Toespraak van André van Delft tijdens PEGIDA-Rotterdam

Screenshot_16

(Door: André van Delft)

Goedemiddag allemaal.

Mijn naam is André van Delft.

Sommigen van jullie kennen me nog van de vorige PEGIDA-demonstratie, 3 weken geleden. Mijn voordracht viel toen een beetje in het water, omdat het onrustig was. Mijn hoofdboodschap was: het is op het moment een ideeënoorlog; laat je niet boos maken. Ik zal een deel van die voordracht herhalen. Maar eerst geef ik enkele praktische voorbeelden van verzet; verzet tegen islamisering, beheerst en binnen de wet.

De twee vorige demonstraties van PEGIDA kregen een slechte pers. Beelden op TV toonden opstootjes. Men vertelt er niet of nauwelijks bij dat het geweld en de dreiging daarmee vooral uitging van tegendemonstranten.

Over de demonstratie van 8 november heeft de gemeente Utrecht een persbericht gepubliceerd. Er staat dat er honderd PEGIDA-demonstranten waren. De gemeente schrijft ook dat tweeëndertig verdachten zijn aangehouden, maar vermeldt niet hoeveel daarvan voor dan wel tegen PEGIDA waren. Verder vermeldt de gemeente dat een bord met daarop een tekst en afbeelding in beslag is genomen omdat deze een gewelddadige boodschap zou uitdragen.

Dit persbericht schaadt PEGIDA en haar sympathisanten. Ten eerste waren er veel meer dan de genoemde 100 demonstranten. Het waren er volgens telling ongeveer tweehonderdtwintig. Dat klopt ook met het volgende: na afloop reden 3 bussen propvol demonstranten weg.

Verder waren van de 32 arrestaties slechts 2 aan de kant van PEGIDA. Het protestbord droeg geen gewelddadige boodschap uit, zo gaf het Openbaar Ministerie de volgende dag toe.

Dit persbericht staat nog steeds zo op de site van de gemeente. Ik heb Utrecht daarom verzocht dit te rectificeren. Utrecht weigerde. Ik heb toen direct officieel bezwaar aangetekend. Zo kom ik in verzet.

Bij de vorige demonstratie was veel mis met het optreden van de Utrechtse politie. Niet alleen met het onterecht in beslagnemen van het protestbord. De politie gaf tegenstanders van PEGIDA gelegenheid om te verstoren en te provoceren. Erger nog, er waren politieagenten in burger onder de PEGIDA-demonstranten. Zij namen een vijandige houding aan.

Eén van hen heeft zonder aanleiding een PEGIDA-demonstrant in het gezicht geslagen. Bij RTV Utrecht staat een video waar de demonstrant dat verklaart. En er was nog meer mis met het politieoptreden. Daar heb ik een uitgebreide klacht over ingediend. Zo kom ik in verzet.

Eergisteren hing hier aan de Erasmusbrug een spandoek met de tekst “010 tegen nazi’s, stop PEGIDA”. Dit is een dreiging met geweld en een oproep tot geweld. Deze komt van een protestbeweging met de eveneens dreigende naam “Laat ze niet lopen”. Waarom treden DE politie en het Openbaar Ministerie niet op tegen al dat gedreig? De gemeente heeft PEGIDA’s demonstratieloop verboden, en beloont zelfs zo de bedreigers. Dit is de derde manifestatie van PEGIDA in Nederland, en elke keer krijgt gewelddadig links zo zijn zin. Utrecht en Rotterdam maken het wel erg makkelijk om een ongewenste demonstratie te saboteren.

Niet alleen wij maken ons daarover zorgen. Ook het Rotterdamse Raadslid Leo de Kleijn van de SP. Hij zei op 19 november in de Rotterdamse Gemeenteraad:

“In mijn woordenboek is demonstreren: dan ga je lopen, dan ga je niet ergens staan. Er mag niet gedemonstreerd worden, omdat er tegenacties zijn aangekondigd. (…) Dan ga je daarmee lijnrecht in tegen de vrijheid van demonstratie”. Zie deze link, vanaf 1:18:22

Tot zover Leo de Kleijn van de SP in de Rotterdamse gemeenteraad. Maar burgemeester Aboutaleb hield vast aan het verbod voor PEGIDA om te gaan lopen. Aboutaleb kondigde wel aan streng tegen ons op te treden.

