Mahmoud Abbas: “Dit is een vreedzame opstand!”

Screenshot_26

De “Palestijnse president” Mahmoud Abbas.

(Vertaling: E.J. Bron)

In een officiële standpuntbepaling heeft de chef van de Palestijnen, Mahmoud Abbas, verklaard waarom hij niet één van de tot nu toe meer dan 200 aanslagen veroordeelt, waarbij al 22 Israëli´s door Palestijnse terroristen werden gedood. Abbas maakte tegenover buitenlandse media duidelijk dat hij tot vrede verplicht en tegen terreur zou zijn. “Niemand heeft deze onlusten in het land uitgeroepen, niemand heeft er om gevraagd. Het is afkomstig diep uit de harten van de jonge mensen”, benadrukte Abbas op 16 november op de Palestijnse televisie (zie video onderaan het artikel).

“We hebben aan iedereen meegedeeld dat we een vreedzame en begrijpelijke opstand hebben en zo ziet onze opstand eruit. En dat niet alleen, de agressie komt van Israëlische zijde, die op onze kinderen schiet”, aldus Abbas.

Precies naar zulke woorden verwijzen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu en andere politici in het land als ze wijzen op de hetze van de kant van de Palestijnse Autoriteit. Het zijn de Palestijnse leiders die in het buitenland worden voorgesteld als pragmatische partners in vergelijking met Hamas.

“Wat Abbas twee weken geleden op de Palestijnse televisie aan zijn volk meedeelde, wordt zo opgevat alsof het doen van jonge Israëli´s en het doden van ouders voor de ogen van hun kinderen in de auto een vreedzame manier van uitdrukken zou zijn”, becommentarieerde Nan Jacques Zilberdi,, die de Palestijnse media intensief volgt. “Israëli´s, die om redenen van zelfverdediging de daders, of dit nu aanvallers met messen of vuurwapens zijn, ter plaatse uitschakelen om nog meer doden en gewonden te voorkomen, worden op hun beurt als agressors veroordeeld.”

Het tragische is dat dit in de buitenlandse media zo waargenomen wordt, want in de verslaggeving wordt vaak geen onderscheid gemaakt tussen de Israëlische doden en Palestijnse doden.

 

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Mahmoud Abbas: “Dit is een vreedzame opstand!”

 1. Hendrik M. zegt:

  Er word hier in de media wel degelijk onderscheid gemaakt; wat een Palestijn doet is goed en wat een Israëli doet is vaut.
  “Onze” regering en “onze” €U steunen de Palestijnse moordenaars en veroordelen alleen maar Israëlisch die zichzelf verdedigen.
  Hoop dat de Israëlisch het Palestijns probleem serieus oplossen, en wel zodanig dat er geen Palestijnse vluchtelingen zijn.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ach ja, liegen mag toch van het GRUWELBOEK KORAN!

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  De beste Palestijn is een dooie!

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Greta Duisenberg begon al heel vroeg voor de Palestijnen te prediken, zij is van goede afkomst dus kreeg ze de elite NEDERLAND mee en die zweem van solidariteit is blijven hangen. Een van de twee zal het onderspit delven en Ik hoop dat Israël eindelijk eens laat zien waar Israël voor staat, desnoods Poetin een handje helpen in het MO.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s