Het bewijs: Hoe Turkije ISIS-olie exporteert

Screenshot_40

(Vertaling: E.J. Bron)

De afgelopen weken richtte de focus van de media zich op de lucratieve handel van de “Islamitische Staat” met “gestolen” ruwe olie. Op 16 november vernietigden Amerikaanse gevechtsvliegtuigen 116 tankwagens van ISIS. Van tevoren had men flyers uitgestrooid om de chauffeurs te waarschuwen die zelf geen lid van ISIS waren.

In dit verband is het merkwaardig dat het Pentagon er bijna 14 maanden over heeft gedaan om erachter te komen dat het wellicht het meest effectief zou zijn om de oliehandel van de “Islamitische Staat” lam te leggen en de olie te bombarderen. Daarvoor had de Amerikaanse strategie erop gestaan om de olie-infrastructuur in tact te laten en had men relatief weinig schade aangericht.

Daarvoor bestaan twee mogelijke verklaringen. Eentje daarvan is dat het Pentagon en de CIA dit voldoende vonden, omdat men ISIS in stand wilde houden als destabiliserend element tegen het Assad-regime. Uiteindelijk heeft Rusland laten zien hoe men bijna moeiteloos de konvooien van ISIS kon bombarderen, zodat de VS geen keuze hadden en hetzelfde moesten doen. Amerikaanse gevechtsvliegtuigen vernietigden nog eens 280 tankwagens, Rusland zou meer dan 100 verwoest hebben.

De spannende vraag is nu: waar gaat de olie naartoe, wie levert hem af? In dit verband wordt er al lange tijd gediscussieerd over de rol van Turkije. Het land neemt een centrale rol in bij de expansie van ISIS op de zwarte markt voor olieverkoop. Mensen van geheime diensten in Turkije en Irak bevestigden dat de Turkse autoriteiten de verkoop van ruwe olie door ISIS actief hebben ondersteund. Mehmet Ali Ediboglu van de oppositionele Republikeinse Partij schat dat er het afgelopen jaar voor ongeveer $ 800 miljoen ISIS-olie werd verkocht. Dit jaar zou dit al meer dan $ 1 miljard zijn.

Volgens Ediboglu zou dit met de meest eenvoudige middelen plaatsvinden: de olie zou in de buurt van de grens met Turkije in raffinaderijen gezuiverd worden en daarna via Turkije worden verkocht. Hij zei tegenover Russische media dat ISIS de touwtjes in handen zou hebben bij de verkoop van de olie, samen met een groepering rondom Barzani (de president van de Irakees-Koerdische regio) en enkele Turkse zakenmensen.

Door het afschieten van het Russische gevechtsvliegtuig kwamen deze feiten nu door Rusland op tafel. Poetin zei tegenover de Franse president François Hollande: “Voertuigen die olie transporteren, in een lange rij tot aan de horizon. Het ziet eruit als een levende olieleiding van ISIS en de rebellengebieden in Syrië tot in Turkije. Dag en nacht rijden ze Turkije binnen. De tankwagens zitten op de heenreis altijd vol en komen leeg terug. We spreken hier van een commerciële uitbuiting van de olie uit de door de terroristen bezette Syrische gebieden. De olie komt uit deze gebieden. Je kunt vanuit de lucht zien waar deze voertuigen naartoe gaan.”

“We nemen aan”, aldus Poetin verder, `dat de politieke leiding van Turkije niet op de hoogte is van deze illegale oliehandel, hoewel dat moeilijk te geloven is. Als de regering er niets van weet, dan weet ze het nu.”

Bron:
http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
www.prisonplanet.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, ISIS, oliebelangen, Rotzakken, Rusland, Syrië, Turkije, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het bewijs: Hoe Turkije ISIS-olie exporteert

 1. Jan zegt:

  “In dit verband is het merkwaardig dat het Pentagon er bijna 14 maanden over heeft gedaan om erachter te komen dat het wellicht het meest effectief zou zijn om de oliehandel van de “Islamitische Staat” lam te leggen en de olie te bombarderen.”

  Reden: Obama Didn’t Attack ISIS Oil Because Of The Environment [VIDEO]

  Former Deputy Director of the CIA Michael Morell suggested that Barack Obama didn’t order the bombing of ISIS’s oil transportation infrastructure until recently in part because he was concerned about environmental damage.

  Morell also said the White House was concerned about destroying infrastructure that could be used by the Syrian people.
  ….

  http://dailycaller.com/2015/11/25/former-cia-deputy-director-obama-didnt-attack-isis-oil-because-of-the-environment-video/

  Like

 2. Edjan zegt:

  Putin: Erdogan en famolie persoonlijk betrokken bij illegale oliehandel met IS

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24818838/__Moskou__Erdogan_in_oliehandel_met_IS__.html

  Eindelijk dringt dit nu tot de mainstream-media door. Nu nog de illegale wapenhandel, de tactische steun, de medische verzorging enzoverder.

