Twee berichten uit Tsjechië

Screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

Parlementariërs: Labelen van producten uit Israël is schokkend

Een groep Tsjechische parlementariërs heeft de beslissing van de Europese Commissie over het labelen van producten uit de Joodse “nederzettingen” schokkend genoemd. De parlementariërs beschouwen het besluit als een absurde aanval op Israël. Tsjechië dient deze regeling af te wijzen en niet toe te passen. Dit benadrukten 23 parlementariërs met aan het hoofd de voorzitter van de Tsjechisch-Israëlische parlementaire commissie, Robin Böhnisch (sociaaldemocraten), in een verklaring die donderdag werd gepubliceerd.

De EU beweert dat de producten uit de “nederzettingen” in de EU niet als producten verkocht zouden kunnen worden die in Israël werden geproduceerd. Israël beschouwt de maatregel als discriminerend. De Tsjechische parlementariërs herinneren er in hun verklaring aan dat Israël overgeleverd is aan “barbaarse gewelddadigheden” van radicale Arabische aanvallers. In plaats van de gewelddaden duidelijk te veroordelen, zou de Europese Commissie een propagandistische aanval op haar belangrijkste bondgenoot en vertegenwoordiger van de westerse politieke cultuur in de regio ondernemen, staat er in de verklaring. De parlementariërs spreken van een falen van de EU. De houding van Tsjechië in het Midden-Oostenconflict noemden de parlementariërs verstandig.

De EU-gevolmachtigde voor Buitenlandse Zaken Mogherini zegt reis naar Praag af

De EU-gevolmachtigde voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini zal, tegen haar oorspronkelijke plannen in, niet naar Praag komen. Een reden zou geweest zijn dat politici in Tsjechië de islam en “vluchtelingen” gelijk zouden stellen met terrorisme. Dit bericht de Tsjechische radio en citeert daarbij een niet nader genoemde “hooggeplaatste EU-ambtenaar”. Officieel verzocht minister van Buitenlandse Zaken Lubomír Zaorálek (sociaaldemocraten) om uitstel van het bezoek. Reden zou een wond aan zijn been zijn, die hij in het weekend zou hebben opgelopen, schreef het ministerie van Buitenlandse Zaken in een mededeling op zijn website. Men zou op zoek zijn naar een vervangende datum, werd er verder gezegd.

Bron:
Nieuwsbrief Radio Prag

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Europese Commissie, EUSSR, Islam, Israël, Terrorisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

30 reacties op Twee berichten uit Tsjechië

 1. Theodoor zegt:

  Wie zit er nu op de gevolmachtigde voor de ondergang van het avondland te wachten.
  Niemand toch!

  Like

 2. Roni zegt:

  De EU gaat haar ondergang tegemoet.
  Beter laat dan nooit.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Het begint er op te lijken dat enkele EU-gevolmachtigden op de loonlijst van een of andere olie sjeik staan een andere verklaring kan ik voor dit gedrag niet bedenken.

  Like

 4. tjonge zegt:

  zit me eigenlijk af te vragen, hoe werkt dat labelen nou ?
  mag toch aannemen dat israel niet zelf die “Jodenster” er op zet ?
  .
  staan ze dan bij de douane/europese grens die 20 ton fruit te labelen ?
  .
  ben je der maar druk mee, als douane beambte…..

  Like

  • Ondanks de circelzaagstem van deze mevrouw, die snerpend door de twijfel van wegkijkers en nietwillenweters heen snijdt ligt de hele zooi daar in de Slaapkamer, net als in Nederland trouwens, te pitten; stelletje arrogante lamzakken en droogkutten! Exact dezelfde lamlandigheid als bij ons, als Geert aan het woord is. Alsof ze voor de apenkooi in Artis staan te preken en de verwende apen niks beters te doen hebben dan aan hun lul (m/v/omgebouwd) te trekken. De guillotine moet afgeschaft worden wegens te humaan..

