Václav Klaus: Immigratie is geen mensenrecht

Screenshot_16

De voormalige Tsjechische president Václav Klaus.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Tsjechische president Václav Klaus heeft de politiek van West-Europese landen voor de huidige asielcrisis verantwoordelijk gemaakt. “De actuele migratiecrisis komt niet uit de lucht vallen. Haar redenen zouden we niet in het Midden-Oosten of in Noord-Afrika moeten zoeken”, schreef Klaus in een gastbijdrage voor de “Junge Freiheit”. “Ze is het gevolg van tot zelfmoord leidend gedrag van talrijke West-Europese politici.”

Ze zou het gevolg van de ont-democratisering van Europa zijn, waarin beslissingen met een enorme draagwijdte over de hoofden van de bevolking heen en tegen de wil van de meerderheid van de mensen zouden worden doorgedrukt, bekritiseerde Klaus.

“Gevolg van een foute ideologie”

“De massa-immigratie is het gevolg van een foute ideologie. Het is gewoon geen algemeen mensenrecht om zomaar in een ander land te immigreren”, benadrukte de EU-criticus. Om op de politici in te hakken die op dit feit zouden wijzen, zou het probleem niet oplossen, waarschuwde Klaus. “Het wordt alleen nog maar erger door de onderdrukking van een publiek debat.”

Daarom zou er eindelijk gehandeld moeten worden. “We hebben niet het recht om nog eens tien jaar te verdoen met nietsdoen. Dat zouden onze kinderen en kleinkinderen ons niet vergeven.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Barbarisme, democratie, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Immigratie, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Mensenrechten, Multiculti, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Václav Klaus: Immigratie is geen mensenrecht

 1. Muurbloempje zegt:

  ‘De wijzen komen toch echt uit het oosten’. Het zuid-oosten in dit geval. Er zitten daar meer hersens dan in het hersenloze Westen. Zij hebben een heldere blik, een duidelijke visie en begrijpen tenminste waar ze voor staan. Echte (ex)volksvertegenwoordigers.

  Like

 2. Fred zegt:

  Wijze woorden maar ik vrees dat het tegen dovemansoren geuit is.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Wat een geweldige man is die Václav Klaus toch, hij kan precies zeggen wat er aan de hand is in dat domme Europa met zijn mind controlled trekpoppen in Brussel. Probeer eens te emigreren naar Canada, Australie, Nieuw Zeeland, etc., etc., etc. Daar moet men eerst een baan hebben en geld meenemen. Nee dan het huidige Europa, daar komt men als ongeletterde armoedzaaier zomaar naar binnen, terwijl de eigen belasting betalende burgers overal een paspoort nodig hebben. De term “mensenrecht” is blijkbaar alleen geldig voor het gestoorde Europa, daar kan iedere idioot zomaar binnenwandelen.
  Wij worden bewust kaput gemacht door de mind controlled “elite” zoals merkel, hallande, trekpoppen kutte, pechold en zamzon.
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Cathja zegt:

  Dit zijn geluiden die ik heel graag hoor! Dit is een man die gewoon de waarheid spreekt. Verschillende landen van het voormalige Oostblok durven het op te nemen tegen de heersers in Brussel, en voor deze landen zou er wel eens een leidersrol weggelegd kunnen zijn.
  Als er één schaap over de dam is (…..of twee…..) volgen er meer.
  Deze man heeft helemaal gelijk als hij zegt dat er tien jaar niets aan deze immigratie-ellende is gedaan. Nog langer talmen en wegkijken maken de problemen onbeheersbaar.
  Ik vind het mooi dat hij onze kinderen en kleinkinderen met betrekking tot deze enorme problemen uitdrukkelijk noemt! Want wat laten wij onze kinderen en kleinkinderen na? Een geïslamiseerd land? Is dat waarvoor onze ouders zoveel offers hebben gebracht? Om het na 70 jaar volledig te verkwanselen?

  Chapeau voor uw woorden, meneer Klaus!

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Hoe komt het toch dat wanneer ik Klaus hoor en zie ik warm word van binnen, dat gevoel heb ik niet bij Rutte, zou het komen omdat ik voel dat Klaus eerlijk is?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Bob Fleumer op 26/11 om 22:54

   Dat gevoel van u zou wel eens juist kunnen zijn. Ik voel dit precies zo! Rutte draait overal omheen, en geeft zelden een eerlijk en rechtstreeks antwoord. Deze man uit zijn grote zorgen in het openbaar, en dat wekt veel vertrouwen!
   Een voorbeeld voor onze MP!

