SCHRIJNEND ONRECHT

Screenshot_9

(Door: “Driek”)

Het schrijnend onrecht dat den Nederlandse burger wordt aangedaan door praatzieke bewindslieden die hun leugens over asielzoekers in onze Nationaal Socialistische Couranten verkondigen, is bijkans met geen pen te beschrijven. En lezer, let wel, het is geen onwetendheid van deze flagrante leugenaars dat zij de zegeningen der islam blijven propaganderen. Neen, het is pure kwaadaardigheid. Zij misleiden gans het Nederlandse volk en ontnemen den burger alle levensvreugd. Waar halen zij in hemelsnaam de euvele moed vandaan om ons eens zo welvarend polderland tot de bedelstaf te brengen!?

Lezer van deze obstinate site van E.J. Bron, u mag gerust weten dat ik mij soms treurig voel. Nu de dagen zich allengs verkorten, het vooruitzicht op de naderende winterkou en de donkerte dezer grauwgrijze herfstdagen waarin des middags de lichten alreeds worden ontstoken, valt mij het steeds zwaarder mijn geest te vrijwaren van ontmoedigende gedachten. Vooral in het nachtelijk duister worden mij soms angstwekkende taferelen voorgetoverd van vervallen steden en rondzwervende mensen in armoekledij.

Niet verwonderlijk, want bij veel onzer burgers staat het water tot aan de lippen. Behoeftige oude lieden worden verwaarloosd en onze jongeren hebben geen schijntje kans op een gerieflijke woning. Armoe en onrechtvaardigheid heerst alom. Steeds meer ouderen, chronisch zieken, werkelozen en bijstandsafhankelijke burgers kunnen door den stijgende lasten nauwelijks nog rondkomen. Doch het kabinet maakt dit jaar wel 350 miljoen euro vrij voor opvang van “vluchtelingen”. Voor 2016 een bedrag van 400 miljoen euro. Het kabinet rekent op 58.000 nieuwe islamitische asielzoekers.

Waarde lezer, nu onze regering kosten nog moeite spaart vreemde volken van geld, goederen en huizen te voorzien, kan ik de drang niet weerstaan een schrijnend onrecht uit onze vaderlandse geschiedenis te vermelden. Want wat wil het geval? Toen in Duitsland in 1935 de rassenwetten werden ingevoerd, waardoor Joden hun burgerrechten verloren, kwamen er duizenden Joodse vluchtelingen bij de Nederlandse grens aan. Door die grote toestroom werden de toelatingseisen verscherpt. Dat was niet alleen door de economische malaise waarin Nederland verkeerde, doch ook door de toename van het antisemitisme in Nederland.

De Nationaal Socialistische Beweging (NSB) van Anton Mussert kreeg een steeds grotere aanhang. De Nederlandse overheid vreesde dat meer Joden in Nederland het antisemitisme zouden aanwakkeren. Om die reden werden sinds 1937 vluchtelingen zonder bestaansmiddelen geweigerd. Een jaar later werden paspoorten van Duitse Joden ongeldig verklaard. Alleen mensen die konden aantonen dat hun leven gevaar liep, werden toegelaten.

Screenshot_10

Duitsland 1938

Om al die Joodse vluchtelingen op te vangen, zou een opvangkamp bij Elspeet worden gebouwd. Doch deze plannen stuitten op verzet van de plaatselijke bevolking en de ANWB. Die vond dat de Veluwe aantrekkelijk moest blijven voor vakantiegangers. Waar deze protesten weinig gehoor vonden, gaf het bezwaar van koningin Wilhelmina de doorslag. Zij vond de afstand vanaf het geplande vluchtelingenkamp tot haar zomerverblijf paleis Het Loo veel te klein. Op 22 april liet minister Hendrik van Boeijen (1889-1947) de koningin weten dat de regering had afgezien van een vluchtelingenkamp op de Veluwe.

Lezer, ik vind het een ten hemel schreiend schandaal dat duizenden gelukszoekers waar noch geld, woonruimte en toekomstperspectieven voor beschikbaar zijn, zo gastvrij in ons krappe polderland worden onthaald. Wij zijn inmiddels opgezadeld met ruim een miljoen mohammedanen die de wens koesteren Joden en christenen uit te roeien. Doch onze vileine bewindslieden zwijgen angstvallig over het toenemend antisemitisme. Ik begrijp niet waarom die islamitische Jodenhaters niet worden teruggestuurd naar de woestijnlanden waar ze vandaan zijn gekomen.

