Ophef over ‘IS-uitspraken’ in Essalam

Screenshot_24

De Essalam moskee in Rotterdam

(Door: Elif Isitman)

De PvdA in Rotterdam wil opheldering over een videofilmpje waarin een persoon in de Essalam Moskee omstreden uitspraken zou doen over IS. Op het filmpje is te zien hoe een man bezoekers van het Rotterdamse gebedshuis toespreekt over het conflict tussen het moskeebestuur en een deel van de bezoekers.

Volgens de ondertiteling  – het geluid is zeer slecht – zegt de man dat hij bestuurslid Nooh heeft gevraagd waarom de Verenigde Arabische Emiraten met de rest van de wereld tegen terreurbeweging IS vecht. ‘Zij zijn toch ook moslims’, zou hij op een gegeven moment zeggen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Eurabië, Hypocrisie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Ophef over ‘IS-uitspraken’ in Essalam

 1. leefbarbaar zegt:

  Alles wat begint met “PvdA, opheldering en vragen” is volstrekte propaganda. Want ook hier geldt dat de PvdA beter weet dan wie dan ook wat er gepreekt wordt in deze haattempel en door wie. Sterker, zonder PvdA zou die moskeet niet eens gebouwd zijn.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Essalammoskee

  In 1999 belooft Mohammed bin Rashid Al Maktoum, een conservatieve sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten, 4 miljoen euro aan de financiering van de moskee bij te dragen.[2] Bij herhaling is door de gemeente Rotterdam bij monde van Hamit Karakus[4] gedreigd met het intrekken van de vergunning om de impasse ontstaan door conflicten tussen het moskeebestuur en de aannemers te doorbreken.[5] Ook intern bleken de gelovigen bij de bouw sterk verdeeld. In juli 2008 moest de politie circa 150 boze ‘gelovigen’ in bedwang houden.[1] De totale bouwkosten van de moskee liggen rond de 7 miljoen euro.[2]

  Leefbaar Rotterdam heeft er tijdens de bouw op gewezen dat de moskee mogelijk met geld uit dubieuze bronnen gefinancierd is.[5] Een aantal gelovigen verzet zich tegen buitenlandse financiering van de moskee, meer specifiek tegen de financiering vanuit Dubai.[1] Uiteindelijk kregen vijf van deze tegenstanders van buitenlandse invloed bij een hoog oplopend conflict een moskeeverbod opgelegd. Dit verbod had betrekking op het huidige gebedsgebouw van de geloofsgemeenschap.[3] Ook de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst deed onderzoek naar de financiering van de nieuwbouw van de moskee.[3]

  Het is algemeen bekend dat de grote moskeeën in Europa mede worden gefinancierd door het Midden-Oosten.

  En … voor wat, hoort wat.. Zoiets gebeurt vanzelfsprekend niet voor niets.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Mooie opsomming. Ik kan er nog aan toevoegen dat de bouw meermalen zolang stil had gelegen dat de gemeente de vergunningen had moeten intrekken. Maar dat niet deed omdat de wethouder ook al een moslim was en regels voor moslims nu eenmaal niet gelden.

   Like

 3. Ach, die éne sprak in een onbewaakt ogenblik alleen maar uit, wat alle moslims in de grond wel wéten.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Trap dat tuig toch terug naar hun zandbak !!!!

  Like

 5. Pingback: Ophef over ‘IS-uitspraken’ in Essalam | rechtsaf doorzee

 6. Thoth zegt:

  Sluiten die handel. Weg ermee, te samen met de moslims. Wij hebben totaal niets met deze gasten.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Opluchting allom!….
  De uitspraak duurde maar een paar seconden en was trouwens volkomen onschuldig…
  Nu kunnen we gerust gaan slapen.

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Na verwijdering der islam uit Nederland zitten we nog opgescheept met deze haat gebouwen.
  Denk dat ze na verwijdering van minaretten en koepel wel weer hergebruikt kunnen worden voor mensvriendelijker doelen.

  Like

 9. Geronimo zegt:

  Oh, maak er bordelen van, en verhuur ze. Lekker exotisch tintje, en brengt nog geld op ook. Alles beter dan een tempel van haat en discriminatie.

  Like

 10. fransdewit zegt:

  Een moskee heeft 1 groot voordeel, dat op een bepaalde tijd, op een bepaalde dag, je op een bepaald moment, weet waar je ze heen moet sturen.

  Like

 11. Pieter zegt:

  Maar mensen, dit is toch al lang bekend. Zulke criminele groepen als IS, worden door moslims aangemerkt als geloofsbroeders. Het zelfde geloof beleidende dus, daarmee, zijn alle onmenselijke daden witgewassen.
  Zelfs Erdogan zegt het openlijk : Islam is islam. Hij laat er geen misverstand over bestaan en gaat er zelfs openlijk prat op.

  Like

 12. Avidia zegt:

  De PVDA bestaat alleen omdat ze moslims steunen, kan het erger???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s