Terrorist wilde bom in stadion laten afgaan

Screenshot_37

PARIJS – Zeker een van de Parijse zelfmoordterroristen had een kaartje voor de wedstrijd Frankrijk-Duitsland. Zijn bomvest werd echter ontdekt toen hij het stadion binnen wilde gaan. Dat heeft een beveiliger van het stadion gezegd, meldt de Wall Street Journal. Het bomvest werd ontdekt toen hij gefouilleerd werd. Toen hij wegrende van beveiligers liet de man de bom ontploffen.

De politie heeft het verhaal van de man bevestigd. Een woordvoerder voegde daaraan toe dat het waarschijnlijk de bedoeling van de aanslagpleger was zijn bomvest in het stadion te laten ontploffen om een stormloop te veroorzaken.

Drie minuten later blies een andere man zich op buiten het stadion. Bij een nabijgelegen McDonald’s ging nog een bomgordel af. Er viel een onschuldig slachtoffer.

Het relaas zou verklaren waarom er relatief weinig slachtoffers vielen bij het stadion. Bij schietpartijen elders in de stad vielen veel meer slachtoffers. In totaal zeker 128 doden en 237 gewonden.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Frankrijk, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Terrorist wilde bom in stadion laten afgaan

 1. Elena zegt:

  Precies wat wij ook dachten. Buiten heeft hij relatief weinig slachtoffers gemaakt.
  In het stadion, zouden er misschien 100 doden gevallen zijn.
  Het gore verachtelijke islamitische publiek zegt dit………

  Hollande heeft er om gevráágd” zeggen ze in de banlieus
  Volgens jonge moslims in de Parijse voorstad Saint-Denis heeft Frankrijk ,,de haat opgezocht

  Mon premier Coran’ staat in de etalage van de Librairie Samy in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. De kiosk is gespecialiseerd in kinderboeken. Ernaast liggen op een stapel de gebonden ‘Verhalen voor het slapen gaan – het leven van de profeet Mohammed’.
  ,,De Franse burgerij is hier allang vertrokken, nu leven wij er: moslims en Afrikanen” , zegt Mohammed Souadje. Hij is schoen- en sleutelmaker in Saint-Denis, thuisbasis van stadion Stade de France. Terroristen pleegden daar vrijdag aanslagen, tijdens de voetbalwedstrijd Frankrijk-Duitsland. Souadji schrok van de enorme knallen. ,,Ik wist meteen dat ’t mis was.”
  ‘Frankrijk is sterk en verenigd’ klinkt nu de boodschap van president Hollande die zijn volk oproept tot saamhorigheid. ,,Maar die eenheid bestaat niet,” zegt Souadji. In 1965 kwam hij vanuit Algerije naar Frankrijk. In een halve eeuw heeft hij het land zien veranderen ,,Frankrijk is politiek en etnisch verscheurd. Front National voedt de haat. En wij, in Saint-Denis, leven in een explosief getto.”
  In versleten pandjes in het centrum runnen de Afrikanen de kapsalons. De meeste restaurants en snackbars zijn in handen van maghrebijnen. Voor bar tabac Au Maryland voeren vijf jongens in het Arabisch een verhitte discussie. In vragen van journalisten hebben ze weinig zin. ,,Putain, klootzak, alsof jíj niet weet waar die terroristen mee bezig zijn?” reageert de oudste die niet met zijn naam in de krant wil.
  ,,Verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar het is Hollande die er om heeft gevráágd,” zegt hij. ,,Dit krijg je ervan als je de bevelen uit Washington opvolgt en samen met de Amerikanen moslims gaat bombarderen.”
  ‘Slachting in Parijs’ staat op de voorpagina van de Libération. Nicole Prevost, een oudere dame, schuift de krant vol walging opzij, nipt van haar koffie en steekt nerveus een sigaret op. ,,Ik vestigde me hier als blanke een paar jaar geleden, ik ben tegenwoordig ‘de immigrant’ ”, lacht ze. Voor Prevost is Saint-Denis een ,,interessant laboratorium van mondialisering”, maar ze begrijpt de frustratie onder jongeren in de voorstad. ,,Er is hier geen werk.” Graag blijft ze optimistisch en veerkrachtig – ,,aloude Franse waarden,” zegt Prevost. ,,Maar door de verdamping van de politieke en sociale identiteit is ook de Franse ‘eenheid’ helaas verdwenen.”
  ‘Samen zijn we er klaar voor!’ staat op een gigantische banner, bevestigd aan het Stadion waar het Franse nationale voetbalelftal volgend jaar tijdens de EK moet schitteren. Nu doorzoeken speciale agenten de tribunes, op zoek naar sporen van de aanslagen.
  Arabi, gehuld in een lang zwart gewaad, staat bij een politiehek en kijkt toe. ,,Iedereen zal zeggen: het zijn weer moslims, zie je wel!” Hij is veertig. Gediplomeerd metaaltechnicus zonder werk. “Na wat er nu weer is gebeurd wordt het voor mij nóg moeilijker om een baan te vinden.”
  Voor bar-tabac Au Maryland woedt de discussie inmiddels nog feller – half in het Arabisch, half in het Frans. “Sympathie voor die terroristen? Nee,” zegt een van de jongens. “Begrip? Ja. Frankrijk heeft de haat zelf opgezocht.”

