Frankrijk: Front National sterkste partij bij regionale verkiezingen (meer dan 30% van de stemmen)

Screenshot_29

Marine Le Pen

(Vertaling: E.J. Bron)

Drie weken na de terreuraanslagen in Parijs heeft het “rechts-extreme” Front National een duidelijke overwinning behaald bij de regionale verkiezingen. De partij van Marine Le Pen behaalde vandaag tussen de 29,5% en 30,8% van de stemmen, wat bleek uit eerste prognoses van Franse tv-zenders. In zes regio´s staan de kandidaten van het FN bovenaan. Dat zou het beste resultaat in haar geschiedenis zijn.

Op de tweede plaats eindigde het door de Republikeinen van de voormalige president Nicolas Sarkozy aangevoerde burgerlijke partijen bondgenootschap met goed 27%. De regerende socialisten van president François Hollande komen samen met een linkse partij landelijk op 23%.

De socialisten zouden in de tweede verkiezingsronde aanstaande zondag dan kunnen reken op de ondersteuning van de Groenen en radicale linksen, die samen ruim 10% van de stemmen haalden. Sarkozy sloot echter in een eerste reactie zondagavond een pact met de socialisten uit.

Laatste beslissing voor de presidentsverkiezingen van 2017

Van de ongeveer 44,6 miljoen kiezers namen er tot de namiddag duidelijk meer deel aan de verkiezingen dan vijf jaar geleden. De regionale verkiezingen zin de laatste landelijke beslissing voor de presidentsverkiezingen in 2017. De verkiezingen vonden plaats onder bewaking door de politie en het leger. Vooral in het stedelijk gebied Parijs werden veel openbare gebieden door geüniformeerde mensen bewaakt. Tot de namiddag had volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 43,015 van de keizers zijn stem uitgebracht. Dat waren tot 17.00 uur bijna 45 meer dan in 2010 (39,29%).

President Hollande stemde ´s morgens in zijn kieskring in het Centraal-Franse Tulle, Marine Le Pen stemde in Hénin-Beaumont in Noord-Frankrijk. Na de terreuraanslagen van Parijs en Saint Denis drie weken geleden was de staatschef duidelijk in de peilingen gestegen. Daarvoor zat Hollande vanwege een record werkloosheid, slechte economische cijfers en te langzame hervormingen in een dip.

Ook de nicht van Marine Le Pen duidelijk bovenaan

Het Front National voerde een verkiezingscampagne tegen de EU en immigratie, eiste de sluiting van de grenzen en meer binnenlandse veiligheid. Le Pen staat in Nord-Pas-de-Calais-Picardie duidelijk bovenaan, haar nicht Marion Maréchal-Le Pen staat duidelijk bovenaan in de regio Provence-Alpes-Côte d´Azur in het zuidoosten van het land. Wie in de regionale parlementen in het vervolg de meerderheid heeft, zal echter pas in de tweede verkiezingsronde aanstaande zondag worden beslist.

Na een hervorming is het Franse kernland verdeeld in 13 in plaats van 22 regio´s. Ze komen ongeveer overeen met de deelstaten in Oostenrijk, maar hebben in het centralistische Frankrijk duidelijk minder politieke betekenis en vooral bestuurstaken.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Frankrijk: Front National sterkste partij bij regionale verkiezingen (meer dan 30% van de stemmen)

 1. delamontagne zegt:

  50% des voix pour le FN à Calais ! Le FN en tête dans 7 régions !

  In 6 van de 13 Regionen gaat Marine le Pen aan kop. Eén regio is vaak qua opp. groter dan NL.
  De regio,s zijn weer onderverdeeld in departementen.
  In sommige behaalde zij meer dan 40% van de stemmen………
  InCalais meer dan 50%

  Like

 2. Jean zegt:

  In heel Europa begint het licht door te dringen dat de beker vol is, zelfs overvol. Dagelijks zijn bommeldingen te noteren, dagelijks is er ergens een barbaar in naam van alla bezig met gewelddaden, dagelijks leven wij in angst en dat wordt teveel, wij EISEN onze bescherming door politie op want daar betalen we veel geld voor.
  NU starten met heel die vreemde troep uit onze huizen, straten, gemeenten en steden te verwijderen. NU die barbaarse perverse smeerlapperij islam te verbieden op ons grondgebied, NU alle mosselketen sluiten en onze samenleving terug veilig maken en dat kan nooit met moslims/islamieten op ONS grondgebied.
  Alle rotte dwarsliggers, lees rode en groene dwarsliggers, verwijderen want die veroorzaken ontsporingen.

