Arthur van Amerongen in 2007: ‘Marokkanen in Brussel haten ons.’

Screenshot_47

Arthur van Amerongen

(Door: Joost Niemöller)

De schrijver Arthur van Amerongen dook onder in de moslimgemeenschap in Molenbeek en schreef in 2007 het boek Brussel Eurabia.

Van Amerongen gaf toen voor de Belgische televisie een nog steeds fenomenaal interview, waarin hij zei waar het op stond: ‘De Marokkanen in Brussel haten ons.’ ‘Het is haat tegen België, tegen Nederland.’ Hij bleef het herhalen. Het was de boodschap die hij erdoorheen wilde krijgen: ‘Marokkanen haten ons.’

Van Amerongen spreekt Arabisch, hij leerde de cultuur van binnenuit kennen. De tv haalde natuurlijk een Marokkaanse ‘voorbeeldvrouw’ uit de voorraadkast. Nee hoor, sprak die. Geen grote terreurdreiging. Allemaal overdreven. Van Amerongen vond dit een typisch voorbeeld van Marokkaanse hypocrisie. Niet uit de school klappen. Liegen. Draaien. Hij zei: ‘De Marokkanen moeten zich aanpassen, anders moeten ze weg.’’Oprotten.’ En: ‘De multiculturele samenleving bestaat niet.’ Van Amerongen ontwikkelde in Brussel, niet op grond van enig napraten, maar op grond van zijn eigen ervaringen, een diepe afkeer van de islamitische subcultuur in Molenbeek. En hij zag het gevaar. De haat was het gevaar.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", Brussel, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Marokkanen, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Taqiyya, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Arthur van Amerongen in 2007: ‘Marokkanen in Brussel haten ons.’

 1. Rob van Marle zegt:

  IEDEREEN ZEGT AL DE MULTICULTURELE SAMENLEVING IS EEN MYTHE ALSMEDE DE EU MET HAAR WELVAART ENKEL DIE IN BRUSSEL ZITTEN IS EVENEENS EEN MYTHE

  Like

 2. fransdewit zegt:

  Er gaan er steeds meer gelijk krijgen hoor, met al die goedgelovige mensen die het allemaal zo goed bedoelen, maar ozo verzieken voor de andere landgenoten.

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Medio 2007 kwam er een Marokkaan naast me wonen. Begin 2013 ben ik gillend verhuisd.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Het even geduurd maar hij heeft gelijk gekregen, wegkijken help niet, politici !!!

  Like

 5. Marleen zegt:

  Groot gelijk heeft die man, en niet enkel in Brussel. Ook hier in Vilvoorde kon je de haat duidelijk voelen, vooral onder de jongeren. Ik herinner mij een paar jaar geleden nog een jonge man die met zijn motor tegen een dame haar auto reed; wel de dame mocht niet eens haar auto kontroleren, Al gauw omsingelden een paar nozems haar en daagden uit, kom ik aangelopen, maar niet met mij. Ik verdedigde haar en belde de politie. Met haat in de ogen vroegen ze mij of ik meer was dan hun, want dat zij ook Belgen waren, waarop ik zei, dan gedraag je je er niet naar !!! Toen de politie toekwam was er eentje die mij vroeg of ik mij nu veilig voelde, maar op zo n rare , koude toon, ik voelde toen dat er iets grondigs mis was …. beetje later vertrokken nu net die jonge mannen naar Syrie, neen niet om te strijden, om opgeleid te worden ….met de gevolgen van dien !
  Vorige zomer vertoefde ik wel eens vaker op de rommelmarkt en ook daar viel het mij op, dat de oudere generatie zich sterker voelt, en meer en meer afkeer van ons krijgt. ( trekken snuiten als ik het geld beheer, of rook als vrouw, tot beledigingen toe hierover ).Gematigde moslims, no way …..vroeg of laat worden ze wakker. Maar ja, ik ben het zo beu tegen muren te praten, wie wil mij geloven ?

