Het meisje van de bushalte

Screenshot_3

Hadar Buchris († 22-11-2015)

(Door: Lubomír Stejskal – Vertaling: Z.B.)

Ze stond op de bus te wachten in de buurt van een snelweg-afrit. Zij vermoedde niet dat die zondag 22 november de laatste dag van haar jonge leven zou zijn. Dat snelwegkruispunt staat bekend als Gush Etzion junction en is gelegen in Judea, een paar kilometer ten zuiden van Jeruzalem. Toen verscheen hij op het toneel. Vierentwintig jaar, wonend in de buurt van Bethlehem. Iedere normale jonge man, wanneer hij een charmante brunette met expressieve ogen ziet, doet van alles, behalve hetgeen hij deed. Een normale jonge man bekijkt het meisje, glimlacht misschien naar haar en probeert een vluchtig contact te leggen.

Niets daarvan deed Atzam Tuabata. Hij trok een mes en begon te steken. In haar nek, in haar borst, in haar hoofd. Het meisje stortte in en viel bewusteloos neer. De omstanders hebben haar direct eerste hulp geboden en belden een ambulance. Een soldaat, die zich ook in de buurt bevond, heeft de moordenaar uitgeschakeld.

Het meisje werd naar het ziekenhuis ‘Saarej Zedek’ in Jeruzalem gebracht. Alle inspanningen van de artsen om haar leven te redden waren tevergeefs. Zij was eenentwintig. Haar naam was Hadar Buchris.

Waarom Atzam haar doodgestoken heeft? Omdat hij een Arabier is en zij een Joodse.

Dit is het beeld van het leven in Israël in deze dagen. Bijna elke dag Parijs in het klein. Kleiner wat betreft het aantal slachtoffers op één dag, gelijk in diepte van menselijk lijden.

Hadar is niet de enige die de Palestijnse Arabieren afgelopen dagen hebben vermoord. Zij staan symbool voor hun “verzet. Maar ze zijn een beeld van de verschrikkelijke vorm van Arabisch terrorisme. Haar moordenaar Atzam zal vast en zeker door de vertegenwoordigers van de Palestijnse autonomie “gepromoveerd” worden tot een martelaar. En de wereld zal deze politici zijn steun blijven betuigen. Inclusief de financiële – zodat de Palestijnse Autoriteit over middelen blijft beschikken om aan de moordenaars van de onschuldige Israeli’s royale uitkeringen te kunnen betalen (als de moordenaars het overleven en in de Israëlische gevangenis belanden).

Dat is de hypocrisie van de wereld van vandaag, van de huidige Europese Unie. Aan de ene kant de shock van de gebeurtenissen in Parijs op 13 en 14 november en de compromisloze oorlogsverklaring aan de veroorzakers van dit bloedbad – de IS. En aan de andere kant diegenen blijven steunen die de eigen terroristen verheerlijken en vieren als helden. Op zijn best geven ze een verklaring af die het moorden moet rechtvaardigen.

Het is absurd, weerzinwekkend, schandalig, onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. Maar het is de realiteit. De waanzin van datgene dat er om ons heen gebeurt, dringt pas echt tot ons door wanneer we in de ogen van Hadar Buchris kijken. Zij was eenentwintig jaar. Zij stierf omdat een Arabier had besloten haar te vermoorden. En dat is hem ‘gelukt’. En daarvoor  verdient hij volgens het islamitisch “geloof” een plaatsje in het paradijs.

Bron:
http://neviditelnypes.lidovky.cz
Auteur: Lubomír Stejskal

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op Het meisje van de bushalte

 1. Charles Martel zegt:

  Heeft niets met IS-lam te maken; het zijn gewoon mensen die ‘allaah akbar’ roepen (dixit Radio Een op 14 november om 9u)

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Waarom Atzam haar doodgestoken heeft? …………………..Omdat hij een MOSLIM is en zij een Joodse.

  Like

 3. Lis zegt:

  Zolang er dit soort journalisten bestaan (http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4193647/2015/11/24/Ondanks-alles-proberen-de-wereld-te-snappen.dhtml) zal er in elk geval in de berichtgeving weinig veranderen. Triest voor deze jonge vrouw om op zo’n manier aan haar einde te komen.

