Kiezers zien de CDU voor het eerst als linkse partij

Screenshot_40

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU).

(Door: Dr. Christian Weilmeier – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een actuele peiling door het opinieonderzoeksinstituut “Dimap” zien de Duitse kiezers de CDU voor het eerst als een partij links van het midden. Als partijen rechts van het midden gelden alleen nog de CSU, de NPD en de AfD.

De CDU voltooit daarmee een lange weg, die zij al onder leiding van secretaris-generaal Heiner Geißler begon. Men probeerde doelgericht nieuwe kiezers aan te boren met de maatstaf dat de rechtse kiezers sowieso geen andere mogelijkheid hebben dan op de CDU te stemmen. Deze logica mislukte. De CDU brokkelde langzaam af, veel stemmers werden niet-stemmers of stemden in een gering aantal op rechtse partijen.

Onder Angela Merkel zette deze trend zich voort. De CDU vertegenwoordigt inmiddels inhoudelijke standpunten, die vroeger onvoorstelbaar schenen. De partij heeft ondertussen waarschijnlijk de stand aan “moderniteit” bereikt die ze altijd al wilde hebben. Het Duitse partijensysteem heeft een enorme neiging naar links. De enige “rechtse” partij in het Duitse parlement is alleen nog maar de CSU. Wie deze partij kent, weet dat ook deze afbrokkelt. In de ogen van de kiezers is daarom ook de CSU al naar links afgegleden , niet meer ver verwijderd van de CDU. De trend is dus ook hier duidelijk.

Het is heel goed mogelijk dat het gevestigde Duitse partijensysteem weldra alleen nog maar uit linkse partijen bestaat. Bijna zoals in de voormalige DDR. Een eenheidsfront van “democraten”. Het is alleen de vraag hoe lang de kiezers meedoen. In ieder geval zijn er in Duitsland unieke scheve verhoudingen ontstaan. Duitsland bewandelt een bijzondere weg, die nog het nodige aan explosiviteit kan bevatten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Dr. Christian Weilmeier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Linkse christenen, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

15 reacties op Kiezers zien de CDU voor het eerst als linkse partij

 1. peterdm zegt:

  De Duitsers leren het ook nooit, was het 1930 socialistische Hitler met een plank voor hun kop, nu anno 2015 kiezen zij voor een islamitische Merkel eeltplek op hun kop.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Onze elite en de EU zouden zich dood moeten schamen; Dit is wat zij verkwanselen:

  Like

 3. Komen die Duitsers er nu pas achter??????

  Like

 4. Redacteur grote Duitse krant ‘plaatste verzonnen verhalen voor de CIA’: “We leven in een bananenrepubliek”

  Dr. Udo Ulfkotte wordt wel gezien als de eerste prominente journalist die openlijk heeft toegegeven dat hij moedwillig propaganda verspreidde voor de Amerikaanse spionagedienst CIA.

  De oud-redacteur van een grote Duitse krant trad onlangs in de openbaarheid omdat hij spijt heeft en niet lang meer te leven heeft vanwege een medische aandoening. Ulfkotte werkte lange tijd voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung en plaatste nieuwsartikelen die door de CIA werden aangeleverd onder zijn eigen naam. Het doel van deze verzonnen artikelen was om landen tot oorlog te drijven.

  Dr. Ulfkotte zegt dat de CIA routinematig journalisten en grote westerse media corrumpeert. Journalisten die niet meewerken worden ontslagen en kunnen vervolgens nergens meer aan de bak. De 55-jarige Ulfkotte, schrijver van het boek Gekaufte Journalisten, was ooit adviseur van de regering van bondskanselier Helmut Kohl. >>>> http://www.ninefornews.nl/redacteur-grote-duitse-krant-plaatste-verzonnen-verhalen-voor-de-cia-we-leven-in-een-bananenrepubliek/

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Hoop dat de Duitsers snel tot bezinning komen, Merkel opsluiten of -hangen.
  En alle parasieten retour eigen zandbak zenden.

