Wie zegt dat het Westen schuldig zou zijn, heeft verloren

Screenshot_15

De dood kwam door het raam van het restaurant “Bonne Biere” op 13 november in Parijs.

(Door: Torsten Krauel – Vertaling: E.J. Bron)

Zo ging dat ook al met de RAF: na de eerste aanval wordt de eenheid bezworen en de vastberadenheid zich niet te laten intimideren. Als de aanvallen doorgaan, komt het grote wankelen. Het was te verwachten dat dit lied werd aangeheven: wij zijn schuldig aan de terreur die ons nu teistert – wij, het Westen zelf. Want wij, het Westen, provoceren de moslims immers met onze vrijheid.

Het Westen, zegt men, zou miljoenen moslims voor zijn belangen hebben laten sterven, het zou kolonialistisch gedacht en gehandeld hebben en dat nog steeds doen. Het Westen zou gewoon anders moeten optreden dan het zou doen, dan zou ook de argwaan en de haat in radicaalislamitische kringen op een gegeven moment minder worden.

Zo gaat dat helaas zo vaak. Na de eerste aanval wordt de eenheid bezworen en de vastberadenheid zich niet te laten intimideren. Wanneer terroristen echter onverstoord de tweede aanval laten volgen, dan komt het uur van diegenen die ons meedelen dat deze terroristen uiteindelijk toch een verklaarbaar wereldbeeld hebben.

Zo was dat al bij de RAF, toen Heinrich Böll plotseling van de “oorlog van de zes tegen 60 miljoen” sprak en een op welke manier dan ook bedoelde morele legitimiteit leek te geven aan de doelbewuste moorden.

De dolkstootlegende van de radicale islamieten

Zo was het dinsdag uitgerekend bij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Hij zei in Parijs dat de terroristen deze keer werkelijk zonder onderscheid hadden gemoord – in tegenstelling tot de aanval op “Charlie Hebdo”, waarbij in zekere zin een specifieke focus, een zekere legitimiteit of in ieder geval een motivering in het spel geweest zou zijn, namelijk een werkelijke woede “op dit of dat”.

Bedoeld werden de Mohammed-karikaturen. Kerry heeft toen geprobeerd zijn uitlating terug te nemen en het terrorisme in het algemeen veroordeeld. Maar daarvoor was er zelfs bij hem begrip dat doelbewuste moorden een politieke of psychologische motivering zouden kunnen hebben.

Wie hier aan meedoet, heeft verloren en is verloren. Het wereldbeeld van de terroristen en hun vele sympathisanten in de islamitische wereld is een aftreksel van zelfmedelijden, verdringing, grootheidswaan en tot on-herkenbaarheid verdraaide historische verbanden – net zoals het in de jaren-20 Duitsland heeft vergiftigd.

De radicaalislamitische dolkstootlegende inclusief de uitvlucht van een westerse samenzwering is net zo´n sprookje als destijds de wel degelijk goed vergelijkbare extremistensage van het eeuwig bedreigde Duitse volk. Dat betekent niet dat oorlog het zinvolle antwoord is. Maar het betekent wel heel duidelijk één ding: wie terrorisme tot aanleiding neemt om een zogenaamde schuld toe te geven en de eigen politiek te willen veranderen, maakt terroristen pas echt groot.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Torsten Krauel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Wie zegt dat het Westen schuldig zou zijn, heeft verloren

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Hendrik Edel zegt:

  Schuld erkennen is niet een (toekomstig) verlies nemen maar een kans creëren om nieuwe doelen bereikbaar te maken alleen wanneer je bereid bent onjuiste beslissingen te erkennen is het mogelijk lering te trekken om bij toekomstige beslissingen de gemaakte vergissingen te voorkomen.

  Like

 3. Elena zegt:

  http://www.npo.nl/studio-powned/19-11-2015/POW_02939192
  Volgens moslim Mohammed Enait ex Advocaat ( geschapte als advocaat van het Tableau) is alles de schuld van het Westen.
  Zie bovenstaande link…vanaf 33 minuten te bekijken.

  Like

 4. Pogo zegt:

  “Wie zegt dat het Westen schuldig zou zijn, heeft verloren”

  Dat vind ik wel erg kort door de bocht genomen.
  Wie erkent dat het Westen steken heeft laten vallen, heeft nog volop mogelijkheden om zaken recht te trekken.

  Waar we de islam nog wel eens van willen betichten, aan dat gebrek van zelfkritiek, daar hebben we zelf ook vaak last van.
  Hoe zwak hebben wij wel niet opgetreden tegen de getto-vorming in de grote Europese steden, de wijken, de banlieue?
  Het pamperen en knuffelen van de moslimgemeenschap?
  Het verzwijgen van de islamisering in Europa?
  Welke rol wij spelen in de globale politiek. Waarom wij een slaafs schoothondje blijven spelen van de VS terwijl er steeds meer duidelijk wordt wat hun plannen zijn en hoe zij het spel spelen.

