Tsjechische president Miloš Zeman: minister-president bedreigt de veiligheid van Tsjechië

Screenshot_10

De Tsjechische president Miloš Zeman (links) en de Tsjechische minister-president Bohuslav Sobotka.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Tsjechische president Miloš Zeman heeft kritiek op de houding van minister-president Sobotka (sociaaldemocraten) in de migratiecrisis en spreekt van een “georganiseerde invasie”.

De Tsjechische president Zeman heeft kritiek op minister-president Bohuslav Sobotka (sociaaldemocraten) wegens diens houding in de migratiecrisis. Die zou de veiligheid van Tsjechië bedreigen. Het zou naïef zijn om te denken dat er geen verband zou bestaan tussen de migratiegolf en het terrorisme. “Deze omzichtigheid, besluiteloosheid en andere zogenaamd verzoenende en humanistische gestes zijn gevaarlijk, omdat zij geen notitie nemen van het reële gevaar; ik beschouw de migratiecrisis, in tegenstelling tot hem, als een georganiseerde invasie”, aldus Zeman in een interview met het dagblad “MF Dnes”.

Zeman wees bovendien Sobotka´s kritiek op zijn optreden tijdens een manifestatie van het rechtse “Blok tegen de Islam” op 17 november van de hand. Sobotka had Zeman in dit verband een “populist” genoemd, die de zorgen van de mensen voor zijn eigen doelen zou misbruiken. “Ik ben een oude heer, en ik leg deze jeugdige brutaliteit met een glimlach naast me neer.” Hij zou tijdens de manifestatie veelmeer hebben opgeroepen tot “tolerantie en dialoog”, aldus Zeman.

Sobotka bleef bij zijn opvatting – de Tsjechische president zou niet met “extremisten” en “vreemdelingenhaters” op één podium moeten optreden. “Ik zal geduld hebben met de president, zoals ik de afgelopen twee jaar geduld had. Ook al hebben we op enkele gebieden verschillende opvattingen, ik zal geen ruzie met hem maken via de media”, reageerde minister-president Sobotka op de jongste uitlatingen van Zeman.

Bron:
www.pragerzeitung.cz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tsjechische president Miloš Zeman: minister-president bedreigt de veiligheid van Tsjechië

 1. Pingback: Tsjechische president Miloš Zeman: minister-president bedreigt de veiligheid van Tsjechië | rechtsaf doorzee

 2. Ron zegt:

  Dacht dat ze in Tsjechië allemaal het licht gezien hadden.
  Is dat een tegenvaller, weer zo’n idioot en dan wel op zo’n hoge post.
  Toch niet verrassend dat het een sociaal democraat is.

  Like

 3. Sjun Demartelaere zegt:

  Ook in Tsjechië zullen de SociaalDemocraten worden weggestuurd. Polen en Kroatië gingen het land al voor en uiteindelijk zal ook Zweden volgen zodra de bevolking wakker wordt en daadwerkelijk ziet wat er al is aangericht en wie de kosten daarvan krijgen doorgeschoven.

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Ik mag die Zeman wel!

  Like

 5. Jan zegt:

  President of Czech Republic: Europe Is Paying $3.2 Billion Tribute to Turkey Under Threat of More “Refugees”

  Zeman: “The Roman Empire, before it collapsed, too, paid tribute money to barbarians [for them not to pilfer its territory]”


  http://www.todayszaman.com/diplomacy_czech-leader-voices-opposition-to-turkeys-eu-accession-bid_406591.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s