Israël slaat terug tegen de EU

Screenshot_26

De EUSSR-buitenlandgevolmachtigde Federica Mogherini en de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu.

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat de EU besloten had om Israëlische producten uit de “Westelijke Jordaanoever”, de Gazastrook en de Golanhoogten te labelen, heeft Israël nu plannen gepresenteerd om ook politiek op te treden tegen 15 landen van de eurozone.

Tot deze landen behoren Frankrijk, Spanje, Denemarken, Ierland, Kroatië, Malta, Nederland, Zweden, Portugal, Slovenië, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, België en Finland.

Tot de maatregelen tegen deze EU-landen behoort een nieuwe evaluatie van hun rol in het vredesproces, een officiële klacht bij de ministers van Buitenlandse Zaken van deze landen en de beperking van de ambassadeurs van deze landen bij officiële ontmoetingen met Israëlische ambtenaren die lagere posities bekleden.

Voorts zal de Israëlische regering bij het verstrekken van inreisvisa voor Gaza en de “Westelijke Jordaanoever” strenger te werk gaan. Ook EU-projecten in de door de “Palestijnen” gecontroleerde gebieden zullen strenger gecontroleerd worden.

De dialoog tussen Israël en de EU zal worden gereduceerd of uitgesteld, wat volgens Israël bijzonder belangrijk voor de Europeanen is, aangezien zij vaak om advies vragen betreffende de kwesties terrorisme, immigratie en geopolitieke strategie.

Een woordvoerder van de Israëlische regering zei: “Wie vijandige stappen tegen ons onderneemt, zal hiervoor betalen. Men moet niet denken dat men ons kan boycotten en dat al het andere bij het oude blijft.” De woordvoerder voegde er echter aan toe dat de stappen tegen de EU geen ongenuanceerde kritiek naar alle kanten is, maar dat elk land afzonderlijk wordt beoordeeld.

De EU-ambassadeur in Israël, Lars Faaborg-Andersen, had überhaupt geen begrip voor de opwinding in Israël en wees iedere vijandige houding van de EU van de hand. Hij zou helemaal niet kunnen begrijpen hoezo men de EU van “antisemitisme, racisme, immoraliteit, beloning van terreur en vernietiging van Palestijnse arbeidsplaatsen beschuldigt.” In plaats daarvan wees hij op de bouw van “nederzettingen”, die van Israëlische zijde een vrede zou verhinderen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, lafheid, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op Israël slaat terug tegen de EU

 1. catherine zegt:

  Ik geef Israel volkomen gelijk! Tegelijkertijd schaam ik mij dood voor mijn eigen regering.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Goed zo Israël geef de een koekje van eigen deeg!!

  Like

 3. Hendrik Edel zegt:

  een prima reactie van Israël. nog beter zou zijn de geloofsbrieven van de eu-ambassadeur te verwerpen en hem te verzoeken Israël te verlaten en geen gelabelde en on-gelabelde producten meer aan de eu te leveren. de nederzettingen zijn nodig voor de bescherming van Israëlische burgers (volwassenen en kinderen).

  Like

 4. wim zegt:

  Zo doe je dat! Terugslaan (en ondertussen andere allianties aangaan). Groot gelijk. Handelen vanuit kracht en niet een EU-dhimmi status willen.
  Daar kan de laffe en lamme, maar ondertussen o zo boosaardige EU (zie de houding tegenover Zwitserland en Rusland) nog wat van leren.
  Ondertussen isoleert de EU zich steeds meer , terwijl de VS gebruik blijft maken van de expertise en know how van Israël. Net zoals de VS volop handelen met Rusland.

  Like

 5. sammy zegt:

  Europa ls een antidemocratische organisatie hopelijk is de joodse lobby in Amerika nog invloedrijk.
  anders ziet het er met de islamiet Obama slecht uit voor Israel. de geschiedenis herhaald zich weer eens. lang leve Israel Benjamin zal hard terugslaan

  Like

 6. Henk B zegt:

  Europa doet alles verkeerd,cq op zijn links.
  Kijk naar de boycot van Rusland,ze hebben in hun eigen voet geschoten.
  Nu worden in een verhoogd tempo tuinbouw kassen gebouwd,en de bouwer is verplicht om een bedrijfsleider daarbij te leveren.
  Maar straks gaat er geen enkel product meer naar het Oosten,en dan zul je eens zien wat dat voor ellende ons op zal leveren.
  Want Rusland heeft vele grondstoffen,en ze hebben ook een financiële buffer.
  Maar zo is het ook met Israël,zij werken,en hun buren cq de Arabieren vechten liever voor hun allah hakbar.