Nog slechts korte tijd te gaan en een Hollandse windmolen zal onze horizon niet langer meer verrijken. In plaats daarvan zal ons landschap worden ontsierd door wanstaltige moskeeën en minaretten. Lezer, ik laat het hierbij.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, antisemitisme, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op SCHRIJNEND ONRECHT

 1. Hendrik M. zegt:

  Driek, m’n hartelijke dank voor de bijzonder mooie wijze waarop u uw zieleroerselen aan ons toevertrouwd.
  U kunt mijn gedachten (ja, ben het geheel met u eens) veel mooier en helderder vertolken dan ik ze zou kunnen bedenken.
  Bedankt Driek, moge ook uw dag gezegend zijn!

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wéér schrijnt deze onboezeming van Driek,
  als steeds terecht en zuiver onderbouwd…
  hoe menigmaal heeft hij ‘t al voorgekauwd
  hoe vaak al bleek ons zielig Volk knap ziek ?
  .
  maar hij gaat dóór, niets dat hem nog weerhoudt
  geen onbenul, geen linkse leugenpraat
  ’t is Driek die steeds door ruit en roeden gaat
  want ná het zure komt allicht het zout 😛
  .
  Jasterke
  .

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Ik denk dat “bovengestelden” geen flauw benul hebben van de betekenis van de aller-eerste foto.
  Mocht dat wel zo zijn, “,t-niet-rond-kunnen-komen” met een matig inkomen, zo zullen er beslist zijn die zeggen [ à la hr Wiegel ], dan prikken ze toch een veurkje minder ] = niet zo vaak naar het restaurant gaan.
  Daar hebben dezen in Parijs geen last van:
  ///////////////
  EERBETOON AAN DE SLACHTOFFERS VAN 13 NOV.

  Klein “onderons-dineetje” voor 12 pers. Kosten Euro 24100

  Like

 4. peter de koning zegt:

  Grenzeloze tolerantie en apathie zijn een teken van een stervende samenleving.

  Like

 5. Driek zegt:

  Ik lees op de site van PowNed dat de moslims zich bedreigd voelen. Je moet toch maar durven.

  In ’s lands hoofdstad zullen moskeeën extra veiligheidsmaatregelen treffen. Dit naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Het gevoel van onveiligheid heerste al na de aanslagen op Charlie Hebdo in januari dit jaar, maar is nu alleen maar toegenomen.

  AT5 meldt dit op basis van een rondgang langs een aantal heilige huizen. Zij zouden bovendien graag wat extra geld krijgen van de gemeente, maar tot nog toe blijft een bankoverschrijving uit.

  Rachid Abouhrait, lid van het bestuur van de Blauwe Moskee, vertelt dat er al meer vrijwilligers aangenomen zijn: “Ook hebben we het sleutelplan aangepast en hebben we diverse beveiligingen doorgevoerd zoals extra camera’s”. Ook andere moskeeën geven aan aanpassingen te hebben gedaan.

  Joodse instellingen in de stad worden al langere tijd beveiligd. Abouhrait wil dat Amsterdam ook bijdraagt aan de veiligheid van de moskeeën. “Kom ons gewoon tegemoet met iets, maar dat gebeurt helaas niet. Het kost geld, maar goed, als je daar op gaat hameren dan is het heel snel van: “scheiding tussen kerk en staat”, vertelt het bestuurslid. “Mensen worden niet serieus genomen en dat steekt bij mensen van nou, je zit eigenlijk met twee maten te meten. Zij wel en wij niet en je verwacht een hoop van ons.”

  De gemeente Amsterdam zegt dat joodse instellingen extra beveiliging nodig hebben, omdat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding een doorlopende, verhoogde en voorstelbare dreiging heeft afgegeven. Voor moskeeën geldt deze dreiging niet.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Mooi weer Driek!
  …..Lezer van deze obstinate site van E.J. Bron, u mag gerust weten dat ik mij soms treurig voel…
  Ik vertel dan maar dat er dagen zijn dat ik me niet treurig voel, het zal mijn instelling wel zijn o.i.d.
  Maar soms zijn er opbeurende artikelen die hoop geven.
  Zoals deze:http://www.groene.nl/artikel/de-klimaattop-is-ook-een-vredesconferentie
  Kan ik het klimaat de schuld geven voor mijn depressie.
  Voor de rest: prettig leesvoer van je hand, fijne avond.

