Het achterlijkste jongetje uit de EU-klas

Screenshot_17

(Door: Wim van Schaik)

Begin jaren vijftig werd door de grote jongens Frankrijk, Duitsland en Italië en de kleintjes Nederland, België en Luxemburg het fundament gelegd voor de huidige Europese Unie. Sindsdien heeft Nederland alsmaar meer macht overgedragen aan de EU. Ondertussen hopend dat uitbreiding van de EU de macht van de grote landen ‘vanzelf’ zou inperken.

Heel dom

Achteraf blijkt dat voortdurend overdragen van bevoegdheden heel dom. Ook al omdat Nederland, anders dan andere landen, nooit ook maar enige uitzondering bedongen heeft. Zo kon ons land sluipenderwijs steeds verder worden ontmanteld. Daarentegen, in plaats dat de macht van Duitsland en Frankrijk werd ingeperkt, gingen deze landen juist de dienst uitmaken en lapten zij EU-afspraken aan hun laars. Dat gebeurde bijvoorbeeld met de ‘redding’ van de euro. Het niet bewaken van de buitengrenzen om zo horden ‘vluchtelingen’ te faciliteren is ook zo’n staaltje EU-bedrog. Het dominante optreden van Hollande en vooral Merkel laat nog eens goed zien hoe misplaatst het idealisme (vooruit, laat ik het zo noemen) was dat de macht van de grote landen te beteugelen zou zijn.

Nog dommer

Je zou denken dat, door ervaring wijs geworden, idealisme en enthousiasme werden ingeruild voor meer realisme. Niets is minder waar. Onze misleiders kozen voor banenjacht en de vlucht naar voren: het doordrukken van een Europese Grondwet. Maar het volk voelde haarfijn aan wat er gaande was: verlies van nationale zeggenschap en voortaan door Brussel geregeerd worden in afhankelijkheid van technocraten die elkaar de hand boven het hoofd houden. Daarom sprak op 1 juni 2005 ruim 61% van de Nederlandse bevolking zich uit tegen de Europese Grondwet: een verpletterende nederlaag voor CDA, VVD en D66 die, onder leiding van Balkenende, de vóór-campagne voerden. Voor Geert Wilders, net gestart met zijn PVV, was het de eerste grote politieke overwinning. Uiteindelijk kwam in andere vorm die Grondwet er toch: het Verdrag van Lissabon (2007), met nagenoeg dezelfde inhoud als de eerder massaal afgewezen Grondwet.

De kracht van Europa is diversiteit. De EU wil die kracht breken door verschillen tussen landen op te heffen. Dat Verdrag van Lissabon tekenen was daarom nog dommer dan vertrouwen op een fijne samenwerking tussen de grote, machtige landen en de kleintjes.

Het aller domst

Sinds 2007 is het monster Brussel alleen maar gegroeid. En onze nepregering (geen draagvlak, doet slechts wat Brussel wil, sluist keer op keer honderden miljoenen van onze welvaart naar Brussel) zich maar uitsloven om  Brussel te behagen. Dus in plaats van grensbewaking te eisen, komt Nederland telkens weer tegemoet aan de wens van de Europese Commissie om meer ‘asielzoekers’ op te nemen of om quota vast te stellen om de ‘vluchtelingen’ eerlijker te verspreiden over de EU. Hoezo eerlijker? Om te beginnen is het al niet eerlijk dat mensen illegaal Europa binnendringen. Moeten wij dan wel eerlijk gaan verdelen: ja, Nederland is een klein en dichtbevolkt land, waar nog geen bushokje gebouwd kan worden zonder protesten en waar ’s avonds na een dag lang werken mensen uren in de file staan, maar doe ons toch maar 100.000 moslims…

Het accepteren van quota, of welke manier van verdelen ook, is het aller domste wat onze regering doen kan. Niet alleen wordt daarmee het onzalige niets doen van Brussel gesanctioneerd, maar eenmaal een quotum of verdeelsleutel in het leven geroepen, zal zoiets – Nederland kennende – hier strikt nagekomen worden, terwijl er elders mee gesjoemeld wordt. En dat is nog niet alles. Quota of verdeelsleutels zullen voortdurend aangepast worden. En geen enkele aanpassing zal in het belang van Nederland zijn. En er moet al helemaal geen geld naar Brussel worden overgemaakt om landen bij te staan die eerst zelf ‘vluchtelingen’ hebben uitgenodigd, maar nu met de gevolgen van hun stupide wanbeleid worden geconfronteerd.

