‘WAAROVER MEN NIET SPREEKT’: BEZONKEN GESPREK MET WIM VAN ROOY

Screenshot_4

(Door: Raf Praet)

Nog voor het verscheen, werd Wim van Rooys nieuwe boek al druk besproken. Een interview met een militant auteur.

Waar Wim Van Rooy komt laait het stof op. Na een lange carrière – in het onderwijs, als medewerker bij Radio 3 en als kabinetsmedewerker van voormalig minister Luc Van den Bossche – legde Wim zich toe op het maatschappelijk debat rond de islam en diens rol in onze samenleving. Het resultaat is een lange reeks publicaties, boeken en opiniestukken die het maatschappelijk debat rond de islam in de Lage landen hebben vormgegeven. Zijn laatste boek Waarover men niet spreekt. Bezonken gedachten over postmodernisme, Europa, Islam. veroorzaakte meer dan een storm in een glas water. Niet alleen werd het boek op de valreep geweigerd bij uitgeverij Pelckmans. Een en ander leidde tevens tot het ontslag van uitgever Karl Drabbe. Een boek dat zoveel beroering veroorzaakt, verdient een interview. Hieronder daarom een bezonken gesprek over de dingen waarover men liever niet spreekt.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, koran, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op ‘WAAROVER MEN NIET SPREEKT’: BEZONKEN GESPREK MET WIM VAN ROOY

 1. Marc zegt:

  In het interview zegt De Rooy: “Ik vind het geen toeval dat twee boeken geweigerd worden in Vlaanderen, maar in Nederland vrolijk ter perse gaan. In Nederland is het debat brutaler dan in Vlaanderen. Men zegt tenminste waar het op staat.”

  Als De Rooy al vind dat Nederland veel vrijer is dan België, hoe verschrikkelijk moet het in dat land dan niet gesteld zijn met de vrijheid van meningsuiting als, met de kennis die wij hebben, het met de vrijheid van meningsuiting in ons land toch niet echt best gesteld is?

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Logisch, Marc. Vlaanderen loopt vol met type-theemutsen, groen-linkse bakfiets(st)ers met een jezuïetenschool-complex, mensen met een zeer mediocre / onuitgesproken mening die voor het “goed van het algemeen” gaan wildbreien om een “statement” te maken en niet verder komen dan het debiteren van cliché-dommigheden als ze per toeval een camera onder de neus geduwd krijgen voor een kort straatinterview…enz.

   En zo gaat het nu eenmaal: als mensen weten dat ze hier “in het oog worden gehouden” – bijvoorbeeld omdat hun lulkoek in het bovengenoemde geval wordt uitgezonden in een reportage op tv, dan klappen ze dicht. In Nederland durven mensen nog hun bek open te doen. Bij ons gaat dat gewoon niet. Je kan nog beter Rotterdamse of Amsterdamse volksmens zijn dan een Vlaming, dat is een hemelsbreed verschil, geloof me. De mentaliteit hier is gewoonlijk te omschrijven als volgt: “wat moeten mensen wel niet denken van mij als ik in het openbaar x of y of z durf te beweren als mijn mening over onderwerp a, b of c wordt gevraagd ?”

   Dat zijn wij Vlamingen ten voeten uit. Ik kan alleen maar veronderstellen dat Nederlanders die in België wonen, dit al hebben opgemerkt, gezien mijn reactie van

   https://ejbron.wordpress.com/2015/10/06/klotenloze-nederlanders/

   7 oktober 2015 om 18:18

   “De sfeer verpesten in Vlaanderen op die manier, dat mag niet, neen. Als je over ernstige zaken begint te praten, dan wordt de Bourgondische dommigheid verstoord. Dan wordt de Bourgondiër van zijn schranspartijen, koffiekoeken, chocolaatjes en abdijbieren afgehouden en van zijn levensbelangrijke interesse met het slaapverwekkende relatieleven van de incestueuze clan van BV’s die overal in “lollige” tv programma’s moeten komen opdraven.

   En wanneer men hier over cliché diversiteit wauwelt, dan gaat het gewoonlijk ook om de leuke kant van het verhaal, al wat negatief is wordt lekker over het hoofd gezien. Ze lopen wel allemaal naar multiculturele muziekfestivals, zoals Dranouter folk en Polé Polé e.d. om daar demonstratief met hun kont te draaien om te tonen hoe multicultureel men wel is voor de ogen van anderen. Om dan thuis op sociale media evenwel hun verontwaardiging te spuien over vluchtelingen en vreemden, wat ze nooit gaan doen in het openbaar, uiteraard. En na gedane zaak, begint die draaimolen de volgende dag weer terug opnieuw in gang te schieten.

   Me dunkt dat er zoiets bestaat als een Japans spreekwoord dat zegt “elke spijker die de kop opsteekt, moet worden plat gehamerd”. En als dat zo is, wel, dan zijn Vlamingen de Japanners van Europa. Iedereen kent hier zijn sociaal aanvaardbare clichés van buiten, en daar mag je niet tegen ingaan, of je krijg bakken stront over je uitgestort, tenzij in privékring en wanneer je voldoende abdijbier binnen gegoten hebt om de waarheid uit de fles te durven laten komen. Want alles moet vooral leuk blijven in het openbaar.”

   “Don Tessers zegt:
   13 oktober 2015 om 01:32

   @Luchtpint Ik ben het helemaal met je eens wat de Belgen jouw landgenoten aangaat, ik heb zelf 6 jaar in de Kempen gewoond Heist op den Berg, en het is ongelooflijk maar waar. Kom niet aan mijn genoegelijke vrije tijdbesteding als mijn pint, koeken, frieten met stoofvlees en nog veel meer. En naar buiten toe ventileren is al helemaal uit den boze. Want dan zijn Belgen toch wel heel eigenaardig.”

   Like

 2. Wim zegt:

  Prachtig interview! Dank voor het plaatsen!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Verhelderend interview; we moeten doorgaan!

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Bezonken ??

  Like

 5. Pogo zegt:

  Even wat anders.

  Het filmpje ‘Het is afgelopen voor Europa!’ is al 1,5 miljoen keer bekeken op YT.
  https://ejbron.wordpress.com/2015/11/12/video-de-geforceerde-collectieve-zelfmoord-van-europese-naties-nederlandse-ondertiteling/
  Dat lijkt veel maar is het niet.
  Nog veel te veel mensen hebben geen idee (gelukkig hier wel) wat er gaande is in Europa.
  In dat kader voor hen, of voor diegene die zin heeft om zich eens lekker bijna 3 uur te laten opfokken, speciaal voor het weekend, een uitgebreide film uit Israël.

  (Islam in Europe) Documentary how Arab and African Immigrants Destroying Europe

  Like

 6. Het klopt in het algemeen waarschijnlijk, wat Wim van Rooy over de Vlamingen zegt, maar ach,uitzonderingen bevestigen nog steeds de regel:
  Goede voorbeelden zijn de Vlamingen die hier op de site reageren; onze Jean bijvoorbeeld, om er maar één te noemen!
  Daarom voelt hij zich natuurlijk nog steeds zo thuis hier, nietwaar, Jean?
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s