Franse autoriteiten laten drie moskeeën sluiten

Screenshot_3

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve.

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk zijn drie moskeeën gesloten, omdat daar radicale opvattingen gepredikt werden. Het is voor het eerst dat een Franse regering zo handelt.

De Franse autoriteiten hebben na de aanslagen in Parijs drie moskeeën gesloten. Het zou om een operatie tegen haatpredikers zijn, zelfbenoemde imams, zei minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. De politie zou ´s morgens een grootscheepse actie in een moskee in Lagny-sur-Marne hebben uitgevoerd. Afgelopen week zouden twee moskeeën in Lyon en Gennevilliers in de buurt van Parijs gesloten zijn.

 

In de moskee in Lagny-sur-Marne zouden een revolver, een harde schijf en propagandamateriaal zijn gevonden. Ook zou er een Koranschool zijn, die bij de moskee aangesloten en illegaal zou zijn.

“Zulke maatregelen van de sluiting van moskeeën wegens een radicalisering werden hiervoor nog nooit door een regering genomen”, zei Cazeneuve. Dit zou mogelijk zijn, omdat in Frankrijk sinds de aanslagen van midden november de noodtoestand geldt. Deze staat het toe om uitgangsverboden uit te vaardigen, woningen ´s nachts zonder gerechtelijk bevel te doorzoeken of gebedsruimtes van vermeende radicale moslims te sluiten. Sinds het uitroepen van de noodtoestand zijn er volgens informatie van de regering 2.235 objecten doorzocht. Er werden 263 verdachten gearresteerd en 334 wapens in beslag genomen. 330 mensen kregen huisarrest.

Twee dagen na de aanslagen van Parijs had Cazeneuve aangekondigd dat buitenlandse imams zouden worden uitgewezen als zij haat prediken. De moskeeën, waarin dit zou plaatsvinden, zouden gesloten moeten worden, eiste Cazeneuve destijds in een tv-interview. Volgens hem hebben de Franse autoriteiten sinds 2012 40 radicaalislamitische predikers het land uitgezet.

Bron:
www.zeit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", Barbarisme, Eurabië, Frankrijk, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, nieuw fascisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Franse autoriteiten laten drie moskeeën sluiten

 1. Cathja zegt:

  Dat mogen ze hier ook wel eens gaan doen. In ons land worden met regelmaat haatpredikers uitgenodigd, en daar moet direct stoppen. Als je haat predikt heb je in ons land niets te zoeken.

  De Fransen hebben helaas aan den lijve moeten ondervinden wat het gevolg kan zijn als de moslimpopulatie maar groeit en groeit. Hele wijken zijn niet meer toegankelijk voor de autochtone Fransen, en wat er in de moskeeën wordt gezegd, daar heeft niemand weet van. Van integratie is dan ook geen sprake. De afkeer van het westen groeit alleen maar.

  Nu de noodtoestand geldt kunnen ze mooi die haathutten binnenvallen, en dat dit effectief is dat is wel duidelijk. Er werden wapens gevonden en propagandamateriaal.

  Als ook in Nederland de moskeeën worden doorzocht, ben ik er van overtuigd dat ook hier wapens aangetroffen worden.
  Het is de hoogste tijd om in actie te komen!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 23.03. uur, op 2/12. U zegt: ” Als ook in Nederland de moskeeën worden doorzocht, ben ik ervan overtuigd dat ook hier wapens aangetroffen worden”. Ik neig ertoe, om deze mening over te nemen. In het verleden heb ook ik al eens deze mening verkondigd.

   Like

 2. jungleelephant zegt:

  Ik weet 100% zeker dat als ze hier,onverwachts,haathutten uit gaan kammen,dat ze heel wat meer vinden dan een schamele revolver!Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze dat in Frankrijk voor het oog van God hebben gedaan.Zo van:kijk ons eens,wij doen er tenminste wat aan!En dan heel bewust de minst gevaarlijke haathut doorzoeken en sluiten!Mijn gevoel bedriegt me nooit!

  Like

 3. Feniks zegt:

  Drie moskeen sluiten is gewoon te weinig, uiteindelijk zullen ze allemaal dicht moeten
  Islam in zijn huidige vorm hoort niet in Europa.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Net als in NL hebben ze allemaal “boter-op-hun-hoofd”.
  Een jaar geleden zei de Minister van Binnenlandse Zaken nog:”De Jihad aan prijzen is geen misdaad”. Cazaneuve is van de P.S [ Parti Socialiste ]
  . 5 augustus 2014
  Behalve die drie mosketen kunnen er nog wel wat meer worden gesloten. Er worden de meest achterlijke nonsense en “vrouwonvriendelijke” dingen gepredikt.

  Like

 5. Jade zegt:

  Je zou die noodtoestand ook kunnen uitbuiten…
  3 moskeeën sluiten vind ik bitter weinig.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Gesloten; beter gesloopt!

  Like

 7. JAN zegt:

  “Franse autoriteiten laten drie moskeeën sluiten”.

  Only three? I expected more than that from the nation of cowards.