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Oké…wellicht ben ik voor Israël te lief
  maar toch ook weer echt niet geheel naïef…
  dus deze woorden klinken als muziek haast in de oren
  met deze Netanyahu is ‘t gevecht nog niet verloren
  laat hem die leugen- EU maar met gelijke munt betalen…
  en moge de duivel deze Volks-verkwanselaars allemaal halen !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 8. Jan zegt:

  Huilerige Lars Faaborg-Andersen op Arutz Sheva:

  “I’ve been shocked to hear claims of anti-Semitism and historical comparisons or analogies to the persecution of Jews in Germany in the 30s and 40s,” Faaborg-Andersen declared. “In my mind this is a distortion of history and belittlement of the crimes of the Nazis, and the memory of their victims.”

  He also dismissed claims of European hypocrisy that such labeling is limited only to Israel – and ignores around 200 other cases of territorial disputes worldwide – by contending that “these comparisons are simply not relevant because the situations are different.”
  ..
  Faaborg-Andersen suggested construction in Judea-Samaria is a “major obstacle” to achieving a peace agreement with the Palestinian Arabs.

  En als klap op de vuurpijl van deze schizo:
  “..the ambassador reiterated that the European Union could not be accused of boycotting the Jewish state, as it continues to strengthen its cooperation with Israel.”

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203596

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Tijd dat Israel eens terug slaat!

  Like

 10. Brandende kaars zegt:

  Dat zure ‘bekje’ van de communist, Jihad moslim knuffelaar, en Europa verraadster Federica Mogherini spreekt boekdelen, nu ze zeer terecht stevig tegengas krijgt van Nethanyahu.

  Over Federica Mogherini zie:
  Islam expert Robert Spencer: EU stuurt Europa op toekomst vol chaos en bloedvergieten af
  http://www.xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/EU-hoofd-Buitenlandse-Zaken-Politieke-Islam-is-de-toekomst-van-Europa

  -EU’s head of security said what about political Islam?

  Like

 11. Jean zegt:

  Hoelang gaan wij die levensgevaarlijke teef Mogherini haar vernietigingswerk van Europa ‘ongestoord’ laten verder zetten? Wanneer wordt die teef gestopt of durven ze die teef niet stoppen? Heeft ze de EU eikels bij hun ballen waar wij liefst het woord ‘chantage’ bij plaatsen???
  Mensen, luister niet naar die EU misdadigers maar kijk goed wat ze doen en wat doen ze? Nog meer barbaren zonder enig normbesef binnen halen en op onze kosten droppen in onze huizen, straten en gemeenten terwijl ze ons terroriseren.
  Een grens wil zeggen STOP! maar van die barbaren massa stopt niemand, ze wandelen gewoon door met steeds een berg smeerlapperij achter zich te laten, dat de Europese burgers stijf van angst thuis zitten interesseert dat EU tuig geen flikker, ondertussen gaat heel de middenstand, handelszaken en ontspanningsgelegenheden failliet.

  Like

  • beatsme zegt:

   Mogherini heeft de politieke islam als voorliefde, getuige haar jarenlange studie daarin:
   “Political Islam…aspires to implement sharia governance and to establish a global Islamic caliphate.”
   http://dailycaller.com/2015/11/21/caution-you-may-live-in-the-radical-mosque-zone/?

   Mogherini heeft in die jarenlange studie enorm veel begrip gekregen voor die radicale islamistische drammers, hoewel zij in haar kringen absoluut niet de enige sympathisant is met die bomgordels.

   Maar juist in deze tijden moeten we makkelijk beïnvloedbare typetjes zoals Mogherini en soort gelijken niet te hard confronteren en nog verder van ons vervreemden, want dan heb je kans dat ze nog verder radicaliseren.
   Het beste is naar ze te luisteren en begrip te tonen voor hun radicale houding en ze dan rustig te vertellen dat er ook andere standpunten zijn. Dan heb je nog de beste kans dat ze voor rede vatbaar zijn.

   Like

 12. john zegt:

  Door de boycot van Israëlische produkten worden automatisch werkplaatsen bedreigd .Hoeveel ‘palestijnen’ worden er in Israël tewerk gesteld ? Misschien daar eens naar kijken en de nodige maatregelen nemen.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Israël zou om te beginnen de EU-ambassadeur in Israël, Lars Faaborg-Andersen, uit te wijzen !!
  Misschien valt dan het kwartje.

