Berlijn en Brussel overwegen Europese solidariteitstoeslag (!)

Screenshot_40

(Door: Cerstin Gammelin – Vertaling: E.J. Bron)

De Europese landen zijn op zoek naar nieuwe inkomsten om de plannen te kunnen invoeren om de vluchtelingenstroom in te dammen. In de Duitse regering en de Europese Commissie neemt de bereidheid toe om de EU-begroting via een extra belasting dusdanig aan te vullen dat de plannen vanuit de gemeenschappelijke Europese kas bekostigd kunnen worden. Dat werd vorige week donderdag aan de rand van de jaarvergadering  van het Internationaal Monetaire fonds (IMF) in Lima bekend.

Concreet voeren vooraanstaande EU-politici en de Duitse regering informele gesprekken om een soort Europese solidariteitstoeslag in te voeren. Deze zou geheven kunnen worden via een toeslag op de oliebelasting of een verhoging van de btw en zodoende als extra inkomsten in de kas van de EU-begroting terechtkomen. Het extra geld moet ervoor gebruikt worden om landen als Spanje, Italië, Bulgarije en Griekenland, die buitengrenzen hebben, bij de grensbewaking te ondersteunen. Een ander deel dient naar veilige landen van herkomst te gaan om de opname en verzorging van de “vluchtelingen” daar te ondersteunen.

Aangesproken op mogelijke belastingverhogingen antwoordde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vorige week vrijdagavond op een persconferentie in Lima: “Zo´n vraag mag u nooit aan een minister van Financiën stellen.” Hij voegde er aan toe: “De oplossing voor de vluchtelingenproblematiek heeft de hoogste prioriteit.” Het zou er om gaan de controle over de toevloed van de “vluchtelingen” te herkrijgen. Duitsland zou financiële speelruimte hebben, zodat er in Duitsland geen belastingverhogingen noodzakelijk zouden zijn, zei Schäuble. Dat zou niet voor andere Europese landen gelden. Het zou gaan om een extra financieringsbehoefte in Europa, die “niet alleen gedragen kan worden door de financiële planning op de middellange termijn”, zei Schäuble.

Als reactie op het bericht in de “Süddeutsche Zeitung” heeft bondskanselier Merkel laten ontkennen dat zij over een Europese solidariteitsbelasting zou nadenken. “Het blijft erbij: we willen geen belastingverhogingen in Duitsland en ook geen invoering van een EU-belasting”, verklaarde regeringswoordvoerder Steffen Seibert vorige week zaterdag in Berlijn.

Hoogte van de toeslag nog onbekend

Volgens informatie van de “Süddeutsche Zeitung” zou echter nog een ander deel van de inkomsten naar de thuislanden van de “vluchtelingen” kunnen gaan om daar de levensomstandigheden te verbeteren. Hoe hoog de Europese solidariteitstoeslag zou kunnen uitvallen, is nog onbekend en hangt van de kosten af. Verleden week had de voor belastingen verantwoordelijke Eurocommissaris Pierre Moscovici in het interview met de “Süddeutsche Zeitung” gezegd dat er eerst betrouwbare berekeningen over de toestroom van “vluchtelingen” op tafel zouden moeten komen, voordat er over nog meer geld uit de EU-begroting onderhandeld zou kunnen worden.

De Duitse regering had in de afgelopen weken er steeds op gewezen dat de vluchtelingencrisis een “Europese uitdaging” en slechts gezamenlijk op te lossen zou zijn. Frankrijk, de meeste EU-landen en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker ondersteunden dit beginsel. In de hoogste kringen van de Europese Commissie werd gezegd dat de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble de solidariteitstoeslag voor “vluchtelingen” naar voren gebracht zou hebben. In Berlijn werd gezegd dat de Duitse regering dit plan niet zou blokkeren als er een desbetreffend voorstel uit Brussel zou komen.

