Syrië: China ondersteunt Rusland in de antiterreur strijd

Screenshot_39

De woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Hua Chunying.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De regering van China maakte bekend dat zij de antiterreur oorlog van Rusland in Syrië zou ondersteunen en ze riep de internationale gemeenschap ertoe op om gezamenlijke inspanningen te ondernemen. Daarbij zou men zich echter aan internationaal recht moeten houden en zorgen voor toestemming van de Syrische regering.

De Chinese regering ondersteunt de strijd van Rusland tegen de terreurgroepen in Syrië en roept de internationale gemeenschap ertoe op om  – onder inachtneming van het internationaal recht en de soevereiniteit van de naties – deel te nemen aan de gemeenschappelijke inspanningen. “We hebben de inspanningen van diverse landen, inclusief Rusland, altijd ondersteund om de internationale veiligheid te garanderen”, aldus de woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Hua Chunying, volgens het Russische persbureau TASS. “Wat betreft de Russische aanvallen tegen terreurorganisaties in Syrië hebben wij onze ondersteuning in het verleden al meegedeeld.”

Verder zei ze dat Peking alle vormen van terrorisme afwijst en altijd antiterreur maatregelen ondersteund zou hebben die conform zijn aan het internationaal recht, evenals die door de desbetreffende regering werden toegestaan. Daarmee drukt Peking uit dat men in Syrië aan de kant van de regering van president Bashar al-Assad staat en de inspanningen van het Westen en van Turkije om de Syrische staatsleiding ten val te brengen niet zal ondersteunen.

Peking is er sinds de moord op een Chinees staatsburger door de terreurmilitie “Islamitische Staat” bijzonder in geïnteresseerd een einde te maken aan de praktijken van deze organisatie. Tot nu toe nam de Volksrepubliek echter niet rechtstreeks deel aan militaire maatregelen tegen de ISIS-beulen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, ISIS, Rusland, Syrië, Terrorisme, Turkije, Westen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Syrië: China ondersteunt Rusland in de antiterreur strijd

 1. Sjaak zegt:

  Zo ! Die zit !
  Hebben jullie dit begrepen vieze vuile gore EU parasiten ?
  En ook jij gore ukrainsche oorlogsaandrijver Porosjenko !
  En ook de Pallstijnen moeten nu op hun hoede zijn, want
  wanneer deze twee vrienden ingrijpen is binnen 24 uur
  Pallestina van de landkaart !
  Tjakka ! Jetzt geht’s los !

  Like

  • fleckie zegt:

   Alhoewel men een gedeelte van PALESTINA , NU ‘JORDANIE’ NOEMT!( inwoners zijn dus feitelijk PALESTIJNEN) bestaat er natuurlijk de kans van…onder mom van ……..ook proberen de EU binnen te dringen.

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Palestijnen zijn alleen Palestijnen als ze in Palestina wonen. Als ze niet in Palestina wonen maar in Jordanië, zijn het Jordaniërs. Palestina bestaat niet meer; het ene deel heet nu Israel, het andere Jordanië. Palestijnen (Filistijnen) zijn opgehouden als volk te bestaan in de 7e eeuw voor Chr. Het bestaan van Palestijnen als volk is een fictie, in het leven geroepen om Israel het leven onmogelijk te maken.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 2. Harry zegt:

  Wat is er toch aan de hand in het westen ?
  Vroeger deden en wisten we alles zelf het beste .
  Tegenwoordig worden we zowel in Europa als in Amerika geregeerd door een bende die alles precies verkeerd doet .
  Toeval of toch een NWO ?

  Wie had dat ooit kunnen denken dat we nog eens jaloers zouden kunnen worden op onze voormalige vijanden ?
  Een ding weet ik wel zeker , als we op deze weg doorgaan , gaat het hélemaal fout !