  Like

 14. harry zegt:

  We hebben allemaal wel eens te maken gehad met een stomme buur of kennis die meende je te moeten kapittelen , te straffen , o.i.d.
  Als je dat dan kon pareren op een manier dat hij zichzelf er mee benadeelde , dan gaf dat een heerlijke voldoening .

  Alleen zijn wij in Europa nu die stomme kennis !
  Je moet echt van goede huize komen om de Joden te grazen te nemen en dat zootje in Brussel is daar echt te stom voor .
  EEN ontsnapte terrorist en heel Brussel en half België ligt op z’n kont !

  En weet je wat ? Ze hebben het probleem over zichzelf afgeroepen , die EU-mongolen .
  En de hufters zien het nu nog niet !

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  En dan te weten dat deze situatie is ontstaan nadat de VS een hele foute president hadden gekozen.
  Obama een moslim. Erger kan je het niet maken…
  Maar we weten dat eind volgend jaar Obama eindelijk zal moeten oprotten en dan zal zijn opvolger, en dat is Trump zoals we allemaal weten… snel en grondig schoonschip maken!
  Aan alles komt een end ook aan de islam!!!

  Like

  • exmarineman zegt:

   Ik help het je hopen……maar als ik hoor hoe de discussies binnen de 2 groepen plaatsvindt dan houd ik mijn hart vast. En dan zou het toch wel eens die andere islamknuffelaar Hillary Clinton kunnen gaan worden. Nou dan ben je dus geen ene moer opgeschoten en wellicht nog erger…..

   Like

 16. D. G. Neree zegt:

  Bam! Raak!
  Bedenk goed: Nederland hoort bij deze landen, die zijn opgezweept door de islam en de linkse fascisten, de nuttige idioten.
  Dit heeft directe consequenties voor Nederland, aangezien Nederland nu beschouwd wordt als een land, dat ‘vijandige stappen’ tegen Israël neemt.

  Ik denk ook dat de import van producten uit Nederland en de andere 14 landen aan banden gelegd gaat worden, zodat we ons met deze boycot weer in de eigen vingers snijden.

  Israël heeft al een maatregel genomen of een voorstel gedaan om producten uit deze landen ook van een sticker te voorzien, zodat de Israëli´s weten dat ze deze producten vermijden.

  Maar het ergste van dit al is dat de algehele sfeer mondiaal bijzonder aan het verslechteren is en Europa zelfmoord aan het plegen is. Wie zijn de gekken die dit allemaal op gang hebben gebracht?

  Like

  • exmarineman zegt:

   kort maar duidelijk antwoord: EC/EU/USA resolutie met Arabische M.O. landen, Straatsburg 1975, Bilderbergers en hun geheime afspraken, niet te vergeten de leden van de NWO en in ons eigen land de linkse partijen die de motie Halsema in okt 2010 mede hebben ingediend en ondertekend, t.w. PvdA, SP, D66. En de voorstemmers waren: VVD, PvdA, GrLks, SP, CU, D66, 50+ en de enige tegenstemmers: PVV en SGP.

   Like

 17. Ron zegt:

  Heel goed van Israël. Laat de EU maar eens voelen dat met Israël niet te spotten valt.
  En als er dan toch nog labels op producten geplakt moeten worden, laten ze dan maar een jodenster plakken op die producten.
  De telefoon van politie en rijksinstellingen zal wekenlang roodgloeiend staan van boze burgers.
  Er zijn er namelijk nog genoeg die wel weten wat er tijdens WO2 gebeurd is.
  Wekenlang kamervragen hierover lijkt me dan een welkome gebeurtenis.

  Like

 18. jantjeuitnl zegt:

  Stelletje autisten (sorry autisten) daar bij de EU. Leven compleet in hun eigen fantasiewereld.

  Like

 19. Henk.V zegt:

  En andermaal sta ik volledig ACHTER Israël!
  Het wordt tijd dat de EU een belangrijke les leert: je kunt de ENIGE vriend die je in het Midden Oosten hebt niet ongestraft blijven schofferen en beledigen.
  Israël is een leverancier van veel dingen die voor het welzijn en de bescherming van de EU van levensbelang zijn.
  Tijd dat de EU boycotters worden geboycot!

  Like

 20. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Volkomen gelijk Israël! De duidelijke antisemitische houding van de EU en haar volgschapen zijn een schande voor de mensenrechten! Alle terroristische landen kunnen hier vrijuit binnenkomen en de joodse mensen krijgen weer een Nazibehandeling! Ik schaam me voor het Europese fascistische beleid!

  Like

 21. Jan zegt:

  Waarom denk ik vreugdevol en met liefde aan een actie van de Mossad als ik Mogherini zie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s