  Like

 4. Driek zegt:

  We kunnen hier weer van alles gaan roepen, maar dat schorem gaat door met moorden, die hele rottige islam moet de wereld uit, maar hoe in hemelsnaam? We halen ze binnen en we vertroetelen dat tuig met uitkeringen, subsidies, halal voedsel en moskeeën. In Hollandse steden klinkt vijf maal daags de oproep tot gebed, het is om gek van de worden, maar zolang de burger stemt op PVDA, VVD, D66, CU, CDA en Groen Links, blijven we met die gore ellende zitten.

  Like

 5. Jan van Droffelaar zegt:

  Triest om steeds te lezen hoe diep de haat zit bij de Palestijnen zit. De moordenaar is als kind natuurlijk geïndoctrineerd door zijn ouders en de man weet niet beter. Deze haat zal bij de Palestijnen van generatie op generatie overgedragen worden. Ik vrees dat dit nimmer zal ophouden.

  Like

 6. D.DAY zegt:

  De hypocrisie onder de Westerse beleidsmakers is grenzeloos. Maar ze zijn wel creatief. Zij veroordelen de acties in Parijs, maar voegen er wel meteen aan toe dat IS niets met de islam te maken heeft. En omdat IS niets met de islam te maken heeft kunnen en durven ze de acties in Parijs te veroordelen. Maar wat er in Israël gebeurt heeft alles met de islam te maken en omdat het gemeengoed is om GEEN kritiek op de islam te uiten, blijft het bij de beleidsmakers angstig stil over de moorden van de Palestijnen op Israëlische burgers. Om met Pim Fortuyn te spreken: it is een bloody shame!

  Like

 7. Claudia M. zegt:

  Het paradijs… en gij gelooft dat. Op een of andere manier ontgaat het ieder dat dit ons paradijs is, althans dat zouden we er van moeten maken en zie; helaas…

  Like

 8. Edjan zegt:

  Al meer dan 10 jaar geleden, toen het nog “bon ton” was om tegen Israël te zijn, hoorde ik van een Israëli dat “wij dat hier ook zouden gaan krijgen”. En nu is het dus zover.

  En het ergste is dat we ons niet mogen verdedigen en het allerergste is dat onze politici, ook van US, voluit achter de terroristen staan, althans in hun daden, in hun woorden zijn ze voor de honderdste keer “geschokt”.

  Ik neem aan dat het begrip voor Israël de komende tijd wel zal groeien?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Edjan om 14:13

   We kúnnen toch niet anders dan begrip hebben voor Israël? Dit voluit democratische land wordt in de islamitische wereld gezien als het Grote Kwaad, en men stelt alles in het werk om definitief met het Joodse volk af te rekenen. Israël heeft onze steun heel hard nodig, maar krijgt het steeds minder!
   Niet ZIJ, maar WIJ laten het afweten; de échte vrienden van Israël onder ons niet meegerekend.

   Toch ben ik er heilig van overtuigd dat het niemand zal lukken de Joodse staat te verwoesten. Nóch het land, nóch het Joodse volk.
   Dat neemt niet weg dat we onze zorgen mogen hebben over wat daar allemaal gebeurt.

   Mijn steun hebben ze altijd.

   Shalom Israél!

   Like

 9. Cathja zegt:

  Deze vuile moordenaar heeft slechts een plaatsje gekregen in een DENKBEELDIG paradijs!

  Het is erg dat men in Israël nu bijna dagelijks met dit soort aanvallen geconfronteerd wordt. Zijn ze niet in oorlog met de zogenaamde palestijnen, dan lopen er wel overal moordenaars rond die het op het Joodse volk hebben gemunt.
  Jammer dat Israël geen totale zuivering wil houden. De Arabieren eruit, want Israël is het land van de Joden.

  Mijn gedachten gaan uit naar Hadar’s dierbaren, die zo’n verschrikkelijke onheilsboodschap te verwerken kregen!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Het beleid van de Europese Unie inzake Israel is om te kotsen. Geen geld meer maar die palestijnse terroristen !