Achterlijk

Andere EU-lidstaten zijn niet zo stom als Nederland. Ze bedenken eigen oplossingen: Griekenland en Italië zetten de (noord)grenzen open. Hongarije bouwt een hek. Meer en meer landen ontmoedigen de toestroom door grenscontroles of het vastzetten van binnenkomers. Landen waar democratisch gekozen leiders doen wat ze behoren te doen: luisteren naar het volk, opkomen voor de belangen van eigen land. De politiek correcten mogen dat ‘dwarsliggen’ of ‘populistisch’ noemen. Juncker mag tandenknarsen. Het is gewoon het aanvechten van het ondemocratische EU-dictaat.

Als de EU de buitengrenzen niet wil beschermen, dan is het niet meer dan logisch dat we onze eigen grenzen weer beschermen. In  Nederland zal dat helaas niet gauw gebeuren. Terwijl we nu al zo ongeveer een filiaal van Brussel zijn (zie hoe Brussel onze inkomsten afroomt), ziet iemand als Buma (leider van het DA, laat die C maar weg, en die D stelt eigenlijk ook niets voor) nog meer overdracht van zeggenschap en soevereiniteit en natuurlijk ook geld als het recept om ‘het vluchtelingenprobleem op termijn aan te kunnen’. Kan het vager? Met zulk achterlijk geblaat verwoordt hij precies de Haagse blikvernauwing die de dictators van de EU in de kaart speelt. Want die gebruiken het ‘vluchtelingenprobleem’ om de natiestaten verder te slopen. Desnoods door te dreigen met oorlog.

Ondertussen kunnen ze in Den Haag hun geluk niet op: Straks Nederland voorzitter van de Raad van de EU! Dat belooft wat, eh niks goeds dus…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, dictatuur, Eurabië, Eurofielen, Europeanisering, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, politici, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het achterlijkste jongetje uit de EU-klas

 1. leefbarbaar zegt:

  Bij de VVD is enig inzicht nog ondenkbaar. De idioten hebben veelverdiener en bijbanenkoning Hermans, vervangen door het kameel Jorritsma, als fractievoorzitter van de VVD in de eerste kamer. Waarmee men laat zien dat het Vierde Rijk nog steeds het hoogste doel en het ze geen moer kan schelen hoe ze er komen.

  Like

 2. Pilgrim zegt:

  Dus de kracht van Europa is diversiteit…! Vreemd, dat zeggen de multicul-idioten ook, zoals bijvoorbeeld Federica Mogherini die van mening is dat de Islam bij Europa hoort. Tja, als al die diversiteit de identiteit en kracht van Europa bepaalt, waarom zou de Islam er dan nog niet bij kunnen? Dat maakt het immers alleen maar diverser… Ik merk soms ook tegenstrijdigheden. Peter Sutherland (ook een multicul-idioot) is van mening dat de homogene Europese cultuur vernietigd moet worden en dat kan het beste d.m.v. massale instroom van moslims. Mijn vraag is nu hoe de identiteit van een homogene cultuur nu diversiteit kan zijn. Dat de Islam in strijd is met elementaire Westerse waarden lijkt de multicul-idioten niet te deren of ze geloven het gewoon niet. Trouwens, bestaan die gedeelde waarden wel? De kracht van de Europese cultuur is toch diversiteit? Dus ook diverse waarden! De waarden van Marxisten, neonazisten, atheïsten, groenen, perverten (met gender en zo), anarchisten, gutmenschen, nihilisten, krakers, verwaterde Christenen, satanisten, new agers, enz. Allemaal diversiteit en de ‘kracht’ van de Europese Cultuur. Hahaha!

