Italië: Kerstconcert afgezegd wegens moslims

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

Opwinding in het Italiaanse Rozzano bij Milaan: de directeur van de basisschool heeft het traditionele kerstconcert van basisschoolleerlingen afgezegd – uit angst dat de moslimleerlingen zich daardoor geprovoceerd zouden kunnen voelen. In plaats daarvan dient er eind januari een winterfeest te komen, aldus directeur Marco Parma.

Bij dit winterfeest moeten dan niet-religieuze liederen worden gezongen, wil Parma op zeker gaan. Volgens hem zouden moslims juist na de aanslagen van Parijs kerstliederen als provocatie kunnen opvatten.

Bovendien wil Parma alle kruisen uit de klaslokalen verwijderen. Christelijke ouders hebben al een klacht ingediend. De onderwijsautoriteit onderzoekt de zaak.

Lees ook: www.newsjs.com

Bron:
http://m.oe24.at/welt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, betutteling, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

49 reacties op Italië: Kerstconcert afgezegd wegens moslims

 1. Drs.P. zegt:

  Nogmaals, met dit soort gehandocapte debielen hebben we geen vijanden meer nodig.
  Zij die faciliteren zijn schuldig en hoofdelijk aansprakelijk!!!!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Gloeiende gloeiende…..zelfs in het overwegend katholieke Italië gaan ze dus op de knieën!Onbegrijpelijk!

  Like

 3. Berthe zegt:

  Wat een verrijking die moslims………………

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Schande, schande, schande! Hoever zijn “ze”, de EUSSR en de RODEN, met behulp van liberalen en christen-democraten, met de complete uitverkoop van EUROPA aan de Islam!

  Like

 5. Joshua zegt:

  Er wordt veel te veel toegegeven aan die woestijn RATTEN, maar de overheden zijn de grote IMBECIELEN!!!!!!!!!!

  Like

 6. Cathja zegt:

  Dit is (opnieuw) een bewijs dat ze het in hun broek doen van angst voor moslims! Wát een buiging voor de islam is dit!
  Waarom zouden wij ons er iets van aan moeten trekken als moslims zich geprovoceerd zouden voelen wanneer er kerstfeest wordt gevierd en kerstliederen worden gezongen? Ze weten dat Italië onderdeel is van het van oorsprong christelijke Europa, en dat hebben ze maar te respecteren.
  Wij moeten in ons land inmiddels toestaan dat het dagelijkse gejank van de minaretten klinkt, en daardoor zijn er velen écht gefrustreerd. Het kerstfeest is tijdelijk, maar die oproepen tot gebed zijn blijvend. Van ons wordt tolerantie gevraagd, terwijl we alleen maar vijandschap terug krijgen.
  Ook in Italië bestaat nog steeds godsdienstvrijheid, maar waar nu dus de één of andere directeur een mooi christelijk feest om zeep wil helpen om de moslims een plezier te doen. Je moet maar durven!

  Deze directeur dient onmiddellijk afgezet te worden, voordat hij nog veel meer kapot maakt!

  Like

  • Giny zegt:

   Hoe was het ook weer Cathja?
   Geert Wilders was toch degeen die angst zaaide?
   Nu blijkt het een leraar van een basisschool te zijn!
   Daarvoor in de plaats een “Winterfeest”
   Wij staan niet meer toe dat hier een “suikerfeest” wordt gehouden!
   Stelletje lafaards, allemaal een klap van de molen, een windmolen dan
   wel te verstaan, te pakken!

   Like

  • Theoden zegt:

   in het schavot en rotte eieren.

   Like

 7. Willie zegt:

  De onderkruiper !!!!

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Ach onzin! Muzels zijn ongeacht verdere omstandigheden altijd beledigd geprovoceerd door om ’t even wat dat onislamitisch is. En niet voor ’t eerst als ze zo overgevoelig zijn voor alles dat niet van hun club niet conform hun clubregels is waarom blijven ze dan niet in hun eigen achterlijke pislamitische kudtlanden, zij blij wij blij ’t beste voor iedereen dus maar ja geen graties oitkeringen enzo daar en onvoldoende kafirs om op te parasiteren. Stel je voor dat je zelf zou moeten werken als muzel, hoe onislamitisch.