Vanuit Duits gezichtspunt is een Europese solidariteitstoeslag voor vluchtelingen wel degelijk zinvol. De Duitse regering heeft met afstand het meeste geld beschikbaar gesteld om de vluchtelingencrisis op te lossen. Duitsland kost de verzorging en onderbrenging van de asielzoekers en de integratie samen ongeveer 20 miljard euro. Daarbij komen de kosten ter ondersteuning van de bewaking van de EU-buitengrenzen, voor veilige landen van herkomst evenals voor geplande repatriëringsakkoorden met landen van herkomst.

Bron:
http://www.sueddeutsche.de
Auteur: Cerstin Gammelin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, Brussel, Duitsland, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Berlijn en Brussel overwegen Europese solidariteitstoeslag (!)

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Als we die kolonisten eens allemaal Europa uitschoppen. Dat geldt dan tevens voor hen die het daar niet mee eens zijn. Dan kunnen vervolgens de belastingtarieven naar onder. De benzine, ziektekosten, alles kan dan veel goedkoper.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Het kankergezwel EU bereid zich razendsnel uit en staat kort
  voor de dood ! Iedere keer wanneer ze hun smoel opentrekken
  gaat ten kosten van het belastinggeld !
  Wel gemerkt om geld wat hun niet toevertrouwt is omdat niet een
  van deze mafia-smeerlappen van het Europese Volk gekozen is !
  Het zijn eenvoudig piraten die zonder geweld stelen !
  Wanneer er nu een Referendum zou komen over de EU en
  de vluchtelingsvragen, zou overmorgen al de spook voorbij
  zijn en de EU niet meer existeren en de grenzen zouden
  overal weer herrijzen !

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “zou echter nog een ander deel van de inkomsten naar de thuislanden van de “vluchtelingen” kunnen gaan om daar de levensomstandigheden te verbeteren.”

  Zijn de levensomstandigheden daar na 70 jaar ‘ontwikkelingshulp’ dan nog stééds niet verbeterd?!?!?! Wat hebben die lui eigenlijk met ons geld gedaan?!!!

  “dat de vluchtelingencrisis een “Europese uitdaging” en slechts gezamenlijk op te lossen zou zijn”

  Alle ellende en gedonder wordt ‘uitdaging’ genoemd om het ‘leuker’ te maken.
  Nou, IK heb absoluut geen behoefte aan welke nodeloze ‘uitdaging’ dan ook; het is allemaal al moeilijk genoeg!

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Verhoging van Btw en/of olie????Zijn ze nou helemaal besodemieterd?Zij halen al dat schorem binnen,daar hoeven wij niet nog meer voor te bloeden dan we al doen!Wanneer gooien we dit land eindelijk plat?Helemaal plat!Om te laten zien dat we het niet meer pikken!Genoeg is genoeg!

  Like

 5. Muurbloempje zegt:

  Laat dat Merkel-wijf alles betalen!! Zij heeft ze uitgenodigd. Had ze vooraf beter moeten boekhouden. Zijn ze helemaal van de pot gerukt????

  Like

 6. Sjun Demartelaere zegt:

  Gok hier binnen hoeveel uren Dijsselbloem door anderen opgebrachte belastingcenten extra overmaakt naar Brussel. Tijd om dit zinkende steeds kostspeliger wordende schip te verlaten en de eigen zaken op orde te brengen.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  De schoften zullen ons weer gaan dwingen om te betalen, of anders…..Net de (belasting) Mafia.
  Sommigen dingen kun je gelukkig nog weigeren zonder dat je moeite krijgt met de Staat. Vanmiddag kwam er een man van Amnesty International bij mij aan de deur. Hij zocht nog enkele collectanten. Ik zei hem letterlijk dat ik daar niet van gediend was. Zelf moet ik de dubbeltjes omdraaien, en dan komt er uitgerekend bij mij zo’n schuinsmarcheerder aan de deur van Amnesty International die vraagt of ik wil gaan collecteren. Achteraf dacht ik; Waarom bij mij, hoe komt hij op het idee om uitgerekend in onze straat (o.a. bij mij) te komen aanbellen. Laat hem liever voor mij en vele andere dubbeltjes-omdraaiers gaan collecteren !

