Russische militair vergelijkt Syrië-verklaringen van de VS met “absurdistisch theater”

Screenshot_35

Generaal-majoor Igor Konasjenkov, de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie.

(Vertaling: E.J. Bron)

De jongste verklaringen van hoge Amerikaanse vertegenwoordigers met betrekking tot Syrië zijn volgens generaal-majoor Igor Konasjenkov van het Russische ministerie van Defensie gebaseerd op dubbele standaards. “Verklaringen van het Pentagon en het State Department herinneren erg aan absurdistisch theater”, zei de woordvoerder van het ministerie zaterdag in Moskou.

“De ene keer zien ze olietransporten in Turkije, de andere keer zien ze niets. Ze verdelen de oppositie in gematigd en niet gematigd. Zelfs onder de terroristen bestaan er volgens hen slechte en heel slechte.” In dit verband herinnerde Konasjenkov eraan dat Rusland tot nu toe meerdere keren had gewaarschuwd voor het hof maken van terroristen.  

Rusland zou erop hebben gewezen dat zo´n kortzichtig standpunt “met een bloedig echo in de straten van hun en onze steden zou kunnen terug klinken.” “We zijn er van overtuigd dat het terrorisme geen nationaliteit kent en een absoluut kwaad is dat bestreden moet worden, om het even in welke vorm het ook voorkomt.”

“Dat is een grondstelling, net zoals de woensdag door ons voorgelegde bewijzen waar de gestolen aardolie uit de door het internationale terrorisme gecontroleerde gebieden naartoe stroomt, wie de terroristen helpt en wie de bloedige aanslagen van ISIS financiert”, zei generaal-majoor Konasjenkov.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Islam, oliebelangen, Rotzakken, Rusland, Syrië, Terrorisme, Turkije, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Russische militair vergelijkt Syrië-verklaringen van de VS met “absurdistisch theater”

 1. Harry zegt:

  Het kan aan mij liggen , maar alles wat ik tegenwoordig uit Rusland hoor , klinkt me geloofwaardig in de oren .
  Het is logisch en begrijpelijk , resoluut en consequent .
  En het past denkelijk precies in het beeld wat zich de afgelopen maanden , jaren gevormd heeft door informatie uit allerlei bronnen .

  En als ik dan die bonobo uit Amerika wat hoor zeggen , dan komt me dat voor als een ingestudeerde leugen .

  Maar misschien ben ik bevooroordeeld , na jaren in Afrika gewerkt te hebben en dagelijks bestolen en belogen te worden , is mijn vertrouwen in die soort medemens tot onder het nulpunt gedaald .

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Je zal zien dat het geloof en keuze in het Oosten zal toenemen, er zijn teveel voorvallen en opgezette grote incidenten geweest en door Amerika afgedaan als koek bij de koffie, maar zo is het niet, de realist gaat inzien dat het Westen teveel steun en toeverlaat en vertrouwen in Amerika gelijk staat met je ziel verkopen. En dat is wat momenteel in Europa plaatsvindt, Europa steld zijn eigen belangen met die van Amerika boven die van de Europese burger. En dit gaat ze nu denk ik opbreken.

   Like

 2. marcelvl1976 zegt:

  Ach zolang die Russen die arrogante dictator Assad verdedigde die vervolgens wapens doorleverde aan Hezbollah kunnen ze beter hun grote mond effe dicht houden ook nog liegen over kaarten zoals te lezen op Astroblogs.
  http://www.astroblogs.nl//2015/11/28/wat-astrofysici-zeggen-de-door-turkije-neergeschoten-straaljager/

  Like

 3. Pingback: Russische militair vergelijkt Syrië-verklaringen van de VS met “absurdistisch theater” | rechtsaf doorzee

 4. Henk.V zegt:

  In het aloude kerstverhaal kwamen de wijzen kwam uit het oosten.
  Het lijkt mij toe dat de zetel van het gezonde verstand geleidelijk aan van Washington naar Moskou is verplaatst, richting oosten dus..
  De oorzaak daarvoor ligt bij de Amerikanen zelf: zij kozen een begaafde redenaar tot leider en zij hadden geen benul van de beweegredenen van de man en evenmin begrepen zij welke ideologie hun nieuwe president inspireerde. Zijn steeds herhaalde slogan ”yes, we can” had de verdragende klank van een groot hol vat.
  Nu, na bijna acht jaar hebben de Democraten hun land rampzalig verlinkst, het Amerikaanse leger verzwakt,,de belangen van het Westen volkomen verwaarloosd, en zij hebben er toe bijgedragen dat de invloed van de islam groter werd en gelijktijdig hun grootste vriend in het Midden Oosten een dolk in de rug werd gestoken.
  De USA beginnen te lijken op een massief beeld dat op lemen voeten staat: haar invloed het kan elk ogenblik verpulveren.
  Geen wonder dat fundamentalistische bewegingen in de islam zijn gaan denken dat het nu de tijd is om het Westen eens en vooral te islamiseren.

  Ik weet niet of bij de Amerikaanse kiezers het heldere denken zal terugkeren, maar voorlopig vertrouw ik de Russen meer dan de Amerikanen.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Amerika, het land van de schulden; 1/3 van de USA is in feite Chinees eigendom.
  Een moslim als president die Arabieristan wel eens zou democratiseren.
  Daarin op gruwelijke wijze faalde en ons met de gevolgen opscheept, wat we door een landverraders regering nog hebben te nemen ook….
  Een €U die Obama’s reedt likt en ruzie zoekt met Rusland, daarbij misbruik maakt van de NAVO.
  Het CIA/ Kiev opzetje de MH17 neer te halen en daarbij de schuld aan Rusland proberen te geven…
  Ow ja, dat gedoe om De Krim, wat bij referendum koos voor Rusland…
  Geen der landen die hier tegen zijn durft een zaak aan te spannen bij het internationaal gerechtshof…
  Er wordt een vuil spel gespeeld, gelukkig heeft Rusland ingegrepen.
  Ook China staat achter de Russische aanpak…
  Hup Rusland; Succes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s