“Ongewenste tweedeling”

Screenshot_22

(Door: Wim van Schaik)

Van de PvdA hebben we niet veel goeds te verwachten. Maar het lijkt erop dat PvdA-minister Asscher eindelijk bij zinnen komt. Hij wil een ongewenste tweedeling in de samenleving tegengaan. Laat ik dat nu ook graag willen!

Geen mensen meer in dit land die er twee paspoorten op na houden en van wie je dus maar nooit weet waar hun loyaliteit ligt. Alleen maar mensen die onze westerse waarden delen. Geen gasten die niet tegen bloot kunnen. Die hun vrouwen thuis verbergen (en klapjes geven). Geen gehoofddoekte vrouwen (soms ook kleine meisjes) of zwaar verpakte wezens die over straat schuifelen. Geen mannen in lange gewaden en met baarden zoals de IS-slagers graag mogen dragen, mannen die vrouwen geen hand willen geven en een wrede,  haatdragende, totalitaire ideologie uitdragen. Geen sympathisanten van IS meer onder ons.

En waarom zou ik de jankende azan, die zogenaamde gebedsoproep, moeten aanhoren? Waarom zou ik een kindhuwelijk normaal moeten vinden? Waarom zou ik homo’s geen leven mogen gunnen, maar wel iemand z’n harem moeten onderhouden? Zorgt alleen maar voor ongewenste tweedeling dat soort gekkigheid.

Ik wens ook geen tweedeling over het (voort)bestaan van Israël, aangewakkerd door mannen met bedekte gezichten, zwaaiend met zwarte vlaggen. Ik wens niet dat het antisemitisme groeit, dat bij het minste of geringste Allah Akbar wordt geschreeuwd en Joden tot zondebok worden gemaakt.

Ongewenste tweedeling moeten we niet willen bevorderen door almaar toe te geven aan absurde eisen zoals het inrichten van gebedsruimten, zelfs op het werk of in een pretpark, het bouwen van moskeeën met torens als bajonetten of door haat-imams niets in de weg te leggen. We moeten ook geen lange tenen willen ontzien en daarom maar  spaarvarkentjes afschaffen, kruisen verwijderen, schilderijen weghalen, cartoons verbieden en tentoonstellingen aanpassen en geen grappen over de profeet maken. Stoppen moeten we met walgelijk dhimmi-gedrag dat ons halal-voedsel door de strot wil duwen, dat doet alsof ramadan en Suikerfeest een verrijking voor ons betekenen, maar ondertussen christelijke feestdagen wil afschaffen.

Weg met die ongewenste tweedeling, met aan de ene kant mensen die dag in dag uit hard werken, veel belasting afdragen en bij het minste of geringste foutje een boete oplopen, en aan de andere kant de illegale binnendringers die nooit iets hebben bijgedragen aan onze maatschappij en meteen van alles en nog wat beginnen te eisen (en ook nog krijgen), maar ondertussen op onze cultuur en manier van leven spuwen.

Weg met die storende tweedeling die pijnlijk duidelijk wordt door figuren die je door de telefoon nauwelijks kunt verstaat en door de Rabbaes, Öztürks en Kuzu’s die ondanks hun gebrekkige Nederlands in de hoogste politieke organen doorgedrongen zijn.

Aan deze ongewenste tweedeling gaat dit land kapot. Daar maak ik me zorgen over. Maar wie denkt dat dit ook de zorg van Asscher is, komt – zoals altijd bij een PvdA´er – bedrogen uit. De zorg van Asscher is dat de integratie ‘verontrustend achterblijft’. Achterblijft? Die man loopt zelf achter door een mislukt multiculproject te blijven promoten. En dan begint hij maar iets te blaten: ‘We hebben de laatste tijd ook gemerkt hoe smeulende spanningen in de samenleving ontvlammen en oplaaien, waardoor Nederlanders met een verschillend geloof en van verschillende afkomst afwijzend, argwanend en soms ook angstig tegenover elkaar komen te staan.’

Kijk, daar hebben we de ongewenste tweedeling van Asscher: smeulende spanningen. Nederlanders met een verschillend geloof, afwijzing, argwaan, angst. Kijk eens om je heen man. Loop eens door de Schilderswijk. En angst? Geen reden voor toch. Volkomen veilig op straat, in de supermarkt, in de trein. Het is hier geen Parijs. Nog niet…

Asscher zingt mee in het linkse koor. Hij bedoelt gewoon dat we de dingen niet bij hun naam moeten noemen, vooral het i-woord moeten vermijden en beslist geen kritiek moeten hebben op het binnenlaten van stromen vreemdelingen. Laat hem dan als goed dienaar van de Partij van de afpakkers gewoon zeggen: Wij pakken jullie jaren AOW af, wij ontnemen ouderen goede zorg, wij geven sociale woningen bij voorkeur aan ‘migranten’, jullie kinderen krijgen niet langer goed onderwijs, wij pakken jullie je straat, je buurt, je stad en tenslotte ook je land af. Alles voor de dienaren van Allah. En jullie? ‘Jullie moeten gewoon je kop houden’.

