De 10 beste uitspraken van de overleden voormalig bondskanselier Helmut Schmidt

Screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

Helmut Schmidt was een vriend van duidelijke taal. Ook na zijn kanselierschap nam de dinsdag in Hamburg overleden politicus steeds opnieuw het woord. Schmidt beschouwde vooral de multiculturele samenleving als een illusie. Hieronder in 10 uitspraken de politiek incorrecte kant van de voormalig bondskanselier:

“Het concept van multiculti is moeilijk te verenigen met een democratische samenleving. Wellicht op zeer lange termijn. Maar als je vraagt waar multiculturele samenlevingen tot nu toe gefunctioneerd hebben, kom je al snel tot het resultaat dat ze alleen daar vreedzaam functioneren waar sprake is van een sterke overheid. In zoverre was het een fout dat wij in het begin van de jaren-60 gastarbeiders uit vreemde culturen het land binnen haalden.”

(Hamburger Abendblatt, 2004)

“De multiculturele samenleving is een illusie van intellectuelen.”

 (Die Zeit, 2004)

“Het idee dat een moderne samenleving in staat zou moeten zijn zich als multiculturele samenleving te settelen, met mogelijk veel culturele groepen, beschouw ik als onjuist. Men kan van Duitsland met een duizendjarige historie sinds Otto I. niet alsnog een smeltkroes maken.”

(Frankfurter Rundschau, 1992)

“Als we nog tientallen jaren zo doorgaan als tot nu toe, dan zie ik het zwart in voor ons vaderland.”

 (In gesprek met de zender Phoenix, 2006)

“Als je heel goed kijkt, dan zie je dat de politieke journalisten eigenlijk meer tot een politieke kaste behoren en minder tot de journalistiek.”

(Zeit Magazin, 2010)

“Politici en journalisten delen het treurige lot dat ze vaak nu al over dingen praten die ze morgen pas begrijpen.”

(Geciteerd volgens de Duitse regering)

“Als we ons overal willen inmengen waar ten hemel schreiend onrecht plaatsvindt, dan riskeren we de Derde Wereldoorlog.”

(Focus, 2009)

“Ik deel de mensheid in drie categorieën in: Wij normale mensen, die een keer in hun jeugd appels gejat hebben; de tweede heeft een kleine criminele ader, en de derde bestaat uit investeringsbankiers.”

(Geciteerd volgens informatie van Die Zeit)

“De geloofwaardigheid van politici was nog nooit zo gering als nu. Dat ligt niet in de laatste plaats aan een samenleving die voor de televisie hangt. De politici praten alleen maar over oppervlakkige dingen in talkshows, omdat ze denken dat het belangrijkste is dat men hun gezichten inprent.”

(Geciteerd volgens de Deutschlandfunk)

“De huidige politieke klasse in Duitsland wordt gekenmerkt door een teveel aan carrièrestreven en gewichtigdoenerij en door een teveel aan geilheid om in talkshows op te treden.”

(Volgens informatie van het persbureau dpa, 1994)

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op De 10 beste uitspraken van de overleden voormalig bondskanselier Helmut Schmidt

 1. Cathja zegt:

  Wat een steengoede uitspraken van deze voormalig Bondskanselier! Merkel mocht willen dat ze slechts een fractie van zijn inzicht zou bezitten. Dan had ze waarschijnlijk niet zulke stomme streken uitgehaald, waardoor Europa nu diep in de problemen is gekomen.

  Het is altijd jammer als we afscheid moeten nemen van hele verstandige mensen, maar we zullen zijn wijze uitspraken niet vergeten. Ze stemmen tot nadenken.

  Dat hij ruste in vrede!

  Like

  • Latraviata zegt:

   Inderdaad Cathja, ik ben het volledig met je eens.
   Bovendien speelde hij prachtig piano. Dat heeft er op zich niets mee te maken, maar ik wilde het toch even vermeld hebben.

