Grenscontroles in Denemarken – de druk wordt groter

Screenshot_39

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

In Denemarken wordt op dit moment heftig gediscussieerd over grenscontroles. De Deense Volkspartij, die de regering van Venstre gedoogt, eist deze controles al langere tijd en heeft daarmee gescoord tijdens de laatste verkiezingen. Critici verwijten de partij hier niet consequent genoeg op te treden en niet genoeg druk op Venstre uit te oefenen.

Wat betekent dit echter voor Duitsland? De invoering van grenscontroles zal een kettingreactie veroorzaken, die, als Duitsland niet ook kan besluiten tot grenscontroles, ertoe zal leiden dat in de toekomst alle “asielzoekers” alleen nog maar in Duitsland zullen kunnen blijven. Als Oostenrijk niet ook zijn grenzen sluit, zal de toestroom van de “immigranten” in Duitsland eindigen.  

Donderdag werden de partijen van het Blauwe Blok – die de regering van Lars Løkke Rasmussen ondersteunen – het eens over een begroting die groter zal zijn dan de laatste vanwege de te verwachten grenscontroles.

Maar vrijdag al was de druk op Denemarken om meer grenscontroles in te voeren al toegenomen. Deze druk kwam uit Zweden. Het gaat er hier en nu om persoonscontroles uit te voeren, om te weten wie Denemarken binnen zal komen. Maar in werkelijkheid gaat het erom de toestroom te kunnen beperken.

Zweden kan deze toestroom niet meer aan – Denemarken moet iets doen. Zweden heeft een week geleden grenscontroles ingevoerd om in de gaten te kunnen houden wie naar Zweden komt en wie niet. Dat heeft het aantal “asielzoekers” niet verminderd, dat is groter dan ooit tevoren. Iedere dag komen er 1.500 “asielzoekers” naar Zweden, maar er is geen plaats voor hen, omdat alle asielzoekerscentra hopeloos overbezet zijn.

Donderdagavond was “Migrationsverket” – de Zweedse immigratieautoriteit – gedwongen om ongeveer 50 “asielzoekers” voor de deur te laten slapen. En zo zal het in het vervolg voor nieuwelingen zijn. Dat heeft de Zweedse regering genoodzaakt te reageren.

Ook Denemarken zou grenscontroles moeten invoeren, zei de Zweedse minister van Integratie vrijdagmorgen. De Zweedse regering hoopt daarmee de druk op Zweden te verminderen.

De Zweden hopen dat een Deense controle van de grens met Duitsland betekent dat de aanvragers of naar Duitsland teruggestuurd worden of asiel in Denemarken aanvragen.

Maar de fractievoorzitter van de partij Venstre, Jakob elleman-Jensen, evenals de woordvoerder integratie van de partij, Marcus Knuth, wijzen het plan van de regering om grenscontroles in te voeren af. Het zou niet het probleem van Denemarken zijn dat Zweden een onverantwoordelijke buitenlandse politiek zou hebben, die het mogelijk gemaakt zou hebben dat er dit jaar tot 200.000 “asielzoekers” naar Zweden komen, zeiden ze.

Controleren wie Denemarken binnenkomt. Peter Skaarup van de Deense volkspartij, die de regering van Venstre onder Rasmussen gedoogt, zegt echter dat Denemarken grenscontroles zou moeten invoeren. Niet vanwege de Zweden, die hun eigen problemen hebben gecreëerd, maar men zou in ieder geval een veel betere controle nodig hebben van wie Denemarken binnenkomt, aldus Peter Skaarup.

Het is duidelijk dat het ontbreken van grenscontroles serieuze problemen met zich meebrengt. Meerdere terroristen die het bloedbad van Parijs hadden aangericht, reisden van het ene Europese land naar het andere zonder ontdekt te worden.

Ook andere leden van de “Islamitische Staat”, die nog niet actief werden, zijn ongehinderd de EU binnengekomen en hebben grenzen binnen de EU overschreden. Controles aan de buitengrenzen van de EU uitvoeren, functioneert over het algemeen niet en ook aan de binnengrenzen lukt het niet effectieve controles uit te voeren.

Al maandenlang hebben veel mensen gewaarschuwd dat aanhangers van de “Islamitische Staat” en andere terroristen zich tussen de enorme stroom mensen verborgen en Europa binnenkwamen. Dat wordt nu in veel gevallen bevestigd.