  Wat ik vaak gemerkt heb is dat multicul-idioten die bijvoorbeeld voorstander zijn van de toetreding van Turkije tot de EU vaak proberen te suggereren (met al hun gepraat over diversiteit en de EU als een geslaagd multicultureel project) dat de verschillen tussen de Europese staten onderling net zo groot zijn als tussen een Europees land en een islamitisch land. Dat is natuurlijk niet zo. De culturele verschillen tussen Europese landen zijn hooguit gradueel van aard. Toch is het vreemd dat zowel de multicullers als nationalisten allebei schermen met het begrip ‘diversiteit’. Ik zelf vind het gevaarlijk om die nationale culturele verschillen zo op te blazen en uit te vergroten omdat je daarmee de multicullers in de kaart speelt. Datzelfde geldt voor het ontkennen van een gedeelde Europese of Westerse cultuur. Je ontkent er immers mee dat we dezelfde gedeelde waarden hebben.

  Like

 3. wim zegt:

  Goede aanvulling Pilgrim. U heeft een belangrijk punt waar ik het helemaal mee eens ben. De passage waar u op reageert heb ik te kort door de bocht geformuleerd. Ik doelde met diversiteit op het bestaan van natiestaten die soeverein hun eigen zaken democratisch beheren versus ‘Brussel’ dat (weliswaar met medewerking van de parlementen) die natiestaten steeds verder uitholt en afbreekt om zich te ontwikkelen tot een superstaat , waarin de kleine landen (dat is de teneur van mijn stuk) slechts opzitten en pootjes geven. Niet voor niets roept Brussel bij elk probleem, of het nu ‘vluchtelingen’ zijn of dat het ‘Parijs’ is om meer overdracht van macht.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Met het bovenstaande (oww, weet niet wat er nog tussen komt, t/m Wim) eens,
  We moeten uit dat €U gedrocht!

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Ik kijk nog eens iets verder terug in de geschiedenis. Vlak na de WWll is door nazi-Duitsland groot kapitaal verdwenen en in een pot gestopt. Afgesproken werd dat dit geld gebruikt zou worden voor het nieuwe rijk. Een aantal grootindustriën hadden gezien hun nazi-achtergrond hier al afspraken over gemaakt. Ook veel schatten en geroofd goud is nog steeds niet boven water. Dit vieze geheime verbond van nazi-broederschap is nog steeds actief en het zal mij niets verbazen als ze inmiddels aansluiting hebben gevonden bij de NWO omdat de banken uit die tijd via Zwitserland in het geheim grote bedragen hebben verdonkermaand. Ook na WWll de afspraken met de Aliantie dat Duitsland oorlogsherstelvergoeding moest betalen werd na een paar jaar opgeschort omdat het niet meer kon voldoen aan gemaakte afspraken. Niet meer kon voldoen? Terwijl er zovele miljarden werden verduisterd? De bankiers van Rothschild hadden hierin grote betrokkenheid.
  Nu gaat de NWO via het vooraf opgezette plan de vruchten plukken van het tegronde gerichte Europa. Namelijk alle handel binnen Europa komt via TTIP direct onder controle van dit nazi-broederschap en de NWO. De Multinationals met nazi-achtergrond bezitten al veel van de wereld markt, veel geldstromen gaan direct of indirect via de Rothschild-bankiers naar de NWO. De vraag is of er geen kink in de kabel is gekomen. Het vernietigen van het oude Europese bestel krijgt steeds meer weerstand. Een aantal leiders van Hongarije, Polen, hebben dit vieze spel al door en blokkeren op hun beurt de Europese Wet. Hollande van Frankrijk zou ook wijzer moeten zijn om nu juist zich afstandelijk te houden van alles wat Amerika en NWO en nazi-broederschap betreft. Hij zit in spagaat met de aanslagen en gemaakte afspraken. Nederlan is wars en blind en volgt het grote plan met eigen politieke agenda voor eigen gewin en hogere positie in Brussel. Tot de bom inderdaad barst.

  Like

 6. asjemenou zegt:

  maar typen op een blog schiet niet op.
  er moet actie ondernomen worden, en snel!!!!
  we moeten ons mobiliseren.
  we moeten naar den haag..
  en dat nep cabaret er uit flikkeren.
  hun zetels bezetten.
  en nederland weer nederlands maken zoals het hoort te zijn.
  tijd voor revolutie.
  wie doet er mee?

  Like

 7. asjemenou zegt:

  mark rutte zei: we hoeven ons geen zorgen te maken, want wij zijn met meer.
  dat kunnen wij dus ook tegen dit corupte klote cabinet zeggen…
  WIJ ZIJN MET MEER!!!!!!