   Like

  • boorzalf zegt:

   Goed gesproken.En de rest zit er maar halve loos bij en luistert niet eens.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Jan Wandelaar 01:36

   Wat vertonen deze politici een beschamend gedrag als deze mevrouw aan het woord is!
   Ze gedragen zich alsof ze lucht is.
   Het zou een goede gewoonte zijn, ook in ons land, als alle smartphones offline zijn als er gedebatteerd wordt! Het is uiterst irritant als je ziet dat zelfs onze MP soms met zijn telefoontje bezig is.
   Ook in het Vlaamse Parlement zie je dit ongeïnteresseerde gedrag. In Vlaanderen lijken ze nog wel een graadje erger te zijn dan bij ons.

   Ik vind het in elk geval zeer onfatsoenlijk!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Cathja. Ja, het is vreselijk… dat onbeschofte gedrag van die pluche-politici is weerzinwekkend. Ik ken Barbara persoonlijk en ik kan je vertellen dat het een hele leuke vrouw is die zich net als alle andere Vlaams Belang parlementariërs voor 100% inzet voor Vlaanderen! Wat een verschil met die “beroepspolitici” van de “gevestigde partijen” die alleen en uitsluitend op de macht en het geld azen, en dat doorlopend laten blijken door hun arrogantie en onbeschofte houding!
    Een congres of andere bijeenkomst van ons Vlaams belang is altijd weer een terugkeer in een wereld van saamhorigheid en onbaatzuchtige interesse in de samenleving, waarin wij gelijkgestemde vrienden ontmoeten. ’n Feest!
    Zo gaan wij as. zaterdag naar de boekpresentatie van het boek “Waarover men niet spreekt…” van Wim van Rooy. We zien er naar uit!

    Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Blijkbaar gaat de Tsjechische PvdA minder gebukt onder de (N)SDAP-erfenis waarmee alle overige pvda’s in Europa zo rijkelijk behept zijn.

  Like

 6. Breget zegt:

  Geweldig , deze verstandigen Tsjechen, de wijzen kwamen uit het Oosten .

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Tsjechië toont tenminste karakter, iets wat die vuige landverraders hier missen.

  Like

 8. Pingback: Twee berichten uit Tsjechië | Nikontino's Blog

 9. ildiko zegt:

  Hongarije doet het ook niet !

  Like

 10. ildiko zegt:

  https://www.facebook.com/nemzetiszuverenitas/photos/a.492805990861532.1073741827.492804230861708/554155044726626/?type=3&theater BRUSSEL via vorige PVDA minister GURCSANY Hongarije AFKUISTERT en betaalt aan bedrijven van deze landverrader 5 miljoen per maand ! BRUSSEL WILT ORBAN VERVANGEN MET DE KONTLIKKER GURCSANY!!!!!!

  Like

 11. Ron zegt:

  Inderdaad geweldig van die Tsjechen. Mijn achting voor oosteuropeanen is de laatste maanden enorm omhoog gegaan, tegengesteld aan mijn achting voor de westeuropeanen.

  Om de europese commissie te sarren zou Israël doelbewust jodensterren met de tekst “Jude” erin op die producten kunnen plakken. Dat zou een prachtige volksreactie in de westerse landen op kunnen roepen van de mensen die op school nog wel de tweede wereldoorlog op normale manier onderwezen konden krijgen.

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  De EU is een gemene organisatie aan het worden, vals en slecht voor de burgers is alle EU landen. De enige staat in het midden oosten die onze steun verdient wordt geboycot ik vind het een verschrikkelijke schande.

  Like

 13. Cathja zegt:

  Respect voor de houding van de Tsjechen in deze voor Israël zo vernederende regeling! Het is bekend dat de meeste voormalige Oostbloklanden liever hun eigen koers varen dan de koers die de EU voor hen/ons uitstippelt. En daar doen ze goed aan!
  Dat Mogherini verstek laat gaan, daarvan zal niemand wakker liggen. Hopelijk komt ze nooit naar Praag. Het is heel verstandig om gif buiten de deur te houden. Ik denk dat het haar behoorlijk steekt dat de Tsjechen niet braaf aan het handje willen lopen, maar zelf bepalen wat ze wel en niet willen. En zo hoort het ook.
  De Tsjechen hebben de vluchtelingen overigens niet over één kam geschoren met het terrorisme, maar zij vinden dat de islam niet thuis hoort in Tsjechië. Daarom wilden ze ook geen moslim-vluchtelingen opnemen.

