Ontwikkelingshulp – VVD wil af van lappendeken organisaties, NGO’s en goede doelen

Screenshot_49

Joost Taverne (VVD)

(Door: Bas Paternotte)

Taverne is klaar met clubs die ‘stokpaardjes opdringen aan een ander’

VVD-Kamerlid Joost Taverne wil af van de lappendeken van internationale organisaties, NGO’s en goede doelen die ontwikkelingshulp verdelen. Het Nederlands beleid loopt volgens hem over van goede bedoelingen, maar het effect is nihil. In de huidige situatie lukt het de Tweede Kamer niet om de stroom belastinggeld goed te controleren. Dat schrijft Taverne in een column op ThePostOnline. De Tweede Kamer debatteert deze week met minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) over haar begroting.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland, NGO´s, Ontwikkelingshulp, Socialisten, VVD. Bookmark de permalink .

6 reacties op Ontwikkelingshulp – VVD wil af van lappendeken organisaties, NGO’s en goede doelen

 1. leefbarbaar zegt:

  Niettemin is dezelfde VVD de bedgenoot van de PvdA, die onder de lappendeken van internationale organisaties, NGO’s en goede doelen met ons geld loopt te smijten.
  Verkiezingstijd?

  Like

 2. likoednederland zegt:

  De groep die verreweg de meeste ‘ontwikkelingshulp’ krijgt, zijn de Palestijnen, twee miljard dollar per jaar. Dat geld wordt gebruikt om tienduizenden ambtenaren thuis te laten blijven, miljoenen mensen opgesloten te houden in kampen en om de gigantische Palestijnse staatssalarissen aan Jodenmoordenaars te betalen.
  Waanzinnig.
  Het maakt duidelijk dat er nog met ‘ontwikkelingshulp’ nog miljarden vergooid worden.

  Like

 3. Jan zegt:

  O jé, leven wordt weer duurder. De PvdA wil met geld strooien. Nu weer richting ‘arme kinderen’ want die moeten volgens de sekte sporten kunnen.

  Help 25.000 arme kinderen aan het sporten
  ..
  Het is onacceptabel dat er in Nederland anno 2015 nog duizenden kinderen zijn die niet kunnen meedoen omdat hun ouders geen geld hebben voor het lidmaatschap van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds verzet goed werk, maar heeft onvoldoende budget om álle kinderen te helpen. Daarom wil ik dat het Jeugdsportfonds meer geld beschikbaar krijgt om 25.000 kinderen te helpen.

  Ik wil dat minister Schippers in overleg gaat met staatssecretaris Klijnsma om op korte termijn 5 miljoen euro opzij te zetten om in armoede opgroeiende kinderen te helpen.
  ….
  Sport verbroedert, geeft plezier en voorkómt segregatie en ongelijkheid.

  http://www.pvda.nl/berichten/2015/11/Help+25.000+arme+kinderen+aan+het+sporten

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Nou beste Taverne het antwoord op je ideeën is heel simpel: STOPPEN met ALLE ontwikkelingshulp en het subsidiëren van al die NGO’s en “Goede Doelen”-clubjes. Allereerst en dat is het belangrijkste: ontwikkelingshulp is GEEN overheidstaak, niet voor het kabinet/regering noch voor provincies en gemeenten.
  Daarnaast hebben al die NGO’s en aanverwante clubjes allemaal weer een hoop directeuren, bestuursleden en andere medewerkers die goed geld verdienen/krijgen. Dat gaat ten koste van degenen die “het nodig hebben” volgens diezelfde clubs. Het is dus een grote werkvoorziening voor vele mensen, voornamelijk linksche gutmenschen w.o. (helaas) sedert een paar jaar ook de VVD valt. En als die clubjes willen blijven doorgaan met geld geven, sturen of behulpzaam zijn in hun sector dan gaan ze maar geld ophalen bij de burgers. De inwoners kunnen en willen zelf over hun geld beschikken en zelf bepalen aan wie en waarvoor ze het uitgeven. Dus nogmaals de allerbelangrijkste reden is: AFSCHAFFEN die Ontwikkelingshulp. En dan kan die functie van mevr. Ploumen met haar medewerkers ook vervallen hetgeen ook weer zo’n € 50 miljoen bezuiniging is.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Ongeveer 70 jaar geleden spaarden veel mensen in Nederland en België zelfs flessendoppen en zilverpapier voor de arme kinderen in Afrika als een soort ontwikkelingshulp! Ze hebben daar thans eigenlijk de hongersnood en oorlogen grotendeels ook aan zichzelf te danken met hun ongeremde bevolkingsgroei omdat de vier ruiters van de Apocalyps: Oorlog, Honger, Pest en Dood, altijd blijven uitrijden waar revoluties en oorlogen plaatsvinden, gelijk aan de Russische Revolutie, 100 jaar geleden, die zeker 15 miljoen mensen het leven kostte!
  Het is tegenwoordig zelfs onmogelijk geworden om de huidige Afrikanen met kraaltjes en spiegeltjes tevreden te stellen, zoals vroeger met de indianen in Amerika, daar veel van het ontwikkelingsgeld NIET aan de arme Afrikanen werd besteed. En zij die hier in Europa zijn en graag dure paleizen willen, dure limousines en kaviaar willen eten die moeten daar maar gewoon zelf voor gaan werken in plaats als zich als uitvreters te gedragen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s