Hoe bestraft men religieuze misdadigers?

Screenshot_1

(Door: “Querdenker” – Vertaling: E.J. Bron)

De laatste tijd is er steeds opnieuw sprake van religieus gemotiveerde moorden in het land, samen met de deels waanzinnige afloop van deze processen. De verdedigers van “eermoordenaars” beroepen zich er inmiddels heel openlijk op dat zulke daders “niet normaal gesocialiseerd” zouden zijn en binnen hun culturele systeem geen andere keuze hadden.

Dat zorgt begrijpelijkerwijs voor verontwaardiging en woede, de daaropvolgende extreem milde straffen zorgen voor nog meer woede.

Nu ik er echter zo over nadenk, zit er wel degelijk een kern van waarheid in het verdedigingspleidooi. Religie is inderdaad zoiets als een geestesziekte en mensen die om religieuze redenen misdaden plegen, zijn niet toerekeningsvatbaar.

Alleen, wat is de consequentie daarvan? Wat doet onze samenleving eigenlijk met geesteszieke misdadigers? Weer vrijlaten? Natuurlijk niet! Die komen in de psychiatrie! Deels levenslang!

Waarom doet men dat dan ook niet met religieuze misdadigers? Blijkbaar zijn zij te idioot om veroordeeld te worden, maar niet idioot genoeg voor de psychiatrie, of hoe moet ik dit zien?

Nou ja, politieke achtergronden zijn natuurlijk zoals altijd niet uit te sluiten . . .

Bron:
https://nix00.wordpress.com
Auteur: “Querdenker”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Criminaliteit, Krankzinnigheid, Religie. Bookmark de permalink .

16 reacties op Hoe bestraft men religieuze misdadigers?

 1. Wilma. zegt:

  Een radiobericht van een paar jaar geleden: Rechter: ‘Ik veroordeel u niet tot een straf aangezien u uit een “schaamcultuur” komt, Uw daad heeft u in de ogen van uw eigen cultuur ten schande gemaakt en daarom al genoeg geleden’……..Nou…daar zit je dan als slachtoffer…..!

  Like

 2. Edjan zegt:

  Er is ooit, in de middeleeuwen (en op sommige plaatsen ook nog later) toen het een enorme rotzooi was in Europa en families elkaar compleet uitmoordden in bijna eeuwenlange vendetta’s van wraak en weerwraak, toen is er besloten om rechtbanken in het leven te roepen en vergrijpen strafbaar te stellen zodat de familie van degene aan wie de misdaad was gepleegd, zich niet genoodzaakt zou zien wraak te nemen. Er ontstond een systeem van afspraken: dit misdrijf = deze straf. Dat was alles. Het werkte.

  Dit systeem is losgelaten door mensen die zich moreel ver boven ons verheven wanen. Nu kunnen misdaden “verexuseerd” worden. “Moeilijke jeugd”, nu dus ook al “godsdienstige achtergrond”. Rechtspraak draait daarmee hoe langer hoe meer om de dader en hoe langer hoe minder om het slachtoffer. Dader en slachtoffer lijken soms zelfs van plaats te wisselen. Als jij een inbreker met een honkbalknuppel op zijn kop slaat, ben jij de dader en hij het slachtoffer. Onze rechtspraak is net zo ziek als onze maatschappij. Deze ziekte zit heel diep en is niet zomaar even te genezen.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  “Querdenker” raakt hier iets wat echt meer aandacht verdient!
  Het moge duidelijk zijn dat ‘mensen’ die zonodig hier in ons land willen wonen ook onze cultuur dienen te aanvaarden.
  Meent de rechter dat deze mensen dit vanuit hun meegebrachte cultuur niet kunnen, zijn deze mensen dus Nederland onwaardig en dienen uitgezet te worden naar herkomstland.

  Like

 4. geentvkijker zegt:

  laten wij om te beginnen hier in Nederland, de sharya invoeren in het rechtssysteem, voor
  moslim-daders…
  Daar staan zij toch achter ? Prima toch, dan passen we die toe bij HUN, dat willen zij toch ??
  En wij houden ons eigen rechtssysteem, dat kan makkelijk naast elkaar lopen,
  Moet er alleen nog even naast de rechtbank een slagerij / slachtbank gebouwd worden
  wel graag met wat HYGIENISCHE afvoerputjes voor al dat bloed, uiteraard, We maken het wel wat sterieler hier, al die troep zoals daar willen we hier niet. Als we dan ook nog enkele moslemitische dokters aanstellen, om al die afgehakte ledematen te verbinden, met een keurig net hygienisch ehbo-tje daarbij ( zodat onze ziekenhuizen daar niet mee belast worden natuurlijk ) dan voldoen wij keurig aan hun wensen, dacht ik zo…ideetje ? Ik denk dat de LAFAARDS zullen schrikken, en misschien gaan ze dan wel gauw terug…Bij de eerste 3 sharya-uitspraken, zijn ze verdwenen als sneeuw voor de zon….

  Like

 5. Avidia zegt:

  Hendrik, ik ben het volkomen met je eens!!