  Like

 14. Anna. zegt:

  Israël vecht de strijd die wij nu tegemoet gaan.
  Palestijnen zijn een verzinsel van Yasser Arafat.om de islam te laten zegevieren……
  Maar in feite zijn het haat dragende Arabieren die eerst het Midden-Oosten willen veroveren voor de islam en daarna west Europa.
  Israël ” afrekenen” op de haat en de propaganda van de Arabieren is een heel grote fout……
  Uit eindelijk zal dit leiden tot de ondergang van Europa……
  Israël is de enige Natie in de wereld die weet wat islam terreur betekend…..
  Al Jaren vechten zij hiertegen terwijl de hele wereld haar demoniseert en probeert te demoraliseren…..
  De Islam zal nooit het bestaan van Israël erkennen en wij lopen hier met alle “zogenaamde maatregelen” braafjes achteraan……. Tsjechië heeft GELIJK en Hongarije heeft GELIJK….
  Zal het ooit nog in Nederland gaan dagen???? Of is het al te laat….. Ik vrees met deze stupide regering het laatste…..
  Op deze manier gaan we onze eigen ondergang tegemoet………

  Like

 15. Japio zegt:

  Misschien kunnen ze die linkse werkschuwe landverraders een label opplakken. Dan weten we precies wie het er mee eens zijn dat ons land naar de klote wordt geholpen.

  Like

 16. johannes zegt:

  kijk eens op de site van franklin terhorst een artikel over rampen die de vs troffen na anti Israel gedrag. Kijk vervolgens naar de datum waar op dit gedrag in de eu getoond is ,en naar de datum
  van de moord partij in frankrijk.

  Like

 17. jantjeuitnl zegt:

  Chapeau Tjechië. Die houden tenminste hun rug recht.
  De antisemiten die het labelen toestaan mogen voor Nürnberg 2.0 verschijnen als het aan mij ligt.

  Like

 18. Elena zegt:

  We zouden eigenlijk een geintje moeten uithalen.
  Elke NEEderlander koopt of maakt een gele Jodenster…en plakt dat op een willekeurige winkelruit bij u in de buurt.
  Voor wie iets meer geld wilt uitgeven…ook op lantaarnpalen en Billboards.
  Doet U mee ???

  Like

 19. koddebeier zegt:

  Mogherini zegt reis naar Praag af……….Zo daar komen in Praag weer goed van af, je moet er niet aan denken dat, dat debiele lelijke takkewijf langs komt !!!!!

  Like

 20. Jean zegt:

  Die lafaards van de EU misdaadorganisatie weten Israël zelfs niet liggen, het enige wat die weten en interesseert zijn de oliedollars.
  Die EU is een gewetenloze bende volksmoordenaars die hun vuile werk laten uitvoeren door geïmporteerde moordenaars, voor heel die EU is er enkel nog walging en misprijzing, jammer dat ze zelfs nooit als klos in beeld komen, altijd onschuldige mensen, jammer.
  Blijkbaar hebben ze zich allemaal in die EU bescheten want ze zijn nergens te bespeuren nu hun zaaiwerk tot leven is gekomen…..

  Like

 21. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Gezond verstand mensen, bestaat..echt heus.. nog wel
  (al valt het steeds meer met lantaarntjes te zoeken…)
  hier doen wat Tsjechen het bijvoorbeeld uit de doeken
  dus dat valt snel op in deze EU-leugenhel !
  .
  Jasterke

  Like

 22. F. ter Weele zegt:

  Helemaal mee eens , wat ik schandalig vind is het feit dat de Palestijnen nog steeds grote bedragen krijgt uit Europa , zogenaamd voor de opbouw, terwijl ze het gebruiken tegen Israël , en om hun eigen zakken te vullen dat corrupte zooitje daar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s