Marine Le Pen: “De EU is een grote ramp, een antidemocratisch monster.”

Screenshot_30

Marine Le Pen

(Vertaling: E.J. Bron)

In een interview met “Spiegel-Online” rekent de voorzitster van de Franse partij Front National af met de EU. Zij noemt de Europese Unie een “antidemocratisch monster”.

De partij van Marine Le Pen, het Front National, kwam uit de Europese verkiezingen in Frankrijk met 25% van de stemmen als duidelijke winnaar tevoorschijn. De rechts-populistische partij heeft niet in de laatste plaats vanwege de vluchtelingencrisis meer stemmen gekregen. In een interview met “Spiegel-Online” legt Le Pen uit wat zij voor de toekomst van Frankrijk wil en hoe ze over de Europese Unie denkt.

De Franse politica beschouwt de EU als een groot kwaad. Le Pen zegt dat ze Frankrijk weer naar een natiestaat zou terugleiden. “De EU is een grote ramp, een antidemocratisch monster”, aldus Le Pen. “Ik wil verhinderen dat zij vetter wordt en blijft ademen.”

De EU zou de staatkundige soevereiniteit van de lidstaten hebben afgepakt en door de euro zouden de landen in een niet op te lossen crisis worden gestort. Daarom is volgens Le Pen de weg naar een zekere toekomst gelegen in een euro-uittreding en een terugkeer naar de natiestaat.

Vroeg in de jaren-60, aldus de politica, bevonden de Fransen zich zonder twijfel in een betere situatie. “Ik kijk niet in de achteruitkijkspiegel. Maar waarom moesten we sindsdien een einde aan de sociale vooruitgang meemaken?”, zei ze in het “Spiegel”-interview op de vraag van de verslaggever of ze de jaren-60 terug zou willen.

Herinvoering van de Franc en immigratiestop

De oprichting van de euro zou volgens Le Pen alleen maar gunstig zijn voor Duitsland. “Ze werd door en voor Duitsland gecreëerd.” Frankrijk zou met de Franc meer speelruimte hebben. Omdat het zijn munt dan zou kunnen devalueren.

Le Pen wil voor haar land graag een “intelligent protectionisme”, inclusief de herinvoering van invoerrechten. Bovendien eist ze een immigratiestop. “We hebben miljoenen werklozen en kunnen ons geen immigratie meer permitteren. Hoe moeten we deze mensen onderbrengen. Dat kan niet functioneren.”

Bron:
www.epochtimes.de

Ingekorte vertaling uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, democratie, dictatuur, euro, Europa, EUSSR, Frankrijk, Front National, gezond realisme, Immigratie, Linkse Kerk, Marine Le Pen, meningsdictatuur, Multiculti, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

30 reacties op Marine Le Pen: “De EU is een grote ramp, een antidemocratisch monster.”

 1. Taljaard zegt:

  Alors ma cher madame Le Pen….
  Na vanavond kunt u meubeltjes uitzoeken voor uw prive’ vertrekken in het Elysee.

  Like

 2. Marine le Pen zou nu moeten schreeuwen om actie. We gaan de islam en haar aanhangers nu terug schoppen naar dar el islam..

  Like

 3. Cathja zegt:

  Een hele verstandige vrouw, die de situatie in Europa helder ziet. Ik hoop dat zij bij de eerstvolgende presidentsverkiezingen hoge ogen gooit, want Frankrijk heeft iemand zoals zij hard nodig. Hollande heeft Frankrijk richting de afgrond geduwd, maar misschien kan Marine le Pen nog redden wat er te redden is.

  Ze heeft helemaal gelijk met wat ze zegt over de EU. Ik hoop ook dat elk land zijn soevereiniteit terug krijgt, plus een eigen munt. Die euro heeft ons allen een heleboel ellende gebracht!

  Like

  • harry zegt:

   Volgens de NPO zal deze situatie het Front National in de kaart spelen .
   En dan kunnen we als reactie nog veel meer van dit soort acties verwachten .
   Rob de Wijk , Jeroen Pauw , de linkse zieners ………………….