  Like

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Moge deze jihadistische Palestijn voor eeuwig branden in de hel ! (sarcasme)
  Alleen voor dit geval betreurenswaardig dat hemel (Paradijs) en hel (inclusief Vagevuur) niet bestaan en ook nooit bestaan hebben.
  Daarom is het jammer dat deze moordenaar doodgeschoten is want dan loopt hij ook nog eens de straf bij leven mis. Justitie mist hierdoor de kans om dit satansgebroed de juridische straf, ook wel vermeld als ‘ beoogd leed ‘, toe te dienen. JAMMER, JAMMER.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 12. fransdewit zegt:

  Ze wonen te kort op elkaar. Ze hadden na de oorlog gewoon die muur in Duitsland moeten bouwen maar aan 1 van de 2 kanten de Joden weer terug moeten laten gaan wonen. Nu werden de Duitsers gewoon beloont dat de Joodse mensen weg bleven, dus die oorlog had voor hun wel nut gehad. Als ze niet samen konden wonen dan maar het land door de helft delen. Maar nee ze moesten zo nodig naar het beloofde land, waar helaas al andere mensen woonden, ach net zo als Amerika (met de indianen) innemen die hap, dat zet al zolang kwaad bloed, dan kan nooit de bedoeling geweest zijn van een God.

  Like

  • Driek zegt:

   fransdewit zegt: Maar nee ze moesten zo nodig naar het beloofde land, waar helaas al andere mensen woonden, ach net zo als Amerika (met de indianen) innemen die hap, dat zet al zolang kwaad bloed, dan kan nooit de bedoeling geweest zijn van een God.

   Beste fransdewit, het was wel de bedoeling van God dat de Joden zouden terugkeren naar het beloofde land. Ter uwer informatie:

   Genesis 17:7-8
   Ik zal mijn verbond oprichten tussen Mij en u en uw nageslacht in hun geslachten, tot een eeuwig verbond, om u en uw nageslacht tot een God te zijn. Ik zal aan u en uw nageslacht het land, waarin gij als vreemdeling vertoeft, het ganse land Kanaän, tot een altoosdurende bezitting geven, en Ik zal hun tot een God zijn.

   God geeft deze belofte aan Abraham in het eerste boek van de Bijbel. Het land heet dan nog Kanaän. Nu kreeg Abraham meerdere zonen, maar de twee meest bekende zijn Isaak en Ismaël. De Joden stammen van Isaak af (de zoon van Abraham en zijn wettige vrouw Sarah), Arabieren stammen van Ismaël af (de zoon van Abrahm en zijn slavin).
   Omdat Ismaël de eerstgeborene is vinden moslims dat Arabieren ook recht op dit land hebben.
   Maar de Bijbel is duidelijk dat het land toekomt aan de zoon van de belofte. Abraham en zijn vrouw Sarah zouden op hoge leeftijd een zoon krijgen. Zij hebben er samen maar één gekregen, Isaak.
   Dat de belofte bedoeld was voor de zoon van Abraham en Sarah samen blijkt uit andere verzen in de Bijbel die spreken over de belofte van land:
   Genesis 28:4
   Hij geve u de zegen van Abraham, u en uw nageslacht met u, zodat gij het land uwer vreemdelingschap, dat God aan Abraham gegeven heeft, in bezit krijgt

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Driek 20:12

    Ik onderschrijf uw reactie volledig! Israël is het thuisland van het Joodse volk. Nog altijd komen er Joden van over de hele wereld ‘naar huis’. Ik kan me nog de terugkeer van de Ethiopische Joden herinneren, inmiddels alweer vele jaren geleden. Wat werden ze op een warme manier welkom geheten!

    Ik ben ervan overtuigd dat Hij die ooit tal van beloften heeft gegeven aan het Joodse volk, nooit Zijn beloften voor Israël zal intrekken.
    Israël is rechtmatig verkregen, en zal nooit ten onder gaan. Wat de hele wereld ook over hen zegt.

    Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Cathja: 14.28. uur. Ik ben het volledig met U eens, Cathja. Leve Israël. En mijn deelneming gaat uit naar haar verwanten.

  Like

 14. Hendrik M. zegt:

  Denk dat het tijd is voor de Israëlisch om korte metten te maken met dat Palestijns gespuis!

  Like

 15. Hans zegt:

  Misschien is de de Sri Lankaanse manier iets voor Israel. Elk palestijns gebied massaal intreden en alle verzet dorp voor dorp bij elkaar drijven, omsingenlen en afmaken. Als dan het grootste tuig weg is kan wellicht het normale leven zn gang gaan. Voor de ontwikkeling van Israel lijkt me dat noodzakelijk. Sri Lanka heeft zich ontdaan van hun Tamil terroristen, en vaart er wel bij. Heden ten dage kunnen ze weer rustig winkelen enz.

  Like

 16. Jan zegt:

  Prayer for extermination of Jews at funeral of 2 Palestinians

  Like

 17. Pingback: Het meisje van de bushalte | Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s