Uit de mailbox: “Je suis citoyen”

Screenshot_26

Beste Geenstijl,

Zoals vele Nederlanders met mij ben ik de hele nacht wakker gebleven om getuige te zijn van de afschuwelijke beelden van de aanslagen in Parijs. Met elk detail die er deze laatste uren zijn voorbijgekomen (en waar er nog helaas velen van zullen volgen) wordt de beestachtige aard van dit geweld steeds duidelijker, en het is nog maar de vraag of het bij deze angstige nacht blijft of dat er nog meer aanvallen zullen volgen. Maar in deze uren is er geleidelijk ook een besef gekomen dat ik inmiddels niet meer uit mijn hoofd kan schudden, omdat het een besef is dat ons allen aangaat.

Ik heb een Nederlandse vader en een Franse moeder, en daarom gaat een nacht als deze om meerdere redenen mij bijblijven. Het lot van de Fransen grijpt me zowel indirect als direct aan (enkele Franse vrienden zijn getuige geweest van de schietpartijen, vooralsnog heb ik begrepen dat ze er heelhuids vanaf zijn gekomen), maar daarmee ook het lot van Nederland.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Uit de mailbox: “Je suis citoyen”

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/11/uit_de_mailbox_je_suis_citoyen.html

  Goed bedoeld stukje, waarin ik me goeddeels kan vinden. Behalve in het volgende citaatje:

  “…en zal een open constructieve dialoog onder andere over de plek van de islam in Nederland niet plaatsvinden.”

  Een dialoog over de plek van de islam in Nederland is zinloos. Het is ongeveer het zelfde als het streven naar een dialoog over de plek van het fascisme in Nederland. Afgezien van het feit dat het begrip ‘dialoog’ niet alleen onbekend, maar ook onwerkbaar is binnen de islam.

  Een totalitaire doctrine en dialoog gaan niet samen.
  Fascisme en dialoog gaan niet samen.

  Wat ik duidelijk wil maken, is dat een plek voor de islam in Nederland niet kán en niet mág bestaan.
  En niet alleen in Nederland; er is geen plek voor de islam in welk land dan ook dat de begrippen vrijheid, gelijkwaardigheid, respect, tolerantie en democratie in haar vaandel heeft staan.

  Er is geen religie ter wereld die zóveel mensen aanzet tot het plegen van barbaars geweld, als de islam.
  Er is geen religie ter wereld die zichzelf zó ongewenst opdringt aan iedereen en die zoveel mensen dagelijks ongevraagd in het gezicht gewreven krijgen.
  Er is geen religie ter wereld die zich presenteert als een staatsvorm. Een totalitaire staatsvorm, wel te verstaan.

  In een westerse samenleving die haar normen, waarden en vrijheden serieus neemt, kán geen plaats zijn voor een totalitaire doctrine die ooit is bedacht en bij elkaar gefantaseerd door een stelletje woestijnbarbaren, in een tijd dat iedereen nog dacht dat de aarde plat was.

  Het zelf benoemde kliekje dat zichzelf het ‘Contactorgaan Moslims en Overheid’ (CMO) noemt, heeft vandaag een politiek zeer wenselijke verklaring doen uitgaan: “De Nederlandse moslimgemeenschap is intens verdrietig en voelt zich verbonden” enzovoort.

  Ik geloof ze niet.
  Niet meer.

  Al was het alleen maar omdat dit zelfbenoemde clubje natuurlijk nooit kan spreken namens ‘de Nederlandse moslimgemeenschap’, maar vooral omdat mijn ervaring mij leert dat moslims heel bedreven zijn in politiek wenselijke uitspraken die elke kritiek op de oorzaak van de zoveelste aangerichte ellende door hun geloofsgenoten moet smoren. En die oorzaak is de islam. De islam, de islam en niets anders dan de islam.

  Het is het zelfde primitieve en achterlijke geloof dat ook zijzelf aanhangen.
  Het is dezelfde giftige bron waaruit ook zij drinken.

  De motor die de islam aandrijft is het streven naar macht. Mannelijke macht. Absolute macht. Primitieve, mannelijke dominantie. Verpakt in religie, om een en ander een sacraal en onaantastbaar aanzien te geven. Kritiek en tegenstand worden niet getolereerd. De dogma’s zijn van gewapend beton en omgeven door een obscure doodscultus.

  Een dergelijke ideologie hoort niet thuis in een vrije, open en democratische samenleving. En waarom niet? Simpel: omdat je olijfolie niet met Noordzeewater kunt mengen. Omdat deze ideologie haaks staat op alles waar onze westerse samenlevingen voor staan. Omdat een totalitair project per definitie de bijl zet aan de wortels van elke democratische samenleving.