  Like

 6. Een meer dan schandalig artikel! Als er nu ipv “religie” het woord”islam” stond, dan klopt het wel wat er staat.
  Maar nu kan ik me volgens Qeurdenker als Bijbels gelovige beter meteen melden bij de dichtstbijzijnde psychiatrische instelling, want “religie is een soort geestesziekte”.
  Sterker nog, een grote meerderheid wereldwijd gezien heeft een religie, dus die zitten allemaal fout.
  Anderen hebben een ideologie of filosofie, dat mag dan wel van Querdenker ? Nazisme, communisme zoals in Noord Korea, heel fijn. En de komende NWO.
  Waar zou Querdenker in geloven?
  MIsschien dat hij (of zij) na zijn huiswerk gedaan te hebben mbt de enorme verschillen tussen religies gaat snappen, dat de enige religie, die de wereld van uit haar bronnen (koran, ahadith) wil overwinnen in jihad de islam is ?
  Lees de Bijbel es, samengevat in “heb JHWH lief boven alles en de naaste als jezelf”, met de 10 geboden, recht en genade, steekt mijlenver boven de overige religies uit, nergens vind je , dat de Schepper mens wordt om voor mensen, die hun tekort en onvolmaaktheid belijden, de doodstraf te dragen , om zo Zijn genade en vergeving te legitimeren.
  Te mooi om niet waar te zijn en als je de principes van de Bijbel gaat praktiseren, ontdek je ook dat het heel erg waar is.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Ik kan me voorstellen, dat j i j op deze manier reageert, Ben, maar echt zin hebben doet dat niet.
   Querdenker denkt uit een totaal ander perspectief als jij. Niet met de bedoeling, gelovigen te kwetsen, te provoceren of wat dan ook, maar omdat dat perspectief hem eigen is. Net zoals het jouwe jou eigen is.Zonder raakvlakken is de kans, dat beide elkaar vinden bijzonder klein; daarin kun je maar het beste berusten.
   Waar ik die echte, standvastige atheïsten wel eens om benijd is, dat ze klaarblijkelijk geen angst hebben voor het idee, dat na iemands dood alles meteen afgelopen is en er daarna niets meer komt: Zelf komt mij dat denkbeeld tot op heden zeer benauwend voor.
   Het liefste zou ik nog zien, dat reïncarnatie bewezen werd, zij het dan liever niet als een plant of het één of andere insekt. Maar een nieuwe kans, ja, dat lijkt me ergens wel wat!
   Kennelijk ben ik iemand die aan het leven hàngt,ondanks alles.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • geentvkijker zegt:

    theresa , reincarnatie is lang bewezen hoor……..lees het boek van Pim van Lommel
    en daarnaast zijn er honderden boeken over te vinden, zoniet duizenden

    Like

  • harry zegt:

   Toch zit er wel een kern van waarheid in , Ben .
   Ik woon in een uitloper van de bible belt en zit tussen een flinke kudde refo’s .
   Die behandelen niet gelovigen als een soort gedomesticeerde varkens .
   Helemaal niet zoveel anders dan moslims .
   Toen ik op een mooie zondagmiddag een paar takjes uit m’n taxusheg knipte , kwam dat koor van dertien , allemaal met 5 centimeter oplopend langs , terug uit de kerk .
   Ze stonden met hun bek open te kijken naar die barbaar !
   Sindsdien doen ze hun smoel niet meer open en lopen stoicijns voorbij .
   Een andere refo sprak me er op aan dat ik mijn voordeur stond te vernissen op zondag .
   Niet eens op straat . op mijn eigen terrein .
   Aangezien ik zes dagen per week werk en nooit vakantie neem , blijft er niet veel tijd over .
   Ze begon op zo’n zalvende toon : ” zeg buurman , nou mot ik je toch eens wat zeggen ” .
   Ik draaide me om .
   ” Je weet toch wel : een zondagse streek houdt geen week ”
   Oh dus het dondert er binnenkort weer af ?
   Ze knikte instemmend , maar dat moest ik zo niet zeggen .
   Nou , als je het goed schuurt valt dat misschien wel mee .
   Uit ergernis heb ik haar toen nog toegevoegd , dat ik het vorige keer ook op zondag gevernist had en dat dat toch mooi zeven jaar was blijven zitten .
   Hoofdschuddend liep ze weg .
   Ze was nooit meer hetzelfde .

   Begrijp je wel , Ben ?
   Microterreur .

   Een ding wil ik nog wel even kwijt , ik heb geen enkele antipathie tegen het Joodse geloof , sta voor 100% achter Israel . Met name de staat , zeg maar .
   Maar die orthodoxen bezorgen me toch ook wel wat kriebels .

   Like

   • Edjan zegt:

    @ Harrie, Ik voel helemaal met je mee. Ik begreep eerst niet waarom ze allemaal met hun bek open stonden te kijken en toen drong het tot me door: je stond op de ZONDAG de heg bij te knippen! Jongen toch! Takkenbossen voor de hel!

    Hoewel ik een diepgelovige atheïst ben, heb ik geen moeite met mensen die geloven. Zolang ze mij maar niet proberen te bekeren. Met geloof loopt het meestal mis als het institutionaliseert, dwz. als er een instituut van wordt gemaakt. Dan komen er rare regels en dan moet er bekeerd worden en dan gaat het om geld en macht. Ik moet toegeven dat dat met het feitelijke geloof niets te maken heeft. Dachten ze er nu zelf ook maar zo over!

    Gelukkig zijn de Europese samenlevingen al lang geseculariseerd, dwz: ieder mag geloven wat hij wil maar geloof en staat zijn gescheiden. Hopelijk blijft dat zo want de islam heeft andere plannen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Ben Kok: 07.05. uur. Met uw reactie eens, Ben. Het christendom accepteert de seculiere STAAT, de ISLAM ontkent de seculiere STAAT. Ergo et ego, de ISLAM is het probleem, en dat al 1400 jaar lang!

   Like

 7. riet.keijzer zegt:

  Nou ik ben niet bang om dood te gaan. Maar dan is het echt voorbij. Gelukkig maar want stel je voor dat ik Hitler en andere massamoodenaar zou tegenkomen. Wout eenhoorn@

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Straf uitzitten en daarna uitwijzen naar het land van herkomst !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s