Pia Dijkstra (D66) betrokken bij genocide en grootscheepse mensenrechtenschendingen, dus niet aanvaardbaar als voorzitter commissie Binnenlandse Zaken

PVV rood wit blauw

De Partij voor de Vrijheid verzet zich vandaag tegen het voorzitterschap van Pia Dijkstra van de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Door het vertrekken van Magda Berndsen zal Dijkstra deze positie overnemen. De PVV vindt dit niet aanvaardbaar.

Pia Dijkstra was betrokken bij genocide en mensenrechtenschendingen. Dit maakt haar voor het voorzitterschap van uitgerekend de Vaste Kamercommissie, die toeziet op het openbaar bestuur en de kwaliteit van onze democratie, volledig ongeloofwaardig. De D66’er was jarenlang bestuurslid en woordvoerder van de stichting Omroep voor Radio Freedom, nauw verbonden met het communistische AABN. Dijkstra zette zich in voor de ANC-zender Radio Freedom, gesticht en gefinancierd door de Sovjet-Unie.

Radio Freedom was een cruciaal instrument in de Volksoorlog, de belangrijkste strijd van het ANC: resulterend in de genocide op 20.500 merendeels Zoeloes. Deze mensen behoorden veelal tot Inkatha, de belangrijkste concurrent van het ANC. Radio Freedom riep op tot het gebruik van molotovcocktails tegen burgers, aanslagen op treinen en het saboteren van verkiezingen door moordaanvallen. Radio Freedom diende om haat en geweld tegen politieke tegenstanders te verspreiden. Zo werd de leider van de grootste anti-apartheidsbeweging Inkatha, prins Buthelezi, aangemerkt als “slang” die moest worden vermoord. Daarnaast riep de zender op tot racistische haat en geweld in het bijzonder tegen Zoeloes en Afrikaners.

Screenshot_13De zender waar Dijkstra (kleine foto) jarenlang voor werkte, moedigde ook het gruwelijk vermoorden van politieke tegenstanders met brandende autobanden aan, het zogenaamde ‘necklacing’ dat honderden levens kostte. Radio Freedom zette aan tot het gebruik van landmijnen tegen burgers. Om die reden verweet de Waarheidscommissie in 1996 het  ANC “grootscheepse schendingen van de mensenrechten”.

De zender zond uit vanuit de volksrepubliek Ethiopië, waar toen 2 miljoen mensen werden vermoord, alsmede vanuit de communistische dictaturen Angola en Mozambique.

PVV-woordvoerder Martin Bosma: “Radio Freedom riep op tot aanslagen op democratisch gekozen lokale politici. Daarbij was alles geoorloofd: brandbommen, mijnen en handgranaten. Vele honderden stierven. Radio Freedom juichte als politici zich terugtrokken uit angst voor geweld. Wie daaraan meewerkt, zoals mevrouw Dijkstra, heeft blijkbaar geen respect voor de regels van de democratie en kan natuurlijk nooit geloofwaardig een commissie voorzitten die toeziet op ons openbaar bestuur.”

“Het ANC liet alleen leden toe die zwart waren. Joden, Indiërs, blanken en kleurlingen (mensen van gemengd ras) waren uitgesloten. Dat racisme was blijkbaar aanvaardbaar voor mevrouw Dijkstra. Mede dankzij de inzet van heel veel idealisten zoals mevrouw Dijkstra is Zuid-Afrika nu het meest racistische land ter wereld, met 114 rassenwetten. Het ANC is als regeringspartij verantwoordelijk voor 365.000 onnodige AIDS-doden, vele honderden marteldoden per jaar, een explosie aan corruptie en misdaad, alsmede de stelselmatige vernieling van het onderwijs en de zorg. Mevrouw Dijkstra heeft nooit afstand genomen van haar strijd voor het genocidale en communistische ANC.”

PVV normale grootte

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", Barbarisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, PVV, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Zelfcensuur, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

11 reacties op Pia Dijkstra (D66) betrokken bij genocide en grootscheepse mensenrechtenschendingen, dus niet aanvaardbaar als voorzitter commissie Binnenlandse Zaken

 1. leefbarbaar zegt:

  En dan te bedenken dat mevrouw Dijkstra (D66) mevrouw Berndsen (D66) opvolgt, die als commissaris van politie fraudeerde. Onze politiek is volkomen rot.
  Zou er wel draagvlak onder de bevolking zijn om het eurofiele partijtje D66 het recht te geven elkaar de banen toe schuiven?
  Goed punt weer van meneer Bosma. Je kunt die krengen wel een mantelpakje aantrekken en op spraakles zetten, maar ze horen geen seconde thuis in de regering van een fatsoenlijk land.