Maar de Rotterdamse politie heeft zich vandaag goed gedragen, in overeenstemming met de grondwet, en heeft het dreigement van Aboutaleb niet uitgevoerd. Misschien hielp het dat de burgemeester vandaag niet in de stad is. Hij is in Saoedi-Arabië. Dat is een islamitische staat. Twee weken geleden zei Aboutaleb over die andere Islamitische Staat: “Het is tijd om ze weg te vagen”.

Maar hij gaat dus wel naar de bevriende islamitische staat, die evengoed niet deugt. Die zijn wrede ideologie in andere landen probeert te verspreiden. Het is nu strafbaar in Saoedi-Arabië om de vergelijking met ISIS te maken op Twitter. Zie de hashtag #SueMeSaudi. Saoedi Arabië is van plan deze dagen van 50 terroristen het hoofd af te hakken. Nou ja, terroristen. In Saoedi-Arabië geldt een atheïst ook als terrorist.

Of neem deze jongen Ali Al Nimr. In 2012 was hij 17 jaar oud. Hij moedigde demonstraties aan voor meer democratie. Zijn terreurwapen was een Blackberry telefoon. Ali is opgepakt en ter dood veroordeeld.

Of neem Raif Badawi. Hij schreef kritische blogs en beledigde daarmee de islam oordeelde de rechter. Raif werd veroordeeld tot onder andere 1000 stokslagen.

Nota bene: Saoedi-Arabië leidt een VN-mensenrechtencommissie. Wat een aanfluiting. Laten onze burgemeesters wegblijven uit die gruwelijke islamitische staat.

Om Aboutaleb’s bezoek wat te compenseren, ga ik aanstaande vrijdag om twee uur demonstreren bij de ambassade van Saoedi-Arabië. Voor de vrijheid van Ali en Raif, en van duizenden andere politieke gevangenen.

Eergisteren kondigde ik deze demonstratie aan op Twitter. Gisteren kwam het goede nieuws dat de straf van Raif waarschijnlijk wordt opgeschort. Dit komt door de wereldwijde acties die voor Raif worden gevoerd. Misschien heeft ook mijn tweet geholpen; je weet het niet, maar alle kleine beetjes kunnen helpen.

Als je vrijdag ook wil protesteren, meld je dan even telefonisch van tevoren aan bij de politie van Den Haag. Je kan ook een demonstratieposter maken: Haal een geschikte afbeelding van Internet; bijvoorbeeld bij de Facebook-pagina van PEGIDA-Nederland. Laat deze op groot formaat, bijvoorbeeld A2, afdrukken bij een copyshop, en plastificeren. Heel eenvoudig.

Ook meedoen aan een kleine demonstratie bij een ambassade is verzet. Iemand moet het doen, zei blogger Jaap Mollema, beter bekend als Van Frikschoten.

Er is nog een Islamitische Staat, althans dat begint er op te lijken: Turkije. Dat is deze dagen slecht in het nieuws. Turkije heeft een Russische bommenwerper boven Syrië neergeschoten. Turkije blijkt olie te kopen van ISIS. Gisteren is een Koerdische mensenrechtenadvocaat doodgeschoten.

Wat doet de EU nu? Die biedt aan dat vanaf oktober volgend jaar alle Turken zonder visum naar Europa mogen reizen, en de onderhandelingen over het EU-lidmaatschap van Turkije gaan door. Premier Rutte vindt het prima, zo bleek afgelopen donderdag. Onze regering handelt daarmee tegen de wens en het belang van het grootste deel van de Nederlanders.

Op dit punt is verzet keihard nodig, maar ik weet niet goed hoe. Misschien stelt iemand een rake tekst op voor een aangifte wegens landverraad door deze regering. Het zou dan aardig zijn als voorbedrukte exemplaren op de politiebureaus beschikbaar komen.

Nog één voorbeeld van verzet. Onze veiligheidsdienst AIVD schrijft in haar jaarverslag over 2014 dat jihadi’s slechts oppervlakkige kennis hebben van de islam, en dat de islam geen geweld inhoudt. Dit soort desinformatie bereikt de regering en de media. Die het dan zo mogelijk nog erger maken. Zo zei minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vorig jaar dat de jihad geen onderdeel is van de islam.

Het is levensgevaarlijk dat de AIVD zo onzorgvuldig werkt. Ik heb dit in een online reactie aan de kaak gesteld, en zo nu en dan link ik daar naar in een tweet. Ik vermeld daarin de AIVD compleet met apestaartje zodat ze ,een mailtje krijgen. Misschien lezen ze die tweets en bereik ik iets. Dat iets zal blijken uit het komende jaarverslag. Ook dit is verzet.

