Polen weigert te voldoen aan EU-vluchtelingenquota

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Poolse regering wil vanwege de aanslagen in Parijs de besloten verdeling van “vluchtelingen” niet invoeren. De voormalige minister-president Miller noemt Merkel de “grootste schadeveroorzaker van Europa”.

De nieuwe Poolse regering zal vanwege de aanslagen van Parijs niet meer deelnemen aan de verdeling van “vluchtelingen” volgens EU-quota. Zijn land zou zich niet kunnen houden aan de aangegane verplichtingen, schreef de gedoodverfde minister voor Europese Zaken Konrad Szymanski op een rechtsgerichte nieuwssite. “Gezien de tragische aanslagen in Parijs hebben we niet de politieke mogelijkheden dit in te voeren.” Szymanski begint maandag in zijn ambt met de nieuwe nationaal-conservatieve regering.

Anders dan de Oost-Europese landen Hongarije, Tsjechië en Slowakije had Polen in september ingestemd met de EU-plannen ter verdeling van 120.000 “vluchtelingen” over de 28 EU-lidstaten. Volgens deze plannen moest het land 4.500 “vluchtelingen” opnemen, bovenop de ongeveer 2.000 “vluchtelingen” waarmee Polen al had ingestemd.

“Merkel schaadt Europa”

“Angela Merkel is de grootste schadeveroorzaker van Europa”, verklaarde inmiddels Leszek Miller, de voormalige Poolse regeringschef en voorzitter van de linkse partij SLD, toen hij zaterdag voor de Franse ambassade in Warschau het condoleanceregister voor de slachtoffers van de Parijse aanslagen tekende. Hij verweet Merkel een ondoordachte politiek, waarmee ze een bedreiging voor Europa zou hebben geschapen. Niemand zou aan de regeringen en samenlevingen van de EU gevraagd hebben of zij een massa-immigratie wilden, zei Miller.

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan” en “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Nationalisme, Patriottisme, Polen, soevereiniteit, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

18 reacties op Polen weigert te voldoen aan EU-vluchtelingenquota

 1. Ad de Koning zegt:

  Heel goed gedaan, nu bij ons nog maar dat zullen we wel niet beleven, hier doen ze alles wat de EU wil meteen zonder tegen te stribbelen, ze denken alleen maar aan hun toekomstige overbetaalde baantjes waardoor ze levenslang verder verzekerd zijn van een vorstelijk inkomen, en de mensen zoeken het verder zelf maar uit.

  Like

 2. Polen heeft een zeer verstandige regering, hiervan akte !

  Like

 3. wim zegt:

  Klasse! Wie volgt? Nederland niet, weet ik wel zeker.
  Gepaste reactie op het onvermogen van de EU om de buitengrenzen te beschermen zou zijn om acuut Schengen op te schorten en onze nationale grenzen te sluiten.

  Like

 4. Anna. zegt:

  Polen heeft groot gelijk……
  Zoals alle landen die weigeren vluchtelingen op te nemen gelijk hebben…..
  De islam past niet bij onze Europesche waarden, dit is vragen om problemen….

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Nou goed dan !
  Wanneer jullie niet willen dan lepel ik deze zigeunersauce zelf wel uit !

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Na het charmeoffensief van “Der müde Merkel” op ZDF afgelopen vrijdagavond, is het drama (STOP – Lees: het mede (of alleen?) door “vluchtelingen” uitgevoerde moslimterrorisme) in Parijs wel een flinke streep door haar rekening.
  Het onderuitgaan van “Mutti” is weer een stap dichterbij gekomen.

  Like

 7. Prachtig,weer een racist erbij,kunnen er niet genoeg bijkomen,als het maar geen fascisten zijn,zoals die in Brussel,met hun Israël boycot, de meelopers van de oorlogszuchtige Obama met 230000 getraumatiseerde Amerikaanse soldaten en 9000 doden,over de rest maar te zwijgen.

  Like

 8. Geronimo zegt:

  En groot gelijk heeft hij .

  Like

 9. Edjan zegt:

  Nederland? Even een weekje over laten waaien en dan zullen “wij” de extra “vluchtelingen” wel overnemen die nu niet naar Frankrijk mogen vanwege de gesloten grenzen. En die van Zweden dan ook maar. Uiteraard tijdelijk. Rutte krijgt straks echt een heel mooi baantje van zijn baas Merkel.

  Like

 10. Marc zegt:

  Laten we hopen dat dit het begin van het verzet van Europese regeringsleiders tegen Merkel is: dat mens moet echt verdwijnen, net zoals die De Maziere.

  En vervolgens moeten beiden berecht worden!

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  De Polen hebben er weer zeker 130 redenen bijgekregen, sinds gisterenavond.

  Like

 12. wim zegt:

  Koenders heeft al snel gemeld dat grenzen sluiten maar een schijn zekerheid geeft…
  Je vraat je af waarom iemand nog zijn auto of huisdeur afsluit. Heeft volgens deze ….. helemaal geen zin. En de politie maar keurmerken veilige woning afgeven…

  Like

  • Tinkala zegt:

   Koenders is zo dom als het achtereind van een varken. Net daarvoor zei hij namelijk, dat de grenzen verscherpte controles krijgen, idem België en andere landen!! Dus, grenscontroles net zoals voorheen toen de grenzen gesloten waren. Wat is het verschil? Het verschil is dat, al je de grenzen sluit, er altijd controle zal zijn ( werkgelegenheid ) dus, veiliger!

   Like

 13. exmarineman zegt:

  Ben zeer benieuwd waar het toe gaat leiden……De EC wil Turkije er bij halen en de Turken visumvrij Europa binnen laten reizen/komen….dat zijn 80 miljoen moslims die deze kant op kunnen komen. Maar ik hoop dat Hongarije, Servië, Polen, Tsjechië, Slovenië hun poten stijf houden en dat het gaat leiden tot uiteenvallen van de fascistische en dictatoriale EU.

  Like

 14. Jan zegt:

  Militaire politie van Polen bestormt NATO-centrum in Warchau

  Säuberung in Polens Nato-Zentrum
  Jens Mattern 19.12.2015


  Der Chef des polnischen Militär-Geheimdienstes drang mit Militärpolizei mit einem nachgemachten Schlüssel in das “Kompetenzzentrums für Spionage-Abwehr” ein

  Seit dem Regierungsantritt der nationalkonservativen “Recht und Gerechtigkeit” (PiS) wurden einige Entscheidung in der Nacht getroffen – Vereidigungen oder der Beschluss über Gesetzesentwürfe, doch dieser Vorfall markiert eine neue Qualität.

  Beamte des polnischen Verteidigungsministers, Militärpolizei und Piotr Baczek, der Chef des polnischen Militär-Geheimdienst SKW, schlossen mit einem nachgemachten Schlüssel das “Kompetenzzentrums für Spionage-Abwehr” der Nato in Warschau auf.

  http://www.heise.de/tp/artikel/46/46915/1.html

  Men zal wel denken, uitmesten waar voor de Amerikaanse Gek wordt gespioneerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s