  In die spiegel (die van zelfreflectie) mogen we wel eens gaan kijken.
  Niet om onszelf als enige schuldige te bevinden maar om zaken radicaal anders aan te pakken.

  Like

  • Ikheberzogenoegvan zegt:

   Te veel “wij” en “ons”, spreek voor jezelf en niet voor mij aub.
   Het is de schuld van incompetente regeringen en foute stemmers.

   Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Pogo zegt:
   22 november 2015 om 14:32
   “Wie zegt dat het Westen schuldig zou zijn, heeft verloren”

   Dat vind ik wel erg kort door de bocht genomen.
   Wie erkent dat het Westen steken heeft laten vallen, heeft nog volop mogelijkheden om zaken recht te trekken.
   ======
   Het lijkt mij dat Pogo hier ook wat kort de bocht gaat. Ingrijpen zou van overheidswege verwacht moeten worden. Met een voor 95% uitgeklede defensie en een niet functionerend politie-apparaat kan Nederland zelfs geen klein vuistje maken.
   Het zal van de burgerij zelf moeten komen die zich nog moet organiseren tot de guerilla-strijd die ongetwijfeld gevoerd zal moeten worden. Onorthodoxe middelen en daden zullen nodig zijn als voorbereiding. We gaan nog zeer spannende tijden tegemoet. Als er overigens nog voldoende tijd is om ……
   De vraag is wie de moed zal hebben om zich hiervoor in te zetten.
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Like

 5. tjonge zegt:

  hoewel ik het westen, voornamelijk de usa plus trekpop eu, uitermate wantrouw in hun goede bedoelingen en die eeuwige geopolitiek, vraag ik mij af;
  hoe kan het westen jegens de moslim standaard schuld hebben als moslims elkander onderling ook regelmatig afmaken ?
  .
  of zouden moslims gewoon een bloeddorstig volkje zijn……

  Like

 6. Pogo zegt:

  ‘Ja, ISIS heeft met islam te maken
  Maar zeg dat ISIS iets met Westen te maken heeft, en wereld is te klein’

  http://tpo.nl/2015/11/22/finale-profeet/

  Like

 7. Edjan zegt:

  Moslims plegen aanslagen in China, Thailand en Indonesië en waar ook ter wereld en tegen wie dan ook.

  Like

  • Edjan zegt:

   Vervolg: en in India en in Rusland en in heel Afrika en in Israel en in Noord-Amerika en in heel Europa en dan vergeet ik vast nog heet wat.

   Dus ja, moslims zijn een bloeddorstig volk en heel de wereld moet kapot gemaakt worden tot hun eigen armzalige niveau opdat wordt voldaan aan wat de koran zegt: moslims hebben de beste en de mooiste en de rijkste cultuur van de hele wereld.

   Like

 8. Jan zegt:

  Buitenhof, het was weer fraai, drie gekken

  Pechtold: Wij zijn niet naïef, islam is verkeerd geïnterpreteerd, wij moeten kijken wie de terreur financiert. Als iets gebeurt is het een incident. De huidige terreur moet je maar accepteren en ook het leger in de straten. Is deel van het leven. De Syrische tsunami zijn allemaal vluchtelingen, heeft niets met economische vluchtelingen te maken. Een terrorist is een knul. Wij moeten ons niets aantrekken van wat het volk zegt. Wij verdedigen ons door door te gaan met ons dagelijks leven. Alle maatregelen zijn symboliek. Een terrorist mag niet in de gevangenis. Er zijn ook getraumatiseerden. Sommigen delen dekens uit in Syrië, anderen bewaken de kunstschatten (ja, echt, de gek zegt het).
  “Ik heb geen idee hoe ISIS olie verhandelt” (dat kun je gewoon op het net lezen, lul)
  “Rechts weigert over energievoorziening te praten” (en wil dus zaken doen met S-A (wat gelogen is)
  De huidige problemen zoals de terreur en de vluchtelingen kunnen alleen gezamenlijk worden opgelost (hebben dus niets met de EU te maken)
  Europa kraakt in al zijn voegen en daarom komen wij er door samenwerking bovenop.
  Ik weet niet wat in het hoofd van die knullen omgaat. Wij staan nog in het stenen tijdperk (spreek voor jezelf, imbeciel)

  Van Es wist niet eens dat Saoedi-Arabie voorzitter is van de mensenrechtenorganisatie.

