EEN HOLLANDSE MEFISTO

Screenshot_102

Mark Rutte lacht zijn duivels lachje.

(Door: “Driek”)

De lach van onze minister-president Mark Rutte is als een koude windvlaag. Het is een mefistofelische lach. Hij brengt ons zelden wat goeds. Ja, armoe en nooddruft. Steeds opnieuw herhaalt hij zijn treurige melodie. Als met onuitwisbare verf staat die lach op zijn langwerpig gelaat geschilderd. Ik word er niet goed van. Al vanaf begin af aan, lezer van deze prozaïsche site van E.J. Bron, heb ik een hartgrondige hekel aan Mark Rutte. Ik gooi het hier als een harde kiezelsteen voor uw voeten. Kijk maar wat u ermee doet.

Die man heeft geen enkel talent. Die man brengt niks tot stand en leidt ons naar een uitzichtloze wereld. Ik wil dat hier toch even gezegd hebben. Die niet in woorden te bevatten onbenullige uitstraling, de wollige zinnen die hij met dat eeuwig lachende ponem uitspreekt alsof het allemaal weer goed komt. Nu, lezer, het komt niet goed. In Brussel heerst een oorlogstoestand. In geheime arsenalen der vijand liggen de wapens opgeslagen. De trommels voor den opmars worden alreeds zachtjes geroerd. Die mohammedanen staan klaar voor den strijd. Al die vluchtelingen ontpoppen zich straks als nietsontziende moordenaars. Doch het is nog steeds niet tot de geest onzer onnozele bewindslieden doorgedrongen. Zij slapen onbekommerd door achter hun dikke bedgordijnen.

Ons leven is door domme lieden als Mark Rutte volkomen ontwricht. Alles wat teder, bekoorlijk en schoon is, alles wat amusant en vermakelijk en lezenswaardig is, verdwijnt voorgoed uit onze wereld. Straks fladderen alle hogere gedachten als vodjes papier de vuilniscontainer in. Dan hangen in de straten onzer steden en dorpen ophitsende proclamaties waarin de uren der moskeediensten staan aangegeven. Oproepen tot het gebed schallen dan uit de luidsprekers die overal op de hoeken der straten zijn opgehangen. Iedereen is verplicht de diensten bij te wonen.

Voor de jongeren onder U is het zaak zich reisvaardig te maken en het geluk elders te zoeken. Want nu kan het nog.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in landverraad, Rutte. Bookmark de permalink .

40 reacties op EEN HOLLANDSE MEFISTO

 1. Goldy zegt:

  Onnozel verhaal. Wie heeft Rutte gekozen voor zijn premierschap? Juist ja, de onnozele, goedgelovige, niet geïnformeerde Nederlander.

  Like

  • Perfide Albion zegt:

   Helemaal niemand kiest in dit land een premier. Dat is een onnozele opmerking.

   Like

  • Breget zegt:

   Daarom stoppen de blinden het land vol met onwetende die heerlijk levenslang mogen worden verzorgt van onze inmiddels spaarzame inkomen ,een schande voor de ouderen die zich kapot hebben gewerkt en nu als afdankers worden bezien en mee mogen helpen dat jonge tuig uit het MO te onderhouden.

   Like

  • exmarineman zegt:

   “niet-geïnformeerde” Nederlander????? Nou dat ben ik niet met u eens, de Nederlandse kiezer is wel degelijk goed geïnformeerd. Maar hij en zijn club VVD hebben zoveel verkiezingsbeloften gedaan en hebben na de verkiezingen AL die beloften bij het grof vuil gezet. Men heeft de kiezers dus keihard en BEWUST voorgelogen. Men was echter door andere partijen ook gewaarschuwd voor deze leugens maar helaas heeft men wel op hem en zijn partij gestemd. Jammer jammer jammer. Nu is het voor de kiezers op de blaren zitten, tenslotte waren ze er zelf bij. Maar aan de andere kant had men niet verwacht dat er een coalitie met de PvdA uit zou rollen, maar ook dat hebben de kiezers aan zichzelf te danken….! En de Nederlander kan op diverse fronten zijn informatie krijgen, vergaren en zijn eigen mening vormen. Maar velen zijn helaas te lui, willen niet, hebben er geen zin in of welke andere drogreden. Ze kankeren wel op de sociale media, ingezonden brieven, aan de bar, thuis tijdens feestjes en partijtjes. Maar owee als het erop aankomt om in ACTIE te komen…..dan is men niet thuis en komen de rotsmoesjes allemaal weer langs…. EINDCONCLUSIE kan dan ook zijn: de Nederlander heeft in allemaal – zoals u al zegt – aan zichzelf te wijten en moet voor de spiegel gaan staan en zich afvragen….op wie heb ik gestemd?????

