Israël is gezond

Screenshot_16

(Door: “Driek”)

Zojuist lees ik op de site van Joods.nl dat Israël het enige land in het Midden-Oosten is dat de top-tien haalt van een onderzoek naar de gezondste landen. Bovenaan de lijst staat Singapore, Italië komt op de tweede plaats, gevolg door Australië, Zwitserland en Japan. Na Israël (6) volgen Spanje (7), Nederland (8), Zweden (9) en Duitsland (10).

Het Amerikaanse mediabedrijf Bloomberg heeft samen met de Britse krant The Independent internationale gezondheidsgegevens beoordeeld. Aan de hand van informatie van de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Internationale Bank voor Wederopbouw werden in totaal 145 landen vergeleken. De ranglijst werd gemaakt met behulp van een puntensysteem voor positieve en negatieve indicatoren van gezondheid. Daarbij werd o.a. gekeken naar de levensverwachting, het percentage rokers bij jongeren en de vaccinatiegraad.

Ik vond dat u dit mooie bericht, na al die narigheid over de islam, niet mocht onthouden. Ik hoop dat de Nederlanders alle gelabelde voedselwaren uit Israël zoveel mogelijk kopen.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

10 reacties op Israël is gezond

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik zou van alle producten willen weten of ze uit Israel komen dan weet ik tenminste zeker wat ik wil kopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wachteres zegt:

  Ik ga speciaal gelabelde producten uit Israël kopen, @Driek

  Like

 3. De 56 islamlanden schitteren door afwezigheid, wil je die kunnen plaatsen, dan moet je een lijst van het maximum aantal landen maken, ik geloof ca. 200, dus dat wordt dan plaats 144 tot 200.
  En die drammen dan net zo land door tot Israel wordt gedwongen om de producen uit Judea/Samaria van labels te voorzien.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

  • Driek zegt:

   Maar, beste meneer Ben Kok, er is ziekenhuisapparatuur en medicijnen welke zijn bedacht door onze Joodse vrienden, dus dat hele gedoe is allemaal flauwekul, want die kut moslims laten zich wel door Joodse artsen in Joodse ziekenhuizen behandelen, want zelf kunnen ze niks.

   En dan zouden al die Jodenhaters ook geen balpen meer moeten gebruiken, want het was een Hongaarse Jood, László József Bíró (1899 – 1985), die de balpen heeft uitgevonden.

   En het was de Jood Leo Sternbach, ontdekker van de slaap- en rustgevende middelen mogadon, valium en librium. Op 97-jarige leeftijd overleden. Zijn succesvolle uitvindingen bezorgden hem een plaats op de lijst van de 25 invloedrijkste Amerikanen van de 20ste eeuw.

   Sternbach werkte toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak voor de Zwitserse medicijnfabrikant Roche, die hem in 1941 naar de Verenigde Staten stuurde, waar hij de Amerikaanse tak van het bedrijf, Hoffman-La Roche, hielp opbouwen. In de zestig jaar dat hij voor Roche werkte leidde hij de ontwikkeling van meer dan twaalf belangrijke
   medicijnen.
   Behalve kalmerende middelen als valium en librium en slaapmiddelen als mogadon waren dat onder andere een middel tegen epileptische aanvallen en een middel om bloedingen tijdens hersenoperaties te beperken.

   In de VS was Valium, van 1969 tot 1982 het meest voorgeschreven medicijn. In 1978 verkocht Roche bijna 2,3 miljard Valiumpillen.

   Sternbach werd in 1908 geboren in een deel van Oostenrijk dat tegenwoordig bij Kroatie hoort. Aan de Universiteit van Krakau in Polen haalde hij zijn doctoraal organische scheikunde. Sternbach heeft 241 patenten en 122 publicaties op zijn naam staan. Hij had tot het eind van zijn leven een eigen werkkamer op het hoofdkantoor van Hofman-La
   Roche.

   Kijk, dat is andere koek. En slikken al die Jodenhaters nu ook geen kalmeringsmiddelen meer?