  Like

 9. Hans zegt:

  Dat kerst weg gaat is totaal niet erg, echter niet om toe te geven aan de islam. Elke religieuze openbare uiting moet weg. Dus geen kerkklokken, minaretten, religieuze scholen, overheidssubsidie voor religies, geldstromen uit buitenland, hoofddoeken buiten de eigen deur, kerststallen, scheiding van seksen, en de totale gelijkheid en vrijheid om te beslissen hoe jij je leven in richt. En een verbod kinderen religieus te indoctrineren, tot de plicht vrouwen toe te laten als dominee of imam.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Hans,

   jij hebt zeker een gloeiende hekel aan democratie? Want dat is wat je met je reactie uitstraalt.

   Like

  • U heeft geen ongelijk: Ik herinner me nog steeds het Duitse praatprogramma “Der Heisse Stuhl”van jaren geleden, waarin een socioloog zijn stelling verdedigde: Schaf Kerstmis af! Met het argument: “In geen enkele andere periode van het jaar heb je te maken met zóveel zelfmoorden.”
   Ik vond -en vind- er wel wat in zitten, want ook voor mij is het al jaren overwegend een róttijd!
   Leuk voor mensen met een probleemloos leven. Daar behoor ik echter niet toe.
   En over het algemeen valt daar best mee te leven, maar met de feestdagen moeilijker.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Theresa,omdat jij,ik en vele anderen nog eens extra met de neus op de rottige feiten worden gedrukt met kerstmis,hoeft het toch niet afgeschaft te worden?Gewoon doorbijten en verder gaan met adem halen;het gaat vanzelf weer voorbij!En om het nou af te schaffen voor rifapen en dobbernegers:dat nooit,van ze leven niet!Vroeger genoot ik er wel van,en jij misschien ook!Toen kocht je iets leuks voor je kinderen,zette een boom op met gekleurde lichtjes,had iets lekkers bij de koffie en het voelde warm,gezellig!Dat dat nu niet meer kan is jammer maar een kaarsje en een mooi boek doen veel!

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Als je de moed opgeeft om het gezellig te maken ook al is het voor jezelf, dan heb je in feite al verloren en toegegeven aan wurgende eenzaamheid. Als je voor jezelf blijft zorgen en eventueel iemand uitnodigt om die gezelligheid te delen dan ben je rijker in je gevoelsleven dan als je alleen blijft. Een keus maken kan veel doen in de komende dagen, fijne dag jungleelephant

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Theresa Geissler 30 november 2015 om 20:32

    Beste Theresa, ook ik ben altijd blij als die ‘feestmaand’ weer voorbij is. Al die zogenaamde ‘vrolijkheid’ en die ‘nep-vroomheid’, bah!
    Als er nu nog reden tot feesten zou zijn, maar die ís er gewoon niet met die onzekerheid in je leven…
    Voor mensen die alleen wonen en/of te maken hebben met ziekte of met een sterfgeval, is die tijd al helemáál een ramp…

    Hoewel ik nooit iets aan kerstmis doe, zal ik nooit accepteren dat het vanwege de achterlijke grillen van import moslims -de barbaarse brutale vlerken- afgeschaft zou moeten worden.

    Like

   • Edjan zegt:

    Beste Theresa:
    In mijn jonge jaren ging ik op reis, bijv naar Marokko (!) in de bergen banjeren…
    Later, toen dat niet meer ging, kocht ik een paar flessen drank, deed de gordijnen dicht en kwam alleen op straat om de buren met oud en nieuw een handje te geven…
    Nog weer later had ik een vriendin en dan heb je “plichten”: verplichte gezelligheid. Leuk! (niet)…
    Nu boek ik voor vlak na de kerst een hotel en ga wat wandelen, voorzover dat nog gaat (heb wat aan mijn voeten)…
    Veel sterkte.