Als je in verzet komt, doe het dan rustig, en binnen de wet. Je bereikt zo meer dan met boosheid, en het is beter voor je gemoed. In dit verband herhaal ik het volgende van mijn voordracht op 8 november:

Zes jaar geleden schreef ik met 5 anderen dit boek: “Bezorgde Vaders”. Het zijn brieven aan onze kinderen, waarin we onze zorgen uitdrukken over de islamisering. Toen het boek uitkwam, raakte de Arabische wereld in beroering. Ik had dat niet voorzien, maar mijn zorgen werden groter. Vooral voor de mensen in de islamitische landen, want ik gun ook hen een goed leven.

De kern van het boek zit volgens mij in de volgende uitspraak:

“We leven in een ideeënoorlog. De strijd is niet meer om rassen en volken, de strijd is om de geest. Begrijp dit goed!”.

Het gaat niet simpel om een gevecht als tussen het goede Westen en de foute islam. Ik denk dat er een diepe strijd is tussen goed en kwaad, waarvan wij slechts een deel waarnemen. Die strijd woedt over de hele wereld, betreft alle mensen, en speelt zich zelfs af binnen ieder mens.

Het zijn verwarrende tijden, en het Kwaad maakt daar gebruik van, en vergroot de verwarring. Bijvoorbeeld bij degenen die tegen PEGIDA demonstreren. Zij kunnen oprechte zorgen hebben, maar ze leven zich niet goed in onze zorgen in. Ze worden hysterisch van woede, van het Kwaad.

In Dresden riepen ze “Herz statt Hetze”, ofwel “Hart in plaats van Hetze”. Tegelijk verwondden ze een PEGIDA-demonstrant met ijzeren staven.

Ook bij ons dreigt verwarring. Wanhoop en boosheid zetten de deur open tot het Kwaad. Verzet is hard nodig. Niet met geweld, of dreigen met geweld of hatelijkheid. Probeer je boosheid beperkt te houden, of zelfs helemaal kwijt te raken. Probeer standaard vriendelijk te doen, ook tegen immigranten. Ook zij zijn kinderen van God.

Tweeduizend jaar geleden adviseerde Jezus ons om onze vijanden te vergeven. Korte tijd later schreef de Romeinse wijsgeer Seneca: “Boosheid is nergens goed voor, zelfs niet voor oorlog.” Hij schreef ook dat je boosheid kan kwijtraken door je in te leven in de ander.

Beste demonstranten,

Vooral Duitsland is in de problemen. Duitsland moet zich nooit afschaffen. De Duitsers van nu moeten niet boeten voor het oorlogsverleden. We moeten de erfzonde van het oorlogsverleden nodig eens begraven. Het zou misschien helpen als we vaker tegen Duitsers zouden zeggen dat we van hen en hun land houden: “Deutschland liegt mir sehr am Herzen”.

Die laatste zin heb ik van een beroemd persoon, van wie ik ook deze zinnen had overgenomen:

We leven in een ideeënoorlog. De strijd is niet meer om rassen en volken, de strijd is om de geest. Begrijp dit goed!

Op de dag na de aanslagen in Parijs zei de Haarlemse bisschop Punt in een preek ook zoiets: De strijd tegen terreur “is niet met militaire middelen alleen te winnen. Dit is vooral een geestelijke strijd”. 

Denk ook aan Pim Fortuyn’s oproep tot een Koude Oorlog tegen de islam.

In de geestelijke strijd zijn we zelf niet eenvoudige toeschouwers, maar scheidsrechters. We kunnen de juiste ideeën in onze hoofden laten winnen. IJverig, op zoek naar de waarheid en het goede. Eerlijk, tegen angst in over wat anderen er wel niet van zullen vinden. Helder, niet vertroebeld door kwaadheid.

Probeer daarom steeds ook goede dingen te zien. Nederland is nog steeds een fijn land. Laat je stem rustig en duidelijk horen. En demonstreer de volgende keer weer mee met PEGIDA. Niet boos. Uit liefde voor je medemens.

Een korte glimlach kan belangrijker zijn dan een lange redevoering van een staatsman.

Leve PEGIDA, Viva Europa, es lebe Deutschland, lang leve Nederland.