   Like

  • Dat klopt inderdaad: U slaat de spijker op de kop!
   Bij het lezen van dit artikel zat ik al de hele tijd met het gevoel, dat Driek Rutte als veel laten we zeggen: Demonischer afschildert dan hij in feite is. Verraderlijk en fataal, ja, maar niet op een autonome, bewuste manier, zoals demonische persoonlijkheden eigen is. Hij is evenmin een dictator in de gewone zin des woords, want capaciteiten om de macht aan zich te trekken, heeft hij feitelijk niet.
   Het ligt ècht aan de domheid der massa, dat deze zielige schertsfiguur in het zadel gehesen is en vanwege wàt? Vanwege het feit, dat de domme massa zich nog steeds te veel laat leiden door het ‘vertrouwde” en het “fatsoenlijke.”
   Ze gaan eens in de zoveel tijd naar de stembus, stemmen op eerder genoemde gronden op gevestigde partijen, en staan vervolgens als makke schapen toe, dat die partijen verder volkomen hun gang gaan en dergelijke zielige, kneedbare figuren op dergelijke posten zetten. Vervolgens denkt men: Hè hè, dat is weer geregeld: Er zit daar een fatsoenlijk iemand; nu komt het wel goed…..,.En keert men welgemoed terug naar het voetbal en naar “Boer zoekt vrouw.”
   Dat patroon is er ingesleten sinds de invoering van het algemeen kiesrecht en dat krijg je er niet zomaar uit, gelukkig voor zielige minkukels als Rutte.
   Een Pechtold is vileiner, meer op eigen gewin uit, maar overigens evenzeer doordrenkt met dat in-burgerlijke “fatsoenssausje.” Onze grootste vijand in deze is niet de theorie, maar dat eeuwige ‘fatsoen’ dat de massa er zelfs van weerhoudt, om zoiets al de islam te beoordelen op wat ze in feite wèl is: Religieuze voorkeuren veroordeel je niet, zegt dat ‘fatsoen’ immers.

   Like

  • topsporter zegt:

   Nee, de VVD heeft een player naar voren geschoven.
   En pokeren doe je niet met mensen, die dat spel niet kennen.

   Like

  • Driek zegt:

   Goldy zegt: Onnozel verhaal. Wie heeft Rutte gekozen voor zijn premierschap? Juist ja, de onnozele, goedgelovige, niet geïnformeerde Nederlander.

   Ja, beste Goldy, daar heeft u ook helemaal gelijk in. Absoluut. Maar dit onnozele verhaal is niet alleen geschreven voor de vaste lezers van E.J. Bron, doch ook ter lering en vermaak voor al die onnozele, goedgelovige, niet geïnformeerde Nederlanders die nu allemaal de site van E.J. Bron zijn gaan lezen. En dat worden er steeds meer. En die stemmen dus nooit meer op de VVD of op een andere waardeloze partij. De vaste lezers van deze site weten allang op wie ze moeten stemmen. En u waarschijnlijk ook.

   Like

  • Hendrik M. zegt:

   Nee Goldy, we hebben nl een referendum gehad over de €U grondwet, waarbij 2/3 der bevolking tegen deze €U grondwet was.
   De landverraders partijen: CDA, CU, D66, GL, PvdA en VVD drukten deze wet er tegen de wil des volks door onder een andere naam: ‘Verdrag van Lissabon’ en versjacherden zo onze soevereiniteit.
   Allen die CDA, CU, D66, GL, PvdA en VVD stemden wisten dus dat ze op landverraders stemden!
   Na het vallen der regering, demissionair, drukten VVD, CDA, PvdA, D66 en GL het ESM verdrag er door: https://www.youtube.com/watch?v=Lf0O0sm664M
   Deze partijen versjacherden onze schatkist…
   Alle stemmers op CDA, CU, D66, GL, PvdA en VVD stemden op vuige landverraders en maakten zich bij vol bewustzijn en beschikkend over voldoende kennis medeplichtig aan dat landverraad!
   Wie op landverraders stemt is zelf ook een landverrader…