  Like

 8. Cathja zegt:

  Toe maar, goochel maar weer met belastingen….! We weten zo onderhand niet meer waarvoor we vele miljoenen/enkele miljarden afdragen, want transparantie is een verschrikkelijk vies woord in Brussel, dus vergeet het maar dat we exact zullen weten waar al het geld heen gaat en hoe het wordt verdeeld.
  Las ik het vandaag goed, dat Nederland 117 miljoen zou moeten bijdragen om de Afrikaners ‘thuis’ te houden? Ik begreep dat er weer één of ander noodfonds wordt opgericht, waar ook weer een paar miljard in gestort moet worden. Hoeveel noodfondsen moeten er eigenlijk gevuld worden? En wat gaat ons dat weer kosten? De BTW nóg hoger? Nóg meer belasting via de benzinepomp afdragen?

  Echt, die lui in Brussel zijn compleet gestoord!! Leven in een heel eigen wereld, vér van de bevolking van Europa af.
  We moeten ons net zo opstellen als de Hongaren. Ik denk niet dat zij zich financieel laten uitkleden door Brussel. Nederland, het uiterst brave jongetje van Europa heeft zijn portemonneetje alweer tevoorschijn gehaald.
  “Eh……, hoeveel krijgt u van ons?”

  Om te kotsen, dit alles! Ik kan geen vluchteling meer zien, geen AZC ook, en het woord ‘solidariteit’ heb ik geschrapt.
  Laten we eerst maar eens solidair zijn met ons eigen volk, waar velen in de vergeten hoek dreigen te geraken vanwege al die vreemdelingen die hier binnen stromen, en die ook nog eens met een brutale smoel ons vertellen dat er niks van hun opvang deugt.

  Eigen volk eerst. Zo hoort het!

  Like

 9. fransdewit zegt:

  Ja qwa geld worden ze nu ineens wakker hoor, ze hebben ineens weer geld te kort, gaat direct net zoals met die IJsland bank, we hebben nooit meegedeeld in de vette winsten. Maar wel bij de schulden, dan moeten we allemaal ineens solidair zijn. Let maar op nog meer inleveren.

  Like

 10. Fred zegt:

  Laat Duitsland in zijn eentje dat bedrag maar ophoesten.
  Die heks heeft al die gelukzoekers toch in haar eentje uitgenodigd naar Duitsland te komen met de woorden “wie schaffen das”.
  Nou dan.
  Dan nu ook de kosten niet afwentelen op andere landen maar het zelf betalen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Fred om 00:12

   Zo is het! Als je ontelbare mensen uitnodigt, zonder je af te vragen of je dat financieel kunt behappen, dan kun je niet de rekening bij anderen neerleggen als je je verschrikkelijk hebt vergist! Dan zul je kleur moeten bekennen, en al die ‘gasten’ vertellen dat ze terug moeten. Jammer, maar helaas!

   Like

  • Sjaak zegt:

   En omdat 90 % economie-vluchtelingen, zijn nemen ze de afgedragen
   kleding, schoenen en levensmiddelen niet meer aan ! Alleen nog geld !
   En omdat dit niet kontrolleert word verdienen ze ook nog een mooi
   zakcentje daartoe !
   http://tse1.mm.bing.net/th?&id=OIP.Mbfa7797faa540f274f42593dc110e028o0&w=300&h=300&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Sjaak om 13:37

    Ze moeten in plaats van geld waardebonnen verstrekken. Daarmee kunnen de asielzoekers toch bepaalde dingen kopen, maar ze kunnen het niet sparen bijvoorbeeld, zoals met geld. En omdát ze geen cash geld krijgen, zullen ze op termijn gewoon goede gedragen kleding gaan aanpakken.
    Dat dit met veel geschreeuw en dreigementen gepaard zal gaan, daarvan ben ik overtuigd.