  Van Es (dat wijf slist): o help, Schengen gaat er aan. Ik geloof niet in een streng Schengen. (Pechtold is het er mee eens) Wil dus niets controleren, zegt niet te weten hoe dat moet, zo hou je ook terreur niet tegen, volgens haar. De terroristen horen hier bij ons en komen niet van buiten af.
  “Ik vindt het fijn dat in Nederland niet alleen Nederlanders wonen, dat de samenstelling van de steden is veranderd. Wij beginnen er aan te wennen” (speek voor je zelf, kutwijf).
  Ook het uitschot van de banlieues hoort er bij en vindt dat zelf ook.

  De Belgische auteur Stefan Hertmans meent dat er een ‘Europese islam’ is, een die staat en religie gescheiden ziet. Moslims moeten geïntegreerd worden.
  Belgen zijn schuldig aan radicale moslims in Molenbeek.

  Like

  • Jan zegt:

   Geleuter van Stefan Hertmans van ‘moslimverzet’ tegen ISIS-terreur direct ontzenuwd:

   Kaum Teilnehmer auf islamischer Anti-Terror-Kundgebung in München   „Was wir im Vorfeld bereits befürchtet hatten, wurde leider wahr“. Zwar sei es bemerkenswert, dass etwa 300 Menschen bei strömendem Regen gegen den Terror demonstrieren haben, enttäuschend sei aber, dass sich im Vorfeld nur 15 der insgesamt ca. 40 islamischen Gemeinden dem Aufruf anschlossen und die Teilnehmer von Nicht-Muslimen dominiert werden.

   https://www.netzplanet.net/das-sagt-alles-kaum-teilnehmer-auf-islamischer-anti-terror-kundgebung-in-muenchen/

   Kortom, iedere moslim is een sympathisant van terroristen. In het verleden lieten peilingen in Israël hetzelfde zien.

   Like

 9. Edjan zegt:

  citaat: “…“Rechts weigert over energievoorziening te praten” (en wil dus zaken doen met S-A)…”

  Nee meneer Pechtold, rechts ziet heel goed de noodzaak van de energievoorziening. Maar niet iedereen wil, zoals u, ons geld wegsmijten aan windmolens en biogas omdat uw partij nu eenmaal vriendjes heeft in die industrie. Rechts wil deels voorlopig de kernenergie terug en deels onderzoek laten doen naar de waterstofeconomie. Die had er eigenlijk al moeten zijn, daar moet ook gewoon meer geld naar toe in plaats van tientallen miljarden weg te smijten aan die achterlijke windmolens. Met die waterstofeconomie kunnen we decennialang vooruit en met het geld dat we daarmee verdienen, kunnen we kernfusie onderzoeken. En daar kunnen we eeuwen mee verder.

  Een windmolen en biogas economie levert nooit genoeg energie op om een samenleving als de onze draaiend te houden. Uiteindelijk krijgen we daarmee een arme maatschappij die geen geld genoeg heeft voor onze huidige medische technologie, dus weer golven van besmettelijke ziekten, steeds terugkerende opstanden en oorlogen. Zoals in de middeleeuwen. De bevolking zal van tijd tot tijd gedecimeerd worden en na het probleem weer een tijd groeien totdat de grens van energie en voedsel weer is bereikt: een zaagtand. Een nachtmerrie voor al die miljoenen slachtoffers.

  Het enige waarin ik u gelijk moet geven, is dat we moeten zorgen minder afhankelijk van Saoedi-Arabië en Rusland te worden.

  Like

  • Edjan zegt:

   …Er is iets weggevallen door onhandigheid mijnerzijds.

   windmolen en biogas economie levert nooit genoeg energie op om een samenleving als de onze draaiend te houden.

   Onze samenleving zal moeten krimpen tot iets van 25% (of minder) van de huidige. Er zullen dus miljarden mensen “weg” moeten. Links doet daar altijd nogal schouderophalend over want ze denken dat zij het wel overleven. Voor de miljarden die dood moeten hebben ze geen enkele sympathie. Links wil ook niet dat de mensen weten wat de gevolgen van dit soort energiebeleid zijn.

   Uiteindelijk krijgen we daarmee een arme maatschappij

   Like

 10. nuchter zegt:

  Eerlijk is eerlijk: IS zou nooit succesvol zijn zonder die belachelijke invasie van de VS in Iraq. We zullen ook de hand in eigen boezem moeten steken.

  Like

  • Edjan zegt:

   Waar. VS vielen Irak binnen vanwege weapons of mass-destruction die nooit gevonden zijn. Saddam was een Soenniet, Soennieten waren in de minderheid in Irak. Na de Amerikaanse overwinning kwamen de Shiieten (de meerderheid) aan de macht en de Soennieten deden niet mee en mochten ook niet meedoen. VS vonden dat niet handig maar deden er niets aan. De aan de kant gezette Soennitische legerofficieren hebben toen IS gesticht.

   Like

   • Edjan zegt:

    Het is in de visie van moslims “logisch” dat soennitische landen als Saoedi-Arabië en Turkije IS steunen en dat shiitische landen als Iran ze bestrijden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s