Turkije valt aan – invasie in Irak en Syrië

Screenshot_38

(Door: Peter Orzechowski – Vertaling: E.J. Bron)

Turkse troepen zijn de Irakese provincie Nainawa binnen gemarcheerd en opgerukt tot in de stad Mosul. Bagdad noemt de gebeurtenis een militaire invasie en dreigt met militaire maatregelen. Tegelijkertijd wordt het oprukken van Turkse troepen in Syrië gemeld.

Eerst zei men in de media – o.a. bij Reuters – dat Turkije 130 militairen naar het gebied voor Mosul in Noord-Irak zou hebben gestuurd om daar de Koerdische eenheden (Peshmerga) die tegen ISIS vechten, op te leiden. Let wel: Turkse soldaten moeten uitgerekend hun doodsvijanden, de Koerden, opleiden!

Later meldde Reuters onder verwijzing naar onofficiële informatie uit Amerikaanse militaire kringen dat het initiatief van Turkije niet tot de handelingen van de door de VS aangevoerde coalitie zou behoren.

In dit verband is het interessant dat daarvoor de persattaché van het Irakese ministerie van Olie, Assem Jihad, tegenover “Sputnik” had gezegd dat ISIS in de provincie Nainawa de smokkel van Irakese olie zou organiseren, dan van daaruit naar het buitenland getransporteerd zou worden.

Zaterdagmiddag volgt dan de officiële Irakese persverklaring: “We hebben bevestigd dat de Turkse troepen, waarvan de omvang ongeveer overeenkomt met een pantserbataljon, met tanks en gepantserde voertuigen de Irakese provincie Nainawa zijn binnendrongen onder het voorwendsel Irakese gewapende formaties op te leiden. Het binnentrekken vond plaats zonder verzoek aan of toestemming van de federale autoriteiten van Irak. Deze handelingen worden als een grove schending van de Irakese soevereiniteit beschouw en zijn enorm in tegenstrijd met het principe van goede betrekkingen tussen Irak en Turkije”, staat er in de verklaring.

Iets later heeft de chef van de veiligheidscommissie van het Irakese parlement, Hakim al-Zamili, met militair optreden gedreigd, bericht de Irakese website “Voice of Iraq”.

Volgens Al-Zamili zou het Turkse troepencontingent, dat de grens met Irak had overschreden, niet – zoals in de westerse media werd bericht – uit 130, maar uit duizend man bestaan.

De Engelse krant “The Guardian” bevestigt dit aantal, omdat ze schrijft dat de Turken op regiment-sterkte Irak binnen gemarcheerd zouden zijn. bovendien zouden er behalve troepen eveneens tientallen tanks en andere gepantserde voertuigen naar Irak zijn verplaatst.

Gisteren al hadden de VS eveneens aangekondigd speciale troepen in Irak te willen inzetten. Daarop antwoordde de Irakese minister-president Haider al-Abadi dat de aanwezigheid van Amerikaanse soldaten in Irak als agressie zouden worden beoordeeld. “Wij bevestigen nogmaals dat Irak geen grondtroepen van ander elanden op zijn territorium nodig heeft en we verzoeken geen troepen te sturen”, aldus Al-Abadi.

Turken rukken ook Syrië binnen

Op 26 november drongen volgens “Lifenews” meerdere Turkse eenheden Syrisch territorium binnen en bezetten de 50 meter hoge heuvel Tal Ziyab. De infanteristen werden tijdens het oversteken van de grens begeleid door bulldozers.

Aangekomen op de heuvel, begonnen ze versterkingen te bouwen. Twee dagen later kwamen er drie tanks bij de heuvel aan, twee gepantserde infanterievoertuigen en meerdere gepantserde terreinwagens.

De versterkingen beveiligen de tankwagenkonvooien met Syrische olie, die door ISIS-strijders de grens over gesmokkeld worden, zoals “Lifenews” vrijdag berichtte. Turkije is blijkbaar van plan om niet alleen het territorium, waarin Koerden leven, in tweeën te delen, maar ook de oliesmokkel door ISIS-strijders uit Raqqa te beschermen.

In beide gevallen gaat het om een duidelijke schending van het volkerenrecht door een NAVO-staat. Volgens het volkerenrecht is een binnenrukken van troepen alleen maar mogelijk als deze plaatsvindt op uitdrukkelijk verzoek van de desbetreffende regering. We kunnen er van uitgaan dat de NAVO op de hoogte was van de intocht. In het bondgenootschap worden alle strategische beslissingen van tevoren overlegd.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Peter Orzechowski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Irak, ISIS, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, NAVO, oliebelangen, Rotzakken, soevereiniteit, Syrië, Turkije, VS. Bookmark de permalink .