  Like

 3. sonicchrist zegt:

  FN is ook anti semitisch. Helaas dringt dit bij jullie door als het te laat is.

  Like

  • De ouwe was dat! Zijn dochter heeft hem er er niet voor niets uitgezet!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • delamontagne zegt:

   De Vice-voorzitter van F.N is “Louis Aliot”.
   Hij is in Fr geboren uit Frans/Joods/ Algerijnse ouders, de z.g.n “Pieds Noirs”.
   Gerepatrieërd naar Fr na de Frans/Algerijnse oorlog jaren 60.
   //////////
   Communiqué de presse du Front National‏
   Le Front National condamne avec la plus grande sévérité l’agression particulièrement lâche, hier à Marseille, d’un PROFESSEUR JUIF par trois hommes se revendiquant de l’Etat islamique.
   Cet acte odieux renforce plus que jamais notre détermination à lutter contre le fondamentalisme islamiste, véritable fléau qui gangrène la société, depuis la délinquance de quartier aux attentats les plus sanglants, en passant par les agressions physiques les plus lâches telle que celle qui est survenue hier dans les rues de Marseille.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Dat zijn de socialisten ook !

   Like

  • paulzwueste zegt:

   sonicchrist. Iedereen die op het FN stemt heeft genoeg van het criminele gedrag van de socialisten in Frankrijk en vertrouwt er op dat Marine Le Pen Frankrijk zal redden.
   Daar komt het emotioneel gezien op neer.
   De vader van Marine is een antisemiet. Marine heeft heeft haar eigen vader die de FN heeft opgericht het lidmaatschap van FN ontnomen juist omdat hij als antisemiet het nieuwe FN van Marine beschadigde.
   Dit toont genoegzaam aan dat uw kritiek op FN absoluut niet juist is.

   Like

 4. Alors, Madame le Pen, félicitations! Vive le Front National et vive tous les partis réalistes de l’Europe!
  Le jour de gloire est arrivé!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Gefeliciteerd!
  Nu wij nog.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/12/Het-stille-gelijk-van-Marine-Le-Pen-en-haar-Front-National-2726574W/?masterpageid=158493

  Het stille gelijk van Marine Le Pen en haar Front National

  Na ‘Parijs’ zijn antiterreurmaatregelen van het Front National gemeengoed geworden. De partij rekent zich rijk bij de regionale verkiezingen op zondag.

  Socialisten verliezen groot aantal regio’s

  Het Front National (FN) kan op 13 december naast Nord-Pas-de-Calais-Picardië ook de zuidelijke regio Provence-Alpen-Côte d Azur in handen krijgen. Na de verkiezingen van 6 december gaan de partijen die meer dan 10 procent van de stemmen hebben gehaald, door naar de tweede ronde op 13 december. Dat betekent voor beide regio s dat het FN tegenover de Parti Socialiste (PS) en Les Républicains (LR) staat. Het FN wint, tenzij de twee partijen een lijstverbinding aangaan. Sarkozy (LR) heeft dat al uitgesloten.

  De PS wil absoluut voorkomen dat Le Pen een regio krijgt. Het kan erop uitdraaien dat de socialisten zich in de tweede ronde terugtrekken en hun kiezers aansporen op LR te stemmen.

  Per 1 januari 2016 bestaat het Franse vasteland na een herindeling uit twaalf in plaats van 21 regio s. Op dit moment heeft de PS er daarvan twintig in handen. Na de verkiezingen zou de PS er nog maar drie overhouden. Vier gaan naar Sarkozy, twee naar het FN. Van de overige drie is het nog onduidelijk.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Net als hier dus. Met een groot verschil dat Frankrijk geld krijgt van de EU en wij alleen maar betalen aan de EU.
  Maar goed, mevrouw le Pen mag gaan puinruimen en maatregelen treffen, die de oude regering onbespreekbaar had gemaakt. De instroom en het gedrag van de bijstandsmigranten, doet de rest.
  Zo zal meneer Wilders ook ooit aan de slag moeten, met alles wat onze regering verzaakt heeft.
  De media zijn veel te machtig, zij laten ook Rutte overal mee weg komen.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Vreugde bij [niet alle] Fransen…………
  Marine, Marion…………….Hollande en Sarkozy

  Like

 9. beatsme zegt:

  Toen ik een paar jaar geleden op vakantie via Brussel, met prachtige nieuwe ringwegen, afzakte langs Dinant, schrok ik. De wegen zaten vol met gaten, en sommige dorpjes leken wel iets weg te hebben van een naoorlogse situatie: huizen met zwaar achterstallig onderhoud, en veel, heel veel gesloten winkelpandjes. Verder afzakkende richting Reims, kocht ik Franse dagblaadjes, en zag dat in deze streek vrijstaande huizen soms tegen prijzen van 25.000,- Euro te koop stonden.
  Brussel, met haar topinkomens, en Parijs, zijn economische en politieke machtscentra waar men geen weet heeft van de tegenstelling met de regio.