  Like

 6. exmarineman zegt:

  En nu is het 2015 en nog zijn die ogen en oren NIET open en blijft men maar volhouden “islam is vrede” ….. ja als je je hebt overgegeven en onderworpen aan de islam. Maar zelfs dan is er geen enkele vrede want de shariawetgeving kent geen “vrede” ja wel een andere maar dan WREDE oftewel WREEDHEID en voor de vrouwen/meisjes is het nog allemaal 200% slechter……. En daarom hoop ik van harte dat als de pleuris (WO 3) echt in Europa uitbreekt dat degenen die verantwoordelijk zijn voor deze ellende en de invoer van 10 paarden van Troje het eerst de klos zijn.

  Like

  • Edjan zegt:

   Nou de kans op WO III is vandaag aanmerkelijk gestegen. Dictator Erdogan, die met de hele wereld op ramkoers ligt, heeft vandaag een Russische jager neergeschoten die bezig was IS te bombarderen. Niet vergeten dat deze gek in de NATO zit.

   Like

   • exmarineman zegt:

    Ja ik heb het gelezen Edjan. Kleine aantekening er bij …ook al is Turkije dan bij de NAVO de NAVO hoeft alleen maar in te grijpen als het of 1 van de leden wordt AANGEVALLEN. En dat laatste is niet het geval want Turkije (Erdogan) heeft Rusland aangevallen. Maar en daar gaan we dan weer, men zal wel weer zeggen “Het vliegtuig heeft Turks luchtruim binnen gevlogen en was gewaarschuwd” en dan zal men dat dus als een aanval beschouwen en dus enz enz enz. Maar dat Turkije al langer met Rusland in haar maag zit is ook bekend, want Erdogan wil Assad (Aleviet en deel van het sjiietisme) weg hebben en er een soennietische staat van maken (of misschien wel helemaal overnemen voor zijn kalifaat). En daar hij dus soenniet is valt hij ISIS niet aan en daar de Russen dat wel doen….is het duidelijk waarom hij zo reageert. Verder wil Erdogan Syrië wel overnemen want dan kan hij daarna Israël aanvallen en vernietigen……. En hij kan zich dus van alles permitteren want er is geen EU land noch USA dat hem tegenhoudt en kritiseert, nee zelfs financieel helpt. Als men anders praat stuurt hij nog een paar moslim-vluchtelingen naar Europa, hij heeft er nog een stuk of 8 miljoen tot zijn beschikking. En daarom kan hij ook rustig door gaan om genocide/volkerenmoord te plegen op de Koerden, die hij namelijk wél bombardeert.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    exmarineman. Treffend weergegeven. Ik zie Erdogan niet in zijn bed sterven.
    Turkije zal niet alleen in ’n burgeroorlog belanden maar bovendien bestaat de (hoopvolle) kans dat hij op ’n dag opgeblazen wordt door ’n zelfmoordcommando.
    De Koerden kunnen dat.

    Like

   • exmarineman zegt:

    De reactie van de NAVO was typerend: Turkije/Erdogan beheers je zelf en wees kalm. Overigens niets in het openbaar over het feit dat Turkije heeft aangevallen en dus niet echt op de NAVO-partners hoeft te rekenen en ik geloof nooit dat men dat ook daadwerkelijk zal doen. En ik hoop dat dat ook gebeurt wat u in uw reactie zegt, maar hij voelt zich heel erg veilig in zijn door ons met miljarden betaalde wit-gouden paleis zoals het een echte dictator betaamt…..

    Like

   • paulzwueste zegt:

    exmarineman. Juist. Hij voelt zich veilig in zijn ivoren toren… maar is het niet dat juist de hoogmoed elke dictator ten val zal brengen?…
    Uitgezonderd mijn Poetin…

    Like

 7. Thoth zegt:

  (…)Hij zei: ‘De Marokkanen moeten zich aanpassen, anders moeten ze weg.’’ Oprotten.’(..)

  Eindelijk een juiste conclusie…

  Like

  • exmarineman zegt:

   Niet alleen de Marokkanen maar ook al die anderen die zich niet wensen aan te passen. Maar in de basis heeft u wel gelijk en wat let hem om het goede voorbeeld te geven…..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s