   Like

 6. Elena zegt:

  Ook van mij…diepe buiging voor Vaclav Klaus.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Ware woorden spreekt deze man, helaas is onze politiek horende blind en ziende doof…

  Like

 8. Breget zegt:

  Hoe gelijk kan je hebben. Zo een regent verdien elk land,en dan die miskleun van een VVD’r Rutte

  Like

 9. exmarineman zegt:

  Hij heeft volkomen gelijk en het zijn niet alleen die west-europese landen die niets er tegen gedaan hebben, maar ook de VN. En het is NÚ al onbeheersbaar want er zijn al zoveel illegalen (afgewezenen na 10 jaren procederen en 10* afgewezen) die nu ook nog eens “recht hebben op” BBB volgens die zgn vluchtelingenovereenkomsten….. Hoe haal je het in je hoofd. Dat is toch onbestaanbaar. Échte vluchtelingen/asielzoekers zijn welkom, maar 99% zijn alleen maar economische vluchtelingen. En dan heb je nog die achterlijke overeenkomsten die ze hebben gemaakt met de olielanden in het M.O. en die nooit gecommuniceerd is met de bevolkingen. De Bilderbergers en de NWO die geheime bijeenkomsten hebben en waar dus ONdemocratische besluiten worden genomen en er gewoon dorgedrukt worden, Dan te bedenken dat wij Nederland ook nog eens TÉGEN onze zin de EU zijn ingefrommeld op manier die ook niets met democratie te maken heeft. De EU-Grondwet afgewezen per referendum en dan maar die wet iets aanpassen op onbelangrijke punten en we noemen het dan ook geen Grondwet meer en dan tekent Bakellende wel. Terwijl hij democratisch was geweest als die wijzigingen EN het Verdrag van Lissabon was voorgeld aan ons middels een referendum. En hetzelfde geldt voor de invoering van de Euro, het EMS en TTIF en ga zo maar door. Allemaal besluiten die genomen zijn door Nederlansdse politici ZONDER ENIG MANDAAT van de kiezers/het Nederlandse volk!!!!!! In strijd namelijk met het VN-Handvest waarin duidelijk staat dat ELK volk RECHT heeft op zelfbeschikkingsrecht en dat wanneer er overdracht van macht aan een ander land plaats vindt het VOLK eerst geraadpleegd dient te worden……..!!!!!!

  Like

 10. Pingback: Václav Klaus: Immigratie is geen mensenrecht | Nikontino's Blog

 11. nuchter zegt:

  En het volk blijft gewoon slapen, te lui om in opstand te komen.

  Like

  • Henri zegt:

   Dat is maar ten dele waar. Een groot deel van de bevolking wordt dagelijks opnieuw in slaap gesust via allerlei TV informatieprogramma’s, die ’s morgens vroeg al beginnen en ’s avonds laat eindigen met Pauw. Op radio 1 idem. Veel mensen, die werken, horen alleen dat soort programma’s en hebben niet de tijd om andere media te raadplegen. Of ontbreekt de interesse, wat niet vreemd is na de afbraak van ons onderwijs gedurende de laatste 40 jaar. De kritische geest behoefde niet te worden ontwikkeld, sterker nog een kritische geest is in toenemende mate ongewenst door de zogenaamde elite, want lastig. Vergelijk dit met het optreden van Mao tijdens de culturele revolutie, waarin de intelligentsia naar de boerennegorijen werden verbannen, heel welbewust. En er zijn meer voorbeelden uit de linkse keuken. En in NL is deze tactiek sluipenderwijs gedurende enkele decennia toegepast, met als resultaat dat zelfs academici vaak geen fatsoenlijke tekst meer kunnen samenstellen, niet kunnen rekenen en logisch redeneren.

   Dus luiheid zal zeker een belangrijke rol spelen, maar bewuste beïnvloeding door de MSM, in opdracht van bepaalde ministeries mag je niet uitvlakken. Actueel voorbeeld is de niet aflatende stroom van propaganda voor de klimaatconferentie in Parijs de laatste weken. Goebbels zou zijn vingers hebben afgelikt.

   Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Een keiharde definitie van onze dictatoriale Europese machthebbers!
  De vraag is hoe lang wij deze volksvernietigers hun gang laten gaan!

  Like

 13. de Nederlandse bevolking heeft nergens een stem in gehad.