  Like

 3. Thoth zegt:

  Dat wist ik al. Ook de Russen hebben tankauto’s gebombardeerd. Zie o.a. dit bewijs :

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ook al zóu de olie als inkomstenbron weinig meer opleveren voor IS, dan zijn er altijd wel een paar schurkenstaten bereid om IS in het zadel te houden en financieel te ondersteunen.
  Het mooiste van wat de Russen wereldkundig hebben gemaakt, is de bewezen betrokkenheid van Turkije bij deze illegale handel. Want Erdogan kan wel net doen alsof hij dit alles niet wist, maar van de eerste leugen is hij nog niet gebarsten.

  Turkije heeft wel iets uit te leggen als NAVO-partner, en als eventueel toekomstig EU-lid. Opnieuw een reden om Turkije buiten de EU te houden, en uit de NAVO te gooien.

  Like

 5. Jan zegt:

  Irakischer Politiker: IS verkauft in Türkei geschmuggeltes Öl zu Schleuderpreisen

  Die Türkei drückt beim Schmuggel von Öl durch die Terrormiliz Islamischer Staat ein Auge zu, wie der Ex-Sicherheitsberater des Irak und Abgeordnete von der schiitischen Koalition „Gesetzesstaat“ Mowaffak al-Rubaie in seinem Facebook-Account schrieb.

  „Die Türkei unterstützt die Terroristen vor allem dadurch, dass sie den Verkauf von geschmuggeltem Öl auf dem Schwarzmarkt erlaubt. Dabei beträgt der Preis bis zu lediglich 20 US-Dollar pro Barrel, was fast zweimal weniger ist, als auf dem Weltölmarkt.“

  Außerdem warf Al-Rubaie der Türkei vor, dass diese zu einem Umschlagpunkt für vom IS rekrutierte künftige Kämpfer geworden ist.
  ..
  http://de.sputniknews.com/panorama/20151128/306010825/irak-tuerkei-islamischer-staat-oel-schmuggel.html

  Riesiger Lkw-Konvoi von Syrien in Türkei unterwegs – mit welcher Fracht? VIDEO

  Eine russische Militärdrohne hat gefilmt, wie schwere Lastwagen ungehindert über die syrisch-türkische Grenze fahren. Nach Angaben des Ministeriums wurde das Video im Raum der türkischen Stadt Reyhanlı aufgenommen.

  http://de.sputniknews.com/panorama/20151202/306124560/tuerkei-syrien-schmuggel.html

  Like

 6. beatsme zegt:

  Putin kwam al tijdens de G-20 in Antalya in Turkije op 15-16 november met bewijs aandragen, volgens o.a. dit artikel van 18 november:
  http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/11/turkey-usa-russia-syria-g20-summit-erdogan.html#

  Op de G-20 heeft Erdogan erop gehamerd, dat IS terroristen zijn, gelijk vele. IS met islam in verband brengen staat gelijk aan godslastering volgens Erdogan. Ook is IS een van de vele terreurorganisaties volgens Erdogan, en niet erger dan de anderen. Iedereen kan bedenken wie Turkije bedoelt met anderen…

  Putin stelde op de G-20, dus op 15-16 november a;, dat 40 landen betrokken waren bij de financiering van ISIS. Ook gaf hij uitleg hoe omvangrijk de oliehandel was (uiteindelijk betreft het roof van bodemschatten, die toebehoren aan een soeverein land en haar inwoners) richting Turkije. Hij herhaalt dit eigenlijk nu na de oorlogsdaad van de Turken tegen de Russen op 24 november. Meer niet. Media gaven geen aandacht aan zijn bewijsmateriaal en verzwegen dit.

  Opvallend is dat vlak voor de G20, op 13 november, de aanslag in Parijs plaatsvindt en er zo weinig duidelijk is over daders en hun ondersteuning? Ook opvallend is, dat na de Parijse aanslag op 13 november, als Frankrijk wil samenwerken met Rusland, enkele dagen daarna het plan in duigen valt, want NATO-Turkije ontregelt dit, met het neerschieten van de Russen op 24 november.

  Natuurlijk gaan de Turken veel te ver. En het is ongelofelijk hoe het bestuur van de EU alles voor zoete koek neemt. Dit klopt niet, en stinkt, en het is tijd om met groot machtsvertoon als kiezers bij de eerste gelegenheid massaal “oprotten” tegen de gekozen elite te zeggen middels onze stem.

  Like

 7. Harry zegt:

  Durf er een doos prima wijn onder te verwedden dat Erdogan de spin in dit web is !
  De smerige rotzak !
  Mogelijk heeft ie die Russische straaljager uit de lucht laten schieten omdat zijn olie transport in gevaar kwam .
  Met een stalen gezicht verkondigde hij dat als men kan bewijzen dat hij schuldig is , dat ie dan meteen op zou stappen .
  Dat doet ie vast niet !
  Geen groter leugenaar dan een moslim .

  En je kunt zeggen wat je wilt van de Russen , maar ze winden er geen doekjes om !
  Duidelijke taal , zelfs de diplomatieke .

  Moet die smeerlap van een Erdogan nou ECHT in de EU ?
  Haalt dat die hele boevenclub niet nóg verder naar beneden ?
  RUTTE ???