Dat is wat de Asschers bedoelen met tegengaan van ongewenste tweedeling.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, betutteling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, discriminatie, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, politici, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op “Ongewenste tweedeling”

 1. Bob Fleumer zegt:

  Hulde voor dit overduidelijke verhaal, dank je wel!

  Like

 2. Japio zegt:

  Diep in z’n linkse hartje weet Asscher best wel dat de islam niet samen gaat met welke geloofsovertuiging of opvatting dan ook. Niet alleen hij weet dat maar iedereen weet dat zelfs de moslims weten dat. Alleen de linkse politiek wil doelbewust genocide plegen op z’n eigen bevolking.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Uw zienswijze wordt door velen gedeeld:helder en duidelijk!En bovenal:de naakte feiten!Nu nog zorgen dat we er vanaf komen met zo weinig mogelijk kleerscheuren!

  Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  de plaat “chapeau” is best wat grijs gedraaid
  vaak onterecht wellicht als compliment gegeven,
  maar soms mag ’t domweg niet het ongehoorde zijn gebleven
  vandaar dus hier voor Wim van Schaik van stal gegraaid… 😛
  .
  Jasterke
  .

  Like

 5. Helena zegt:

  Wim van Schaik, wat een geweldig stuk mijn complimenten! Helemaal met u eens, ik krijg altijd spontaan jeuk van die zweverige Asscher wat een drama zeg, hij heeft geen idee wat er gaande is en de feiten maar verdraaien…. zucht!

  Like

 6. hendrikush zegt:

  Leer weer discrimineren; tussen goed en kwaad; tussen goedwillenden en kwaadwillenden.
  Die tweedeling is hoognodig.

  Like

 7. Jan zegt:

  Asscher: “Wij blijven solidair met de palestijnen” (0:40)

  Hoor ook drol Samsom vanaf 3:23

  Like

 8. harry zegt:

  Binnenkort mogen we van de EU geen kritiek meer op de islam geven .
  Ook de landverraders zullen we niet meer mogen duiden .
  Daarom zullen we in geheimtaal moeten communiceren .
  Of in letterbegrippen .
  Zoals ZFJ ; Zwaar Foute Jood .

  Like

 9. Pogo zegt:

  De islam zorgt voor tweedeling; Dar al-Islam en Dar al-Harb.
  Of, de islam/de ummah/de gelovige wereld en de kafirs/de ongelovige wereld.

  Om tweedeling tegen te gaan zou de ‘ziekte’ die dat veroorzaakt ‘uitgelepeld’ moeten worden.
  De ‘ziekte’ (islam) zou niet meer in contact mogen komen met de ‘gezonde’ delen van de samenleving/maatschappij.

  Maar ik zie het somber in.
  Men heeft de islam verkeerd geclassificeerd.
  Ze hebben de islam op dezelfde voet geplaatst als andere religieuze stromingen terwijl het religieuze deel maar een onderdeel is van die totalitaire ideologie.
  De islam is daardoor ook niet ‘achter de voordeur’ te krijgen of te ‘verpersoonlijken’ zoals alle andere religieuze stromingen.

  Deze totalitaire ideologie laat zich niet vangen tot iets persoonlijks zoals alle anderen dat wel kunnen. Deze ideologie moet, volgens de leer, tot alle gelederen doordringen.
  Deze leer/ideologie moet tot in de kleinste poriën tot uiting komen. Zowel voor de moslims als ook voor de kafirs.

  Dat is niet meer van deze tijd en daarom is er geen plek voor de islam in de moderne wereld.
  Maar met een ‘religieuze stempel’ is daar weinig tegen te doen.
  De islam moet een andere classificatie krijgen.
  Net als alle andere totalitaire ideologieën die wij ijverig proberen te verbannen.

  De islam moet niet op de zelfde voet gesteld worden als andere religieuze stromingen maar op de zelfde voet gesteld worden met o.a. het nazisme zodat het verboden kan worden.
  (Als je er over na gaat denken is het allemaal zo krom als maar kan; Het nazisme wordt niet geaccepteerd en iets wat nog een aantal stappen verder gaat wordt ons door de strot gedouwd?)

  Like

 10. Cathja zegt:

  Steengoed, @ Wim van Schaik! Wat u geschreven heeft is me uit het hart gegrepen! Graag een afschrift naar Asscher; misschien gaat eindelijk bij hem het licht aan! ;(

  Like

  • Sjaak zegt:

   Graag een afschrift naar Asscher; misschien gaat eindelijk bij hem het licht aan ?
   Cathja !
   Bij deze rooie klootzakken gaat het licht alleen maar uit !
   En dat licht word persoonlijk uitgeblazen door hun moslimvriendjes !
   Verloren moeite !
   Verloren tijd !

   Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Goed bezig die Asscher, met z’n allen tegen de tweedeling.
  Daarom stel ik voor te beginnen met de AOW glad te trekken.
  Wanneer autochtonen 35 jaar moeten werken om AOW te vangen, moet dot ook gaan gelden voor allochtonen. En voor ieder jaar, dat ze minder hebben gewerkt, een paar procent eraf. Dat velen dan geen euro zullen ontvangen is wel zo eerlijk.
  Verder oprotpremies ook voor autochtonen.
  Voorrang op de huizenmarkt, ook voor ons.
  Ja ik wil ook wel een gratis huis en een mercedes voor deur en geen enkele verplichting om ooit te hoeven werken. Weg met de tweedeling!
  Maar ik vrees dat meneer Asscher iets anders bedoelt. Hij zal wel weer bedoelen dat wij zijn stemvee moeten onderhouden. Wij samen. U en ik. Onze schouders eronder, u kent dat wel.

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  Assher met zijn plannetjes en zijn PvdA ? Geef mijn portie maar aan fikkie ! En van de Schilderswijk weten we ook al meer dan genoeg. Op NPO iedere zondag op de TV een programma over het leven in de Schilderswijk. Alle mensen die daar wonen beweren aldaar leuk te leven. Beelden van Nederlandse Schilderwijkers en Islamieten die vreedzaam samenwonen in de wijk, elkaars vrienden zijn….. Hoe krijgt de NPO al die leugenachtige beelden en discussies voor elkaar, verenigd in EEN programma. De NPO versie 2.0 Niet alleen leugenachtige verslaggeving zoals we van hun gewend zijn, ook valse gemonteerde beelden die het vreedzame leven in de Schilderswijk uitbeelden !!!

  Like

 13. Hendrik M. zegt:

  “M’n complimenten @Wim van Schaik!
  Tja, ongewenste tweedeling, is prima te voorkomen door de islam uit ons land te verwijderen.

  Like

 14. mijn-idee zegt:

  Asscher weet het zelf ook niet meer…
  Hij was laaiend over een “christelijke “werkgever die een homo sexuele jongen geen stageplek gaf.
  Is al een dilemma tussen wetgeving en vrijheid van godsdienst…. maar Asscher was boos…

  Ben erg benieuwd naar de reactie van Asscher over deze uitingen.

  http://curiales.nl/2015/11/18/aanslagen-parijs-reactie/
  en dit is nog maar een kleine selectie.

  Kan niet wachten op de verontwaardiging van Asscher over het gruwelijke gedrag van de moslims
  Komt niet vrees ik, want ja niet politiek handig en er kunnen boze muzels opstaan..
  Dat moet je niet willen…….
  De hypocriet..

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Mag ik hier even opmerken dat het gros van deze vieze huigelachtige achterbakse regering niet katholiek zijn? En vandaar dat diezelfde regering de meest walgelijke onsmakelijke regering is ontsproten uit een vieze stinkend walmende splijtzwam…….

  Like

 16. Roni zegt:

  De Asschers………..zullen zij ooit de smet van hun Joodsche Raad-historie van zich af kunnen werpen?
  Op deze manier zeker niet !

  Like

 17. Jan zegt:

  Ook bijzonder: de toespraak van Pechtold. Hij voelt ‘ongemak’, begrijpt niet wat er aan de hand is:

  Pechtold: “Onze cultuur van vrijheid te allen tijde verdedigen”
  …….
  Voorzitter,..terrorisme, niet gericht tegen een specifieke vijand, maar louter bedoeld om angst en haat te zaaien onder gewone mensen in een vrije wereld. …
  …….
  Voorzitter, Nederland rouwt schouder aan schouder met de Fransen…..
  ……
  Voorzitter, het is de natuurlijk reflex. Van mij, van u, van iedereen. Vragen stellen. Zoeken naar antwoorden. Grip proberen te krijgen op iets dat niet begrepen kan worden. ….
  ……..
  Weet u voorzitter, ik voel me daar niet prettig bij. Ik zei het al: ik voel juist ongemak.
  …..
  Voorzitter, wat wil ik dan hier vandaag wél kwijt? Laten we herdenken. Rouwen. Één zijn met de Fransen in het verdriet. Maar laten we ook kalm en nuchter blijven. Realisme prediken. Gun de terroristen niet dat hún doel – angst zaaien – onze levens beheerst. Ik begrijp de machteloosheid bij mensen. Die voel ik zelf ook. Maar leef die machteloosheid van je af. Ga door met leven. Ga door met werken. Niet gewoon. Niet alsof er niks gebeurd is. Maar ga wel door met leven.

  Maar voorzitter, verwacht van mij vandaag geen vragen aan het kabinet. Of ferme eisen verpakt in gespierde woorden. Ik wens het kabinet slechts wijsheid en sterkte toe. En ik doe een oproep. Aan onszelf politici, aan de media, aan mensen thuis, aan de samenleving: laten we onze cultuur van vrijheid te allen tijde verdedigen tegen hen die een cultuur van onderdrukking willen opleggen. VERDEDIGEN, DOOR TE LEVEN.
  https://d66.nl/pechtold-onze-cultuur-van-vrijheid-te-allen-tijde-verdedigen/

  Zo, die zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s