  De economische terugval in de regio is nog wel te behappen, maar als mensen ook nog eens geconfronteerd worden met de uitwassen van jarenlange “liberale policolor” politiek, is het logisch dat ze een ander bestuur willen. De voor deze mensen inhoudsloze elitaire betogen van de Verhofstadt’s en Timmermansen, waarbij vaak ook nog stevig wordt gevingerwapperd naar gewone mensen, maakt duidelijk dat dit soort bestuursambtenaren volledig vervreemd zijn van hun volk.

  Logisch, maar ook terecht, dat dergelijke van hun volk vervreemde bestuurders niet worden verkozen. En laten ze blij zijn dat het gaat zoals het gaat, want in vroegere tijden waren ze met pek en veren bekleed het dorp uit geflikkerd, die uitvreters.

  Like

 10. Jean zegt:

  Dankzij het internet komen steeds meer mensen achter “de waarheid” en stemmen dus bewust.
  Als het kan zullen die EU misdadigers er alles aan doen om dat internet “in de greep” te krijgen zo zijn “zij” zeker van hun postjes want heel dat EU gedrocht rust op bedrog en machtswellust.
  Nu Nederland Geer Wilders
  Vlaanderen Tom Van Grieken, Barbara Pas, Filip Dewinter en Gerolf Annemans.
  én Oostenrijk (wat al goed begonnen is met het sluiten van die perverse kweek mosselketen), Duitsland, Groot Brittanië, Denemarken, Noorwegen enz. enz.
  Hongarije, Polen en nog van die landen in oost Europa zitten al goed op het spoor.
  Hetgeen wij nu willen zien is duizenden en duizenden moslims/islamieten zien wandelen richting Afrika want wij zijn dat zootje perverse geweldplegers resp. degoutante parasieten spuugzat op ons grondgebied, die moeten eruit, punt, en de enige partijen die ons daar bij helpen staan helemaal rechts, links is gewoon een ordinaire stinkende hoop stront.

  Like

 11. R.Kroonenberg zegt:

  .
  In Frankrijk spreekt men al dus van “le choc”
  en dat heeft niets met Michelin te maken
  want het gaat om niet langer te verteren zaken
  en steeds meer Fransen vormen trots ÉÉN BLOK !
  .
  dat komt in Frankrijk door Mevrouw Le Pen
  die stáát voor wat wij hier óók moeten willen
  niet nog (als Geert) in hemd en blote billen
  maar weer ontdekken dus dat Liberté best kén !
  .
  en je zult zien…zo gaat ’t bij Ons straks ook
  ook hier ontkiemt de Vrijheid weer in Dorp en Dreven
  en ONZE GEERT gaat daar dus ONS GEZICHT aan geven,
  want waar ’n vuur ontbrandt…mag je wachten op de rook 😛
  .

  Jasterke
  .

  Like

 12. Jan zegt:

  Valls leeft op een andere planeet, weet niet dat socialisten voor de verdeling van de FRansen hebben gezorgd:
  Franse premier Valls roept op om tegen Front National te stemmen

  Premier Manuel Valls van Frankrijk heeft kiezers opgeroepen in de tweede ronde van de regionale verkiezingen te stemmen voor de oppositie, om te voorkomen dat de rechtse Front National aan de macht komt. Volgens Valls wil de partij Fransen tegen elkaar ophitsen, aldus de BBC.

  Kiezers hebben volgens Valls de keuze tussen twee toekomstbeelden voor Frankrijk. Front National aan de macht zal volgens hem zorgen voor verdeling van het volk.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4203610/2015/12/08/Franse-premier-Valls-roept-op-om-tegen-Front-National-te-stemmen.dhtml

  Like

  • Hij is gewoon niet beter dan zijn politieke geestverwanten híer: De rooien zouden exact dezelfde praatjes houden ten opzichte van de PVV!
   Verdeeldheid! Inderdaad ja, maar dan niet vanwege de reden die zij noemen:
   Eerder doordat ze hun landen verkwanseld hebben aan de EU en al dat moslimtuig binnen gehaald hebben en maar blijven knuffelen en bevoorrechten!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 13. Pingback: Franse regionale verkiezingen: Vandaag de 2e ronde | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s