  Like

  • beatsme zegt:

   Waarom zou het erg zijn om moslims te bombarderen?
   Indien ze het verdienen, zoals de fascisten van IS, dan moet dat maar gebeuren.
   Kerry zei het overigens ook al: “It’s a kind of fascism…”

   Vervelend, maar de realiteit is, dat het moslimfascisme inmiddels welig tiert in voorsteden van Parijs en waarschijnlijk heel Frankrijk en west-Europa. Waarom?

   Om te beginnen, zal bijna elke intelligente crimineel met een overtuigend verhaal komen,waarom hij zijn gore misdaad weet te rechtvaardigen. Dat is voor een begripvolle luisteraar het cruciale moment, waarbij hij de crimineel herkent en afwijst.
   Hetzelfde stramien kan men volgen bij de fascist, in casu de moslim-fascist,die zijn gore misdaden weet te rechtvaardigen.

   Maar blijf je steken in gerechtvaardigd begrip, zonder keihard afwijzen, dan sympathiseer je toch echt met ze. En dat gebeurt hier en legt dit relaas ook zo mooi bloot. Het bloedbad in Parijs wordt immers gerechtvaardigd doordat die kwade Hollande er de schuld van is, door arme onschuldige moslims van IS te bombarderen. En andere arme onschuldige moslims worden er dan ook nog op aangesproken, en hebben het moeilijk werk te vinden. Heel zielig allemaal hoor…

   Maar vervelend is ondertussen dat men steeds meer sympathiseert met de moslims-fascisten in de voorsteden van Parijs en waarschijnlijk heel Frankrijk en west-Europa. En een nog veel vervelender bijkomstigheid is, dat de huidige leiding in de EU die neiging ook heeft..

   Like

 2. JooJootje zegt:

  3 man gaan een grote aanslag plegen 1 blaast zich binnen op twee wachten buiten de vluchtende menigte op maar het mislukt dus hebben de twee anderen maar een random doelwit gekozen om martelaar te worden

  Like

  • Pogo zegt:

   @JooJootje

   In het artikel hieronder staat dat 1 terrorist met een bomgordel is ontdekt toen hij het stadion in probeerde te komen.
   Na zijn ontdekking rende hij weg en blies zich op.
   In totaal hebben drie terroristen zichzelf opgeblazen met één onschuldige burger als slachtoffer.

   Wat ik niet snap is dat als je doel is ‘zoveel mogelijk slachtoffers maken d.m.v. jezelf op te blazen’, waarom ren je dan weg van de plek waar mensen zijn om je vervolgens op te laten blazen zonder een slachtoffer te maken?

   Misschien had die terrorist een blackout of was het een paniekreactie, vreemd en onlogisch vind ik het wel.

   Like

 3. Pingback: Terrorist wilde bom in stadion laten afgaan | Nikontino's Blog

 4. Pogo zegt:

  En ja hoor…..
  Natuurlijk moet er ook weer iets positiefs gezegd worden over moslims.
  Dit is de orginele kop ‘Paris Attacks: Suicide Bomber Was Blocked From Entering Stade de France’
  http://www.wsj.com/articles/attacker-tried-to-enter-paris-stadium-but-was-turned-away-1447520571
  En dit is wat ze ervan maken ‘Moslim beveiliger stopte 1 van de aanslagplegers bij het stadion’
  http://www.nujij.nl/algemeen/moslim-beveiliger-stopte-1-van-de-aanslagplegers.34172488.lynkx

  In het artikel staat alleen een naam van een beveiliger en dat hij bij de spelerstunnel stond.
  Toen de eerste bom afging dacht hij dat het vuurwerk was. M.a.w. hij wist helemaal niet wat er aan de hand was. Hij stond immers ook niet bij de ingangen.
  Maar Zouheir klinkt wel arabisch, islamitisch of whatever.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Het gaat toch wel door zeker, dat voetbal van morgen?
  Ik maak me hier grote zorgen over.
  Merkel op de tribune, wat een eer, kan de scheids dan nog wel onpartijdig zijn?
  Ook Edith geeft acte de présence!
  Van het padje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s