   Like

   • exmarineman zegt:

    Ja Hendrik en al die besluiten zijn dus eigenlijk genomen ZONDER mandaat van het Nederlandse volk. En daarbij hebben ze 1 van de belangrijkste regels van het VN-Handvest geschonden en zijn dus eigenlijk allemaal strafbaar. Maar helaas zijn er in Nederland geen advocaten of andere personen die dit zouden willen aankaarten en aangifte gaan doen. Al deze besluiten hadden volgens het VN-Handvest waar Nederland zijn handtekening onder gezet heeft, moeten worden voorgelegd aan het Nederlandse volk ter goedkeuring dus via een referendum. Maar ja…..wie durft, ik heb er helaas onvoldoende kennis voor in huis.

    Like

  • Cor Ozinga zegt:

   Goldy, Je hebt gelijk dat Rutte rechtmatig gekozen is. Nu echter de steun aan zijn beleid zo goed als totaal verdwenen is en hij bij een volgende verkiezing het veld moet ruimen, komt de huidige situatie hem (en Brussel) goed uit. Nog even een goede aanslaggolf in Nederland en Rutte kan de staat van beleg (noodtoestand) uitroepen. Dan kan het volk dag met het handje naar nieuwe verkiezingen zwaaien. Oftewel: Rutte en consorten blijven net zolang aan de macht als Brussel wil.

   Like

  • Henk.V zegt:

   Zeker, Goldy, het Nederlandse kiezersvolk leert niet snel bij en in het stemhokje kiest men vaak gedachteloos en traditioneel .Dat is hoogst onverstandig en in zekere zin krijgt een onnozel volk dan ook de niet bepaald competente regeringsleider die het verdient, maar dit gezegd hebbende; maakt de onvolwassenheid van het kiezersvolk de portrettering die “‘Driek” hier plaatst onjuist of onnozel??

   Like

  • Joshua zegt:

   Goldy zegt:Onnozel verhaal.
   Heel veel onnozele Nederlanders hebben deze niksnut gekozen doch niet alle dus het is niet zo’n onnozel verhaal, maar realiteit!!!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Goldy 00:11

   Ik heb @ Driek nog nooit kunnen betrappen op het schrijven van een ‘onnozel verhaal’.

   Like

   • Driek zegt:

    Cathja zegt: Ik heb @ Driek nog nooit kunnen betrappen op het schrijven van een ‘onnozel verhaal’.

    Driek zegt: Cathja is lief.

    Like

  • Republikein zegt:

   Ik had mijn lid in Rita gestoken, maar ze lieten het niet toe.

   Like

 2. Vederso zegt:

  Driek, ik vermoed, en de meningen kunnen daarover verschillen, dat ze in Den haag en Brussel wel degelijk weten hoe het in elkaar steekt, maar ze willen ons niet van onze nachtrust beroven.

  Like

 3. Giny zegt:

  Goldy

  Noemt u het maar een onnozel verhaal, we hebben niet allemaal voor Rutte gekozen!
  Mijn stem heeft hij nooit gekregen en ik heb een pesthekel aan die vent, vooral
  dat smerige lachje van hem, gewoon een stuk onbenul!
  Driek, ik vind het een goed verhaal hoor, helemaal met u eens!!!

  Like

 4. Perfide Albion zegt:

  En dan nu even over die lul van een premier Rutte. De man is beter af als zeep verkoper voor -pak em beet- Unilver. Daar was hij beter op zijn plaats.

  We moeten af van het systeem dat een willekeurige psychopaat in pak lid kan worden van een partij om vervolgens op te klimmen in de rangen van die partij om daarna het land te terroriseren.

  Dit is wat je krijgt in een nep-democratie. Een kinderloze mongool met een schaapachtige lach aan het roer van de Nederlandse staat. Niet echt modern bestuur.

  Like

 5. Roni zegt:

  Jaren geleden konden we kiezen tussen Rutteprut en Verdonk.
  WAT MIS IK HAAR !