  Like

 8. Harry zegt:

  Als de NAVO zijn goede bedoelingen zou willen tonen , moeten ze die Turkse raffinaderijen bombarderen .
  Zo niet , dan vertrouw ik die NAVO ook nooit meer !
  Man , man , wat zijn we ver afgezakt !
  Zelfs die idiote Joop den Uyl had meer verstand dan de huidige kliek , en dat wil wat zeggen !

  Like

 9. Pogo zegt:

  Rusland moet snel de wereld overtuigen want de wereld, ik in ieder geval wel, wordt gek van al die propaganda en welles/nietes-spelletjes.

  Al vrij snel nadat de coalitie in actie kwam tegen IS werd er beweerd dat IS olie verkocht aan ???? en zo o.a. aan hun poen kwamen.
  Om zo’n mohammedaanse moord bende te bestrijden lijkt het me zinvol om ze af te snijden van hun inkomsten.
  Maar…..

  De VS (lees; coalitie) bombarderen ‘die levende olie lijn’ niet omwille van het milieu, aldus de verklaring van Obama.
  Rusland doet dat wel en merkt dat daar positieve reacties op komen.
  De VS kan niet achterblijven en begint er ook mee.
  Op een top verklaart Putin wel te weten wie daar achter zitten (zelfs de zoon van Erdogan wordt ermee in verband gebracht).
  Na het neerhalen van die Russische bommenwerper door de Turken wijst Rusland specifiek naar Turkije.
  Op zo’n wijze dat Erdogan er wel wat van af moet weten (o.a. zijn zoon maar er zijn meer aanwijzingen voor de samenwerking tussen Turkije en IS).

  En plots komt een Turkse krant (Engels) met een verklaring van de woordvoerder van de coalitie Steve Warren;

  “We flatly reject the notion that Turkey is working with ISIL” Warren said, using an alternative acronym for Daesh.
  Steve Warren, the spokesman for the U.S.-led coalition has also denied Russia’s allegations about Turkey buying oil from the terrorist organization .

  http://www.dailysabah.com/politics/2015/12/02/pentagon-rejects-russian-claims-of-daesh-oil-transport-into-turkey

  -Kijk….ik ben gelukkig niet overal bij maar iedereen weet nu wel dat Turkije een dubbele agenda heeft. Waarom, als er aanwijzingen zijn of geruchten, waarom lopen wij dan altijd dezelfden achterna? Waarom zeggen wij (lees; Nederland/de samenleving) niet dat er iets niet in de haak is? Laten we eerst dat eens tot op de bodem uitzoeken alvorens we Turkije allerlei beloftes toeschuiven om vervolgens later erachter te komen dat zij helemaal niet zo fris blijken te zijn.-

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  ‘Onze’ regering, €U en de NAVO zijn ruzie aan het zoeken met Rusland en knielen voor Erdogan.
  Misselijk makend…

  Like

 11. Jan zegt:

  Wie koopt olie van ISIS:

  Like

 12. Anna. zegt:

  Nu de Russen bewezen hebben dat het de kliek van Erdogan is die ISIS financiert nu moet Erdogan aftreden want dat heeft hij gezegd….. Als de Russen het kunnen bewijzen dat treed ik af……..het zou en mooie opruiming zijn

  Like

 13. Nemesis zegt:

  Volgens wat ik op diverse video’s en via berichten heb gezien en gehoord, waren het toch echt de Russen die de kolonne vrachtwagens met olie hebben opgeblazen. Toen werd de VS even een beetje wakker en besloot er zelf een niet zo frisse draai aan te geven. De VS met Turkije maken toch hun eigen handel niet kapot. Maar goed iedereen kan geloven wat hij of zij wil.

  Like

 14. Jan zegt:

  Grabesstille: ARD und ZDF berichten nicht über Pressekonferenz in Moskau zum Öl-Verkauf durch den IS an die Türkei

  http://de.sott.net/article/20315-Grabesstille-ARD-und-ZDF-berichten-nicht-uber-Pressekonferenz-in-Moskau-zum-Ol-Verkauf-durch-den-IS-an-die-Turkei

  Like

 15. Jan zegt:

  Erdogan: Iran zal een hoge prijs moeten betalen dat het het gerucht heeft verspreid over de smokkel van olie

  Turkey on Sunday said it was “astonished” by Iranian accusations that Ankara is supporting Islamic State (ISIS) and involved in oil dealing with the jihadists in Iraq and Syria.

  Turkish foreign ministry spokesman Tanju Bilgic said in a statement there was nothing in Tehran’s accusations to take “seriously.”

  Turkish President Recep Tayyip Erdogan said on Thursday he had warned his Iranian counterpart Hassan Rouhani over some Iranian media reports that he and his family were involved in oil trade with ISIS jihadists.

  Erdogan said that he spoke with Rouhani on the phone and told him: “You will pay a high price if it continues like that.” He added that the Iranians later removed the news from their website.

  http://israelmatzav.blogspot.nl/2015/12/pass-popcorn.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s