Bisschop van Erfurt neemt AfD-aanhangers in bescherming

Screenshot_37

Bisschop Ulrich Neymeyr: ook katholieken mogen asielpolitiek bekritiseren.

(Vertaling: E.J. Bron)

De bisschop van Erfurt, Ulrich Neymeyr, heeft de deelnemers aan de AfD-manifestaties in de stad tegen de beschuldiging van rechts-extremisme in bescherming genomen. De demonstranten zouden “zeer zeker” niet rechts-radicaal zijn, zei hij in de “Thüringer Landeszeitung”.

“Veel mensen hebben aan de AfD-manifestaties deelgenomen, omdat zij de indruk hadden dat dit de enige mogelijkheid was waarin men ook kritiek op de vluchtelingenpolitiek en op de welkomstcultuur zou mogen uiten. Velen vreesden dat de vluchtelingenpolitiek zou betekenen: ze komen allemaal!” Ook de AfD zou niet rechts-extreem zijn, benadrukte de katholieke geestelijke.

Merkel medeschuldig aan asielgolf

De bisschop had kritiek op bondskanselier Angela Merkel (CDU). Haar politiek zou “mensen ertoe gemotiveerd hebben om pas echt goed op weg te gaan.” Vanuit actueel gezichtspunt zou dat “niet juist” zijn geweest. “Diegenen, die zich nu geroepen voelen om te komen, ontbreken immers ook om de situatie in hun eigen vaderland te veranderen en mee vorm te geven.” Het zou bovendien fout geweest zijn dat Merkel in september vertederd raakte door de beelden van het station in Boedapest”, benadrukte Neymeyr.

Met het oog op het toenemende aantal “asielzoekers” zei de bisschop: “Onze systemen van registratie, verzorging en verdeling van de vluchtelingen zijn duidelijk overbelast.” Hij sprak zich echter tegen een bovengrens bij de opname uit. Duitsland zou iedereen moeten opnemen, “die thuis gevaar dreigt voor lijf en leden.”

Screenshot_38Neymeyr werd onlangs door talrijke politici van de SPD, de CDU, de Groenen, de FDP en Die Linke geloofd, omdat hij tijdens de AfD-manifestaties in Erfurt uit protest de verlichting van de Dom had uitgeschakeld. Daarom zouden “enkele mensen hun uittreding uit de kerk hebben aangekondigd”. Hij zou echter nog niet hebben besloten of het licht bij andere AfD-demonstraties uitgeschakeld zou worden. Bovendien maakte hij duidelijk: “Niemand die zegt dat ons land het niet meer aan zou kunnen, wordt ervan beschuldigd: Jij bent geen christen of katholiek meer!”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

3 reacties op Bisschop van Erfurt neemt AfD-aanhangers in bescherming

  1. Ik heb jarenlang de Jehovah’s Getuigen en kerken bezocht. Ik heb ze allemaal de rug toegekeerd. Jehovah’s Getuigen wegens het geweld tegen mij en de hersenspoelingen… en de kerken heb ik verlaten wegens het buigen voor de islam… en de kerk van islamcriticus Ben Kok heb ik verlaten omdat ie zei dat mijn schilderijen van Lucifer (de Duivel) afkomstig zijn!!!

    Like

  2. Republikein zegt:

    Als de bisschop het zegt is het zo, komt allemaal goed!
    Sweet dreams.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s