  Like

 2. VarAway zegt:

  Het valt mij regelmatig op, dat er in NL zo’n komplete onwetendheid bestaat
  mbt tot de recente historie van Zuid Afrika, Angola, Mozambique, Zimbabwe.
  Een soort van moedwillige geheugenstoornis.
  Gelukkig hebben we de PVV en Martin Bosma om ons bij de les te houden.
  Dank hiervoor Hr. Bosma.
  Eens kijken wat mevrouwtje Dijkstra te vertellen heeft in haar reacties.
  Zal wel het bekende kletsverhaat worden in de geest van:
  ” met de wijsheid van heden, hadden we MISSCHIEN (?) de zaak ietwat
  anders moeten bekijken “……. en gaat over tot de orde van de dag.
  DAAR hebben de arme nabestaanden VEEL aan, op het kerkhof.
  Met dank aan o.a. Mevrouw Dijkstra D66 der Landverradersclub.
  Bah, driewerf BAH!

  Like

 3. Het zal mij benieuwen, of met deze feiten -want geruchten zijn het niet, zeker niet wat betreft Dijkstraatje, die het zelfs nooit ontkend heeft- nog iets gedáán wordt.
  Het zal wel niet, want het komt van de PVV, dus dan weet je het wel…..
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  De hele regering is zo rot als een mispel!

  Like

 5. Roni zegt:

  Dijkstra, bah wat een ijskonijn is dat mens.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Opzouten met dat wijf!

  Like

 7. Giny zegt:

  Martin Bosma heeft volkomen gelijk, zijn boek klopt van A tot Z
  Begrijp nog steeds niet dat de Nederlandse regering geld naar Zuid-Afrika
  stuurt, ze hebben daar geld genoeg!
  Toen de apartheid nog bestond, heb ik daar drie jaar gewoond, in Durban en Kaapstad!
  Ik had geen tralies voor de ramen, je kon daar rustig op straat lopen!
  Jaren later toen de apartheid opgeheven was, ben ik er voor een vakantie naar toe
  gegaan, wat een ellende, mijn ouderlijke huizen bezocht. alles was met tralies!
  Het prachtige strand van Durban, was alleen met zwarte bevolking, er was geen
  blanke te bekennen!
  Je moest echt laten merken dat je een toerist was, anders had je er geen leven!
  Wat is dat een dramatisch land geworden!!!

  Like

  • Toch merk je daar iets steekhoudends op, Giny:
   Je zegt letterlijk: Je moest echt laten merken, dat je een toerist was.
   Dat is dan tóch een kleine aanwijzing, dat de wrok van de zwarten eerder tegen de ZUID-AFRIKAANSE blanken gericht is, dan tegen de blanken in het algemeen.
   Ik wil daar niets mee goedpraten, begrijp me niet verkeerd, maar volgens mij is het wel iets om te blijven mee-overwegen.
   Was de aanpak van de blanken destijds niet zo door en door verkeerd (want: Bigotterisch) geweest, doordrènkt van minachting voor al wat zwart was, dan was het Mandela en De Klerk indertijd misschien samen gelukt, de opzet van een geïntegreerd Zuid-Afrika te continueren. Maar nu zit de wrok te diep.
   En ja, wrok leidt bij zwarten inderdaad tot extremere, beestachtiger vergelding dan doorgaans bij blanken, dat is dan weer een realiteit.
   Maar waar die wrok vandaan kwam, moeten we maar liever ook niet vergeten:
   Minachting is iets afschuwelijks; het is erger dan haat, waarbij tenminste niet over de tegenstander heen gekeken wordt.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 8. exmarineman zegt:

  En zo iemand zit dan in de 2e slaapkamer als “volksvertegenwoordiger” namens D66 (Democraten….). Ze zal hoogstwaarschijnlijk vanwege haar naamsbekendheid via NOS en zo op de D66 lijst zijn gezet, maar wie o wie binnen die partij heeft dan haar heden en verleden gecontroleerd. Zo iemand hoort toch gewoon niet op je kieslijst te staan …… of is het tekenend voor de ECHTE interesses waar deze partij voor staat. Als je als fractievoorzitter mede-indiener en ondertekenaar bent van de motie Halsema samen met SP’er Roemer dan zegt dat ook al weer meer dan genoeg over de ware instelling van deze partijen…….anti-Nederland….

  Like

 9. Pingback: Pia Dijkstra (D66) betrokken bij genocide en grootscheepse mensenrechtenschendingen, dus niet aanvaardbaar als voorzitter commissie Binnenlandse Zaken | Nikontino's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s