44 reacties op Turkije valt aan – invasie in Irak en Syrië

 1. jungleelephant zegt:

  Poetin heeft zooooooo gelijk!

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  De poep raakt de ventilator.

  Like

 3. Pingback: Turkije valt aan – invasie in Irak en Syrië | rechtsaf doorzee

 4. Harry zegt:

  Nou , dan hebben we als Nederland ook een mooi doel om te bombarderen .
  Oh , nee , Erdogan is onze bondgenoot …………….
  Fijne vrienden hebben we tegenwoordig , een dief van miljarden , een collaborateur van Isis , een zwarte handelaar van gestolen olie en een kampioen leugenaar , allemaal verenigd in één persoon : Erdogan !
  En dan voeren we maandenlang processen om een “kruimeldief” à la Holleeder achter de tralies te krijgen ?

  Like

 5. Edjan zegt:

  Ik geloof dat Rusland nu volkenrechtelijk gezien de turken in Syrië en Irak mag aanvallen zonder dat de NAVO dan verplicht is de turken te steunen? Of heeft erdogan na europa nu ook de NAVO bij de strot?

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Nee, Erdogan gaat eraan, Amerika kijkt toe. De heer Poetin is daar al aanwezig en zet zijn strategie voort met vernietiging en alles wat in de weg zit, dus ook Turkije, en straks heeft hij een grondige reden om Ankara een bom cadeau te doen.

   Like

 6. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf:

  Steekpartij metro Londen door IS-aanhanger
  Londen –
  Een zelfverklaarde aanhanger van terreurbeweging Islamtische Staat (IS) heeft zaterdagavond op een metro-station in Oost-Londen een voorbijganger geprobeerd de keel door te snijden. De man kon door de politie worden ingerekend, nadat agenten hem met een stroomstootwapen wisten uit te schakelen. Het slachtoffer raakte zwaargewond bij de moordpoging.
  Het bloederige incident gebeurde op metrostation Leytonstone. ‘Dit is voor Syrië! Jullie bloed zal vloeien!’, riep de dader volgens getuigen voordat hij zijn slachtoffer in de nek stak met een machete-achtig mes.

  ,,Ik was onderweg naar een kerstborrel van mijn werk, toen ik allemaal mensen in paniek uit het station zag komen rennen”, vertelt een getuige op Twitter. ,,Ik besloot toch naar binnen te gaan om mijn metro te halen, maar toen ik een man met een mes zag zwaaien, moest ik rennen voor mijn leven.”
  Andere voorbijgangers filmden hoe de politie de IS-aanhanger uitschakelt. Op de gruwelijke beelden is een grote plas bloed op de vloer van het metrostation te zien
  Over de identiteit van de dader en het slachtoffer is verder nog niets bekendgemaakt. Het politieonderzoek is nog in volle gang. Een woordvoerder bevestigt enkel dat een verdachte is aangehouden en dat een man met ernstige steekwonden naar het ziekenhuis is gebracht.

  Groot-Brittannië is deze week begonnen met het bombarderen van doelen van IS in Syrië. De eerste Britse aanval vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag, kort nadat het Britse parlement had ingestemd met de luchtaanvallen. Toen werden olievelden in het oosten van Syrië gebombardeerd. Daarbij zouden geen burgerslachtoffers zijn gevallen. Het ministerie van Defensie heeft gemeld dat in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag olievelden bij Omar, in het oosten van Syrië zijn bestookt.

  Like

 7. Pilgrim zegt:

  Hmm, Peter Orzechowski? Is dat niet dezelfde auteur die over die zieners schreef?

  https://ejbron.wordpress.com/2015/02/25/de-derde-wereldoorlog-de-voorspellingen-van-de-zieners-komen-uit/

  Dit ziet er niet best uit. Het nieuwe kalifaat is dus in wording…

  Like

 8. Feniks zegt:

  Het is duidelijk…Turkije, de NAVO.
  zijn oorlogsmisdadigers, maar dat wisten we eigenlijk al.