    Like

 11. Jan zegt:

  De grootste zorg van de Brusselse maffia is niet de verwoesting van Europa, maar dat de grenzen wel eens definitief weer opgericht zouden kunnen worden:

  EU waarschuwt voor het einde van de open grenzen

  Het vrije reizen door praktisch heel Europa, één van de grootste verworvenheden van 60 jaar Europese samenwerking, is in direct gevaar. Dat zegt Europees president Donald Tusk. De open binnengrenzen dreigen volgens hem te bezwijken onder de aanhoudende migratiedruk.

  Tusk is bang dat steeds meer landen hun grenzen dichtgooien of andere drempels opwerpen. Hongarije en Slovenië plaatsten al muren, hekken en prikkeldraadversperringen aan hun binnengrenzen, waarvan Brussel steeds zegt dat die ‘geen oplossing’ zijn. Het probleem zit voor Tusk bij de lekke buitengrenzen, en dan vooral die tussen Griekenland en Turkije. ,,Als we er niet snel in slagen die te sluiten, dan zal Schengen niet overleven,” aldus de Pool gisteren in de Maltese hoofdstad Valletta.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4185352/2015/11/13/EU-waarschuwt-voor-het-einde-van-de-open-grenzen.dhtml

  Zelf veroorzaakte ravage en ellende en nu nog eens een keer jammeren over ‘buitengrenzen’ die nooit bestonden omdat de asielmaffia illegalen gewoon binnensluisde, met als toppunt nu.
  Ik denk dat Tusk door zijn eigen volk intens gehaat wordt.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, de RODEN der EUSSR, vinden dat WIJ- burgers van Nederland en Europa- best nog verder uitgeknepen kunnen worden. En dat is precies waar Socialisme tot leidt: “iedereen even arm”, o…wacht even, behalve de PARTIJBONZEN der EUSSR!

  Like

 13. Multinationals en de rijke elite lachen zich rot. Betalen nu reeds nauwelijks belasting hier en straks ook niet dus.
  Weer is het volk de klos om in de buidel te tasten voor die asiciale hobbies vanuit bepaalde regeringen en EU-parlement te Bruxelles.
  Het zou ook eens niet zo zijn.
  En we betalen reeds zoveel extra voor dat algengebroed.

  Like

 14. jowitteroos zegt:

  Er bestaat al tientalle jaren zoiets als ontwikkelingshulp, wat bewezen niet werkt. Bovendien vraag ik me af waar die rijke olielanden zelf zijn met hun financiele hulp. Waarom moet EUropa alles oplossen……