   Opruimen en uitmesten , die moslim-bende , desnoods met geweld , véél geweld .
   Le Pen en Wilders aan de macht !
   De tijd dringt .

   Like

 4. fransdewit zegt:

  Ze heeft helemaal gelijk, ben het roerend met haar eens. Maar ze is net als Wilders een roepende in de woestijn

  Like

 5. Elena zegt:

  De pleuris is al uitgebroken..lees ik zojuist in het nieuws

  Aanslagen in Parijs: ‘zeker 60 doden’

  Parijs wordt vrijdagavond geteisterd door een serie terreuraanslagen. Er is sprake van meerdere schietpartijen, explosies en een gijzeling. Volgens Franse media zijn er al zeker 60 doden gevallen. De situatie is zeer onoverzichtelijk. Het stadsbestuur heeft alle Parijzenaars opgeroepen om binnen te blijven.

  13 november 2015, 22:04

  Volg de laatste ontwikkelingen in het liveblog.

  In het Parijse theater en concerthal Bataclan is een gijzeling gaande. Persbureau AP meldt op basis van een politieagent dat er minstens 100 gijzelaars worden vastgehouden in Bataclan. Ook in het theater is door meerdere mensen geschoten, meldden gewonden die het gebouw uitkwamen. Daarbij zou allahoe akbar zijn geroepen. CNN meldt dat er zes tot acht schutters aanwezig zijn in het concertgebouw. De Franse krant Libération meldt op basis van politiebronnen dat één van de gijzelnemers in Bataclan bommen bij zich zou hebben.

  Volgens de Franse krant Le Figaro zijn er bij de concertzaal sinds tien minuten schoten te horen. Een arrestatieteam van de politie is ter plekke en zou via de hogergelegen verdiepingen naar binnen proberen te schieten.

  De schietpartij door een of twee mensen in Bataclan begon een uur na het begin van een optreden van de Californische rockband Eagles of Death Metal in het theater. De burgemeester van Parijs Anne Hidalgo is tijdens de gijzeling ter plekke gekomen om zich van de situatie op de hoogte te stellen.

  Schietpartijen

  Bij een schietpartij in een restaurant in het elfde arrondissement zijn elf doden gevallen, meldt persbureau Reuters. Een schutter met een machinepistool bestormde het restaurant Le Petit Cambodien.

  CNN meldt dat er ook geschoten wordt bij Les Halles, het Louvre en centre Pompidou.

  De politie vraagt alle inwoners dekking te zoeken in de gebouwen en sluit geleidelijk alle omliggende straten. Alle bars, restaurants en terrassen in de buurt van de schietpartijen worden geëvacueerd.

  Reuters meldt dat Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen geloven dat de aanslagen gecoördineerde acties zijn. Dat zei een bron dichtbij de inlichtingendiensten. ‘Dit lijkt duidelijk op een gecoördineerde serie aanslagen’.

  Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

  Explosies voetbalstadion

  Vlak bij het Stade de France, het grootste voetbalstadion van Frankrijk in Saint-Denis vlak bij Parijs, hebben zich tegelijkertijd meerdere explosies voorgedaan. Daarbij zijn zeker drie doden gevallen, meldt de krant Le Figaro op gezag van de politie. De oorzaak van de explosie is onbekend. In het stadion vond een vriendschappelijke voetbalwedstrijd plaats tussen Frankrijk en Duitsland. De klappen waren volgens een AP-verslaggever in het stadion luid genoeg om het gejoel van de toeschouwers te overstemmen. Meteen daarna klonken sirenes en draaide een helkiopter rondjes in de lucht.

  De Franse president François Hollande is geëvacueerd, meldt iTele. Hollande is naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gebracht, waar een spoedberaad plaatsvindt.

  De wedstrijd is inmiddels afgelopen. Een journalist van weekblad L’Express die in het stadion aanwezig is, meldt ‘oplopende spanning’. De 80 duizend aanwezigen kunnen het stadion maar aan een kant verlaten. ‘Ons wordt uitgelegd dat de situatie nog niet onder controle is.’ De toeschouwers zijn na het laatste fluitsignaal het veld opgelopen.