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  “in 10 uitspraken de politiek incorrecte kant van de voormalig bondskanselier”

  Ik kan de term ‘politiek correct’ niet luchten of zien.
  Dat is niets anders dan zalvend zwammen over allerlei ellende om het mooier voor te spiegelen.
  Elke volgeling van de ‘socialistische’ ‘elite’ is doodsbang om ‘politiek incorrect’ te zijn.
  Achterlijke kuddegeest…

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Als ik aan Helmut Schmidt denk dan gaat het mij niet eens om zijn functie als Bondskanselier maar meer om het feit dat Schmidt in 1944 als waarnemer de gruwelijke showprocessen tegen de vrienden en samenzweerders van Claus von Stauffenberg moest bijwonen.
  Hij rookte tijdens deze processen (geestelijk) een zware pijp daar Schmidt de vreselijke tirades van nazi-rechter Roland Freisler moest aan horen en daar bijna gestoord van werd. Vooral het processen tegen maarschalk Erwin von Witzleben en de oud-burgemeester van Leipzig, Carl Goerdeler, waren voor Schmidt haast onverdraagbaar omdat Witzleben zijn (veel te grote broek) moest ophouden en Freisler hem toeschreeuwde: “Vieze oude kerel! Wat zit u daar in uw broek te grabbelen?”
  Helmut Schmidt was tijdens WO II een pelotonscommandant geweest en had het Beleg van Leningrad meegemaakt en misschien wist hij niet dat Freisler tijdens WO I als luitenant tegen de Russen streed en voor betoonde moed, net als Schmidt, een IJzeren Kruis ontving. Wie weet was Freisler door deze ervaringen later geworden tot waar hij berucht om werd al was Schmidt meer een voorstander van de EU en de euro waar hij later alleen de vreselijke gevolgen niet van kon inschatten.
  Gelukkig bleek Schmidt de links-extremisten wel te verafschuwen daar deze meer een soort gewelddadige neo-bolsjewisten waren die de grote wens hadden het voormalige West-Duitsland in een communistisch bolwerk te veranderen wat gelukkig voor ons niet doorging.
  Schmidt had natuurlijk zijn positieven en negatieve kanten en of hij in het hiernamaals eveneens doorgaat met roken is me onbekend. R.I.P.

  Like

 4. Cor Ozinga zegt:

  Helmut Schmidt was een respectabel mens en een waardig opvolger van Willy Brandt. Ze waren beiden socialisten maar vooral mensen met een realistische toekomstvisie. Hij verafschuwde om te polariseren. Ik heb altijd een diep respect voor de mens Helmut Schmidt gehad.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Deze man snapte het nog en gaat helaas dood; met hem sterft Duitsland, ze graven hun eigen graf al….

  Like

 6. boorzalf zegt:

  In de opmerkingen herken ik duidelijk pechtold.

  Like

 7. http://www.ninefornews.nl/bilderberg-het-kartel-van-de-macht/
  Daar lees je dat dubbele Helmut bij Bilderberg aan tafel zat, citaat:
  “Wat er tijdens de conferentie exact wordt besproken is niet duidelijk. Wel zijn er veel geruchten. Zo zou afgelopen jaar al zijn besloten dat SPD’er Peer Steinbrück de volgende bondskanselier van Duitsland zal worden. Angela Merkel nam in 2005 deel aan de Bilderbergconferentie en werd enkele maanden later de machtigste vrouw van Duitsland.

  Helmut Kohl werd in 1980 uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie en twee jaar later gekozen tot bondskanselier. Helmut Schmidt kon zijn deelname in 1973 al een jaar later bekronen met het bondskanselierschap.”

  De politieke leiders en de geestelijke leiders zijn 1 grote club van leugen en bedrog, een zeer enkele uitgezonderd.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Als dhr. Schmidt, deze uitspraken zo heeft gedaan, dan heeft hij mijn respect.

  Like

 9. Theoden zegt:

  Hij heeft zelf aan de multicult verval bijgedragen. Hij was de initiator.

  Like

 10. R.Kroonenberg zegt:

  dank boorzalf… deze cartoon hebben we herplaatst op http://www.Jasterke.Wordpress.com 😛

  Like

 11. Thoth zegt:

  (In gesprek met de zender Phoenix, 2006)

  “Als je heel goed kijkt, dan zie je dat de politieke journalisten eigenlijk meer tot een politieke kaste behoren en minder tot de journalistiek.”

  Dat zie dus ook bij NPO, RTL en de andere in het Nederlandse bestel. Getverderrie.

  Like

 12. Pingback: De 10 beste uitspraken van de overleden voormal...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s