  Like

 9. Elena zegt:

  Ben niet zo thuis in militaire termen maar dit lijkt mij een regelrechte oorlogsverklaring van Turkije aan Irak en Syrië oftewel aan Rusland..
  De debiel schiet wel een Russische jager uit de lucht en tegelijkertijd valt hij die 2 landen binnen.
  Nu, maak je borst maar nat…dit gaat Poetin niet pikken.
  Dus toch was het de natte droom van Erdogan een groot Ottomaans rijk te hebben.
  Is dit het begin van de 3e Wereld oorlog?l

  Like

  • Nemesis zegt:

   En ondertussen of te gelijke tijd bombarderen de Engelsen de olievelden in Syrië, daar waar de Koerden thuis zijn. Die hebben zoals ik al eerder schreef ook niet om toestemming gevraagd aan Assad.
   Wordt wel erg dol druk daar ondertussen. Overigens is de ambassadeur van Turkye al op het matje geroepen bij Assad.

   Like

 10. De puinhoop wordt daar steeds groter……!

  Like

 11. kruisridder zegt:

  Allah heeft de Turken het verstand ontnomen en hopelijk grijpen de Russen in met hun bommenwerpers en maken ze de Turken met de grond gelijk.

  Like

 12. Fred zegt:

  Erdogan kan zijn groot Ottomaanse rijk wel vergeten.
  Rusland steekt terecht een spaak in dat wiel.
  Ik ben zeer benieuwd of de NAVO hem daarin steunt.
  Dàn is een derde en allesvernietigende wereldoorlog zeer nabij.
  Beseffen die NAVO-psychopaten dat wel?
  En ook dat zijzelf dat niet zullen overlevem?

  Like

 13. Hendrik M. zegt:

  Agressieve inval door de Turken, kan de NAVO gewoon buiten blijven.
  Hup Poetin; kill them all!
  Kan natuurlijk ook zo zijn dat Poetin gewoon op meer Turken wacht….

  Like

 14. Ja zeker heeft Nederland fijne vrienden, sinds de gemanipuleerde verkiezingen in Turkije heeft de groot Sultan van het nieuwe Ottomaanse rijk niet stil gezeten met zijn doorzichtige intriges en de chantage die Turkije maar liefst 3 miljard keiharde €uro’s opleverde. Of de Amerikanen hebben zelfs hun zeer gewaardeerde strategisch gelegen NATO Bondgenoot Turkije niet meer in de hand of Turkije is een geschenk uit de hemel om wereldoorlog nummer drie uit te lokken. Amerika is onwillig om het feit van Turkse-ISIS oliehandel toe te geven, dit geeft toch wel te denken mijns inziens, niets is meer zoals het lijkt.

  Fascisme zou beter corporatisme genoemd kunnen worden omdat het een fusie van staat en de macht van het bedrijfsleven is.

  Door Giovanni Gentile onder de naam van Benito Mussolini

  Like

 15. Bas zegt:

  Ze gaan allemaal op eigen houtje de boel in puin gooien, Turkey, kennelijk zonder coördinatie van de NAVO. Mogelijk wi men Rusland uit de kaart spelen, m.a.w. militair het pootje lichten. Dit wordt een strijd om de strijd, IS lacht zich momenteel kapot, ze vliegen elkaar aan. Een ongelukkige toestand!

  Like

 16. N.E. Derlander zegt:

  En waar blijft de veroordeling van de Nederlandse regering van de schending van Syrische grens door Turkije?

  Like

 17. tjonge zegt:

  aub een paddestoel op alles wat zich bevind onder de middellandse zee en rechts ervan !!
  ben die barbaren zo zat…

  Like

 18. rotsus1958 zegt:

  Ik wil even vermelden dat als Poetin (terecht overigens, en ik sta loodrecht achter Poetin, een echte leider, en geen mietje zoals onze huichelachtige helden in den Haag (kunt u zich nog Fransje Timmermans en zwijntje van Baalen herinneren welke op een stapel puin in de Oekraïne stonden te verkondigen “we won” !! Bah bah) waar ik van moet kotsen!!!) Turkije lik op stuk geeft, en hopelijk flink, dan is het wel zo dat een NAVO-partner wordt aangevallen en dus zijn de rapen gaar en hebben die tering Amerikanen hun zin. Dan is WO III een vaststaand feit. Er moet een GELDRESET komen en dit is niets anders dan dat.
  Poetin is mijns inziens lang genoeg verstandig geweest. Laat hem DIT achterlijke Turkije maar HELEMAAL met de grond gelijk maken. Zielig voor de gewone mensen echter er schijnt geen andere oplossing te zijn dus dan maar>>>>>>>GO POETIN.!!!
  En 1 ding staat als een paal boven water……..ik zal nooit of te nimmer deelnemen aan een oorlogje, uitgelokt door het grootkapitaal.