Bovendien is er sprake van een onbekend aantal andere illegale immigranten, mensen die gewoon naar Europa komen zonder zich te registreren.

Als men terroristen en illegale immigranten wil tegenhouden, dan is er geen andere mogelijkheid dan verscherpte grenscontroles. Ook aan de Deense grens. België heeft onlangs zo´n regeling voor iedereen geëist die aankomt aan de buitengrenzen van de EU, aldus de Deense krant “Politiken”.

Het aansturen van de stroom – Tegelijkertijd neemt de druk voor het invoeren van grenscontroles toe, waardoor het aantal “asielzoekers” en “migranten” afgeremd zou kunnen worden. Vrijdag kwam er een verrassende eis van de grootste Zweedse burgerpartij, “Moderaterna”.

Die gaat zelfs zo ver dat zij door de controles een beëindiging van de toestroom van de immigratie wil garanderen. De partij stelt voor dat “asielzoekers” uit andere EU-landen de binnenkomst in Zweden geweigerd wordt.

“We moeten de binnenkomst weigeren en in plaats daarvan tegen de ´asielzoekers´ zeggen dat zij moeten terugkeren naar het land waar zij geregistreerd werden”, aldus de woordvoerder buitenlandse politiek van de partij.

De voorstellen van de “Moderaterna” werden – verrassend genoeg –  niet principieel door de Zweedse regering afgewezen.

En omdat Zweden onder enorme druk staat, kan niet uitgesloten worden dat men besluit de binnenkomst voor iedereen die uit een ander EU-land komt, te weigeren. Dit zal enorme consequenties voor Denemarken hebben. Een groot deel van de 1.500, die nu dagelijks Zweden binnenkomen, zou in Denemarken willen blijven. In dit geval is er geen andere manier dan dezelfde soort controle aan de Duitse grens in te voeren.

Volgend jaar 25.000 “asielzoekers”

Onafhankelijk van hetgeen er in Zweden gebeurt, bestaat er behoefte aan strengere grenscontroles in Denemarken om de toestroom af te remmen. Het aantal “asielzoekers” voor volgend jaar werd al bijgesteld van 15.000 naar 25.000. Het aantal kan ook wezenlijk hoger liggen.

Als men dit wil vermijden, dan moeten “asielzoekers” aan de Deense grens tegengehouden worden. Ze moeten erop gewezen worden dat ze uit een veilig land komen en dat ze daan hun asielaanvraag moeten indienen. Dat zal vooral Duitsland zijn.

Veel plezier.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Sarah Lund

Bron oorspronkelijk artikel:
http://denkorteavis.dk

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Denemarken, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, Overheid, politici, Scandinavië, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

15 reacties op Grenscontroles in Denemarken – de druk wordt groter

 1. jungleelephant zegt:

  Weet je:ik gun het Merkel,ze wil ze toch zo graag?

  Like

 2. asjemenou zegt:

  deze man slaat de spijker op zijn kop.

  Like

  • Sjaak zegt:

   Dat het hele EU systeem door en door korrupt is
   en dat alles om olie, grondstoffen oorlogen en
   wapens gaat dat weet inmiddels iedereen !

   Maar waar zijn de oplossingen ?
   Referendums bij alle belangrijke volks belangen !

   En hoezo zijn de grenzen voor vluchtelingen
   die uit veilige tussenlanden komen wagenwijd geopend ?
   En waarom de stinkende linkse vaderlandsverraders
   niet in staat zijn om de geldkraan middels etensbonnen
   en onderdak dicht te draaien ?
   Daarmee de navolgende Invasoren door hun met
   peperdure i.phones uitgeruste hulpssluizers te horen
   krijgen dat er niks meer te halen valt ?
   Waarom krijgen die zonder toestemmings-referendum
   überhaupt geld ?

