Saoedi-Arabië: Protesten voor vrijlating van politieke gevangenen

Screenshot_15

Onthoofding in Saoedi-Arabië.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Regime-tegenstanders kunnen in Saoedi-Arabië rekenen op de meest barbaarse straffen – 50 politieke gevangenen dreigen weldra te worden onthoofd. Nu protesteerden enkele Saoedi´s ondanks de repressies voor de vrijlating van politieke gevangenen in het absolutistische koninkrijk.

Het volstaat al om je ongenoegen te uiten over de absolutistische wahabitische monarchie om in de kerkers van Saoedi-Arabië te belanden en ook nog de laatste mensenrechten kwijt te raken, die in dit land sowieso nauwelijks enige waarde bezitten. Veel van hen dreigt als straf de dood.

In de stad Awamiyah in het oosten van Saoedi-Arabië gingen daarom veel mensen de straat op om tegen de arrestatie en meer nog tegen de moord op politieke gevangenen door het Saoedische regime te protesteren. Want ministens 50 politieke gevangenen, onder wie ook een sjiitische geestelijke, zullen wegens “terrorisme” terechtgesteld worden. De sjiitische minderheid in het land geldt voor de radicaal-soennitische elites van het land als binnenlandse vijand, omdat haar verweten wordt sympathie te hebben voor aartsvijand Iran.

Om aan bekentenissen voor bedachte beschuldigingen te komen, grijpen de Saoedische veiligheidstroepen ook naar drastische “verhoormaatregelen”. Hier geldt het principe: men is sowieso schuldig. De enige keuze die men heeft is om of onmiddellijk te “bekennen” of eerst gruwelijk gemarteld te worden. Daarvoor bestaat dan als “beloning” een onthoofding.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Saoedi-Arabië: Protesten voor vrijlating van politieke gevangenen

 1. André van Delft zegt:

  Aanstaande vrijdagmiddag van 2 tot 3 is er een demonstratie voor de ambassade van Saoedi Arabië in Den Haag. Meedoen? Meld je aan op https://www.facebook.com/events/421031488091762/

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Wat zegt de VN daarover?

  Like

 3. Henri zegt:

  Ik kan zelf niet in persoon aanwezig zijn, maar ondersteun dit initiatief van harte. Mijn zoon heeft in Saudi Arabie gewerkt, en ik heb toen kennis gemaakt met de willekeur van dat walgelijke regiem, de keiharde discriminatie van iedereen, die geen Saudier (en moslim) is; de kwalijke manier van optreden van religieuze politie. De slavernij van Filipijnse, Indiase en andere werkkrachten wordt daar tot op de dag van heden toegepast, evenals de meest gruwelijke lijfstraffen zoals steniging, het afhakken van ledematen en onthoofdingen op chop-chop square in Jeddah. Vrijdag ’s middags.
  Met veel geld kopen de Saudi’s invloed in het westen; op elk groot sport event zie je wel reclame voor Emirates, ze sponsoren mosketen en ze moorden ook graag sjiietische moslims uit. TUIG.

  Like

 4. André van Delft zegt:

  De VN vindt het prima, denk ik, want Saoedi Arabië leidt de mensenrechtencommissie.

  Like

  • Anna. zegt:

   Inderdaad een misdadig regime leid de mensenrechten organisatie……
   Dat geeft duidelijk aan welke organisatie de VN zelf is……….;
   Een grote gevaarlijke moslim kliek…

   Like

 5. D. G. Neree zegt:

  de inquisitie in het kwadraat.

  Like

 6. Pingback: Saoedi-Arabië: Protesten voor vrijlating van politieke gevangenen | Nikontino's Blog

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Een 500 pond bom op de Kaaba is de ideale oplossing.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  En met deze WREDE HEERSERS, is de ORANJEKLIEK bevriend! Mag ik een teiltje…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s