Rusland overtuigt de VN om op te treden tegen terreurfinanciering

Screenshot_7

De Russische president Vladimir Poetin met zijn Turkse ambtscollega Recep Tayyip Erdoğan.

(Vertaling: E.J. Bron)

De ministers van Financiën van de VN willen overleggen hoe de terreurfinanciering gestopt kan worden. Dit door Rusland geëiste debat zou vooral voor Turkije onaangenaam kunnen worden.

De ministers van Financiën van de in de VN-veiligheidsraad vertegenwoordigde landen willen nog voor Kerstmis over maatregelen overleggen om extremistische groeperingen zoals de “Islamitische Staat” financieel droog te leggen. De ministers van Financiën van de 15 lidstaten zouden daarvoor op 17 december in New York bij elkaar komen, deelde het Amerikaanse ministerie van Financiën vrijdag in Washington mee. Tijdens de vergadering zouden “extra noodzakelijke maatregelen” besproken worden om extremisten “af te snijden van hun financieringsbronnen en de mogelijkheden van landen te vergroten de financiering van het terrorisme te verhinderen”.

Rusland heeft dit debat al lange tijd geëist. De discussie zou onaangenaam kunnen worden voor Turkije: de Russen hebben aangekondigd hun bewijsmateriaal over de verstrikking van Turkije in de terreurfinanciering voor te leggen aan de VN.

“ISIS van het internationale financiële systeem te isoleren en zijn financiering te verhinderen is absoluut noodzakelijk om deze gewelddadige terroristische groepering effectief te bestrijden”, verklaarde de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew, wiens land in december voorzitter is van de VN-veiligheidsraad. De VN-veiligheidsraad bestaat uit 5 permanente leden, waaronder de VS, en 15 niet-permanente leden. Volgens de Amerikaanse verklaring gaat het bij de aangekondigde ontmoeting om de eerste in haar soort, waarbij uitsluitend de ministers van Financiën van de leden van de VN-veiligheidsraad elkaar ontmoeten.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Terrorisme, Turkije, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op Rusland overtuigt de VN om op te treden tegen terreurfinanciering

 1. Martha N zegt:

  Kan niet beroerd genoeg worden voor Turkije.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  ‘Follow the money’ is het devies van mensen die de politiek even de politiek laten maar kijken naar bron van financiering en de weg die het geld vervolgens neemt.
  Als hierop ‘doorgepakt’ gaat worden zullen Turkije en de Verenigde Staten met de billen bloot moeten. Isis draait echt niet op donaties van vrome moslims. In tegendeel, hier wordt grof vals gespeeld
  In dat geval blijkt er dubbele politieke motieven in het spel te zijn. Interessant wat uit deze vergadering naar buiten zal komen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. fransdewit zegt:

  Hopen dat ze naar Poetin wel luisteren, want Nederland loopt nog steeds aan de leidraad van de USA

  Like

 4. Anna. zegt:

  Dit zal nog een ingewikkeld debat worden.
  Want IS is de enige echte goede islam volgens Saudie Arabië ( waar de wetten en regels net zo streng islamitisch zijn als bij ISIS)
  Turkije is een islamistische land wat veel aan deze ” broeders” verdient. ( let op het blijven altijd BROEDERS )
  De IS broeders moeten hun Olie kwijt…… Of, en dat is de enige oplossing alles plat bombarderen…… En als het op stemmen in de VN aankomt dan zijn de meeste landen moslim landen die Turkije en min of meer IS de hand boven het hoofd houden…… De VN is al even onbetrouwbaar geworden met al de moslim landen erin……Ook Obama zal tegen stemmen al ware het alleen maar om Putin dwars te zitten……. En Obama heeft ook bloed aan de handen zijn het op ISIS aankomt want hij steunt indirekt ook deze terreur…..
  Hopelijk gaat het lukken om Turkije flink aan de kaak te stellen en boycot maatregelen te nemen maar het volgende probleem komt alweer binnen want Turkije wil nog steeds ( en steeds met dwingender eisen en omkoperijen ) in de EU en deze moloch is te slap om dit tegen te houden….. Dan gaat op termijn Erdogan Europa regeren…….. De opvolger van Merkel??????? Leuk vooruitzicht!!!!!!!

  Like

 5. Jan zegt:

  Ik vraag mij af hoeveel Merkel op haar girorekening op de Kaaimanseilanden gestort heeft gekregen:

  Bundesregierung weigert sich „Beweise“ vorzulegen & bittet lieber um „Vertrauen“

  https://www.netzplanet.net/bundesregierung-weigert-sich-beweise-vorzulegen-bittet-lieber-um-vertrauen/

  Zou die imbeciel zelf nog wel weten wat hij bazelt? Auch ich meine es grundsätzlich, Arschloch!

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  De islam-dictator Erdogan heeft zich door zijn ongelofelijke domme arrogantie laten verlijden de Russen te provoceren, op een manier die wraakroepend is!
  De Russische Beer zal Erdogan persoonlijk vernietigen en Turkije vernederen.
  Wij kunnen Poetin niet genoeg waarderen als onze enige bondgenoot tegen het islam-kwaad!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s