  Like

 15. Pingback: Berlijn en Brussel overwegen Europese solidariteitstoeslag (!) | Nikontino's Blog

 16. Anna. zegt:

  Daar begint het al…..
  Uw en mijn belasting omhoog……
  Waarom……… wel deze mensen hebben toch rechten…….
  Op een uitkering…. En wel levenslang want werken zullen er niet veel gaan doen……
  En een huis…… En een tv ……en een auto………
  Want dat zien we op het nieuws als we goed kijken……
  .En de kosten van het politie apparaat moeten omhoog want er is veel politie nodig om dat ertoch wel wat meer wandaden gebeuren…. Als voor deze volksverhuizing…….En de kosten van de rechterlijke macht moeten omhoog want ja we hebben de laatste tijd toch wel meer rechtszaken…. Want er moet wel eens iemand terug maar dat kost heeeeeel veeeeeeel geld want je laat je toch niet zomaar wegsturen…….En ja er zijn tegen wording heeeeeeel veel tolken nodig ja dat moet de overheid ook betalen ……..
  En wat dacht je van de gezondheids zorg…… Dat rijst met kosten sinds het begin van deze volksverhuizing ook pan uit…… Ja daar moet ook fors geld bij….. En het is wel lastig hoor de vrouwelijke dokters worden zo slecht behandeld door de nieuwe medelanders.. Wel een beetje zielig maar ze kunnen niet overal meer ingezet worden….. En o Jaa laats was menneer. Mohammed heel kwaad op de mannelijk dokter.. Hij kwam heel dreigend met zijn doodzieke vrouw de spreekkamer binnen zijn andere vrouw wachtte netjes op de gang maar wat hij allemaal zei was niet verstaanbaar maar heeeeeel boos was hij. De tolk was een vrouw en die had hij al weggestuurd….. Maar ja ze had wel haar uurloon gedeclareerd ……. Maar de dokter mocht niet aan Mohammed zijn vrouw komen….. Hij heeft haar meegenomen naar huis Hoe het nu met haar gaat? Niemand weet het maar het zag er niet goed uit…… Straks wordt Mohammad nog bozer omdat zijn vrouw niet goed geholpen is……en gaat hij bij de regering lobbyen ( met een tolk en eenadvocaat) om een islamitisch ziekenhuis….. Dat kan toch in nederland….. particuliere initiatief noemen jullie dat toch….. Mijn advocaat zei dat dit kon hoor.. Zo ook met de school waar mijn kinderen op gaan nou dat is me wat…….Deze scholen wat zijn de kinderen daar toch vrij……… Er is geen discipline meer in Nederland………In de klas van mijn zoon zitten 9 leerlingen die steeds maar alleen hun eigen taal spreken zegt de juf er wat van dan komt Pa met zijn neef naar school en laatst moest de juf in bescherming worden genomen door de direkteur. Die heeft toen de politie maar gebeld…… Ja wat kun je beginnen tegen z’on boze meneer samen met zijn neef…….het vervelende is dat hij de juf weet te wonen……dat zegt hij dan ook steeds…..Meneer was heel boos dat zijn zoon van 12 door een juf lesgegeven werd….. Zij weet immers niets uit de Koran….. En zijn zusje zat steevast op maandag te slapen in de klas toen bleek dat ze van haar vader op zaterdag en zondag naar de Koran school moest…. Enne ja 7 dagen per week naar school isweleen beetje veel vind je niet…

  U had het over de grenzen bewaken…… Nou straks komen er nog veel meer mensen hoor uit Iran en Saudie arabie want ja daar is de leer wel heel erg streng….. Daar loop je het risico opgehangen te worden en dat is niet leuk dus toch maar eens kijken of wij er ook nog bij kunnen in West-Europa…… En Jemen en Somalië en Qatar want ja daar slaat de overheid er ook graag op los hoor als je iets fout doet…. En Sudan en. En. Enz enz enz.

  Er staat ons nog VEEL MEER BELASTING VERHOGING TE WACHTEN.
  DIT IS NOG MAAR HET TOPJEVAN DE IJSBERG
  Op termijn zal ook het leger weer uitgebreid moeten worden want deze wereld vreemde zaken zijn door het politie apparaat alleen niet te handhaven

  Dit noemt men een verrijking!!!!!!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Anna: 14.16. uur. U heeft volkomen gelijk. Dit is het satanische plan der EUSS, in samenwerking met de BILDERBERGBENDE, en de NWO! Wij dienen plaats te maken voor de halsafsnijders, van de perverse wrede islam!

  Like

 18. paulzwueste zegt:

  Het is volslagen duidelijk dat door deze criminele roverij van de EU, die een direct gevolg is van het
  bewust open stellen van de Duitse grenzen voor een tsunami van “vluchtelingen”, het volk zeer binnenkort de straat op zal gaan om het verraad van de overheid af te straffen!

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Och, ik heb tijden geleden al voorzegd dat de btw verhoogd wordt naar 50 % en dat het ‘leven’ voor ons onbetaalbaar zal worden.
  Hoe kán het ook anders als wij al dat vreemde volk uit heel Afrika e.d. tot onbepaalde tijd moeten onderhouden? Voor hoeveel opvreters per persoon zullen wij moeten opdraaien?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s