   Like

   • Jan zegt:

    Wat dacht je van al die moslims die gebruik maken van Facebook, toch echt een product van een Jood.
    Moslims en socialisten: imbecielen

    Like

   • Cathja zegt:

    Beste @ Driek, ik koop júist producten uit Israël, omdat ze altijd van uitstekende kwaliteit zijn!
    Bovendien laat ik daarmee zien dat ik een ‘vriend(in)’ van Israël ben.
    Ik denk, afgaande op wat u hierboven allemaal heeft geschreven over de uitvindingen door Joden, dat zeer velen totaal geen weet hebben van wat voor goede dingen er allemaal uit Israël komen!

    U heeft er een mooi lijstje van gemaakt, en dit is nog maar een deel. We mogen Israël wel dankbaar zijn dat ze al hun uitvindingen met ons hebben willen delen. De mensheid is er niet bepaald slechter van geworden. En dan doel ik zeker ook op de medische wereld, waar apparaten uit Israël hun nuttige werk doen!

    Ik wens u een mooie dag verder!

    Like

  • correctie van spelfouten: “En die drammen dan net zo lang door tot Israel wordt gedwongen om de producten uit Judea/Samaria van labels te voorzien”

   Like

 4. kraftavilqa zegt:

  Die BDS-etikettering is zeer handig want in de supermarkt hoeven we ons niet meer te beperken tot het toevoegen van varkensgehakt e.d. aan ’t halal-vleesschap maar kunnen we voortaan ook Israëlische zeepjes tussen de halalshampoo stoppen.

  Like

 5. Jan zegt:

  KaDeWe gibt nach Protesten „falsches Verhalten“ zu und rudert zurück

  Die Verordnung der EU zur Kennzeichnung von Produkten aus dem Westjordanland, Ost-Jerusalem und den Golanhöhen, sorgt für Verunsicherung in Deutschlands Einzelhandel.

  Am Freitag hat das renomierte Kaufhaus KaDeWe in Berlin bereits eigene Konsequenzen gezogen und die entsprechenden Produkte aus seinem Sortiment genommen. Dies hat nicht nur in Israel für Empörung und heftige Reaktionen gesorgt.

  Die bekannte deutsche Publizistin Vera Lengsfeld, hat am Samstag in einem offenen Brief an die Geschäftsleitung des KaDeWe darauf hingewiesen, dass deren Vorgehensweise eine „neudeutsche Variante“ des nationalsozialistischen Boykottaufruf „Kauft nicht bei Juden“ ist.

  Frau Lengsfeld, schreibt in Ihrem offenen Brief, den sie auf Facebook veröffentlichte:
  „KaDeWe führt die helldeutsche Form von „Kauft nicht beim Juden“ ein. Ich habe protestiert, bitte tut das auch!
  Sehr geehrte Damen und Herren,
  hiermit protestiere ich aufs Schärfste gegen Ihre Entscheidung, Produkte aus den israelischen Siedlungsgebieten aus dem Sortiment zu nehmen. Ich frage mich, warum Ihnen nicht bewußt ist, dass dies die neudeutsche Variante von dem unsäglichen „Kauft nicht beim Juden ist“? Im Palästinensergebiet wurde gerade voll Stolz ein Laden „Hitler 2″ aufgemacht, mit Klamotten für Jugendliche, die das Ereignis feiern, weil Hitler vorgemacht habe, wie man mit den Juden umzugehen hat. Das sind die Jugendlichen, die Israelis mit Messern attackieren und andere Gewalttaten verüben. Mit ist nicht bekannt, dass das KaDeWe dagegen protestiern würde. Schande über Sie! Ich werde Ihren Laden nicht mehr betreten und auch meine Freunde dazu auffordern! Vera Lengsfeld“
  …..
  http://www.israel-nachrichten.org/archive/20371

  Like

 6. fleckie zegt:

  Heer Driek, hierbij vul ik Uw gegevens aan. Uit ‘CIDI’S Israel Nieuwsbrief, november 2015, ……….’SLIMME POLSBAND .. BEVORDERT HYGIENE ZIEKENHUISPERSONEEL EN VOORKOMT ZIEKENHUISINFECTIES’…………………Een slimme polsband. van Heet Israelische bedrijf Hyginex kan het aantal ‘ziekenhuisinfecties’ sterk terugdringen. De polsband herinnert het personeel er regelmatig aan dat zij hun handen moeten wassen. ……….Ziekenhuisinfecties komen veel voor. In Nederland loopt ieder jaar ongeveer zeven procent v.d. Patienten een infectie op tijdens het verblijf in het ziekenhuis en overlijden elk jaar ongeveer duizend mensen aan de gevolgen………………….Het ondergaan van een operatie is voor ieder mens een ingrijpende gebeurtenis.Afgezien van de risico’s v.d.operatie zelf,bestaat de kans dat de patient in het ziekenhuis een infectie oploopt. Effrat Raichman v.h.Israelische bedrijf Hyginex stelt dat een groot deel van deze infecties voorkomen kan worden als het medisch personeel vaak genoeg zijn handen wast. Raichman richtte haar bedrijf in 2008 op nadat haar oom in een ziekenhuis besmet werd door een virus,waarvan zij de belangrijkste oorzaak ziet in de slechte handhygiëne van het medisch personeel. …………………KWETSBARE GROEPEN…………………Het risico van een infectie blijkt het hoogstebij opname op een intensive care-afdeling..Patienten daar verkeren meestal in zeer slechte conditie en zijn vaak aangesloten op slangen voor infuusvloeistof,vloeibare voeding,medicijnen of kunstmatige beademing. De slangen blijken een goede voedingsbodem voor bacteriën en virussen,die via de slang gemakkelijk toegang hebben tot het lichaam v.d.patient. ……….Infecties aan de luchtwegen,darmen,urinewegen en aan de operatiewonden zelf komen regelmatig voor.Wondinfecties treden in hoofdzaak op bij hart-,heup-, vaat- en darmoperaties. …………..Vooral ouderen hebben een hoge kans op infectie,omdat zij over het algemeen de zwaarste operaties ondergaan. …………………HANDEN. WASSEN……………..Volgens
  de Nederlandse richtlijnen moet ziekenhuispersoneel na elk patientencontact de handen wasse met zeep of desinfecteren met alcohol. Uit onderzoek v.h.Centrum Infectiebestrijding v.h.Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dit maar in ongeveer 40% v.d.gevallen daadwerkelijk te gebeuren. Personeel vergeet het of ziet het nut er niet van in. Nederlandse ziekenhuizen zijn daarin geen uitzondering. Uit interviews met ziekenhuisbestuurders in Israel concludeert Raichman dat zij het al “geweldig” vinden als het handenwaspercentage stijgt naar 50% …………………..ROOD LICHT……………….De polsband van Hyginex kan daarbij helpen. Een high-tech systeem in de band registreert de bewegingen v.d.drager en herinnert na de behandeling van een patient door een zacht rood lichtsignaal aan het handen wassen.Ook is het mogelijk de polsband te programmeren om op vaste tijden te attenderen op handen wassen. …..
  Raichman stelt dat medisch personeel de handen bovendien niet lang genoeg wast. Het systeem registreert behalve de naleving v.d.herinnering ,ook de duur v.d.handeling. Daardoor kan beleid worden aangepast en kan het personeel op hun gedrag worden gewezen…………Het waarschuw-
  wingssysteem creëert bewustzijn en zorgt ervoor dat het personeel de handen steeds vaker en beter gaat wassen,is de gedachte. …..In de toekomst zal de polsband worden uitgebreid met een horlogefunctie en kan hij dienst doen als afstandsbediening voor het automatisch openen of sluiten van deuren. Het personeel hoeft dan ook geen deurknoppen meer aan te raken,die grote bronnen van bacteriën zijn. …………………IN de PRAKTIJK…………………De polsband wordt al in enkele Israelische ziekenhuizen gebruikt,waaronder de Rambam Health CARE Campus in Haifa met 3000 werknemers. Hij kost €95,- per polsband per maand, inclusief de installatie v.h.systeem op waterkranen,het onderhoud,en de registratie en rapportage v.h. gebruik ………..Met een gunstige rapportage kan het ziekenhuis aantonen dat het medisch personeel de hygiene hoog in het vaandel heeft staan. Dit kan ervoor zorgen dat meer patienten kiezen voor dat ziekenhuis. Een bijkomend voordeel is dat door het afnemen van infecties minder antibiotica nodig zullen zijn en het aantal dagen dat een patient is opgenomen omlaag kan. Dit zal de kosten voor de medische sector doen verminderen.*( MD)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s