Nieuws uit Gutmensch-stad

Screenshot_22

(Door: Wim van Schaik)

De SGP in Apeldoorn wil dat vluchtelingen in de noodopvang de mogelijkheid krijgen tegen een kleine vergoeding vrijwilligerswerk te doen.  En ik maar denken dat ze daar na hun welkomstliedjes de totale verzorging voor die arme ‘vluchtelingen’ op zich hadden genomen. Het zal toch niet waar zijn dat het bij één maaltijd gebleven is?

Dat die ‘vluchtelingen’ zomaar het sportveld gebruikten wanneer het hen uitkwam, zat Apeldoorn niet lekker. Maar ze hoeven dat daar in Apeldoorn toch niet zo hoog op te nemen. Kom op zeg! Je kunt van die arme getraumatiseerde ‘vluchtelingen’ toch niet verlangen dat ze met jullie rekening houden. Gun die jongens jullie sportveld!  Bovendien, jullie kunnen lekker de hele dag werken. Maar die vluchtelingen, die hebben het pas zwaar man, die vervelen zich te pletter. Lopen maar wat langs de straat. Zien al die mooie etalages. Kunnen niks kopen, want ze hebben geen geld. Stom dat ze nog geen weekgeld hebben! Even geduld oefenen kun je natuurlijk niet vragen. Er valt al zoveel tegen. Allemaal extra traumatisch. Wat doe je dan als ‘vluchteling’? Je moet toch wat. En trouwens,  zo’n ‘vluchteling’ heeft toch zeker ook recht al die dingen? Snap dat dan!

Volgens meneer Van den Berge van de SGP moeten wij dan ook  niet gek opkijken dat er gestolen wordt. Normaal toch? Doet iedereen in dit land die gebrek aan geld heeft, gewoon meenemen die handel. Geen kwaad woord van die tentbewoners. We begrijpen het. We zien het door de vingers. Net zoals we zwartrijden door de vingers zien en nog wat andere dingetjes… Gelukkig komt de SGP met een mooi plannetje: het college van Apeldoorn  moet de mogelijkheid onderzoeken dat die gasten op kleine schaal vrijwilligerswerk kunnen doen. Nu denk ik altijd dat vrijwilligerswerk vrijwillig wordt gedaan: even een boodschap voor de buurman, hond uitlaten, een keer ramen zemen, kleine reparatie. Maar nee, daar ben je per slot van rekening geen ‘vluchteling’ voor. Money! Money!

Ik vraag me ook af wat Van den Berge onder kleine vergoeding verstaat. Wedden dat daar heibel van komt? Te weinig. Discriminatie, uitbuiting, slavernij zelfs! Voor je het weet staan de meldpunten in Apeldoorn roodgloeiend. En wie gaat betalen? Van den Berge heeft aan alles gedacht. De organisatie waar de vluchteling aan de slag gaat, moet dokken. Dat kan (daar komt ie…) ook de gemeente zijn. Dus die vriendelijke lui in Apeldoorn mogen nu via een omweg ook nog eens het zakgeld van de vluchtelingen betalen.

Hij gaat lekker in Apeldoorn. Of toch niet zo? De SGP roept het college er ook nog toe op ‘bij scholen en verenigingen, maar ook bij asielzoekers en vluchtelingen extra aandacht  te vragen voor respect, waarden en normen’.  De fractie vindt dit van belang nu er ‘door de toestroom  extra druk op draagvlak en draagkracht in de samenleving ontstaat’. Lees ik hier tussen de regels door dat het toch niet allemaal rozengeur en maneschijn is daar in  Gutmensch-stad?

Door
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, linkse gereformeerden, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Nieuws uit Gutmensch-stad

 1. tjonge zegt:

  ik word kotsmisselijk van die religieuzen, eerst had ik alleen een bloedhekel aan islam, nu kom ik er achter dat al die anders gelovigen net zo erg zijn en de ondergang van nederland betekenen.
  .
  weg met al die k*t reli-gekkies, allemaal opdoeken en achter de voordeur met die achterlijken….