   En in kwestie ISIS aanslagen ?
   Waar zijn de honderdduizenden van zogenaamde
   gemaatigde moslims die NU onderschrijven dat ze
   zich aan de normen en waarde van Europa houden
   en schriftelijk fixeren dat ze hun geloof binnen hun
   deuren houden en andere mensen niet daarmee te
   belastigen ?
   NIET EENTJE !
   Alleen oneindelijke discussies dat wij de koran niet
   verstaan en hij door deze verkeerdgeleide terroristen
   verkeerd nageleefd word !
   WABLIEF ???
   En wat is met de mensen die zich geen barst ervoor
   interreseren en jullie de koran met alle geweld door
   de strot willen duwen in vorm van de Sharia ?
   En omdat we zowiezo van jullie niet schriftelijk krijgen
   dat jullie de Sharia niet willen, is het de hoogste tijd dat
   jullie je koffertjes pakken en Europa verlaten !

   Like

  • Cathja zegt:

   @ asjemenou op 22 november om 22:19

   Een paar opmerkingen:

   * deze man vertelt niets wat wij hier nog niet weten;
   * wat hij zei over de PVV en Israël slaat nergens op;
   * hij noemt ‘ons’ dom, maar als ik naar hem luister druipt de intelligentie ook niet van ZIJN
   woorden af! Ook zou hij datgene wat hij wil zeggen op een wat beschaafdere manier
   kunnen doen.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Merkel is opvallend stil, opvallend afwezig…..! Zou ze ‘m gesmeerd zijn? Dat zou ‘jammer’ zijn, want er komen nog veel meer ‘nieuwe Duitsers’ aan, en die zou ze persoonlijk moeten verwelkomen!

  Like

 4. Jan zegt:

  Critics of Europe’s open borders are ‘exploiting the suffering of Paris’, says Juncker in vow to save Schengen Zone

  European Commission president against putting back up walls of Europe

  Jean-Claude Juncker today accused critics of the European Union’s Schengen Zone of ‘exploiting the suffering of Paris’ as he pledged to save it.
  French investigators have exposed how the terrorists were able to sneak into Europe posing as refugees before being allowed to roam freely through the continent.
  But in an extraordinary intervention, the European Commission president said he would fight to stop countries putting back up the walls of Europe

  But Mr Juncker refused to admit how the Schengen Zone had helped the terrorists as he insisted it must stay in place.

  ‘I will fight for this. I could not bear that my generation be the one to put up walls again in Europe – we have only just taken them down,’ he wrote in an article for the Malta Independent.
  ‘I also cannot bear and will not accept an amalgamation of the topics of refugees and terrorism in the wake of the atrocious attacks in Paris.
  ‘The cynics who exploit the suffering of Paris have not understood that those who perpetrated the attacks are precisely those whom the refugees are trying to flee.’

  ….
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3329384/Critics-Europe-s-open-borders-exploiting-suffering-Paris-says-Juncker-vow-save-Schengen-Zone.html

  Juncker is krankzinnig net als al dat schorem, en dan te bedenken wat de situatie op dit moment is.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Die zuipschuit moest eens weten waar wij hem allemaal van beschuldigen,met dit verschil:onze beschuldigingen zijn terecht!

   Like

  • Jean zegt:

   Die misdadiger juncker hoort opgesloten te worden in een container waarin hij via een klein gaatje water krijgt en via een klein spleetje ‘brood van gisteren’ meer is er niet voor een lafaard van dergelijk caliber. Het eenvoudigste zou uiteraard zijn gewoon tegen een muurtje zeggen en dan heel hard roepen “vuren” en…..die niet alleen.

   Like

 5. Muurbloempje zegt:

  Allemaal dan maar naar dat Merkel-zwijn. Daar is nog plek zat.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Dat Adolfina Merkelschwein heeft ze uitgenodigd en mag ze houden.
  Denen, sluit uw grenzen en Nederland natuurlijk ook!
  Geen asieldreiger er meer in.

  Like

 7. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

  • boorzalf zegt:

   Heb dat verhaal van Marja Smits gelezen, tja… het is de werkelijkheid. Ik heb het al meer gezegd dit draait helaas uit op een burgeroorlog. En de regering doet totaal niets voor de eigen bevolking.Met zoveel walgelijke partijen in de tweede kamer zal er weinig veranderen, op de pvv na dan.

   Geliked door 1 persoon

 8. Freija zegt:

  Merkel heeft een landgoedje in Zuid-Amerika. Zodra haar taak volbracht is en Europa in brand staat, gaat ze daar met de rest van de nazi’s rentenieren. Haar handlangers zullen ook wel ergens een veilig plekje hebben.
  http://joostniemoller.nl/2015/09/europa-pleegt-zelfmoord/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s