Dank politie van Rotterdam.

Ik wens ieder de vrede van Christus toe.

Door:
André van Delft
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Nederland, Overheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Toespraak van André van Delft tijdens PEGIDA-Rotterdam

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  met diep respect voor moed en wijsheid
  daar dit tot onze “grens voorbij” lijdt…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Tja, daar is helemaal niks mis mee…
  Beschaafd, netjes en duidelijk!

  Like

 3. André van Delft zegt:

  Dank je voor de plaatsing. Twee linkjes:
  Theresa Geissler’s verslag van de demonstratie: https://ejbron.wordpress.com/2015/11/30/pegida-rotterdam-hoe-de-kat-van-huis-was-en-de-rede-daardoor-min-of-meer-overwon/#more-102787
  Mijn voordracht voor de vorige PEGIDA demonstratie, in Utrecht: verenoflood.nu/toespraak-tot-pegida-demonstratie-op-8-november/

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Wat een werk en uiteenzetting, complimenten hoor

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Mooi, tegenover de gewelddadige islam de vrede van Christus.

  Like

 6. Helena zegt:

  Dankjewel voor de mooie speech André, wij waren er ook bij de 29ste in Rotterdam en daarvoor ook beide keren in Utrecht. We gaan ook het boek ‘bezorgde vaders’ lezen want we zijn ook bezorgde ouders. Als je er ook weer bij bent op 12 december kunnen we wellicht wel even kennis maken. hartelijke groet Helena en Ton

  Like

 7. Henk Hellwich zegt:

  Mooi, fijn, ontroerend en zo ter zake.
  Dit zie ik ok bij de demo’s in Dresden.
  Mensen die gebruik maken van het/hun recht en daarbij het doel en resultaat voor ogen houden. En zich niet neerleggen bij al de “ruis”, welke wordt gegenereerd door (politiek correcte) pers en mensen buiten Pegida om. Terwijl ik van mening ben, dat die mensen buiten Pegida om menen, dat de rechten uit de grondwet alleen voor hen gelden en daarmee op lange termijn zichzelf en de gemeenschap (democratie) ernstige schade berokkenen.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Mooi geschreven = gesproken. Maar het zijn niet alleen de bestuurders, politici die de mensen verkeerd voorlichten/voorliegen.
  Ook helaas de kerken.
  Ik denk dan in dit geval de R.K.Kerk.
  Het hoofd hiervan, de Paus, die maar stug blijft volhouden dat de terroristen/jihad-daden niets, maar dan ook niets met de islam te maken hebben.
  Zelfs stelt dat er in andere geloven ook dergelijke fundamentalisten voorkomen.
  Is de man wel goed bij z,n hoofd ????
  Zulke mensen richten ook heel veel kwaad aan, want er zijn nog genoeg “beminde gelovigen” die dit alles zonder meer aannemen, het is tenslotte de “heilige-vader”.

  Like

  • André van Delft zegt:

   Daar ben ik het mee eens, delamontagne.
   Sterker nog, de houding van de kerken was de aanleiding voor mijn bijdrage in het boek “Bezorgde Vaders”. En in mijn eerste speech kwam ik daar op terug.
   Zie http://verenoflood.nu/toespraak-tot-pegida-demonstratie-op-8-november/
   Ik citeer daaruit:

   Ik richt me ook even tot onze dominees, priesters en bisschoppen.

   Naastenliefde is een mooi ding, maar het valt niet af te dwingen. Vrijgevigheid van u en uw kerkgangers gaat ten koste van anderen. Het gaat hier niet alleen om geld maar ook om veiligheid, huisvesting, onderwijs, noem maar op. Uw naasten zijn ook in uw omgeving.
   Als u nog eens preekt over de Barmhartige Samaritaan, denk dan ook eens aan Nederlanders die lijden onder de immigratie en de islam. Loop niet schijnheilig met een boog om hen heen, zoals de geestelijken doen in de parabel.

   Ik ben zelf katholiek. Vanaf dit platform wil ik de Paus verzoeken om zich minder te bemoeien met politieke kwesties als immigratie. Dat doe ik in het Engels; misschien dat het dan overkomt.

   To the Pope

   You are trying to make our Catholic church less rigorous for the believers. I appreciate that very much. But your involvement in secular affairs is often less positive. You have encouraged immigration to Europe. That has a negative impact for Europeans. The gospel implies the separation of church and state. This is in the interest of both the church and the state. Thank you for your attention.

