Viktor Orbán: “Ook wij zijn in gevaar”

Screenshot_1

Minister-president Viktor Orbán van Hongarije.

(Vertaling: E.J. Bron)

De aanslagen van Parijs hebben voor een wereldwijde shocktoestand gezorgd. In de politiek staan nu twee richtingen op de voorgrond: de oproep tot bezonnenheid staat tegenover de op een reflex gelijkende roep naar militair ingrijpen. Nog geen drie dagen na de aanvallen nam de Hongaarse minister-president Orbán hierover een duidelijk standpunt in.

De Europese Unie werd aangevallen en ook wij bevinden ons in gevaar, zei minister-president Viktor Orbán in het parlement als reactie op de terreuraanslagen in Parijs. Orbán herhaalde zijn zaterdag al betuigde uitingen van medeleven en de deelneming van Hongarije voor Frankrijk. Toen citeerde hij president François Hollande, die in zijn toespraak tot de natie gesproken had van een oorlogsdaad.

Volgens de Hongaarse minister-president bevinden zich echter niet alleen Frankrijk en het Franse volk in oorlog. “Frankrijk is lid van de Europese Unie, vanuit dit oogpunt bekeken werd in Parijs de EU aangevallen, zodat dit ook onze zaak is”, benadrukte de minister-president. En hij voegde er aan toe dat hetgeen in Parijs gebeurd zou zijn ook op andere plaatsen in Europa elk moment opnieuw zou kunnen plaatsvinden, “ook wij zijn niet veilig”. De Hongaren vertegenwoordigden tot nu toe het standpunt om de mensenstroom uit het Midden-Oosten en Afrika te stoppen, waarvoor ze als “onmenselijk” bestempeld werden.

Orbán polemiseerde: Is het bijvoorbeeld onmenselijker om de grenzen voor illegale immigranten te sluiten dan het leven van onschuldige Europese burgers op het spel te zetten? Het recht op leven gaat voor, het recht op zelfbescherming is sterker dan welk ander recht dan ook. De Eu laat zich opjagen, is zwak, onzeker en verlamd. In Brussel zou men er tot op de dag van vandaag van overtuigd zijn dat immigratie goed zou zijn, terwijl iedere dag nieuwe bewijzen levert dat deze slecht is. Dit is geen win-win situatie, hier verliest iedereen. Alle Europese politici zouden weten dat terroristen zich onder de “vluchtelingen” mengen. Orbán zou misselijk worden bij de gedachte hoeveel terroristen het territorium van Hongarije doorkruist zouden kunnen hebben. De door Brussel bindend voorgeschreven quotaregeling is gevaarlijk, omdat deze het terrorisme in Europa verspreidt.

Verschillende reacties

Maar niet alleen minister-president Orbán probeert voordeel uit de aanslagen te trekken. Gábor Vona, voorzitter van de rechts-extreme partij “Jobbik” was zelfs nog sneller dan premier Orbán. Nog geen 24 uur na Parijs riep hij op Facebook op tot een demonstratie. Al maandenlang is hij het eens met de premier en zet immigratie gelijk met terrorisme en roept zijn aanhangers en sympathisanten op tot een manifestatie, want het zou hier per slot van rekening om nationale belangen gaan.

De partijen links van Fidesz presenteren zich duidelijk anders. De Gyurcsány-partij DK schreef: “Het is schier onmogelijk om haat niet met haat te beantwoorden, toch moeten we het proberen om mens te blijven.” De socialisten eisen een bondgenootschap van regeringsleiders en hoofden van religies om de “fanatici en krankzinnige moordenaars” te stoppen.

Vorige week zaterdag kwamen er niet alleen in de hoofdstad talloze mensen bij elkaar om de slachtoffers van de terreuraanslagen te herdenken. Zowel voor de Franse ambassade als voor de St. Stefansdom vonden spontaan georganiseerde bijeenkomsten plaats. Mensen legden bloemen neer en staken kaarsen aan. Zaterdag al had minister-president Orbán de 15e november tot nationale rouwdag uitgeroepen.

Screenshot_2

Voor de Franse ambassade in Boedapest.

Bron:
www.budapester.hu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Viktor Orbán: “Ook wij zijn in gevaar”

 1. Hendrik M. zegt:

  Orbán heeft natuurlijk weer gewoon gelijk!
  Begrijp verder die linkse kliek niet..

  Like

  • koddebeier zegt:

   Die linkse kliek hebben hun ziel en zaligheid verkocht aan de islamaanhangers !!
   Links en de domme gutmenschen zijn het grootste probleem voor vrijheid en vrede !

   Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Het maakt absoluut niet welk onderwerp aan de orde is, de linkse gutmensch staat altijd paraat om de hele wereld te laten zien hoe ver ze de realiteit uit het oog hebben verloren. Wat dat aangaat zijn ze net zo gevaarlijk als de aanhangers van de ideologie die de ‘religie van vrede en verrijking’ kan worden genoemd.
  Het kan bijna niet anders dan dat bij beide ideologieën sprake is van een gevaarlijke psychologische stoornis.

  Lyle Rossiter is al ruim 40 jaar een gecertificeerde forensische en klinische psychiater en heeft in opdracht van talloze publieke instellingen, rechtbanken en advocaten al meer dan 1500 patiënten behandeld en ruim 2700 civiele en criminele gevallen onderzocht. De veteraan-psychiater legt in zijn boek glashelder uit waarom het socialisme (het Europese socialisme wordt in de VS meestal ‘liberalisme’ genoemd; om verwarring te voorkomen zal in dit artikel dan ook ‘socialisme’ of ‘progressieven’ worden aangehouden) zoals Barack Obama dat in Amerika aan het invoeren is, niets anders dan een psychologische stoornis is.

  Voor de rest van het artikel verwijs ik graag naar

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/01/top-psychiater-links-denkenden-hebben-psychologische-stoornis/

  Het is voor degenen die het nog niet kennen, zeker de moeite van het lezen waard.
  Ennuh … nu kan het nog, binnenkort wellicht niet meer.

  Like

 3. Anna. zegt:

  Orban heeft helemaal gelijk en ik sta vierkant achter hem…
  Hadden wij in den Haag maar z’ on regering…..met visie, met daadkracht, met leiderschap.
  In plaats van Pappen en nathouden……..
  Orban vraagt zich af hoelveel terroristen Hongarije zijn door getrokken……
  Dat is bekent. 15 tot 20% van alle moslims hebben radicale gedachten…… Zij kunnen niet anders want het is een collectieve religie……. Zelf denken en redeneren mag niet dan wordt je kop eraf gehakt…….
  Zie Brigit Gabriel. En mennonitische vrouw uit Libanon die nu in USA woont en werkt…….
  Dat zijn er op 1,2 miljard moslims totaal dus maximaal 300 miljoen!!!!!!!! Wereldwijd…..
  Dus Orban er zijn er vast heel veel door je land gewandeld…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s