  Like

 6. CONSERVATIEVEN: LIEVER DOOD, DAN WILDERS

  De nieuwe tegenstelling — de regentenklasse versus “de mensen in het land” — komt steeds nadrukkelijker tot uiting. Links heeft het sociaal contract eenzijdig opgezegd, omdat er een kloof is tussen de belangen. Wat goed is voor de gevestigde orde, is niet goed voor de burger, en andersom.

  @MeijerHerman Ik wil ook niet dat Trump president wordt. Het zou dood van het intellectuele conservatisme betekenen. Dan nog liever Clinton.
  — Joshua Livestro (@JoshuaLivestro) December 2, 2015

  UPDATE: Vandaag kregen we antwoord op de prangende vraag waarom Nederlandse conservativo’s meer hebben met linkse partijen, dan met de PVV. Uit een tweet die de conservatieve uitgever Joshua Livestro vandaag liet, krijgen we inzicht in de psychologie. Hij ziet nog liever de vrije wereld kapotslopen door een ultra-linkse, immorele, tot op het bot corrupte, pathologische leugenaar, dan dat hij kiest voor een patriottisch heethoofd als Trump, die zich net als Wilders niet laat controleren door de establishment. Zo erg is het! Ze walgen zo van het volkse anti-intellectualisme van “populistisch rechts”, dat ze nog liever kiezen voor de politiek van de verschroeide aarde. De reflexen van de sociale klassen zijn nog springlevend. Triest, erg triest!

  Bron
  http://www.pomonieuws.nl/2014/01/populisten-versus-de-elite-is-de-nieuwe.html#more

  Like

 7. rotsus1958 zegt:

  Tja……ook hier wil ik alleen nog maar kwijt……..lullen helpt niet.
  Geen woorden maar daden. En er zal toch zonder enig twijfel een megareset komen gestuurd door het grootkapitaal, en deze wordt met garantie heftiger dan de 1e en 2e WO bij elkaar dus te verliezen hebben we toch NIETS MEER, laat dat nu maar eens eindelijk duidelijk zijn cq worden!!
  We gaan alles verliezen wat we nu hebben en hoe langer we wachten hoe zwakker WIJ worden en hoe meer vijanden we tussen ons midden hebben.
  En v.w.b. Verkel,
  Dat vieze rotwijf wil ik met groot plezier eigenhandig op weg helpen naar ………..YEP!!!
  W.g.
  Rotsus

  Like

  • Ja Rotsus1958 je hebt gelijk, het is een voldongen feit, de islamisering raast met vol gas en zonder dat de bestuurlijke elite in de achteruitkijkspiegels kijkt juichend naar de islamitische hel. Wat valt hieraan nog te doen het volk wat terdege bewust is van deze moslim bezettingsmacht zijn een handvol zandkorrels op het strand.

   Like

 8. Gasso zegt:

  Kan die kop van dat Merkel-zwijn in het vervolg niet geblurred worden?
  Je moet telkens kotzen als die rotkop voorbij komt.
  Tiefus-wijf!

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Mogelijk dat in Duitsland de oude tegenstelling; links versus rechts, ook zal veranderen in:
  elite versus belastingbetaler,
  Brussel versus Duitser,
  waarheid versus de media,
  pro-islam of gezond verstand,
  Net als bij ons.
  Waar linxe en rechtse partijen het graaien aanhangen, de islam promoten en ons land weggeven aan het Vierde Rijk.

  Like

 10. Edjan zegt:

  Adriaan Jansens hierboven heeft gelijk. Voor Nederland betekent dit dat de linkse intellectuelen (of wat daar voor door gaat en tegenaan schurkt) liever in een kalifaat zou wonen dan dat Wilders de baas wordt. Die mensen lullen een heel eind met je mee als je het over de islam hebt en de aanslagen en de tsunami. Maar dan zeg ik altijd: “als je wilt dat het ophoudt, zul je op de PVV moeten stemmen want die zijn de enigen die het willen stoppen. De rest lult wel maar doet niets.” Dan kijken ze heel gekwetst, duiken bijna weg en zeggen: “neeneeneenenee, dat nooit, niet Wilders”. Oké, zeg ik dan, dan krijg je je kalifaat over 20, 30 jaar. Dan kijken ze ook heel gekwetst, en laten hun hoofd hangen. Eind gesprek, voor mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s