Turkije zou uit de NAVO gezet moeten worden

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Al vele jaren lang waarschuwen velen dat Turkije zich sinds Atatürk achteruit zou ontwikkelen, terwijl anderen, zoals de Britse minister-president David Cameron, reclame maken voor een onmiddellijke opname van Turkije in de EU. Maar dat mág gewoon niet gebeuren.

Het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig onderstreept de problemen van het Turkse NAVO-lidmaatschap en een mogelijke EU-toetreding. Het is een voorbeeld dat aantoont dat Turkije nog niet geschikt is voor een formele alliantie met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en het bevestigt het punt dat het land hiervoor gewoon nog niet klaar is – zelfs nog minder dan voor het jaar 2000.

Het land heeft zich terug ontwikkelt op enkele belangrijke standpunten betreffende Europa en de Verenigde Staten: veiligheidskwesties, mensenrechtenkwesties en het land is het centrale middelpunt voor de massa-immigratie naar Europa geworden.

Wat zou er echter gebeuren als Turkije zou worden uitgesloten uit de NAVO? Het land zou in handen van onze vijanden kunnen vallen en dat zou fataal zijn, want het heeft een goed uitgerust leger en ligt geostrategisch gezien op een belangrijke plek.

Maar dat is een zwak tegenargument, want de regering Erdoğan heeft de bruggen naar bijna iedere schurkenstaat achter zich verbrand. Men ligt met Iran overhoop vanwege de ondersteuning van Iran aan Assad in Syrië. De oppositie tegen de Alawietische heerser heeft Turkije in de armen van de VS gedreven, hoewel van veel kanten beweerd wordt dat Turkse functionarissen IS ondersteunen.

Een oplossing zou zijn om Turkije te “degraderen” tot “belangrijkste niet-NAVO bondgenoot” en op basis hiervan zouden de toetredingsonderhandelingen tot de EU een nieuwe vorm kunnen krijgen. Dat zou grote effecten hebben op Erdoğan´s regering en hij zou hierop niet met zwaardgekletter kunnen reageren. Dat zouden zijn kiezers niet waarderen.

Bron:
http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, ISIS, NAVO, Turkije. Bookmark de permalink .

12 reacties op Turkije zou uit de NAVO gezet moeten worden

 1. Hendrik M. zegt:

  In het pre Erdogan tijdperk was Turkije nog een door Atatürk ingestelde seculiere staat.
  Kopvod vrij bij overheidsdiensten en scholen.
  Tja, keek er toen heel anders tegenaan dan nu.
  Denk ook dat Turkije nu uit de NAVO geloosd moet worden.

  Like

 2. Thoth zegt:

  (..)De oppositie tegen de Alawietische heerser heeft Turkije in de armen van de VS gedreven, hoewel van veel kanten beweerd wordt dat Turkse functionarissen IS ondersteunen.(..)

  Alleen dus het laatste. Bv. dit :
  – de Turkse Nationale Inlichtingendienst (MİT) heeft 60 buitenlandse strijders overhandigd aan terreurgroep IS in Syrië. (zamanvandaag)
  – zo’n 80% van 18 jaar en ouderen in Nederland vinden dat de jihad het doden van andere religies en ongelovigen geoorloofd is.
  – De Islamitische Staat die momenteel huishoudt in Syrië en Irak is zo sterk geworden dankzij Turkije, volgens een commandant van de IS(IS)
  – Turkije weigert 5000 voor ISIS gevluchte christenen op te nemen.
  – Gewonde ISIS- barbaren worden verpleegd in Turkije
  – de zoon van Erdogan laat zich fotograferen met de ISIS-sympatisanten…
  – verschillende olie wordt vervoerd naar Turkije..
  – enzovoorts..

  Like

 3. Jan zegt:

  Terreurstaat Turkije:

  Turkey denies widespread report that intel chief advocated establishing consulate for ISIS

  The disputed report reads, in part, “Hakan Fidan, the head of Turkey’s National Intelligence Organization… said that it is imperative that ISIS must set up a consulate or at least a political office in Istanbul,” and “we must stop Putin from crushing the Islamic revolution.”

  Even if the report is false, it highlights global concerns over Turkey’s support for the Islamic State. For example, even President Obama — staunch ally of Turkish PM Erdogan — recently demanded Turkey seal its border with Syria to stop the flow of ISIS recruits in, and oil out.

  And whether the report is true or false, it certainly is in harmony with numerous sourced and verified reports that there is strong and active support for the Islamic State in the highest echelons of the Turkish government.

  http://www.jihadwatch.org/2015/12/turkey-denies-widespread-report-that-intel-chief-advocated-establishing-consulate-for-isis

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Voordat ik alles gelezen heb even een opmerkng.
  Cameron wil Turkije bij de EU en daarna gaat HIJ eruit.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  De grootste maffiabaas van het MO toelaten is een contract met de duivel sluiten. Europa komt aub in opstand tegen deze waanzin van Brussel, laat aub die Amerikanen schieten, ze brengen leugens en onheil over Europa via NWO en straks TTIP verdrag. Overheersen en macht op financiële markten is wat Amerika interesseert en hoe ze dit bereiken maakt ze niets uit.

  Like

 6. oud-marinier zegt:

  Probleem is zo gemakkelijk op te lossen . TURKIJE GEWOON ANNEXEREN . Regering er uit flikkeren .

  Like

 7. Pingback: Turkije zou uit de NAVO gezet moeten worden | Nikontino's Blog

 8. Theo Prinse zegt:

  Constantinopel en Koerdistan moeten zich van Ankara onafhankelijk verklaren. Op dit moment wordt de leider van Europa Merkel gechanteerd door Erdogan met een moslimoorlog op de Balkan in ruil voor het osmaanse leiderschap over Europa.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Turkije uit de NAVO gezetten, zou een normale reactie zijn, maar daar heb je wel normale politici voor nodig, maar die zijn er helaas niet !!!

  Like

 10. Jan zegt:

  ISIS-onderwijs, basisvorming

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s