   [NL vertaling, niet uitgesproken]
   Aan de Paus.

   U probeert onze katholieke kerk minder strict te maken voor de gelovigen. Ik waardeer dat zeer. Maar uw bemoeienis met seculiere zaken is vaak minder gelukkig. U heeft immigratie naar Europa aangemoedigd. Dat heeft een negatieve uitwerking op Europeanen. Jezus beveelt de scheiding van kerk en staat. Dat is in het belang van zowel de kerk als de staat. Dank voor uw aandacht.
   [/NL]

   Like

   • Driek zegt:

    André van Delft zegt: Ik ben zelf katholiek. Vanaf dit platform wil ik de Paus verzoeken om zich minder te bemoeien met politieke kwesties als immigratie. Dat doe ik in het Engels; misschien dat het dan overkomt.

    Alle waardering voor u, meneer van Delft, maar de paus dient zich niet ‘MINDER’ met politiek te bemoeien, maar hij dient zich er helemaal niet mee te bemoeien.
    De paus dient zich bezig te houden met de ‘Ziel’ van de mensen die in Jezus Christus geloven. Dat is zijn taak. En verder helemaal niks. Verder ben ik het met u eens.

    Like

 9. André van Delft zegt:

  Dank voor de reacties.

  In de vroege maandagochtend na de demo, om 1:30, gebeurde iets eigenaardigs:

  Ene Elvira (@ElveTwelve) uit Roerdalen was inbeller bij Erik de Vlieger in het Radio 1 programma OpvliegersOp1. Ze vertelde dat ze aangifte had gedaan tegen de regering wegens landverraad; iets waar ik in mijn toespraak in een verzuchting om had gevraagd. Elvira had dit al verteld in een artikel in De Limburger van 4 november. Daarin zei ze ook: “Omdat iémand het moet doen, begrijp je wel?”. Zulke zinnetjes staan ook in mijn tekst.

  Ik vind dit heel opmerkelijk. Alsof deze ideeën in de lucht hangen en zich een weg naar ons banen. Sterker nog, op diezelfde 4 november had ik zelf al zoiets meegemaakt, in verband met de kernboodschap van mijn tekst:

  “We leven in een ideeënoorlog. De strijd is niet meer om rassen en volken, de strijd is om de geest. Begrijp dit goed!”

  Op 6 november zond ik over wat ik meemaakte een mail naar een vriend. Gisterochtend zond ik hem een iets meer uitgewerkt bericht:

  —————
  Ik was enkele dagen voor mijn toespraak van 8 november van plan om de volgende zin toe te voegen:

  “Mensen hebben ideeën. Je kan ook zeggen dat ideeën mensen bezitten.”

  In die dagen, op woensdag 4 november gebeurde er iets opmerkelijks. Op de website Joop.nl las ik in een lezersreactie onder andere het volgende:

  “Zo doe ik vaak alsof ik niet de eigenaar van een idee ben, maar dat het idee bezit heeft genomen van mij.”

  Een paar uur later las ik op de website van omroep Powned in een lezersreactie:

  “Het gevecht om de geest, daar houden de Europese ambtenaren zich mee bezig.”

  Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zoiets in lezersreacties heb gelezen.

  Conclusie: ideeën strijden om een plaats in onze geest. Dat is een idee, en dat strijdt zelf ook om onze geest.
  ——————

  Tot zover mijn mail van gisterochtend.
  Eigenaardig, vinden jullie niet?

  Links:

  Hier de uitzending van OpvliegersOp1: http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/6077/2015-11-30 (Elvira spreekt vanaf 1:30:40)

  De Limburger lijkt het artikel te hebben verwijderd; het staat nog wel in de Google cache: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bYVBmEF84-8J:www.limburger.nl/article/20151104/REGIONIEUWS01/151109694+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  Het artikel op Joop: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/34595_bang_voor_de_zwarte/

  Het artikel op Powned: http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/11/eu_gaat_russische_propaganda_b.html

  Like

 10. wauso zegt:

  En ik ben dus meer ‘hatelijk’, beter Sarcastisch naar politici en media. En ik heb daar geen moeite mee om deze personen/instanties zo te behandelen. Ze vragen erom ! Als je de Gutmensch uithangt bij politici word je toch uitgelachen.
  .
  In weze doet U hetzelfde als ik, maar dat wordt kennelijk niet lezenswaardig bevonden door de alternatieve media. En ik ageer daar tegen en dat neemt men mij kwalijk.
  Neem TPO, die plaatsen een artikel van Han ten Broeke (VVD), die vervolgens zegt dat de USA goed is m.b.t. Syrie en Rusland is slecht (simpel uitgelegd). Welk een onzin en TPO plaatst dit en niemand die het ook maar invalt om hier tegen te ageren. Ik doe dat dus wel en maak hem uit voor geindoctrineerde idioot ! Waarom moet ik Over-Correct zijn naar in mijn optiek zulk een dwaas ! Rutte en consorten vallen over de ‘TOON’, dan zitten ze dus bij U goed en helaas bij mij niet goed, ieder zijn keuze !
  .
  Na 1 mail van mij met daarop nog een klein vervolg wordt er nu dus wel werk gemaakt voor een ombudsman m.b.t. klachten bij de gewone omroepen. Dat was eerst niet de bedoeling, maar ik heb ze er toch op gewezen, dat de NPO een doorgeefluik is en dus wel degelijk aansprakelijk is te stellen voor malversaties bij b.v. de VARA.
  .
  En wat betreft de hoeveelheid van die mosselartikelen. Het is natuurlijk niet verkeerd om een verkeerde situatie te beschrijven. Maar ik mis het vervolg…..Het treffen van een doel….

  Like

  • André van Delft zegt:

   Ik waardeer je activiteit wauso, en wellicht zal het bij de NPO een goede invloed hebben.
   Maar ik denk dat je effectiever bent als je minder boos bent; dat je nog meer invloed krijgt bij de NPO; en dat je ook hier mensen inspireert om soortgelijke acties te starten.

   In mijn beide toespraken geef ik aandacht aan boosheid, en Seneca’s advies. Hij zei dat het helpt als je je verplaatst in degene op wie je boos bent. Wat ik niet expliciet in de speeches heb opgenomen, misschien ten onrechte, is dat het idee van een ideeënoorlog helpt om begrip te krijgen voor mensen met foute ideeën. Daarom is dat idee zelf zo belangrijk om over te dragen.

   Bovendien is mijn ervaring dat als je je boosheid laat varen, je gemoed er bij gebaat is. En in mijn geval ging dat nog verder; er gebeurden allerlei merkwaardige mooie dingen. Zoals ik hier eerder in een reactie beschreef. Met die vriend waar ik naar mailde, werk ik aan een nieuw boek.

   Like

   • wauso zegt:

    Ook bij U bemerk ik, dat U niet leest wat ik schrijf. De betekenis van ‘Wauso’ die ik af en toe geef weet U ook niet en dan komt U met Uw gebruikelijke oordeel zonder 1 letter gelezen te hebben. Vele politici zijn gewoon idealistische idioten. Ik ga die dus niet bekeren tot het ‘ware geloof’ ! Dat boeit ze niet ! Ik zet ze voor ‘Gek’ en voor schut en die mails worden op Fenixx gepubliceerd. En bij publicatie zijn ze toch voorzichtiger als een gewone mail. Ze raken waar ik raken kan, zodat kiezers zullen zeggen: stem toch maar eens op een ander. Of betreffende politicus draait langzaam als een Kameleon bij (en dat zien we ook al jaren). Ik ken geen Genade voor Landverraders, daar doe ik niet aan mee en dat schrijf ik ze in zeer duidelijke taal ! Waarbij ik bij het schrijven ontzettend veel moet lachen om de grollen en fratsen waarmee ik ze te kijk zet ! En als ik al antwoord terug krijg voel je aan de toon, dat ze ongelijk hebben, maar naar woorden zoeken om dit te verbergen !
    .
    En die ideeen oorlog is weer iets om de islam goed te praten. Ook daar doe ik niet aan mee. Het wordt een ‘Culture Clash’ ! Die is er eigenlijk onderhuids bij velen nu al. Criminaliteit, parasiteren op de samenleving er komt een moment dat de ene partij het niet meer pikt of niet meer betalen kan en dan is het bingo !

    Like

 11. Pingback: Toespraak van André van Delft tijdens PEGIDA-Rotterdam | Nikontino's Blog

 12. csylla zegt:

  Ga zo door…jullie komen tenminste op voor ons trots op jullie doorzettingsvermogen

  Like

 13. Pingback: André van Delft een mooi voorbeeld van een Inoffizielle Mitarbeiter? : Martin Vrijland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s