  Like

 8. 4sjun zegt:

  Men zou er goed aan doen eerst eens de katechese van Mohammed’s zijnsleer als opgetekend in koran, hadith en soenna aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Ik schrijf koran, hadith en soenna want zonder de laatste kan de eerste maar moeilijk worden verstaan.
  Wat krijgen argeloze kinderen ingegoten?
  Wat doet zo’n dieet met de mindset van het kind?
  Welke werking en bijwerkingen zijn ervan te verwachten?
  Zou het toeval zijn dat de voorsteden een soortgelijke problematiek kennen als de landen van herkomst?
  Welke opmerkelijke gedachten houden met de leer van Mohammed geaffecteerden er op na met betrekking tot eigendomsrecht en welk voorbeeld gaf de meest ideale moslimse mens Mohammed daarvan in het voorbeeld dat hij voorleefde?
  .
  Zomaar wat vragen die een heel ander licht werpen op het steeds maar weer ter afleiding ingebrachte riedeltje van sociale deprivatie. De onderste steen moet boven komen. We moet een fel icht op het fundament van islam waarvan niet langer weggekeken kan worden bij aan het licht komende misstanden.
  .
  Sharia and the Virtue of Hate.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Cathja, geheel met je eens!!!

  Like

 10. beatsme zegt:

  Als motorbendes overlast geven, worden de clubs gesloten.
  In zie niet in wat het verschil moet zijn met clubs, waar men als hobby heeft een God of anders te eren. Dat men een paar moskeeën sluit is niets bijzonders.
  Uit preventief oogpunt is het m.i. zelfs acuut noodzakelijk stevige controle op een groot deel van de rest ervan te zetten, en bij niet conformatie aan de uitgevaardigde controlemaatregelen de zaak te sluiten.

  Let wel, omvangrijke aantallen slachtoffers onder de burgerij in West-Europa zijn reeds meermalen gevallen. Recent een groot aantal in Parijs, maar ook in Brussel (museum) en andere plaatsen.
  Vergeet daarnaast niet dat Allah Akbar roepende Europese burgers met duizenden tegelijk enorme aantallen slachtoffers(!) maken bij de Islamistische Staat, maar ook reeds in Afghanistan, Libië, en andere regio’s waar zij als moslim vochten en terreur zaaiden binnen soortgelijk buitengewoon moorddadige obscure clubs.

  Het huidig bestuur in West Europa is .verder absoluut niet capabel gebleken om een duidelijk beleid met stevige controlemaatregelen te voeren, daar zij het gevaar niet ziet.
  Noodzakelijk is daarom het huidige bestuur zo snel mogelijk te vervangen door een daadkrachtig bestuur ter bescherming van de burgerij en het behoud van de harmonie binnen de samenleving.

  Like

 11. Joshua zegt:

  Dit is al jaren geleden door Wilders gezegd ,maar velen sloten de oren en riepen dat hij een nazi was.
  Nu ondervinden de doven dat hij de waarheid sprak en spreekt.
  Weg met die stads/land vervuilende cultuur haatschuren en weg met de moh. aanbidders!

  Like

 12. Neilton zegt:

  Langzaam begint het door te dringen dat er actie moet komen, thee drinken, pappen en nat houden is voorbij, goed gedaan Franrijk, dicht met die afschuwelijke gebouwen waar haat gepredikt wordt.

  Like

 13. iemand zegt:

  ELKE moskee waar de koran op tafel ligt verheerlijkt GEWELD.
  ELKE moskee waar het leven van de gewelddadige profeet als voorbeeld word gesteld, roept op tot geweld.

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  De Franse socialisten gaan iets doen om stemmen terug te winnen onder de aanhang van mevrouw le Pen. Te laat, te weinig misschien, maar in ieder geval een grote stap voorwaarts. De NSB-ers Rutte en Samsom zijn nog lang niet zo ver. Vive la France!

  Like

 15. Elena zegt:

  NU per direct de fik erin.
  ohwacht….is een prima plek om “vluchtelingen ” te huisvesten.
  Tapijt wordt dan één smerige bende, stront zal aan de muren komen. Daarna dan toch maar de fik erin.

  Like

 16. Speldenprikkie! Die Cazeneuve moest wàt na het tweede Parijse bloedbad, anders werd-ie ongeloofwaardig en dat zal hij zelf ook beseft hebben.
  Als hij nu eens ertoe overgegaan was om àlle haathutten in heel Frankrijk binnen te vallen en bij de geringste aanwijzing te laten sluiten, had ik gezegd: Respect, maar nu is de truc zo doorzichtig als hij maar zijn kan!
  Jezelf op je borst slaan van: Kijk mij eens: Drie Moskeeën! Drie! geeft slechts aanleiding om schouderophalen te reageren met een “Ja. En de rest…..?”
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 17. wim zegt:

  Met de hete adem van Marine le Pen in de nek is dit allemaal too late and too little als er geen fundamenteel andere kijk op de islam komt. Zie citaten delamontagne (00:08).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s