  Op Radio 1 reageert Simon Kuper, journalist en columnist voor de Financial Times. Hij vertelt dat het publiek het stadion niet uit mocht, omdat het buiten te gevaarlijk is. ‘De sfeer is een beetje raar, maar er wordt wel gejuicht als Frankrijk heeft gescoord. Het is een verwarrende en beangstigende nacht.’ Kuper is in het stadion voor de wedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland, die nog drie tot vier minuten duurt. Over 7 maanden begint het EK voetbal in het Stade de France.

  Crisisberaad

  Het stadsbestuur in Parijs heeft iedereen opgeroepen binnen te blijven, meldt de NOS. De Franse regering komt om middernacht in crisisberaad bijeen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Mogen we ook nú weer niet zeggen dat het niets met de islam te maken heeft, maar dat dit het werk is van ‘een stel gekken’, of zoiets?
   Wat moet er eigenlijk gebeuren voordat DE HELE WERELD de islam uitkotst?
   Want deze afgrijselijke aanslag heeft ALLES te maken met de islam!! Moslims hebben dit namelijk zelf aangekondigd! Het zijn zieke geesten, dat klopt, maar tegelijkertijd ook kille moordenaars, die nog heel vaak toe zullen slaan.

   We mogen wel vrezen voor de toekomst! Wat ik de Europese leiders wil zeggen is dit: “wrijf je ogen eens uit en zie wat er gebeurt! Sluit de grenzen voor nóg meer immigranten! Begin met het uitzetten van honderden, misschien zelfs wel duizenden ‘duistere figuren’, en stop eens met dat gepamper van moslims! Stop eens met dat naïeve gedrag van jullie! Ons land en volk loopt groot gevaar door jullie over-correcte houding richting ‘de medemens’!”

   Laten we zo spoedig mogelijk de EU verlaten, en onze eigen koers varen. Niet dat er dan geen aanslagen meer zullen plaatsvinden, maar op dit moment krijgen we veel teveel regels opgelegd waarvoor we zelf niet zouden kiezen. Baas in eigen land, baas over eigen regels en wetten, en de linkse politieke partijen zullen moeten bijdraaien. Zo doorgaan is de doodsteek voor ons allemaal!

   Het is 00:05 uur!

   Like

 6. Feniks zegt:

  Na de aanslagen van vanavond in Parijs komt de sarcastische tekst in mij op….
  ” Jij bent welkom, welkom in ons land”..
  De echte schuldigen van dit drama zijn de politici met hun oil for immigration politiek.
  Islam hoort niet in Europa, vanavond is het weer aangetoond.

  Like

 7. albertien54 zegt:

  HET STARTSEIN IS GEGEVEN, PARIJS, AANSLAGEN, VELE DODEN, ALAH AKBAR, ZOUDEN TOCH GEEN MOSLIMS ZIJN ??? DANK JE WEL ADOLFINA MERKEL EN AL DIE SMERIGE GESTAPO LEIDERS VAN EUROPA, DANK JE WEL, ZORG ERVOOR DAT AL DIE ASIELVRETERS TERUGGESTUURD WORDEN NAAR HUIS!! NU GRENZEN DICHT, ONMIDDELLIJK EN ALLES WAT HIER ZIT METEEN TERUG STUREN!!
  MIJN GOD, IK HOU MIJN HART VAST, ARME MENSEN IN PARIJS, ARME NABESTAANDEN VAN DE SLACHTOFFERS,
  DE ONDERGANG VAN EUROPA IS VANDAAG BEGONNEN, IN PARIJS, DE STAD VAN DE LIEFDE, WELKE STAD GROTE STAD VOLGT HIERNA????

  Like

 8. Mieke zegt:

  Het is begonnen
  Dit wilde de regeringen blijkbaar domkoppen

  Like

 9. albertien54 zegt:

  Minstens 18 doden bij aanslagen Parijs; Getuige hoorde Allahu Akbar schreeuwen
  Xander 13-11-2015 23:32-

  Totale paniek en chaos in het centrum van Parijs.