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Er zijn op het internet heel veel forums te vinden waar je elkaar kunt vinden ook met de feestdagen voor de deur. Veel mensen zijn alleen of eenzaam en zoeken tegenwoordig kamaraden op het net. Al is het voor een babbel of nieuwe kennismaking, er is genoeg en het kan gezellig zijn. Maar als je dit persoonlijk niet wilt en er niets voor voelt dan wordt de cirkel niet doorbroken waar veel mensen inzitten. Vroeger zat ik zelf op RendezVous, een gratis (dating-forumsite) en heb er best wat vrienden leren kennen toen ik in België woonde. Verschillende forums over diverse tema,s zijn er te vinden. Ik denk dat het een kwestie is van willen en toelaten in je leven. Fijne dag Edjan.

    Like

   • Edjan zegt:

    Beste Guardiacivil 1 dec 11:18.
    Bedankt voor je reactie. Ik ben nogal een Einzelganger, en al zo lang als ik me kan herinneren. Dat heeft voordelen en nadelen.
    Ik zal eens naar dat RendezVous kijken, nog nooit van gehoord. Een relatie met een vrouw hoef ik niet meer na de laatste ervaring (ze deed het al 4 maanden stiekem met een turk die intussen ruzie met me zocht terwijl ik haar vanwege haar chronische ziektes mocht ondersteunen). Bwèèèèhk.
    Ik vind het voor mezelf best wel fijn om deze dagen ergens in een hotel te zitten, wat wandelen, af en toe een praatje …
    Heus, Guardiacivil, van mij kun je geen gezelligerd maken!
    Guardiacivil, jij ook een prettige dag!

    Like

 10. Het is duidelijk, dat in die streek Lega Nord niet voldoende vertegenwoordigd wordt, wan dan was zoiets ondenkbaar geweest.
  Van de Democrazia Christiani moeten ze het niet hebben, ook al getuige het gedrag van de Paus: Allemaal moslim-hielenlikkers geworden!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 11. Gasso zegt:

  Als er toch een God bestaat, laat Hij die kudt-moslims uitsterven.
  NOOIT zullen wij de Kerst opgeven of verloochenen.

  *op de knieen gaat en de Heer aanroept*

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  “uit angst dat de moslimleerlingen zich daardoor geprovoceerd zouden kunnen voelen”

  NOU EN???!! Dan donderen ze toch gewoon op naar hun eigen islamitische woestijn van oorsprong?!

  Like

 13. Hendrik M. zegt:

  Sinds de paus zich bekeerd heeft tot de islam gaat het keihard bergafwaarts…

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Kan deze linkse klote-directeur van een Marco Parma niet gewoon onder zijn stomme kont uit die school daar in het Italiaanse Rozzano worden geschopt? Dat hij het gore lef heeft om kinderen daar hun kerstfeest af te pikken, niet wil toestaan dat daar kerstliedjes worden gezongen, kruisbeelden wil verwijderd om de moslims niet te provoceren (wiens mening hij nog niet eens vroeg) is een vorm van de kruiperigste lafheid die er bestaat. Als ik een (geadopteerd) kind zou hebben gehad dat op deze school zat ging ik bij het horen van dit onzalige plan meteen verhaal halen bij die idioot van een Parma door hem gedachtig de les te lezen en ging het kind daar meteen voorgoed van school af!
  Laten we anders Parma in zijn eentje onmiddellijk een Winterfeest aanbieden richting de Zuidpool en dat hij daar van mijn part kerst-, of moslimliedjes gaat zingen voor walvissen, orka’s, zeehonden, zeeluipaarden, pinguïns, grote jagers, zuidpoolkippen enz. en desnoods schijten ze hem letterlijk onder, de vieze mislukkeling en nietsnut die hij is!

  Like

 15. tjonge zegt:

  100% een met de reactie van Hans 30 november 2015 om 19:46 .
  .
  schaf al die k*t religies maar af, artikel 1 ook schrappen !
  .
  tis al menig keer gebleken dat de christelijken (of wat voor een soort ook) ons, de anti islam/eu, niet goed gezind zijn, integendeel, ze zingen met zijn allen “welkom”.

  religie achter de voordeur, kerken ombouwen tot appartementen, haathutten afbreken, geen enkele school meer met reigie, etc, etc…

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Helemaal mee eens:”geloof”maakt meer kapot dan je lief is!