  Like

 14. Jean zegt:

  Er komt “gelukkig” steeds meer licht aan de horizon.
  Die massa vreemdelingen hoort hier niet thuis dus rechtsomkeer maken met die handel want wij hebben totaal geen behoefte aan “zelfvernietiging” en zeker geen behoefte aan verkrachtingen en moorden.
  Heel het politiek schorem wat vreemdelingen steunt zal totaal politiek vernietigd worden.
  Geen vreemdelingen in onze huizen, straten en gemeenten want er komt toch maar alleen ellende van.
  Als die instellingen die al dat volk “zomaar” binnen laten nu eens de plicht krijgen die vreemdelingen “zelf” te voorzien van brood bad en bed, dus op hun eigen kosten want wij willen er geen eurocent aan spenderen. Wij betalen toch ook niet de benzine voor zijn wagen van de overbuur! Even het politiek schorem buiten beschouwing gelaten, die betalen nergens niets dat moeten wij allemaal betalen!!!! Zou hun salaris van n10 a 12.000 euro per maand te laag liggen om alles zelf te betalen? Ik tel de representatie en kostennota’s die ze indienen nog niet mee….
  Grenzen nu potdicht en alles wat hier rondloopt en hier niets te zoeken heeft eruit, punt.

  Like

 15. louis portugal zegt:

  Helemaal eens met Klaus en de bovenstaande reacties.
  Het wordt ons door VOORAL linkse poltici waaronder ook genoeg VVD-ers aangedaan.

  Like

 16. Guardiacivil zegt:

  Gooi de hekken van de Koninklijke paleizen open, gratis onderdak, rijkelijke maaltijden en ruim zakgeld zoals koninklijk behoord.

  Like

  • Jean zegt:

   Ik heb een beter idee: gooi dat hele circus buiten en gebruik die paleizen voor ONZE daklozen in onder te brengen dan hebben die gebouwen tenminste een nuttige functie.

   Like

 17. jantjeuitnl zegt:

  Klaus heeft 100% gelijk. De West Europese politici zijn allemaal bang dat ze niet meer aardig gevonden worden door hun collega’s en buiten de baantjesmolen vallen. Wat zij doen heeft niets meer te maken met opkomen voor de eigen inwoners. In tegendeel.

  Like

 18. jungleelephant zegt:

  De man getuigd van gezond verstand;een van de weinigen!Helaas!

  Like

 19. Sonja zegt:

  Ik heb maar 1 vraag hoe kan je zoveel geld aan gelukzoekers investeren en je eigen volk laten stikken zou zo graag antwoord op die vraag krijgen. Alles wordt ons maar door de strot geduwd we mogen alleen eens in de 4 jaar stemmen en verder totaal geen inspraak.

  Like

 20. Jan zegt:

  Het leger zal de hijrah moeten tegen houden anders gaat Europa ten onder. Volk uit Pakistan, Iran, Marocco meent Europa in bezit te moeten en kunnen nemen:

  Police in Macedonia fired tear gas and stun grenades at desperate migrants stranded for days at the Greek border and who are demanding passage to western Europe, as soldiers began erecting a metal fence to keep them out.


  Macedonia, along with other Balkan countries on the migrant route, began turning away “economic migrants” nearly two weeks ago. Human rights groups have criticized the decision, under which only Syrians, Iraqis and Afghans are allowed through.

  The new restrictions triggered days of protests from Iranians, Pakistanis, Moroccans and others, stranded in squalid tent camps on the border. Some Iranians have sewn their lips shut. One man on Saturday threw himself on railway lines before the police, screaming and flailing.
  Saturday’s violence broke out after one migrant, believed to be a Moroccan, was electrocuted and badly burned when he climbed on top of a train wagon.

  An angry crowd surged towards lines of Macedonian police and began throwing stones

  http://www.reuters.com/article/2015/11/28/us-europe-migrants-macedonia-idUSKBN0TH04M20151128?feedType=RSS&feedName=topNews&utm_source=twitter

  Alleen een regen van kogels kan deze waanzin nog tegenhouden.

  Like

 21. Bas zegt:

  Om echt licht aan de horizon te verkrijgen en om het tij echt te keren is het nodig onze toekomst veilig te stellen, dit o.a. voor kinderen en kleinkinderen. De enigste optie is een nieuwe zelfstandige onafhankelijke regering in ballingschap te vormen incl. nieuwe grondwet., Met andere woorden; het oude zieke hersenloze (Bilderberg) EU zooitje af zetten, om de boel te kunnen resetten, zo niet te redden wat er te redden valt. De EU bonzen (met hun kliek) zijn te ver gegaan !

  Like

 22. Jan zegt:

  Czech independent TV exposes many ‘refugees’ are actually jihadis

  http://www.liveleak.com/view?i=d0e_1448592215

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s