Noorwegen sluit grens met Rusland voor “vluchtelingen”

Screenshot_41

Tafereel bij de Russisch-Noorse grensovergang Storskog bij Kirkenes.

(Vertaling: E.J. Bron)

Noorwegen heeft blijkbaar met succes zijn oostelijke grens gesloten voor “vluchtelingen”. Sinds maandag is er geen enkele “asielzoeker” meer via de Pool-route het land binnengekomen. Daarvoor waren het gemiddeld per jaar bijna 500 “vluchtelingen”.

De meest noordelijke “vluchtelingen”route in het Schengen-gebied van Rusland naar Noorwegen schijnt onderbroken te zijn: sinds maandag zou er aan de grensovergang ver boven de Poolcirkel geen “asielzoeker” meer zijn aangekomen, meldden de Noorse autoriteiten dinsdag. Sinds het begin van het jaar hadden 5000 mensen de lange, maar ongevaarlijker route dan via de Middellandse Zee voor hun vlucht naar Europa genomen.

Om het aantal “vluchtelingen” te verminderen, had Noorwegen al alle immigranten met een visum voor Rusland weer teruggestuurd. Maandag werd er bovendien een controlepost voor de eigenlijke grensovergang geïnstalleerd. Politieagenten moeten daar alle “vluchtelingen” tegenhouden die geen toestemming hebben om Noorwegen binnen te komen.

Noorwegen maakt deel uit van het Schengen-gebied, maar niet van de EU. Het Scandinavische land met 5,2 miljoen inwoners heeft sinds het begin van het jaar meer dan 30.000 “asielzoekers” opgenomen. De meeste van hen zijn uit Zweden binnengekomen. Sinds Stockholm zijn zuidelijke grenzen weer controleert, zijn er echte rook duidelijk minder “vluchtelingen” naar Zweden gekomen – en ook minder doorgereisd naar Noorwegen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, asielwaanzin, Eurabië, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Noorwegen, Rusland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Noorwegen sluit grens met Rusland voor “vluchtelingen”

 1. Ook Noorwegen wordt verstandig en Timmermans steeds meer de dorpsgek van Europa !

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Jammer Noorwegen. Ik had liever gezien dat jullie de grens even open gehouden hadden tot volgende zomer. Met temperaturen van -35 tot -50 graden onder nul wandelend op teenslippers scheelt dat toch weer een slok op een borrel.

  Like

 3. mijn-idee zegt:

  Wauw…. Rusland heeft 196 km aan grensgebied..
  Met Zweden heeft Noorwegen een 1619 lange grens…

  Even simpel… de kans dat de “oorlogsvluchtelingen, gelukszoekers en/of terroristen vis de Zweedse grenzen Noorwegen binnen lopen/ fietsen/ rijden/vliegen is een -tig maal groter…

  Dus ik zou de vlag nog maar niet buitenhangen…

  Of is dit weer zo’n stukje media propaganda ter geruststelling….?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s