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Ik heb toch nog even een opmerking over de religies en geloven: massamoordenaars als Hitler en Stalin waren oftewel geloofsmisbruikers of atheïsten die zichzelf als goden zagen en vele tienduizenden gelovigen (?) waaronder katholieken, protestanten, christenen, orthodoxen, moslims e.v.a. hebben opgesloten, gedeporteerd, gemarteld en vermoord. In Rusland hebben beide “heren” in vredes- en oorlogstijd duizenden kerken, kathedralen, synagoges, moskeeën enz. laten verwoesten en soms zelfs met de gelovigen er nog in! En helaas is het veel te moeilijk om religies en gelovigen af te schaffen omdat deze er al vele duizenden jaren zijn! Ze afschaffen zal de wereld, naar ik vermoed, echt niet vrediger maken omdat er meestal ook wordt gemoord om gebiedsuitbreiding, rassenhaat, jaloezie, hebzucht, machtslust etc.!
    Mochten er trouwens een stel moslims, asielzoekers en vluchtelingen daar opduiken om aan de autochtoonse Europeanen te vragen of zij daar geld, voedsel en goederen krijgen op een opdringerige wijze dan is het veel beter hen niets te geven! Wij hoeven hier niet langer voor Zoete lieve Gerritje uit ‘s-Hertogenbosch te spelen en alles voor hen te betalen al gaat de tekst hierover zo:

    Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje,
    Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve meid.
    Wat zullen wij daar drinken, zoete lieve Gerritje?
    Wat zullen wij daar drinken, zoete lieve meid?
    Brandewijn met suiker, zoete lieve Gerritje,
    Brandewijn met suiker, zoete lieve meid.
    Wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?
    Wie zal dat betalen, zoete lieve meid?
    Den eerste boer den beste, zoete lieve Gerritje,
    Den eerste boer den beste, zoete lieve meid.

    Like

 16. Guardiacivil zegt:

  Het slechtste wat we kunnen doen is onze aandacht ruilen voor angst, we moeten juist opstaan en laten zien dat we totaal niet bang zijn voor de Islam en dat we klaarstaan. Draai die rollen om en zorg ervoor dat zij bang zijn van ons. Niets gaan we inleveren van onze cultuur, normen en waarden. En als mensen die dit voorstellen of graag willen dat dit veranderd en meewerken aan de invoering van dit soort regels dan moeten die mensen emigreren naar Afrika en anders jagen wij ze wel daar naartoe.

  Like

 17. Hans zegt:

  bij Parma moeten ze een flink houten kruis anaal inbrengen
  Zonder vaseline graag.

  Like

 18. Geronimo zegt:

  Mevrouw Theresa Geissler, ik kan u met de beste wil van de wereld niet volgen, meer bepaald wat uw persoonlijke frustratie i.v.m. het kerstgebeuren betreft, en dit Italiaans voorval. Wat heeft het ene nu met het andere te zien?

  Ik wil niet belerend overkomen, want u weet dit allemaal ook best wel zelf, daar twijfel ik niet aan, maar het kerstfeest is in eerste instantie een christelijk religieus feest: de geboorte van Christus. Een periode van religieuze beleving voor alle christenen. Met de jaren is het evenwel met de ontkerkelijking meer en meer ingepalmd door al wat ongelovig is, en is zo verworden tot een soort heidens feest van materiële oppervlakkigheid, ver weg van zijn oorspronkelijke bedoeling. Al dat gedans, al die overdreven eetfestijnen, al dat commercieel gedoe errond, en wat weet ik veel meer, zijn daar evenveel exponenten van. Iedere religieuze sereniteit is in de meeste gevallen quasi verdwenen.
  Hoeveel jonge mensen zouden hedentendage nog precies kunnen vertellen wat kerstmis juist betekent voor de christenen? Ik vrees slechts weinig. Dat dit gebeurt in een christelijk land als Italië, is daarom des te erger.

  Ik zeg dit maar om aan te tonen dat het hier in Italië gaat om een regelrechte capitulatie voor de islam. Een christelijk feest bij uitstek als kerstmis zou die onverdraagzame heren wel eens een doorn in het oog kunnen zijn. Stel je voor ! Daar word een mens toch echt misselijk van? Onze kruisen moeten overal weg, waarom niet hun burka’s. Waarom mogen de moslims dan hún islamitisch feest, de ramadan, nog met zoveel woorden bij ons beleven. Worden wij daardoor niet gekwetst? Of gevaarlijk? En het Suikerfeest, gaat men dat dan b.v. binnenkort ‘Snoepfeest’ gaan noemen, en de ramadan ‘sadistenfeest’? De vraag stellen is ze beantwoorden.