  Wanneer stoppen we nu niet eens met zijn allen met dit geouwehoer en trekken op naar den Haag.
  I WILL MAKE THEM AN OFFER THEY CAN’T REFUSE!!!
  Ze krijgen 15 minuten om hun persoonlijke spullen in hun zak te stoppen en dan snel oprotten en anders arresteren wegens een gros aan zeer zware delicten.
  En in oorlogstijd betekenen een aantal van deze delicten direct de doodstraf welke ik met plezier zelf zal uitvoeren!!!!!!

  W.g.
  Rotsus

  Like

 19. Jan zegt:

  Wij zijn door Turkije 2 oorlogen ingerommeld, om met Jan Pronk te spreken. En Samsom maar lullen dat ‘voorlopig niet met bommen gegooid wordt’.

  En weer had Wilders gelijk toen hij op het net zijn dat dat volk niets in Europa heeft te zoeken en overal voor ellende zorgt

  Like

 20. Jan zegt:

  PM van Irak veroordeelt aanwezigheid van Amerikaans leger in zijn land

  Irakezen: Er is geen twijfel mogelijk, Amerika werkt samen met ISIS*

  * ISIS Leader Admits: We Are Being Funded By The Obama Administration
  http://shoebat.com/2015/02/20/isis-leader-admits-funded-obama-administration/
  * wat ook door de publicatie van de oliesmokkel werd bevestigd

  Like

 21. john zegt:

  Er lopen een paar gekken teveel op deze aardkluit. Uitschakelen vooraleer ze nog meer schade aanrichten.

  Like

 22. koddebeier zegt:

  Trap de Turken de NAVO uit !!!!!!!!!!!

  Like

 23. keizer zegt:

  Turkije zit dus net als Nederland in de NATO en nu doen we ontzettend ons best om ze zo snel mogelijk de EU binnen te krijgen, zou Nederland dan misschien aan de verkeerde kant staan ? Dat kan toch niet. Heelaas we worden geregeerd door een stel NAZI’S er heeft een regering revolutie plaatsgevonden zonder dat iemand het in de gaten had. In het buitenland komt het volk bij zo’n revolutie in opstand, hier doen we niets en hopen dat het overwaait.

  Like

 24. paulzwueste zegt:

  Erdogan laat merken dat hij lak heeft aan Poetin door zijn IS-olie-aanvoer te beschermen.
  Erdogan schuilt voor dit soort acties achter zijn lidmaatschap van de Nato en de gezamenlijke belangen die hij deelt met Amerika.
  Erdogan speelt echter een bijzonder hoog spel door de handschoen op te nemen tegen Poetin.
  Poetin is een bijzonder geslepen strateeg die bovendien meedogenloos en keihard optreed.
  Ik ben er van overtuigd dat Erdogan geen kans zal maken tegenover een man als Poetin en
  dat dit het einde van zijn politieke loopbaan zal betekenen.

  Like

 25. Bas zegt:

  De militaire leiding van de NAVO-strijdkrachten berust bij de ‘Supreme Allied Commander Europe’. Deze functie wordt altijd bekleed door een Amerikaan. (Veel Lunatics komen uit Washington DC)

  Marxist Alan Woods: Visie over de Anglo Amerikaanse Tory leugens. Best interessant.
  Link: https://www.youtube.com/watch?v=sJ4r8w52t5Y

  Like

 26. Guardiacivil zegt:

  Turkije gaat er aan en met hen de IS, Navo zal niet durven ingrijpen, Europa komt in opstand eindelijk, regeringen zullen omvallen het volk neemt het over. Europese bevolking krijgt eindelijk door wat en wie hier achter steekt en waarom. Dit wordt een grote revolutie, zoniet einde verhaal Argameddon.

  Like

 27. Edjan zegt:

  Turkije heeft zijn aanval in Noord-Irak geïntensiveerd en zal meer troepen sturen. Doel schijnt te zijn de oliebronnen in Koerdisch gebied.

  Waar wacht Putin op?

  Like

 28. Guardiacivil zegt:

  Kijk ook eens hier naar. Een algemeen beeld over het MO…………………………………http://finalwakeupcall.info/blog/2015/12/02/isis-het-proxy-leger-van-de-rk-maffia/

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Ik ben helemaal van de leg;het is nog veel erger dan we dachten!Ik moet dit eerst even laten bezinken,pffff!

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ik heb het twee dagen laten bezinken tot het doordrong wat er aan de hand is.

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Ik was echt een hele poos lamgeslagen;hoe,in vredesnaam,kun je iets uitrichten tegen zoveel vuiligheid?In de hoogste regionen en wereldwijd verspreid?Dat zou alleen werken als je ze allemaal tegelijk de duimschroeven aan kunt draaien!Ik weet het nu echt even niet meer!