  Like

  • Dat het fout gaat ben ik met je eens, maar houd het hoofd koel!
   Dat doe ik ook en ik kan je verzekeren: ik ben NIET jaloers op landen als Rusland en China.
   Wat dit betreft, handelen ze inderdaad goed. Standvastig. Maar ten koste van wàt, intern gezien?
   Blijf je dat afvragen, Harry, en blijf bij jezelf te rade gaan of je daar wel mee zou kunnen leven!
   Jij bent een vrije ondernemer, altijd geweest voor zover ik begrepen heb. Kan bij hen nu officieel ook, maar de mentaliteit…….
   Hang je nergens aan op, vóór je een natie van àlle kanten, met alle ins en outs hebt leren kennen!

   Like

   • keizer zegt:

    Het verschil is dat de maatschappij daar met sprongen vooruit gaat en hier met sprongen achteruit.

    Like

   • @keizer: Inderdaad, ja. Op welke manier?
    China, om maar eens iets direct aantoonbaars te noemen, heeft nog steeds niet de één-kind-politiek afgeschaft. Die, naar mijn bescheiden mening, nog even iets anders inhoudt dan evenwichtige geboortebeperking en daarnaast vèrre van vrijblijvend is!
    Als de bewoners van díe landen er vrede mee hebben om op zo ’n manier ‘met sprongen vooruit te gaan,’met onderwerping van ieders wil aan “de staat,” prima, mijn zegen hebben ze, maar ík ga dat niet klakkeloos aanbidden.
    De West-Europese landen kunnen er maar beter op hún manier en initiatief bovenop komen; níet door oeverloze aanbidding van voormalige(?) Communistische grootmachten. Zo denk ik er over en zo blijf ik er over denken.

    Like

   • Benesha zegt:

    Veroordeel, misprijs of verdenk ook geen landen op basis van vooroordelen, zonder je alle ins en outs hebt leren kennen… Als je Rusland onder Poetin kende met alle ins en outs zou je anders spreken. En die ins en outs komen niet uit de duim van de propagandaschrijvers in Washington DC.

    Like

   • @Benensha, 14.42U.: Bij mijn weten heb ik mijn opinies ook niet daar vandaan; Het is meer mijn eigen intuïtie.

    Like

 3. Sjaak zegt:

  Vandaag in de Televaag !

  Steekpartij metro Londen door IS-aanhanger

  Londen –
  Een zelfverklaarde aanhanger van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft zaterdagavond op een metro-station in Oost-Londen voorbijgangers geprobeerd de keel door te snijden. Drie reizigers raakten gewond. De man kon door de politie worden ingerekend, nadat agenten hem met een stroomstootwapen wisten uit te schakelen. Een van de slachtoffers raakte zwaargewond bij de aanslag.
  Het bloederige incident gebeurde op metrostation Leytonstone. ‘Dit is voor Syrië! Jullie bloed zal vloeien!’, riep de dader volgens getuigen voordat hij een slachtoffer in de nek stak met een machete-achtig mes.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Moge dit een waarschuwing zijn voor €U en Obama de terroristen niet langer te steunen.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Wel krijgen wij die Oeigoeren als vluchteling met permanente verblijfsstatus. Inmiddels zijn er al heel wat in Nederland. Het zijn gewoon terroristen die de wijk namen om hier hun terroristische plannen rustig te beramen.
  Wij zullen nog van hen horen, weest daar maar van overtuigd !

  Like

 6. Johan zegt:

  Ik heb mijn hoop al een tijd geleden gevestigd op Rusland, China en Iran. Ja ook Iran. Dat zijn geen domme mensen en zullen gauw genoeg wakker worden.

  Like

 7. heb het altijd gezecht,china staat achter rusland,en dan heb je wat,laat maar gaan die banaan.