  Iedereen die een beetje de islam heeft leren kennen, zou intussen moeten weten dat islam-terreur zoals in Parijs, niet alleen maar tot doel heeft om mensen te doden, maar wel om een hele gemeenschap door juist het doden van een grote hoop mensen zodanig angst te doen aan te jagen, dat ze zich in de toekomst gewilliger gaan neerleggen bij een islam-dominantie. Om van de terreur en de spanning die dat met zich mee brengt, af te zijn. Vrede door onderwerping. De echte betekenis van ‘islam’. Terreur als een eerste stap naar het einddoel: de islamisering van Europa !

  Zo te zien zijn ze dus in Italië al aardig op weg. Goeie leerlingen. Daarom, en daarom alleen, vind ik het zo vreselijk erg wat daar nu gebeurt met dat afgelasten van dat kerstconcert, dat toegeven aan de islam als regelrechte lafaards. Die moslims moeten nogal in hun vuistje lachen. Almaar driester zullen ze overal worden, want voor ruggengraatlozen hebben zij nu eenmaal, en volkomen terecht, geen enkel respect, tot ze alles naar hun hand zullen gezet hebben, en de sharia is ingevoerd. Hoe zult u zich dan voelen bij het Suikerfeest?

  Gelovig of ongelovig, of we het nu graag hebben of niet, onze Europese roots zijn christelijk, en moeten dat ook blijven. Daarom heeft de islam bij ons geen plaats en daarom zijn dergelijke Italiaanse initiatieven een regelrechte misdaad tegen onze christelijke beschaving.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Geronimo

   Beste Geronimo, uw reactie is me uit het hart gegrepen. Ik onderschrijf uw woorden volledig! Het Kerstfeest zoals wij vandaag de dag meemaken heeft niet zoveel meer te maken met de betekenis van Kerst. Het overmatig eten en feesten is iets wat haaks staat op het verhaal van de nederige geboorte van Jezus in de stal van Bethlehem.
   De ‘wereldlingen’, of niet-religieuzen, hebben het christelijke feest omgebouwd tot een werelds feest, met alle toeters en bellen die we straks overal weer zullen zien.
   Inderdaad, velen weten de betekenis van Kerst niet meer. Van oorsprong zijn we een christelijk-Joods land, maar er is nog maar weinig van over.

   Toch zou ik het Kerstfeest niet willen missen. Ik begrijp sommige reageerders niet, die het Kerstfeest liever maar afschaffen. We zouden vandaag de dag de moslims er wel een heel groot plezier mee doen, maar eenmaal afgeschaft, krijgen we het nooit meer terug! Is dat wat zij bedoelen met te zeggen dat ze er vanaf willen?

   Als we doorgaan met het binnen halen van ontelbare moslims, zijn we met een aantal jaren ongewild ‘verlost’ van alles wat christelijk is, en zullen we onder de sharia moeten leven.
   Ik denk niet dat het een goede ruil is met wat we nu hebben, en wat we zouden moeten koesteren.
   Dat velen geen reden tot feesten zien kan ik begrijpen, maar dat mag nooit een reden zijn om het af te schaffen. Nog teveel mensen houden vast aan een christelijke traditie, en dat is goed. Dat moet zo blijven.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Geronimo: 01.57. uur. Ik ben het volkomen met U eens. Niets aan toe te voegen, enkel dat ik apert duidelijk wens te maken, dat ik voor de SECULIERE STAAT ben.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Wij staan en blijven als een betonnen muur (met daarop Nato-draad!) achter het /ons Kerstfeest staan. Toegeven aan het gekwetst zijn van islam-ongedierte is heulen met onze doodsvijand.
    En ook zij hier… die door een moeilijke jeugd zuchten onder persoonlijke frustraties moeten hun zelfbeklag in december dan maar eens tijdelijk opzij zetten!
    Vanaf 1 januari mogen zij dan weer zuchten onder het vooruitzicht om op 24 december van het komende jaar getuige te mogen zijn van de geboorte van Christus in een eenvoudige stal, omgeven door engeltjes en herders. Wat kan er mooier zijn?
    Dus nu niet langer zeuren!…

    Like

 19. Avidis zegt:

  Kerst opgeven???? Nooirt!!!! Laat ze allemaal verrekken, al die semi Kamerleden, wij Nederlanders geven Kers nooit op!!!!!