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Als de wereld met besprekingen het MO conflict weten kort te houden is er nog iets gewonnen, echter twee krachten zijn aan het werk. 1e het Project (wereldislamisering) zou in 50 jaar rond moeten zijn. 2e Het plan van NWO omvat 100 jaar. We zijn al aardig op weg van beide de ellende te ondervinden. Het ergste is voor ons nageslacht je kinderen en kleinkinderen gaan geen prettige tijden tegemoet als dit alles niet wordt gestopt. Aan de ene kant is straks een overbevolking een feit, maar kijk eens bij welke volkeren dit plaats heeft. Aan de andere kant zou een machtige groep moeten opstaan met miljarden zoals Donald Trump als tegenhanger van de NWO om een balans te krijgen. Ze zijn er wel, maar op zich zelf, niet verbonden met elkaar.

    Like

 29. Jan zegt:

  Türkei hat einen Militärflughafen im Nordirak

  Die Türkei ist nicht nur mit Soldaten und Panzern in den Nordirak eingedrungen, wie ich hier berichtet habe, sondern hat schon vor mehr als einem Jahr eine Luftwaffenbasis dort ohne Erlaubnis der Zentralregierung in Bagdad gebaut. Aufnahmen zeigen, wie der Flughafen von “Bamerne” mit Baggern und Planierraupen ausgebaut und erneuert wurde. Bamerne liegt unmittelbar an der irakischen-türkischen Grenze, nördlich von Mossul.

  ..
  http://alles-schallundrauch.blogspot.de/2015/12/turkei-hat-einen-mlitarflughafen-im.html

  Like

 30. Jan zegt:

  Turkey’s prime minister accused Russia on Wednesday of attempted “ethnic cleansing” in northern Syria, saying Moscow was trying to drive out the local Turkmen and Sunni Muslim populations to protect its military interests in the region.

  http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-turkey-russia-idUSKBN0TS1V120151209

  Alleen één probleempje: ISIS is geen etnische groepering

  Like

 31. Jan zegt:

  Türkischer Abgeordneter: IS-Kämpfer bekamen Giftgas aus der Türkei

  Der Abgeordnete von der republikanischen Volkspartei Eren Erdem hat am 10. Dezember dem türkischen Parlament Beweise für die Lieferung des chemischen Kampfstoffes Sarin aus der Türkei nach Syrien vorgelegt.

  In einem Exklusivinterview für RT zeigte sich Erdem zuversichtlich, dass es in der Türkei und im Westen bekannt sei, wer als Drahtzieher hinter den Giftgas-Anschlägen von 2013 stehe, die fälschlicherweise der Regierung von Baschar al-Assad vorgeworfen würden.

  „Die Bestandteile der Chemiewaffe wurden in die Türkei eingeführt und anschließend in die Lager der Gruppierung Islamischer Staat in Syrien weitergeleitet – damals waren es Mitglieder von al-Qaida im Irak. Wir haben Aufnahmen, die dies belegen. Die Staatsanwaltschaft hatte eine Untersuchung eingeleitet, und die Beteiligten wurden festgenommen. Allerdings wurden sie eine Woche später wieder freigelassen. Sie überquerten die türkisch-syrische Grenze und verschwanden“, so Erdem.

  http://de.sputniknews.com/politik/20151214/306458323/is-bekamen-giftgas-aus-tuerkei.html

  Dit weten wij al heel lang:

  De radicaalislamitische rebellen zouden gifgas in Syrië hebben ingezet
  https://ejbron.wordpress.com/2012/12/24/de-radicaalislamitische-rebellen-zouden-gifgas-in-syrie-hebben-ingezet/

  Turkije vermoedelijk achter gifgasaanval in Syrië
  Geplaatst op 11 april 2014
  https://ejbron.wordpress.com/2014/04/11/turkije-vermoedelijk-achter-gifgasaanval-in-syrie/

  Like

 32. Jan zegt:

  Iraqi Soldier Has Four Words For Obama’s Coalition: “The Coalition Is Bullsh#t!”…

  “The Coalition is bullish#t”, says an Iraqi soldier who has been on the frontline. The strategy is not effective, he says. We know that but someone needs to tell Barack Obama who continues to brag about his coalition. The soldier also has strong ideas on who could win this war – Republicans. For Democrats, he has this to say – your strategy is “stupid.”

  http://www.independentsentinel.com/iraqi-soldier-has-four-words-for-obamas-coalition-and-strong-words-for-democrats/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s