Janmaat, Wilders, en het bezwijken van de democratische natiestaat. Lezing.

Screenshot_17

(Door: Joost Niemöller)

Gisteravond gaf ik een lezing bij het Forum voor Democratie op de Herengracht in Amsterdam. Iedere week organiseert Thierry Baudet hier een avond met een spreker. Baudet maakt zich zorgen over het functioneren van onze huidige democratie en ik denk dat hij daar een punt heeft, dus die avonden zijn de moeite van het bezoeken waard.

Ik mocht (voor een bomvolle zaal, de mensen zaten tot op de trappen) spreken over mijn boek De verschrikkelijke Janmaat, en besloot daarop te doen wat ik in dat boek met opzet niet heb gedaan: Het bredere politiek kader schetsen, dat verklaart waarom in Nederland de democratie voor Janmaat niet bestond.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Janmaat, Wilders, en het bezwijken van de democratische natiestaat. Lezing.

 1. Pingback: Janmaat, Wilders, en het bezwijken van de democratische natiestaat. Lezing. | Nikontino's Blog

 2. hendrikush zegt:

  En wat zeggen de Turken er van?

  The Scientific and Technological Research Council of Turkey (TÜBİTAK) has recalled 50,000 books that it has published in Turkey, vowing to destroy any that do not meet the criteria of “localness and cultural coherence.”

  TÜBİTAK has decided to cancel publication of the children’s book “Gökkuşağının Tüm Renkleri” (The Colors of the Rainbow), which praises the benefits of cultural diversity. In one part of the book, it says different people celebrate special holidays, giving the examples of birthdays, Ramadan, Christmas, and Hanukah.
  In the book’s introduction, it says it contains an important lesson for every boy and girl to understand: “When people of different races and ethnic backgrounds come together, they form the most magnificent sight – a rainbow.”

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Joost Niemöller beschrijft goed het verschil tussen politici met verstand, kennis en visie en de meute die achter meestal linkse partij-onzin aanhobbelt.
  Ik ben het met hem eens dat Janmaat en Wilders het bij het rechte eind hadden en hebben. Anders dan in België geldt in Nederland geen politiek breed cordon-sanitair. Wel wordt regelmatig door een Kamer-meerderheid goede voorstellen van PVV-kamerleden louter alleen omdat ze van de PVV afkomstig zijn weggestemd. Een dergelijk gedrag heeft uiteraard NIETS met democratie te maken. Uit de peilingen blijkt dat steeds meer mensen dit door beginnen te krijgen. De aanhang van met name de PvdA loopt – gelukkig – met sprongen achteruit.
  Joost ziet een gevaarlijke toekomst. Hij heeft er geen oplossing voor.
  Die oplossing zal ook niet van de politiek of de media-slaven komen. Die oplossing moet komen van het VERZET. En ook dat begint men meer en meer in te zien.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Nederland, is net als de meeste Europese landen, absoluut geen democratie, maar een particratie. Slechts 2% van de Nederlandse bevolking, is lid van een politieke partij, en daarvan is maar weer een kleine minderheid, die zichzelf de baantjes en de macht toe eigenen. Ik kan verder een heel stuk meegaan in de conclusies die Joost Niemöller trekt in zijn artikel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s