  Like

 20. Avidis zegt:

  Lafaards allemaal, durven net tegen de invasie tegen de moslims in te gaan.

  Like

 21. Hans zegt:

  Cathja, het stokpaardje van religie is als ze kritiek krijgen er geen democratie zou bestaan. Die onderschrijf ik wel. Maar wel 1 die seculier is. Zodra religie de overhand krijgt demografisch of politiek gaat ze zoals de geschiedenis heeft bewezen haar wil opleggen aan anderen. Het gaat er om dat religieuze uitingen niet publiekelijk mogen zijn zodat iedereen er rekening mee moet houden. Het christendom is niet dominant meer, ze zijn verlichter. Dat is goed, maar als ze de macht weer hadden weet ik het zo net nog niet. Bv. het dreigen met hel en verdoemenis als je niet in Jezus of zijn offer geloofd is een doods bedreiging, en dient dus hard aangepakt te worden met een verbod om kinderen te indoctrineren.

  Like

  • Cathja zegt:

   Beste @Hans,

   ik ben ook kerkelijk, maar in mijn gemeente wordt nooit met ‘hel en verdoemenis’ gedreigd, en van kinderen indoctrineren is al helemaal geen sprake!
   Je moet christenen en/of Joden niet kwalijk nemen dat zij hun geloofswaarden overdragen op hun kinderen. Het staat kinderen echter vrij om, eenmaal volwassen, te bezien of ze in de voetsporen van hun ouders (willen) treden óf hun eigen weg willen gaan. Welke weg dat ook is. Binnen het christendom ligt dit iets eenvoudiger dan binnen het Jodendom.

   Ik schreef iets over ‘democratie’ omdat ik vind dat iedereen het recht heeft zijn leven vorm te geven overeenkomstig met zijn afkomst of wensen.
   Dwingend iets aan anderen opleggen doen christenen en Joden niet. Wat dat betreft zijn ze een wereld van verschil met de islam!!
   De versieringen die worden gebruikt voor Kerst, zoals de Kerstboom met zijn complete aankleding, zijn niet door de christenen bedacht, maar juist door de niet-christenen! Er zijn genoeg christenen die absoluut geen Kerstboom in huis zullen halen, evenmin allerlei andere versieringen.
   Daarom kun je in dit opzicht ook niet spreken van dwangmatigheid vanuit het christendom richting de niet-christelijken.
   Ik blijf erbij dat ik het Kerstfeest wil behouden, zéker voor mijzelf en voor onze kinderen en kleinkinderen, en niet omwille van de ‘gevoelige moslimzielen’ zou willen laten verdwijnen!

   Like

 22. Leo Kalkman zegt:

  Volgens mij zit de angst er goed in ,wat een slappe houding van deze schoolmeester!~!~~

  Like

 23. Guardiacivil zegt:

  Liefde is in en met ons, wij mogen genieten van alles wat wij hebben gecreëerd en mogen dit met liefde verdedigen. Zolang het kwaad ons niet kan overwinnen en wij de liefde verdelen onder andere mogen wij genieten van al datgene wij hebben. Maar……….Als de duivel (Islam), Islam (duivel) probeert op welke manier dan ook mensen te ronselen en om te buigen naar zijn wens om ons te beïnvloeden of geweld aan te doen, dan mogen wij ons uit liefde voor welzijn, goed en have, onszelf verdedigen! Een bruiloft laten wij ons ook niet verstoren want wij geven onze liefde en onze zegen aan die twee die in elkaar geloven in lief en leed, voor een kerstfeest geld hetzelfde, dit feest waarin we delen en de liefde geven aan de ander, waarin we nog eens met de neus op de feiten worden gedrukt als we iets verzaakten te doen, als we inzien dat we egoïstisch of jaloers waren. Het oprecht mens zijn voor je omgeving en de zorg om je familie en je kinderen. Wij staan bloot aan het gevaar in deze tijd dat de Islam geweldadig veroveringen voert en wij mogen onszelf hiertegen verdedigen uit de liefde voor elkaar, voor de liefde voor alles wat we hebben opgebouwd en bereikt. Goed en kwaad, ik kies telkens voor het goede en zal dit met liefde verdedigen.