  Like

 8. geentvkijker zegt:

  Ik ga mij niet mengen in Joodse, Israelische of Palestijnse vraagstukken….politiek is een blinde vlek voor mij, maar ik wil wel even melden, dat er onlangs WETENSCHAPPELIJK is bewezen en vastgesteld : dat Palestijnen voor 95% Joods zijn van oorsprong ! Dat betekent tevens dat nu bewezen is, dat DAT HELE GEDOE daar : oorlog, vechten, strijd, landje-pik, dit stukje is van jou, dat stukje is van mij……..te KINDERACHTIG IS VOOR WOORDEN….we leven in 2015 verdomme !!! ….Dat wij terroristische groepen willen uitschakelen, die momenteel het leven van miljoenen mensen op gruwelijke wijze naar het leven staan, en dit ook nog eens willen uitbreiden naar Europa is een zeeer logische zaak….maar laten wij buiten dit , vooral beseffen dat wij allemaal MENS zijn, niemand is meer of minder dan een ander : en we hebben ALLEMAAL DEZELFDE OORSPRONG, we zijn allemaal FAMILIE…..en laten we elkaar allemaal een stukje grond gunnen met een huis erop, laten we allemaal stoppen met vooroordelen ! We hoeven niet te wachten, tot Jezus komt, we kunnen er VANDAAG mee beginnen…..en voor degenen op de wereld die DIT nog niet snappen….Jezus komt ons dit nog vertellen, hij komt de 3e wereldoorlog beeindigen : ` want anders zou er geen vlees behouden blijven ` .

  Like

 9. beatsme zegt:

  Volgens mij handelt Rusland ook conform resolutie 2170 en 2178 van de VN veiligheidsraad uit 2014.
  Daarin wordt aan alle VN landen de oproep gedaan “by all means” (dus met alle middelen) ISIS, Nusra, Al Qaeda en verwante groepen te bestrijden in Syrië en Irak. Het betreft niet alleen ISIS!! Wij (de coalitie) strijden alleen maar tegen ISIS?!
  Ook wordt expliciet gevraagd al deze groepen ook financieel te isoleren. Dit betreft dus ook “by all means”. Door oliehandel met die lui, wat onze bondgenoot Turkije doet, steunen we ze toch?!
  Ook wordt gevraagd de aanwas van deze groepen uit het buitenland te voorkomen. Dat kan door invoering van stevig strafrechtelijke maatregelen. Alleen Wilders stelt hier in Nederland voor dergelijke lui rechtstreeks het gevang in te sturen.

  Al met al lijkt China de Russen, die niet alleen ISIS bestrijden, en ook pogen financiële steun aan de kaak te stellen, terecht een steunverklaring te verlenen.

  Heel zou mooi zijn als wij hier ook de VN zouden steunen. Ons bondgenootschap met landen, die ISIS, Nusra, Al Qaeda en andere terreurgroepen steunen, verhindert e.a.a. tot op heden echter.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Als je weet dat SA het voorzitterschap heeft van de VN, moet je geen zaken meer willen doen met die club die onder supervisie staat van de VS die alles en iedereen dicteren.
   Het beste is uit stappen uit : NATO-NAVO-VN en zelfstandig zijn.

   Like

 10. Jan zegt:

  Nachdem russische Flugzeuge im Syrien-Einsatz ihr Können bewiesen haben, zeigen mehrere ausländische Staaten Interesse für solche moderne Frontbomber wie Suchoi Su-35, wie Russlands Vize-Verteidigungsminister Juri Borissow am Montag sagte.


  Mitte November war berichtet worden, dass China einen Vertrag über den Kauf von 24 russischen Mehrzweckjägern des Typs Su-35 im Gesamtwert von etwa zwei Milliarden US-Dollar unterzeichnet hatte.


  http://de.sputniknews.com/militar/20151207/306259409/russland-laender-stehen-schlange-nach-russischen-kampfjets.html

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  China en Rusland in het verleden vijanden, gaan in de toekomst steeds meer samenwerken en dat zal het wereldbeeld gaan veranderen. Dit als antwoord op alle leugens vanuit het westen (coalities, NAVO-NATO-VN-Bilderberg-NWO, want heer Putin is absuluut niet op zijn achterhoofd gevallen, de man weet precies wat er gebeurd overal en welke krachten spelen. Hij is ook absoluut niet met zijn voorgangers van het voormalige USSR te vergelijken. Dit is een realistische werelleider. China doet mee omdat er een fanatieke gek rondloopt in NoordKorea die zich levensgevaarlijk gaat opstellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s