  Vanavond hebben in het centrum van Parijs meerdere terroristen met onder andere Kalashnikovs en explosieven aanslagen gepleegd op een restaurant, een bar en voetgangers op straat. Daarbij zijn minstens 18 mensen vermoord. Een vrouw in een restaurant aan de andere kant van de straat van het getroffen Le Petit Cambodia verklaarde dat ze een man ‘Allahu Akbar’ hoorde schreeuwen, waarna het vuur op de bezoekers werd geopend (1).

  Een student verhaalde hoe hij zag hoe een vriend van hem door de kogels om het leven kwam. Anderen werden in hun been en rug geraakt. Andere getuigen waren zeer geschokt en zeiden ‘overal bloed’ te hebben gezien. Omwonenden hoorden en zagen hoe de terroristen het vuur openend op voorbijgangers.

  In het Stade de France was precies de oefenwedstrijd Frankrijk-Duitsland aan de gang. In het stadion konden tenminste twee explosies worden gehoord, waarvan er één in een bar plaatsvond. Na de wedstrijd werden de toeschouwers aanvankelijk in het stadion gehouden, waarna de speaker opriep om ‘rustig te evacueren’.

  Elders in Parijs, in Bataclan, zou een gijzeling gaande zijn. Daar zijn zojuist geweerschoten gehoord. President Hollande zou pijlsnel in veiligheid zijn gebracht, en spoedoverleg voeren met het kabinet.

  Zijn dit de eerste van vele aangekondigde aanslagen door moslimterroristen, die vermomd als migranten in Europa zijn geïnfiltreerd?

  Tot zover ons eerste beknopte bericht. Morgen wellicht meer.

  Xander

  Like

 10. Elena zegt:

  Spoedig zal dit hakbar geweld overslaan naar meerdere grote steden

  Like

 11. Hendrik M. zegt:

  Ik kan een hele preek houden, maar het komt er op neer dat alle moslims, mohammedanen en islammers Europa dienen te verlaten.

  Like

 12. Allah O Akbar geen geharrewar, Save E.A,R.T.H as we are; Human Treasurer

  Like

 13. Avidia zegt:

  harry zegt:
  14 november 2015 om 00:22

  Dit zal zeker onze Wilders groter maken, en gaan inzien dat al wat links en zijn ideologieën alleen maar verkeerd aflopen zijn zachtjes uitgedrukt. Er komt een dag dat wij rechts gaan afrekenen met de jarenlang onderdrukking van links. Wij rechtsen werken, en moeten daardoor Links onderhouden, slinken zijn over het algemeen z.g. afhankelijk, ja, ja!!!! Ik hoop op een grote revolutie zonder geweld, dus opstand!!!! Rechts moet zo groot zijn dat ze eindelijk alleen regeren, weg met import, weg met al die onterechte uitkeringen, weg met al die huizen voor de z.g. zielenpoten die ons land komen terroriseren, weg met alles wat onterecht is en waar wij iedere dag voor moeten werken. Wij willen werken voor een normale afdracht, niet voor gelukzoekende mensen, niet voor luie achter overhangende Linksen, waarom is links groot geworden??? Door al die luie mensen die geld krijgen zonder er iets voor te doen en dan heb ik het niet over ziekte en zeer. Als je niet ziek bent kun je WERKEN!!!!! Daarom weg met de PVDA!!!! O jee

  Like

 14. breget zegt:

  Een verstandige politica met een goede kijk op de rampzalige toe stand waar in alle Europese landen zich bevinden.

  Like

 15. beatsme zegt:

  Trouwens, om Le Pen en anderen als “rechts” te framen, trap ik niet in.
  Al die moraalpredikers, die zichzelf “links” noemen, en Le Pen “extreem rechts”, creëren daarmee heel slim voor zichzelf een monopolie op “vernieuwend” en “rechtvaardig” zijn.
  Maar links zijn ze is absoluut niet.