  Like

 24. Eup zegt:

  Krijgen we nou dit weer met die dessertratten je moet ze maar goed hun zin geven straks geen Pasen meer ook kom dit pikken we toch niet van die zandvlooien. Het enigste wat ze kunnen is fokken als konijnen en iedereen voor KK uitschelden smerig onkruid.

  Like

 25. delamontagne zegt:

  Wat een droefenis allemaal over Kerstmis.
  Men moet toch ook niet vergeten dat na de “Kersemus”, de dagen gaan lengen en het weer zomer wordt.
  Kerstmis in de tropen, da,s pas ergg.

  Like

 26. Geronimo zegt:

  @Hans. Ik onderschrijf wat u zegt, daar niet van, maar het is wel volslagen naast de kwestie die hier wordt besproken. Het gaat niet om de overhand krijgen vanwege een bepaalde religie, maar wel over het verloochenen van een christelijke traditie uit schrik voor de gewelddadige reactie van moslims, deze onverdraagzame maatschappelijke zwam, die wel eens boos zouden kunnen worden. Iedereen weet dat er bij ons een scheiding is tussen kerk en staat. En dat is goed. Dat kennen de moslims echter niet. Hun godsdienst is in tegendeel een plicht voor iedereen binnen een gemeenschap, waarbij alles wordt geregeld door de sharia, de zogezegde wet van hun maangod, en wie het daarmee niet eens is…

  Bij ons is er dus op dat vlak geen enkel probleem. Geen enkele verplichting voor niemand. Bovendien is het een feit dat onze beschaving joods-christelijke wortels heeft. En dat daar tradities uit zijn gegroeid. En één van die tradities is het kerstfeest, waarbij Kerstmis een officiële feestdag is. Die traditie geldt zowel voor gelovigen als ongelovigen, waarbij beiden het verschillend invullen. En dat wordt door niemand betwist. Niemand wordt daarom scheef bekeken of benadeeld.

  Ik wilde het dus hier enkel hebben over het religieus feest, Kerstmis, de viering door de christenen van de geboorte van Jezus Christus, waarvan de moslims zeggen dat hij slechts een profeet was, en niet de zoon van god. Juist dat is de reden waarom Kerstmis de moslims zou kunnen op stang jagen, met geweld als gevolg. Zij verdragen geen enkele godsdienst naast de hunne, al wat niet tot de islam behoort, dient vernietigd. Dat geldt ook onverkort voor de atheïsten, misschien nog meer. En dan vind ik het een ronduit verkeerd signaal aan deze opdringerige kaste, tot op het misdadige toe, dat men uit pure angst voor terreur, dergelijke eeuwenoude traditie bij het oud vuil wil gooien, gewoon omdat de christelijke leer die kerels niet aanstaat. Plooien uit pure schrik dus voor de islamitische barbaarse onverdraagzaamheid.

  En tot slot, dat dreigen met hel en verdoemenis waar u het over hebt, daarvan denk ik ten eerste dat daar de dag van vandaag nog maar bitter weinig sprake is, en vooral, al wat de christelijke leer voorhoudt, is enkel van toepassing voor hen die ze aanhangen. Anderen worden daar niet bij betrokken. Er is ook geen enkele druk om dat wel te doen. Niemand wordt bedreigd of belaagd om dat wel te doen. Dat kunt u toch onmogelijk ontkennen. Er zijn bij mijn weten ook geen wetten gestemd in het parlement die hun oorsprong vinden in louter christelijke thema’s of geboden. In die landen waar de islam de scepter zwaait integendeel, is dat juist wel het geval. De sharia geldt daar onverkort als enige wet van een bloeddorstige maangod, waaraan alles en iedereen ondergeschikt is op gevaar van de fysieke veiligheid. Me dunkt een fundamenteel verschil tussen beide.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Hier ben ik het helemaal mee eens. Als iemand gaat verkondigen dat het zijn waarheid is en dat daarom een feest niet gevierd mag worden dan zijn we heel erg verkeerd bezig. Als angst gaat overheersen omdat kerst eraan komt en het dus niet meer gevierd kan worden is dit een grove ondermijning van onze cultuur, geloof en onze feestdagen die deel uit maken van onze maatschappij.