  Like

 8. asjemenou zegt:

  we moeten met crowdfunding geld bij mekaar zien te krijgen.
  om mark rutte om te laten leggen.
  en die gene die dat doet moeten we behandelen als een held.
  een groot stambeeld van maken.
  en ieder jaar zijn of haar verjaardag vieren met een nationale feestdag.

  Like

 9. Pingback: Het achterlijkste jongetje uit de EU-klas | Nikontino's Blog

 10. geentvkijker zegt:

  HUN brussel ONS nederland…..
  tja ONS nederland, dit laatste geeft veel mensen een diep onderhuids verdriet, met
  wat er allemaal gaande is, veel meer dan men zich realiseert ! Ik hoor niets als mensen
  die allemaal WEG willen hier, met tegelijkertijd het besef, dat we niet weg kunnen. We
  zitten `gevangen ` in oeverloze problemen. Veel mensen hebben het wel gehad hier,
  onze welvaart, die stapje voor stapje afbrokkelt, door incompetente leiders/regeringen
  die ( onder dwang van de `schaduw-achterban` / c.q. oog vd piramide ) Nederland en de
  andere landen van Europa, ( moeten ) storten in weer een oorlog. Een oorlog die we
  net te boven waren. Heimwee naar de jaren 60 / 70 / 80 is alles wat ons rest, de leuke herinneringen zullen we bewaren, want de goede jaren zijn voorbij. Ons Nederland wordt verkwanselt, en we zien het voor onze ogen gebeuren, we staan machteloos en kunnen nergens
  naar toe. Vrijheden worden steeds meer ingeperkt en torenhoge rekeningen en onterechte kosten zijn ons deel geworden. Elke dag komen we in verzet, maar dat zal niet helpen, die oorlog MOET en ZAL er komen, bepaald door een gigantische criminele bende, die in die schaduw-achterban
  nog veeel groter is dan menigeen beseft. Steeds meer mensen worden wakker, en `zien ` het
  grotere plaatje, maar het percentage mensen is nog niet voldoende…..nog niet ! De mensen die het grotere plaatje WEL zien, worden hier en daar nog afgeschilderd als `complotdenkers `
  ( nog even volhouden jongens, haal diep adem en probeer niet boos te worden …) maar het zal niet lang meer duren, voordat men beseft, dat wij niets anders zijn dan mensen met een realistische kijk op het grotere geheel ! ….Dan zal het snel gaan, mensen gaan dan massaal in opstand komen, en zeker is, dat dat tot grote verliezen zal leiden, maar er zit niets anders op, hier moeten we even doorheen. Internet zal dan wel plat gaan, maar op dat moment dat dat gaat gebeuren, IS IEDEREEN WAKKER….let maar op ! Op dat moment treedt het `collectieve bewustzijn` in werking, en staan we zij aan zij…

  Like

 11. sancor154 zegt:

  quote:
  Begin jaren vijftig werd door de grote jongens Frankrijk, Duitsland en Italië en de kleintjes Nederland, België en Luxemburg het fundament gelegd voor de huidige Europese Unie.
  —————————————————————————————————————-
  Dit is niet helemaal correct;
  Officiele Oorlogsdoel van de keizer / Kartell Koalitie 09-09-1914

  Zes weken na de oorlogsverklaring, op 31 juli 1914. noteerde de toenmalige kanselier waar deze oorlog feitelijk om draaide: het model is de oprichting van een Midden Europese handelsorganisatie door gemeenschappelijke douaneafspraken, inbegrepen Frankrijk, Belgie, Nederland, Denemarken, oostenrijk, Hongarije en eventueel Italie, Zweden en Noorwegen. Deze organisatie onder Duitse leiding moet de economische suprematie van Duitsland over Midden Europa stabiliseren.

  was getekend; Theobald von Bethmann-Hollweg

  Like

  • Nemesis zegt:

   Toen hadden we al de BeNeLux, daarna kwamen er inderdaad de grote landen om de hoek kijken. Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland en men noemde het nu EG oftewel EEG. De rest kwam later pas, toen de groten de kleine landen aan de kant hadden geschoven met hun gekonkel. Dar op dat ogenblik hadden we al Nederlnd dus al moeten ingrijpen. Maar ja, toen en alsgeldt niet meer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s