  Like

 2. Avander zegt:

  Ho, Ho, Ho, wacht even. Ben ik nou gek geworden of leef ik soms nog in de verkeerde tijd?
  Vrijwilligerswerk is toch vrijwillig, dat doe je toch kosteloos? Dat doe je toch om een arme drommel of een ziek mens te helpen? Zeg mijnheer de SGP-er, wat rekende Jezus voor zijn hulp aan die arme lamme man van “sta op en wandel” ?

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Ach, SGPer, je hebt de antichrist binnengehaald; lees 2 Petrus 2 en de 2e brief van Johannes eens….
  Denk dat ik wel vrijwilligers werk weet, wat dacht u van hun eigen troep opruimen, toiletten schoonmaken en zo?

  Like

  • Cathja zegt:

   @Hendrik M. op 29/11 om 23:29

   Het opruimen van hun zelf gemaakte troep zou verplicht moeten worden! Het schoonmaken van de toiletten net zo. Als je iets bevuilt, zorg dan dat het weer wordt gereinigd.
   Vrijwilligerswerk kunnen ze mooi in de openbare ruimten doen, zoals papiertjes prikken in de parken en plantsoenen, prullenbakken legen, etc.
   Als ze daar een beetje zakgeld voor zouden krijgen, hebben ze er tenminste nog iets voor gedaan. Ze zullen moeten leren dat wij hier werken voor ons geld. Dat we niets cadeau krijgen. Alleen voor niets gaat de zon op.
   Ook in Apeldoorn.

   Like

 4. Republikein zegt:

  Religie betekent verblinden.
  Oeps, 1 letter teveel.
  Nauhw, laat maar staan, staat leuk.

  Like

 5. Jan zegt:

  Jihadisten in Weert in opstand, willen niet iedere dag aardappelen met gehaktbal en appelmoes

  In een asielzoekerscentrum in Weert moest de politie zondagavond ingrijpen.

  Er zou één arrestatie zijn verricht. Volgens de omroep was er onrust over het eten, de huisvesting en het onderwijs. Tegen een lokale nieuwssite heeft een bewoner gezegd dat de asielzoekers in de onlangs ingerichte opvang al weken hetzelfde eten krijgen. Ook zegt hij ‘gek’ te worden omdat de bewoners zo dicht op elkaar zitten.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4198009/2015/11/29/Politie-grijpt-in-bij-asielzoekerscentrum-Weert.dhtml

  Like

  • rs zegt:

   Is al iets bekend over wat er met die ARRESTANT gaat gebeuren ? Het land uitzetten( was toch de afspraak ) ????

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Jan

   En WIJ worden stapelgek van al die rond slenterende hang-gelukszoekers! Je ontkomt bijna niet meer aan hele horden binnenkijkers, klagende asieleisers, en agressieve oproerkraaiers.
   Ons land is er beslist niet aantrekkelijker op geworden.

   Like

 6. Bedoelde je soms Blödmensch?

  Like

 7. Hans zegt:

  Religie is de ondergang van de wereld. Het Romeinse rijk is verdeelt geweest en uit elkaar gevallen door het achterlijke barbaarse christendom. De islam is zo mogelijk nog achterlijker. Allebei steunen op oude mythes en wetenschappelijk volstrekt achterhaalde ideologie. Religie hoort achter de voordeur. Dus geen minaretten die de openbare ruimte schenden en mensen irriteren die niet religieus zijn, gelukkig een steeds grotere meerderheid. En ook geen kerkklokken, kerststallen in het openbaar, geen SGP die vrouwen discrimineert in het parlement, geen enkele subsidie van religie. Het Christendom en islam horen hier niet, maar in het primitieve achterlijke midden-oosten met hun barbaarse woestijn wetten. Achterlijke islamitische gestoorden menen in de koran wetenschappelijk bewijs te hebben gevonden voor hoe die gestoorde god allah een mens laat geboren worden uit zaad. Maar waar in de koran lees je dat er ook een vrouwelijke eicel voor nodig is?

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @ Hans: 10.34. uur. Ten aanzien van het christendom, ben ik het niet met U eens. Wel ben ik het eens met de reageerders die kritiek hebben op de SGP m.b.t. de vluchtelingen. Ook ik, als belijdend christen, ben van mening dat we niet heel Afrika hier heen moeten halen. Trouwens het christendom, is onder invloed van de filosofie- Verlichting- Voltaire, Kant,Hegel volstrekt ontdaan geworden van veel verkeerde opvattingen. Dat kon, en kan, met het Christendom wel, echter met de Islam nooit lukken, omdat de islam geen scheiding der machten en een seculiere Staat aanvaard, terwijl het Christendom dat wel aanvaard. Zo zie ik het in ieder geval.