  Like

 6. Breget zegt:

  De grootste nietsnut allertijden ontsproten uit de VVD ruif laten we dat niet vergeten maar past in dit kabinet vol nietsnuten die hun geld verdienen met niets anders doen dan NL naar de verdoemenis brengen ,een MP die de inbesiel van de EU is een schandvlek voor de NL politiek maar getroost NL die geloof hebben gehad in zijn leugen we hebben er een hele kamer vol van .Gelukkig hebben we de PVV waar de verstandege in vertegenwoordig zijn waar we hoop uit kunnen putten die al tientallen jaren voor de burgers strijden tegen deze onbenullen waar net weer een aan is toegevoecht in het CU kamp.,hoe riestt en troosteloos ziet NL er uit.

  Like

 7. asjemenou zegt:

  ik krijg nog 1000 euro van die vuile klootzak

  Like

 8. Cathja zegt:

  Inderdaad @ Driek, onze toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit! Jammer dat velen dat niet willen zien en geloven. Zij zijn degenen die niet mét ons vechten, maar tégen ons!

  U ook een gezegende zondag gewenst!

  Like

 9. keizer zegt:

  Het ziet er idd. heel beroerd uit allemaal. Maar kunnen de jongeren hier wat aan doen ? Nee het is onze schuld, wij laten dit allemaal gebeuren en wat doen we ? Niets bloggen en klagen. Maar het is gemakkelijk op te lossen, maar dan moeten er wel offers vallen: Alle 65+ ers naar Den Haag en de fik er in, net zo lang tot het zootje regering weg is en jijzelf dit misschien niet overleeft. Maar zoals het nu gaat verraden jullie je kinderen en andere jongeren en durf je toch niet meer in de spiegel te kijken ? Want je ziet dan een laffe Dhimmi staan.

  Like

 10. Wijs verhaal. Die Verkiezingsuitslag is toen op een schandalige wijze gemanipuleerd en had met een democratische KEUZE niets te maken.

  Like

 11. Jan zegt:

  islamitische zelfmoordcultuur achter aanslagen van Parijs

  Like

 12. hendrikush zegt:

  Ik wacht even tot ik weet welke sekte van de mohammedanen het ware geloof aanhangt en dan ga ik ook meedoen. Ik heb ervaring in het saboteren van gelovigen.

  Like

 13. Dee zegt:

  Triest dat deze man na het falen van zijn gedoog kabinet wederom tot 1ste minister is gebombardeerd, leugens te over van zijn kant en het rare is, hij komt overal mee weg!!

  Like

 14. Bob Fleumer zegt:

  Rutte had ook kunnen besluiten om niet te liegen en gewoon doen waar wij hem voor hebben gekozen; een minister-president die opkomt voor de Nederlanders en die wanneer dat nodig is de EU verlaat omdat ons land gestolen wordt door de EU en omdat hij dat toelaat!

  Like

 15. D. G. Neree zegt:

  Kijken of hij nog zo lacht als hij over tien jaar wegens landverraad voor een oorlogstribunaal komt te staan.

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  Ik weer niet goed hoe ik het ter sprake moet brengen, maar Ik ga nu tóch maar even iets vragen wat eigenlijk helemaal niet bij me past.
  Zou dat schaterende mondje van Rutte dat open model niet hebben aangenomen door het vele p**pen van z’n (Marokkaanse) vrienden? Ja, ik bedoel maar: op een gegeven moment gaat iemands mond daar misschien tóch naar staan? En dan altijd die wellustige c.q. voldane uitdrukking op z’n gelaat…

  Ik wéét niet wat ik ervan moet denken hoor. Je ziet onze deskundige premier ook nooit met een vrouw; nou ja, met deze dan:

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Als 50 % vd bevolking dus met de laatste stemgang op deze regering heeft gestemd zijn ze dus allemaal JUdassen.

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Wanneer komt het inzicht onder de mensen terug?

  Like

 19. Roel Wijnants Fotografie zegt:

  Redactie ,gelieve mijn foto vlak onder deze tekst: Ik wéét niet wat ik ervan moet denken hoor. Je ziet onze deskundige premier ook nooit met een vrouw; nou ja, met deze dan: te verwijderen . er is geen toestemming om de foto te mogen gebruiken
  Roel Wijnants Fotografie https://ejbron.wordpress.com/2015/11/21/een-hollandse-mefisto/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s