  Like

 7. Hans zegt:

  Mooi geschreven!
  Ik had ook een mooie droom waarin ik een Telegraafbericht over vuurwerk als cultureel erfgoed blijkbaar had gemengd met ons Rooms Katholieke Kerkelijk en Synagoge erfgoed.
  Dat kwam in mijn droom bijeen als “moskee fakkeldag” waarbij de minnaretten als raketten de lucht ingingen.
  Eerlijk gezegd vind ik ook nu nog bij wake, dat die minnaretten er ook wel een beetje om vragen. Qua uiterlijk.

  Like

 8. Jade zegt:

  Beste Driek, artikel weer 5 sterren gegeven…
  Ik lees uw artikelen graag, heel hartelijk dank!

  Like

 9. beatsme zegt:

  “De Nederlandse overheid vreesde dat meer Joden in Nederland het antisemitisme zouden aanwakkeren.”

  Er is nog niets veranderd, alleen liggen de feiten iets anders:
  “Door zo veel mogelijk Joden hatende mohammedanen zonder bestaansmiddelen hier naar toe te halen, blijven de Joden weg, en hoeven we niet te vrezen dat het antisemitisme aanwakkert.”

  Ik herhaal, er is nog niets veranderd, want de bron van het kwaad -de fascistoïde Jodenhaters- loopt men ook nu weer uiterst beleefd, zonder ze een strobreed in de weg te liggen, met een grote boog omheen. Vreemd eigenlijk. Of niet?

  Like

 10. Bas zegt:

  Als het daadwerkelijk op een catastrofe uitloopt zoals de meningen en opinies op forums weergeven, zijn sommigen politici waarschijnlijk al gevlogen. Maar het kan ook nog twee kanten opgaan: Daarna zitten ze in het strafkamp van een nieuwe Nederlandse volks regering, in afwachting van hun berechting, of in het strafkamp van IS in afwachting van hun executie. Politici kunnen nu nog kiezen !

  Like

 11. Philippine zegt:

  Beste Driek, hartelijk dank.
  Wat u schrijft gaat mij zeer ter harte.

  Like

 12. asjemenou zegt:

  ik durf het bijna niet te zeggen……
  maar ik heb vastgezeten.
  om niks eigenlijk
  ik werd een paar keer per dag uit mijn cel gehaald om antwoorden te geven
  antwoorden die ik niet wist.
  want ik ben maar een gewone jongen.
  die hard werkt voor zijn centen,
  en nu ben ik mijn baan kwijt.. door die kut politie in NIJMEGEN
  IK HEB GEEN RESPECT MEER VOOR POLITIE!!!!!!!!!!!!

  Like

 13. Avidia zegt:

  Beste Driek, je verwoord mijn ongerustheid en afkeer van deze grote import, het is tenhemelschreiend. We worden opgescheept met mensen waarvan de meesten ons haten om onze levenswijze en nog erger omdat dit een christelijk land is. Ze komen hier echt niet om te werken maar om ons kaal te plunderen. Waarom zijn het veelal mannen???? Ze laten hun vrouwen en kinderen achter, het is ongehoord. In mijn stad zitten er ook een aantal, ze kijken je brutaal aan, of proberen je te versieren, nou, bij mij hebben ze geen kans, ik kijk brutaal en met afkeer terug, nou, dan krijg je wel het een en ander naar je hoofd geslingerd. Ze horen hier niet, hun mentaliteit past hier niet, ze moeten allemaal terug. Ik heb zo’n medelijden met jonge stelletjes die graag een huis willen, maar die krijgen de mensen die geen cent bijdragen, ik weet er alles van vanwege mijn zaak in woon-inrichting. Ik weet het is onzakelijk, maar ik heb geweigerd mee te werken, dit gaat mij te ver. Dus voortaan hoef ik geen orders van de gemeente meer te verwachten, maar ik blijf erbij mijn klanten gaan voor!!!!!!!!