  Echt links is immers taboe doorbrekend en gaat de confrontatie niet uit de weg. Dat is vernieuwing. En dat staan Le Pen en Wilders voor: overigens met argumenten onderbouwd, doorbreken ze terecht het taboe dat rond de haat cult islam hangt.
  Juist Le Pen en Wilders zijn dus links, vernieuwend en rechtvaardig bezig, door een maatschappelijk gevaar te benoemen.

  Like

 16. beatsme zegt:

  Om Le Pen en anderen als “rechts” te framen, trap ik niet in.
  Al die moraalpredikers, die zichzelf “links” noemen, en Le Pen “extreem rechts”, creëren daarmee heel slim voor zichzelf een monopolie op “vernieuwend” en “rechtvaardig” zijn. Maar links zijn ze is absoluut niet.

  Echt links is immers taboe doorbrekend en gaat de confrontatie niet uit de weg. Dat is vernieuwing. En dat staan Le Pen en Wilders voor: overigens met argumenten onderbouwd, doorbreken ze terecht het taboe dat rond de haat cult islam hangt.
  Juist Le Pen en Wilders zijn dus links, vernieuwend en rechtvaardig bezig, door een maatschappelijk gevaar te benoemen.

  Like

 17. Stradi zegt:

  Ik blijf het herhalen. Gaan diegenen die zeiden dat het geen kwestie was dat het zou gebeuren maar wanneer nu eens ernstig genomen worden. Laten we collectief stoppen met politiek correcte struisvogelpolitiek en ons afkeren van de EU met zijn open grenzen en verborgen agenda. Wie blijft de moslims faciliteren is schuldig aan deze en komende slachtingen. Geen excuus meer voor die volgevreten beleidsmakers.
  Moeten we wachten tot onze ongewapende familie en vrienden aan de beurt zijn, wat zeg je, hier kan dat niet gebeuren? http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3830386/2015/01/15/Terreurgroep-Boko-Haram-veegt-hele-dorpen-van-kaart.dhtml
  Graag geen ‪je suis‬ , nous sommes of pray for Paris de komende dagen‬, enkel een plan om deze waanzin te stoppen.

  Like

 18. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  Waar heb ik dat eerder gehoord ?

  Like

 19. exmarineman zegt:

  Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 153 en men verwacht nog meer. Volgens de politie waren er 8 aanslagplegers waarvan er 7 zijn gedood of zich hebben opgeblazen want ze droegen bomgordels…….. En weet heeft nu nog het gore lef om te zeggen dat het niets met de islam te maken heeft. MAAR HOOR: de hypocrieten zijn al weer aan het woord………wat erg enz enz enz. Wij leven mee met Frankrijk, met Parijs, en met de slachtoffers en nabestaanden…… Dit is een aanslag op de mensheid of zo iets zij Obama ook nog. ]

  Like

 20. Ron soeverein mens zegt:

  Volgens laatste berichten 120 doden in Parijs en de terroristen zijn dood. 7terorristen hebben zichzelf met bomgordels opgeblazen tussen de menigte en 1 is gedood door de politie. De aanslagen vonden plaats op 7 locaties onder het uitroepen van allah akbar. Helaas inderdaad een verrijking voor onze cultuur. Mijn deelneming voor de families van de slachtoffers. Ik wens ze veel sterkte.

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  Geheel eens met de opvatting van Mw. Le Pen. Het is de bron van alle ellende, tezamen met de “Resolutie van Straatsburg”. Onzalig het moment, dat Kohl en Mitterand, op de Top van Maastricht, aan kwamen zetten met het plan, om de satanische EU in te voeren.

  Like

 22. Wachteres zegt:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11995871/Paris-terror-attacks-an-alarm-bell-for-liberal-borderless-Europe.html

  Paris terror attacks an alarm bell for liberal, borderless Europe
  France could be one step closer to a far-Right president, Marine Le Pen, after the deadly Islamic State attacks in the French capital

  De Telegraph ziet Marine le Pen ook al als de volgende president van Frankrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s