedompeld in pek en veren op spoorrails Europa uit worden gedragen en dat de alle EU-gebouwen en radicale moskeeën worden opblazen met honderden liters nitroglycerine!

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Nogmaals; de politie is van de PvdA.
  Het is toch al volkomen absurd dat de overheid bepaalt hoe en waar je mag demonstreren tegen de overheid? Ons vertrouwen in de overheid is veel te groot, ze willen Pegida isoleren om het vervolgens in de kiem te smoren. Zet ze ergens in een parkje, zorg dat de SP hun afa-tuig paraat houdt voor rellen, laat de media ze portretteren als debielen en racisten en bingo; Pegida blijft in de marge en de multikul en het graaien kan gewoon doorgaan.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En ik weet nog goed, dat LINKS in de 70 er en 80 er jaren van de vorige eeuw, het PRACHTIG vond als Christenen BELACHELIJK werden gemaakt! Wat een hypocrisie!

  Like

 6. Geronimo zegt:

  Leefbarbaar, u slaat de nagel op de kop. Niets aan toe te voegen. Deze tactiek wordt elders ook al frequent toegepast door de heersende meute EU-vazallen. Het is dus tijd dat IS hier begint met het brutaal snellen van koppen. Pas dan, spijtig genoeg, zullen vele, nu nog voor het islamgevaar gesloten ogen, open gaan.

  Like

 7. Geronimo zegt:

  De koran verbieden een brug te ver? Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Trouwens, steller van dit art. spreekt zichzelf hier op dit vlak tegen waar hij terecht aanhaalt dat de bewuste cartoon geen geweld uitlokt, maar hoogstens ontlokt aan de moslims, zodat een verbod op dergelijke cartoon democratisch niet aan de orde is. Niet de cartoon is dus oorzaak van geweld, maar de islam/moslim, die met geen andere meningen overweg kan.

  De koran integendeel lokt wel degelijk geweld uit, gewoon omdat het de gelovige als boek van god niet alleen oproept, maar ook opdraagt om geweld te gebruiken tegen ongelovigen. In tegenstelling tot de cartoon, is de koran dus wel degelijk de oorzaak van geweld vanwege moslims jegens andersdenkenden, en daardoor meteen een daadwerkelijk gevaar voor elke burger binnen een niet islamitische maatschappij. Me dunkt een fundamenteel verschil.

  Op dergelijk geschrift past dan ook maar één maatregel: totaal verbod wegens ostentatief en openlijk aanzetten tot haat en het uitvoeren van geweld door moslims jegens andersdenkenden. De wetten bestaan trouwens al, enkel in het geval van de islam weigert men ze consequent toe te passen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s