  Like

 14. Ik moest vanmiddag bij het eindpunt van tram 5 vanaf het Centraal Station in Amsterdam zijn. Daar ging ik museum Jan van der Togt bezoeken en heb ik er een zelfportret getekend tijdens een workshop. Op de terugweg die zo’n 40 minuten duurde met de tram naar Amsterdam CS Centraal kwamen er een stuk of drie, vier Marokkaanse tieners de tram in. Ik voelde de Jodenhaat van ze afkomen. Gevoed door de plaatselijke moskee. Ik merkte ook hun laagdunkendheid over vrouwen op. Ik dacht straks vallen ze me aan…

  Like

 15. jadus zegt:

  De enige oplossing die de MSM negeert is bij de volgende landelijke als gemeentelijke verkiezingen massaal foutief te stemmen met als boodschap; opzouten jullie.
  Nederland bestuurlijk geheel renoveren.
  Foutieve stemmen worden geteld zorg dat deze massaal zijn.

  Like

 16. jowitteroos zegt:

  Hartelijk dank Driek voor wederom een treffend epistel over de toestand in ons vaderland. De NSB-vergelijkende houding van nu en in WO II wordt steeds duidelijker; heulen met de vijand. Ik zeg het maar weer en misschien tot vervelends toe: Zelfs een verzoek van de Israel-valg tijdens dodenherdenking wordt verspeeld en/of genegeerd. Joden die zijn verdreven uit ons land en Joden die meevochten in WO II Europa te bevrijden van de Nazi vijand.
  Zal het tij ooit nog keren? Als ik familie en buren ronga, vrees ik het ergste……….. ondanks dat zij in hun leven de consequenten voelen van het beleid van de EU elite ons land vol te proppen met het leger van aalah die niet schromen luxe te eisen, de kosten voor ons die onderwerping nu eenmaal met zich meedraagt. Dit is niet tijdelijk maar zal deccenia doorgaan, immers de ‘hoogopgeleide vluchteling’ zal zich niet integreren on onze samenleving en via hun zogenaamde religie steeds meer druk uitoefenen op onze samenleving, die ‘wonderwel’ door onze linkse- en goedmens NSB- praktijk- navolgend, ondersteund wordt en gehonoreerd, de onderwerping ten top.

  Like

 17. Sjaak zegt:

  Beste Driek !
  Ik bijt bij iedere keer wanneer ik het woord moslim lees
  in de hoek van mijn tafel ! Hij was eens vierkant nu is hij
  rond !

  Like

 18. Frans Brassens zegt:

  Driek, erg goed dat je nadrukkelijk wijst op het grote verschil tussen de afwerende behandeling van nota bene échte (Joodse) vluchtelingen uit nazi-Duitsland destijds, en het onbelemmerd binnen laten stromen van een hoogst negatieve mosliminvasie in onze dagen.
  Je kunt je afvragen wat er de oorzaak van is. Ik kom er niet uit, niet echt.

  Like

  • Gewoon,LANDVERRADERS zijn de oorzaak Frans.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Dat woord gebruik ik regelmatig, Marinus. Maar wat is daarvan dan de óórzaak? Dezelfde vraag kun je overigens stellen bij het verschijnsel ‘anti-semitisme’. En ook daar kom ik er niet uit. Want alleen wijzen op de schandalige bekende machtige joodse superbankiers en/of hier en daar een wat al te handige handelaar lijkt me onvoldoende.

    Like

 19. Wachteres zegt:

  @Driek, ik schrijf ook weleens dat onze ‘elite’ is of dom of puur kwaadaardig is. En dan zeg ik erbij dat ik voor hen hoop dat het eerste het geval is.

  Een mens kan beter uit domheid de ondergang van zijn land en cultuur bewerkstelligen dan uit pure kwaadaardigheid.

  Helaas, wij weten dat onze ‘elite’ niet dom is, dus blijft kwaadaardigheid over.

  Hoe is het mogelijk dat een mens zo slecht wordt uit pure eigenbelang.

  Like

 20. Pingback: SCHRIJNEND ONRECHT | Nikontino's Blog

 21. Eline zegt:

  Beste Driek,ook deze keer heeft u weer een heel mooi stuk geschreven.Duidelijk en degelijjk.
  Een bedankje van mij is wel op zijn plaats.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s