  Like

 9. Hans zegt:

  Tom en Cathja, de achterlijkheid van het christendom zit hem tegenwoordig nog in het feit dat mensen verkapt met de dood bedreigt worden als ze niet in het offer van Jezus geloven, gedreig met een niet bestaande en bewezen hel, en een onwerkelijke voorstelling waar geen bewijs voor is wat betreft het hemelse. Verder worden in orthodoxe kerken vrouwen geweigert als predikant enz. Voorts is het niet goed dat de zondag nog steeds als rustdag voor iedereen geld. Dat kan en mag niet voor mensen die niet religieus zijn, evenals het openbaar schenden van de publieke ruimte door het luiden van kerkklokken. Mijn kritiek op de SGP behelst dat ze de hiervoor genoemde punten ondersteunen, en natuurlijk dat ze geen vrouwen verkiesbaar willen stellen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @Hans 9:16

   Ach Hans, ik constateer uit jouw reactie alleen maar dat je een hekel hebt aan alles wat christelijk is. Je zegt het met veel woorden.

   Ik begrijp niet dat je het luiden van kerkklokken ‘een schending van de publieke ruimte’ noemt! Vele eeuwen lang luiden er al kerkklokken, zowel in binnen- als in buitenland. Niemand die zich er aan heeft gestoord!
   Het lijkt tegenwoordig wel een ‘sport’ om alles wat vertrouwd is, en waar niemand zich ooit aan ergerde, aan de schandpaal te nagelen!

   Beste Hans, kerkklokken luiden normaliter alleen op de zondagen, en bij trouwdiensten en begrafenissen, of andere bijzondere gebeurtenissen. Is het zó moeilijk voor je om te accepteren dat dit al eeuwenlang bij het openbare leven hoort?
   Ik ken tál van andere zaken die de ‘publieke ruimte schenden’ met hun oorverdovend lawaai!
   Maar dat lijkt beter geaccepteerd te worden dan het luiden van kerkklokken…….

   Like

 10. Pingback: Jij bent welkom in mijn land | E.J. Bron

 11. Harry zegt:

  In een dorp , niet ver bij mij vandaan stikt het van de “zware” kerken .
  Het stikt er ook van de lui met een neurotische tic .
  Heb gewerkt met lui die continu gekke bekken liepen te trekken en dat was echt niet op de beschutte werkplaats , maar in een machinefabriek waar hoogwaardige kwaliteit de norm was .
  Gewoon vaklui , maar wel met rare gewoontes .
  Rare schichtige bewegingen met hun hoofd maken en heel erg met twee ogen tegelijk knipogen .

  Op een gegeven moment werd ik er door een collega op gewezen , dat al die lui met een rare tic uit dezelfde kerk kwamen .
  Nou ben ik daar eens in gaan spitten , heel uitgekookt interviewen en verdomd , dat klopte !
  De refo dominee aldaar preekte iedere zondag over hel en verdoemenis , kennelijk is dat niet zo goed voor de menselijke geestelijke gezondheid .

  En wie fantaseert ( als vent zijnde ) niet eens over een heerlijke buurvrouw ? ( Indien aanwezig ) .
  Zelfs dát mag al niet .
  Ik heb drie buurvrouwen , jong , mals en slank , alledrie de zonde wel waard .
  Daar staat haast de doodstraf op , alleen er aan denken al , nog erger dan bij moslims .

  Branden zal je , continu , in het hellevuur !
  Ik laat me maar zo snel mogelijk cremeren , dan hoef je dat tenminste niet iedere dag mee te maken .
  Geen risico’s .

  Is het niet zo dat mensen die een religie aanhangen iets labiels hebben ?
  Dat ze met een groep samen moeten klonteren om zich te bevestigen of zo ?
  Zingen in de kerk schijnt ook zo’n heilzame werking te hebben , gezien al die glimmende halleluja gezichtjes van de dames na afloop .
  We zijn één , of zo .

  Ik kan er met m’n pet echt niet bij !
  Té nuchter wellicht , kan dat ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s