  Daarom is er maar één manier om onze samenleving te beschermen tegen deze barbarij: een verbod op de islam.

  Met vrijheid van godsdienst heeft zo’n verbod niets te maken, omdat het niet gaat om een religie, maar om het door middel van geweld en dwingelandij vestigen van een totalitaire staatsvorm.

  Dat de islam een destructieve kracht is, is zo langzamerhand genoeglijk bewezen. Dat de islam behalve voor geweld zorgt voor achterlijkheid, stilstand, primitief bijgeloof, angst, discriminatie, jodenhaat, homohaat, verstikkende groepsdruk, frustratie, schizofrenie, huichelachtigheid, domheid en intolerantie valt eveneens niet meer te ontkennen. Voorbeelden hiervan uit de praktijk zijn legio.

  Een verbod op de islam heeft gevolgen voor miljoenen moslims die zich in Europa gevestigd hebben; die kunnen hun religie die eigenlijk geen religie is, niet meer vrijelijk uitoefenen, laat staan in de praktijk brengen.
  Maar Dat geldt ook voor lieden die het fascisme aanhangen. Of het nationaal-socialisme. Zelfs een totalitaire staatsvorm als het communisme is – terecht – hoewel nog niet verboden, een gedachtegoed waarmee geen enkel weldenkend mens nog geassocieerd wil worden.
  Verstokte communisten kunnen nog uitwijken naar Cuba of Noord-Korea. Verstokte neo-nazisten of fascisten kunnen nergens meer terecht, da’s dan jammer, maar de samenleving lijdt er in elk geval niet meer onder.
  Verstokte moslims kunnen, in geval van een verbod in de beschaafde wereld, nog op vele plekken terecht: Noord- Midden- en Oost-Afrika, Het Nabije- en Midden-Oosten, De Kaukasus, West-China en grote delen van Azië. Ze hebben alle vrijheid om massaal daarheen te emigreren; wat een keuzevrijheid! En emigreren zit immers in hun bloed, zo blijkt al decennia lang.

  Pas als de laatste moslim vrijwillig en geheel pragmatisch afstand heeft gedaan van zijn middeleeuwse gedachtegoed, dan wel vrijwillig uit Europa is vertrokken naar één van de vele islamitische heilstaten, zal de rust hier weerkeren.
  Niet eerder.

  Het wachten is op de eerste politicus die de moed heeft om als eerste te spreken over niet alleen een verbod op de koran (Wilders), maar een verbod op de islam. Een verbod op verderfelijk, totalitair gedachtegoed dat té veel mensen ziek maakt in hun hoofd, en dat té veel mensen aanzet tot beestachtig geweld en barbaars gedrag.
  Peter Emile | 14-11-15 | 13:40

  +

  “Allahu Akbar!” cried the jihadists as they killed innocent after French innocent.

  http://www.nationalreview.com/article/427064/paris-terror-attacks-long-war-continues

  The commentators told us it means “God is great.” But it doesn’t. It means “Allah is greater!” It is a comparative, a cry of combative aggression: “Our God is mightier than yours.” It is central to a construction of Islam, mainstream in the Middle East, that sees itself at war with the West.

  +

  Geliked door 1 persoon

   • daiyu-ninja zegt:

    Jan Wandelaar zegt:
    14 november 2015 om 15:06
    Chapeau.

    Met vrijheid van godsdienst heeft zo’n verbod niets te maken, omdat het niet gaat om een religie, maar om het door middel van geweld en dwingelandij vestigen van een totalitaire staatsvorm………………………………………

    Helemaal mee eens.
    Dan nog: Vrijheid van godsdienst betekent, niets meer en niets minder dan dat je in Nederland geloven mag wat je wilt en dat de staat je geen verplichte godsdienst oplegt. Maar daar houd het bij op. Want je mag hier geen rechten aan verlenen, geen priveleges en niet achter schuilen. Wij hebben kerk en staat gescheiden. De staat hoeft dus niet rekening te houden met wat er in een pre-historisch notitieboek staat geschreven.

    Men wil kritiek op de islam verbieden. Rechtvaardiger zou het zijn, dat verboden wordt om religie in het openbaar op te dringen en te belijden. Dat doe je maar in een kerk of achter je eigen voordeur.
    En de islam, dat is geen religie, dus die hoeven wat mij betreft geen bidruimtes te hebben.

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Jan Wandelaar: 15.06. uur. Niets aan toe te voegen. Helemaal mee eens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s