   Like

 27. Edjan zegt:

  Mag ik even vervelend doen?

  Heel vroeger, toen hier nog de “Germanen” zaten, hadden we ergens eind december een soort lichtfeest, het joelfeest. Had te maken met dat de dagen weer gingen lengen. Volgens mij deden ze niet veel meer dan vreten, zuipen en n**ken.

  In de vijfde tot en met de negende, tiende eeuw verspreidde het christendom zich (vaak met geweld) over Europa. Het was overgebleven van het Romeinse rijk en waarschijnlijk door de toenmalige stamhoofden geadopteerd omdat kloosterlingen konden schrijven en over heel Europa een gemeenschappelijke taal hadden. Het christendom roeide niet alle “heidense” gebruiken uit (dat zou op teveel verzet stuiten) maar adopteerde er een paar. Zo werd het joelfeest kerstmis. Paasfeest net zoiets.

  Like

  • Edjan zegt:

   Aanvulling: Waarmee ik niet wil zeggen dat het dus “weg” kan.

   Het stond iedereen vrij de kerst te vieren zoals het hem/haar goed leek: naar de nachtmis, bij een datingsite, in een hotel, in bed met of zonder sterke drank … en voor sommigen was het leuk en voor anderen niet. Je kunt trouwens NIETS bedenken wat voor iedereen leuk is.
   Maar afschaffen op grond van een intolerant, dictatoriaal geloof, dat is andere koek. Ook als het zogenaamd “vrijwillig” gebeurt omdat men al slaaf is nog voordat dat verlangd wordt.
   Ik geloof ook niet in zwarte Piet maar de manier waarop dat nu even afgepakt wordt op grond van de meest slappe smoesjes, daar zouden we “nee” tegen moeten zeggen en ook “nee” tegen moeten doen.

   Like

 28. Geronimo zegt:

  @Edjan. Nee, u doet helemaal niet vervelend. Wat u zegt, is zonder meer correct. Eigenlijk zegt u net hetzelfde als ik, alleen verwoordt u het enigszins anders. De essentie is idd dat het kerstfeest, of Kerstmis, een eeuwenoude traditie is van bij ons, die niet te grabbel mag worden gegooid door laffe dhimmi’s waar ook uit schrik voor islamitische, onverdraagzame geweldenaars en moordenaars, die ons hier de wet menen te mogen komen spellen, hun sharia meer bepaald. Het gebeurt dus niet echt vrijwillig daar in Italië en elders, maar uit pure angst voor de mogelijke dodelijke terreur die het vieren van ons kerstfeest vanwege al deze onverdraagzame en barbaarse moslims met zich mee zou kunnen brengen. Als men daarvoor al zomaar plooit en plat op de buik gaat liggen, als men te laf is om de eigen tradities in ere te houden en er ook nog eens fier op te zijn, dan kan je er gif op nemen dat binnen de kortste keren onze Europese cultuur verdwenen zal zijn en vervangen door het islamitische zwarte gat van de totale stilstand en culturele leegte. Zoals dit nu al 1400 jaar het geval is ginder. Dat is waar het echt over gaat, dat is de werkelijke inzet van zo’n misdadige beslissing.

  Like

 29. Guardiacivil zegt:

  Iedereen mag het kerstfeest of het paasfeest op zijn eigen wijze vieren, als je maar weet het goede van het kwade te onderscheiden en waarom je dit wilt vieren op jouw manier. Hier ligt ook de basis van respect naar de ander als die het met familie wilt vieren op meer uitbundige wijze, of iemand die alleen wilt zijn, of iemand die niemand of niets meer heeft om dit samen te vieren. Zolang je weet dat er mensen zijn die het niet kunnen vieren of die het niet willen vieren om hun eigen redenen, zolang je dit bewust bent ben je mens in je eigen hoedanigheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s