REWE schenkt geld voor “vluchtelingen” en zet streep door kerstfeest voor medewerkers

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Ieder jaar opnieuw worden er rondom de Kerst heel handig campagnes gelanceerd door grote concerns die zichzelf – in ieder geval naar buiten toe – een groot, liefdadig manteltje omhangen. Zo verklaart ook het grote levensmiddelenconcern REWE (Billa, Bipa, Merkur, Penny, Adeg, Agm) op een van zijn internetsites in bloemrijke taal dat men zich vanwege de actualiteit genoodzaakt zou voelen om de sociale betrokkenheid te vergroten. Voor dit doel schenkt men aan het vlaggenschip onder de verdieners aan de ellende, Caritas, (van de belasting aftrekbaar) € 500.000,-

Wat de lezer hier echter niet te weten komt, is het feit dat REWE zijn gulheid financiert door te besparen op de medewerkers. Deze komen via een interne circulaire te weten dat men gezien de actuele vluchtelingensituatie besloten zou hebben om dit jaar af te zien van een algemeen kerstfeest. Weliswaar zou het boekjaar zeer tevredenstellend zijn verlopen, maar het bestuur van REWE International AG zou er veel aan gelegen zijn om diegenen te ondersteunen die op dit moment dringend hulp nodig hebben.

Vette winsten, magere logica

Waarbij het een het ander niet uitsluit. Geen enkele logische reden dwingt REWE ertoe – en daarbij nog ongevraagd – een streep te zetten door haar kerstfeest. Tenzij men de vette winsten door beleden liefdadigheid niet al te veel wil verkleinen en daarom liever bezuinigt op de weerlozen: de eigen medewerkers. Die zullen een zin in de circulaire zeer aandachtig lezen, namelijk die waarin de REWE AG heel bescheiden over zichzelf verklaart dat zij zich al zeer lang van haar sociale verantwoordelijkheid bewust is.

Het is alleen de vraag tegenover wie. Want zoals de REWE in dezelfde circulaire aankondigt, wil men nog dit jaar 20-30 stageplaatsen voor “vluchtelingen” creëren en daarvoor eigen integratieklassen inrichten. Dat zou tot nu toe maar gedeeltelijk gelukt zijn, omdat de boze wetgever alleen maar een stageplaats toestaat in beroepen waaraan gebrek is. Daartegen wil de REWE nu gezien de verscherpte vluchtelingensituatie iets doen en zich inzetten voor een soepeler beleid van de kant van de wetgever.

Migrantenleerlingen genieten de voorkeur

Dat betekent in goed Duits niets anders dan dat autochtone jongeren, die op zoek zijn naar een van de zeldzame stageplaatsen, nu ook nog moeten opboksen tegen de heel duidelijk bevoordeelde migranten. De o zo boze wetgever zal misschien een plannetje gehad hebben om immigranten alleen in beroepen te laten werken die chronisch onderbezet zijn. Maar die staan immers in het vervolg klaar voor autochtone jongeren. Wie lang genoeg geen stageplaats heeft, neemt op een gegeven moment alles aan, ook als het hem absoluut niet bevalt.

Als je de zaak economisch bekijkt, zou je in plaats van naastenliefde koele berekening achter de liefde voor “vluchtelingen” kunnen ontdekken: want leerjongens uit het migrantenmilieu zijn wellicht goedkoper en minder kritisch op arbeidsvoorwaarden dan Oostenrijkers die bij een vakbond zijn aangesloten.

Update 26-11-2015:

Blijkbaar werd REWE op de sociale media veelvuldig met dit artikel geconfronteerd en verweert zich met een ontkenning, die echter het kerndoel voorbijschiet. De nieuwe ontwikkelingen hebben we in dit artikel samengevat: www.unzensuriert.at

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, Oostenrijk, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op REWE schenkt geld voor “vluchtelingen” en zet streep door kerstfeest voor medewerkers

 1. kraftavilqa zegt:

  Wat een habbezakkers lekker de gutmensch uithangen over de ruggen van de eigen mensen net als de verdomde Europese roverheden.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  REWE laat zien hoe vuil zelfs de werkgeverskliek is in Europa. Vanwege OLIE en belangen in de landen der muzelmannen/vrouwen, kan het eigen personeel “de pot op”.

  Like

 3. Peter selie zegt:

  Zullen we maar eens een lijst aan gaan leggen waar men beter niet koopt en landen waar men beter geen vakantie kan houden

  Like

 4. Maria zegt:

  boycotten die handel.
  kijken waar ze dan hun winst vandaan halen,zeker niet van een vluchteling.

  Like

 5. Johan zegt:

  Allah Kwakbar nog aan toe.Nu boren die moslims ons zelfs het kerstpakket door de neus.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Maar het gaat prima met de economie hoor, lezen we weer:
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24806147/__CBS__economie_trekt_verder_aan__.html

  Waarom wordt dan ALLES voor ons elk jaar steeds duurder?
  De kosten voor de ‘zorg’ rijzen alweer de pan uit en wat krijgen we ervoor???

  Like

 7. Joshua zegt:

  Europa wordt steeds slimmer in, het bestelen van eigen mensen ten behoeve van import moslim varkens.

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Hoe kunnen we hier i8n Nederland REWE boycotten?

  Like

 9. Wachteres zegt:

  wij hebben een REWE in de buurt: niet meer kopen dus!

  Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Als je de zaak economisch bekijkt, zou je in plaats van naastenliefde koele berekening achter de liefde voor “vluchtelingen” kunnen ontdekken: want leerjongens uit het migrantenmilieu zijn wellicht goedkoper en minder kritisch op arbeidsvoorwaarden dan Oostenrijkers die bij een vakbond zijn aangesloten.”

  Dan moet je daarnaast ook, als je de zaak economisch wilt bekijken, afwegen wie productiever is: die Oostenrijker of die “vluchteling”. Ik denk dat het sommetje gauw gemaakt is.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Je kunt er op wachten, straks gaan bij multnationals de gewone man eruit en komen de imigranten ervoor in de plaats. De grote ondernemer moet namelijk voor werkgelegenheid gaan zorgen, en dit zal wellicht met de overheden besproken zijn. Dus ook hier is alles al georkestreerd.

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Ik denk zelfs dat ze achter de schermen al aan de WW aan het sleutelen zijn. bv nog maar 6 maanden uitkering en verder niets. In Spanje is zelfs bij flexwerken geen pensioenopbouw mogelijk zodat dit de overheid heel veel geld uitspaart.

  Like

 13. fleckie zegt:

  Tja, die vluchteling moet wel 5 keer per dag op zijn bidmatje gaan knielen voor een bepaalde tijd, is dan dus ook niet werkzaam! ( 5x per dag zoveel minuten, oneconomisch dus,) zoveel per week/ maand) maar och, ,,de ongelovigen zullen zijn werk (tijdens zijn bede tot Allah,)er maar bij moeten/ mogen opknappen..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s